Να συνεχίσουμε εδώ τη συζήτηση για το μικρό ενεργό τεχνολογικό θαύμα της KEF.
Spoiler alert…
Δεν έχω ανοίξει καν το subwoofer ακόμα…

Spoiler alert…

Δεν έχω ανοίξει καν το subwoofer ακόμα…
Απόλυτα σωστά τα παραπάνω, και εύκολα στην υλοποίηση τους !Βέβαια μπορείς να κάνεις και τώρα κάποια πραγματάκια. Κατ' αρχήν στο θέμα των φίλτρων, μου φαίνεται αρκετά χαμηλά να παίζει από τα 55Hz μόνο το sub. Και η τρύπα μέχρι τα 70Hz που παίζουν τα ηχεία; Σίγουρα δεν έχουμε εικόνα για το πόσο απότομο είναι το φίλτρο στο KEF (τι τάξης είναι) ίσως να είναι πρώτης ή δεύτερης τάξης και γι άυτό αφήνει αυτό το περιθώριο.
Για αρχή θα το έβαζα εκεί που αφήνουν τα ηχεία το Roll-Off τους, δηλαδή στα 70Hz το low pass φίλτρο. Κατόπιν με ένα δοκιμαστικό τόνο σε αυτή τη συχνότητα και ένα ντεσιμπελόμετρο θα διόρθωνα τη φάση (από το app της SVS). Δηλαδή θα παίζει ο δοκιμαστικός τόνος και με το ρυθμιστικό της φάσης θα δεις που ακούγεται δυνατότερα. Εκεί το αφήνεις. Εύκολα έχεις κάνει την περισσότερη δουλειά έτσι και το έχεις φέρει και χρονικά εν πολλοίς το sub στο σύστημα.
Είναι πιθανό, δεν είμαι σίγουρος (αφού δεν έχω σωστή βάση σύγκρισης!)Η μεσαία περιοχή δεν σου κάνει κοιλιά; Μεγάλη απόσταση βλέπω μεταξύ των ηχείων για τον όγκο τους.
Τσεκαρε εδώ,μπορεί να σε βοηθήσει..Είναι πιθανό, δεν είμαι σίγουρος (αφού δεν έχω σωστή βάση σύγκρισης!)
Ακόμα δοκιμάζω διάφορες θέσεις. Προσπάθησα να τα φέρω τόσο μακριά μήπως πλησιάσω λίγο το ισόπλευρο τρίγωνο, αλλά και πάλι η απόσταση ακρόασης παραείναι μακριά (τα ηχεία μεταξύ τους στα 2.60μ, και οι άλλες δύο πλευρές στα 3.50m.
Όντως τα έφερα στα 2 μέτρα και νομίζω ότι ακούγονται πιο συμπαγή, αν και νιώθω την εικόνα να χάνει λίγο σε συνέχεια, ίσως και να είναι ψευδαίσθηση. Δυστυχώς η θέση ακρόασης δε γίνεται ρεαλιστικά να αλλάξει λόγω του τζακιού στο πλάι (το οποίο σκοπεύω να δουλεύω καθημερινά όταν πιάσουν τα κρύα, γκάζι γαρ!)Από την μικρή εμπειρία μου θεωρώ ότι δεν υπάρχει κοινός μπούσουλας για όλα τα ηχεία..Αυτά που έχω τώρα για παράδειγμα δεν παίζουν σωστά ούτε με τη θεωρία του ισοπλευρου τριγώνου ούτε με τη θεωρία του 1/3.
Ίσως τα kef να είναι πιο εύκολα στην τοποθέτηση...Αυτά θα τα βρεις στην πορεία με αρκετό πειραματισμό..Κοίτα να πειραματιστείς όμως γιατί πολλοί τα στήνουν μια φορά,δεν τους αρέσει αυτό που ακούν και αλλάζουν ηχεία..Μην μπεις σε αυτή τη διαδικασία.
Edit..Τώρα το είδα..2,60 γι' αυτά τα ηχεία είναι τεράστια απόσταση...Φέρτα πιο κοντά γύρω στο 2,20 και ξεκίνα από εκεί να παίζεις μέχρι να βρεις το ιδανικό.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.