KEF LS50 (Meta) Wireless II

Με έβαλε σε σκέψη ο Σπύρος παραπάνω, μήπως χάνω συχνότητες λόγω τοποθέτησης/χώρου και τα αδικώ; Πως μπορώ να το καταλάβω/μετρήσω αυτό;
Σε κάτι βιντεάκια όπως το παρακάτω έχω πολλά και διάφορα ανεβοκατεβασματα. Είναι όμως αξιόπιστα αυτά;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αφού δοκιμάζεις που δοκιμάζεις,δεν βάζεις και αυτό να μας πεις τι άκουσες;
Αν ξυρίζει ψηλά κάτι δεν πάει καλά...Όσο πιο ψηλά ακούς τις κιθάρες και τα εφέ τόσο το καλύτερο.
ΥΓ..Αν μπορείς να το βρεις από άλλη πηγή ακόμα καλύτερα.
ΥΓ..Η ατάκα στα τύμπανα θα πρέπει να είναι ζορικη..Αν δεν είναι πες τους να περάσουν να τα πάρουν.. :)
Εννοείται ότι δεν πρέπει να μπουμαρει.

Vlad, το είχε για πρωινό το track. Πιθανολογώ ότι είναι ευνουχισμένο δυναμικά λόγω της μετατροπής σε YouTube.
μα στο youtube το εβαλα μόνο κ μόνο για τα τρακ.
από αλλού άκουσέ τα.
δεν ξέρω από που... δικά σας χωράφια αυτά 😁

• Like
Reactions: spmk
Με έβαλε σε σκέψη ο Σπύρος παραπάνω, μήπως χάνω συχνότητες λόγω τοποθέτησης/χώρου και τα αδικώ; Πως μπορώ να το καταλάβω/μετρήσω αυτό;
Σε κάτι βιντεάκια όπως το παρακάτω έχω πολλά και διάφορα ανεβοκατεβασματα. Είναι όμως αξιόπιστα αυτά;

Πάρε ένα umik να δεις που βρίσκεσαι
Σίγουρα την τρίτη οκτάβα δεν την έχουν τα woofer των ηχείων σου σε αυτήν την απόσταση
Τις ίδιες ανησυχίες είχα και εγώ με τα μικρά μου (αλλά σωστα) ηχειάκια
Μείωσα την απόσταση ακρόασης , έφτιαξα και το rt60 και ήρθε ...

• Like
Reactions: Panoramix
Αφού δοκιμάζεις που δοκιμάζεις,δεν βάζεις και αυτό να μας πεις τι άκουσες;
Αν ξυρίζει ψηλά κάτι δεν πάει καλά...Όσο πιο ψηλά ακούς τις κιθάρες και τα εφέ τόσο το καλύτερο.
ΥΓ..Αν μπορείς να το βρεις από άλλη πηγή ακόμα καλύτερα.
ΥΓ..Η ατάκα στα τύμπανα θα πρέπει να είναι ζορικη..Αν δεν είναι πες τους να περάσουν να τα πάρουν.. :)
Εννοείται ότι δεν πρέπει να μπουμαρει.

Το βρήκα FLAC στο Tidal. Μια χαρά ακούγεται. Μια χαρά ατάκα, η φωνή ακούγεται στο κέντρο και ψηλά (σα να'ναι όρθιος ο τύπος!), το ίδιο και τα κρουστά και το μπάσο (που δεν είναι μπάσο). Οι ηλεκτρικές στην αρχή είναι πολύ κατευθυντικές εκεί που είναι τα ηχεία, αλλά μετά τη μέση περνάνε κι αυτές στο κέντρο.

Μια χαρά τα παίζει όλα εκτός από αυτά που θέλω… 😤

Αυτό είναι το output που πήρα με ένα db της πλάκας στο iPhone παίζοντας το παραπάνω βίντεο. Μπορείτε να δείτε χοντρικά ποια συχνότητα είναι σε κάθε sec, δυστυχώς δεν το βγάζει το output του meter.

Attachments

• 865F4AE6-1B95-483A-83DF-38BB8063CBFF.jpeg
    865F4AE6-1B95-483A-83DF-38BB8063CBFF.jpeg
    660.9 KB · Views: 24

Δε μου γεμισε το ματι... καλυτερα να ηταν σκετο streamer αντε με dac. Αυτο εχει και ψευτοτελικους.

Πάρε ένα umik να δεις που βρίσκεσαι
Σίγουρα την τρίτη οκτάβα δεν την έχουν τα woofer των ηχείων σου σε αυτήν την απόσταση
Τις ίδιες ανησυχίες είχα και εγώ με τα μικρά μου (αλλά σωστα) ηχειάκια
Μείωσα την απόσταση ακρόασης , έφτιαξα και το rt60 και ήρθε ...
Τι θα μπορέσω να κάνω με αυτό; Να το πάρω, δεν είναι τόσα πολλά τα φράγκα ($79), αλλά όπως είπα δυστυχώς ρεαλιστικά η θέση ακρόασης δεν αλλάζει, το πολύ πολύ να παίξω με την απόσταση μεταξύ τους, την κλίση, και ίσως λίγο με τα EQ και τα crossover.

edit: πάνω από 100αρικο με τα μεταφορικά!

Last edited:
Την απόκριση της συχνότητας θα δεις για να καταλάβεις αν τα καταφέρνει το ηχείο και μέχρι που παίζει με άνεση. Άμα δεις και αρχίζει να χάνει στάθμη από μια συχνότητα και κάτω, τότε θα μεταφέρεις πιο πάνω το cross με το sub.
Μη σου κάνει εντύπωση. Η απόκριση συχνότητας που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές είναι σχεδόν πάντα σε ψευδοανηχοικες συνθήκες και μέτρηση στο ένα μέτρο.
Στα 2,60, 2,70 αλλάζουν τα πράγματα. Και το KEF δεν έχει και καμία διαδρομαρα στο midrange κώνο του για να κουνήσει πολύ αέρα.
Όπως σου είπα και στην αρχή. Πρέπει να δεις το θέμα της συμπίεσης και πόσο γρήγορα θα την φτάσεις.

Τι θα μπορέσω να κάνω με αυτό; Να το πάρω, δεν είναι τόσα πολλά τα φράγκα ($79), αλλά όπως είπα δυστυχώς ρεαλιστικά η θέση ακρόασης δεν αλλάζει, το πολύ πολύ να παίξω με την απόσταση μεταξύ τους, την κλίση, και ίσως λίγο με τα EQ και τα crossover.

edit: πάνω από 100αρικο με τα μεταφορικά!
γιατί σκας τόσο πολύ με την θέση που θα κάθεσαι ΕΣΥ για να ακούς μουσική;;
στο προπροηγούμενο σπίτι είχα πάρει μια υπέροχη ελαφριά (υφασμάτινη με ξύλινο σκελετό) πολυθρόνα και την έβαζα εκεί που ήθελα όταν ήθελα να απολαύσω στερεοφωνική εικόνα κλπ..
μετά την έβαζα στην άκρη και τελείωνε το πανηγύρι.
από το ΙΚΕΑ την είχα πάρει.
μέχρι που και η κόρη μου την ζήλεψε όταν σπούδαζε μακριά από το σπίτι και της αγόρασα μια ίδια.
ακόμα την έχει στο δικό της σπίτι :LOL:

γιατί σκας τόσο πολύ με την θέση που θα κάθεσαι ΕΣΥ για να ακούς μουσική;;
στο προπροηγούμενο σπίτι είχα πάρει μια υπέροχη ελαφριά (υφασμάτινη με ξύλινο σκελετό) πολυθρόνα και την έβαζα εκεί που ήθελα όταν ήθελα να απολαύσω στερεοφωνική εικόνα κλπ..
μετά την έβαζα στην άκρη και τελείωνε το πανηγύρι.
από το ΙΚΕΑ την είχα πάρει.
μέχρι που και η κόρη μου την ζήλεψε όταν σπούδαζε μακριά από το σπίτι και της αγόρασα μια ίδια.
ακόμα την έχει στο δικό της σπίτι :LOL:
Βρε λες; Έτοιμη την έχω στο σαλόνι, μια άσπρη που'χα πάρει φοιτητής με 5$.

Την απόκριση της συχνότητας θα δεις για να καταλάβεις αν τα καταφέρνει το ηχείο και μέχρι που παίζει με άνεση. Άμα δεις και αρχίζει να χάνει στάθμη από μια συχνότητα και κάτω, τότε θα μεταφέρεις πιο πάνω το cross με το sub.
Μη σου κάνει εντύπωση. Η απόκριση συχνότητας που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές είναι σχεδόν πάντα σε ψευδοανηχοικες συνθήκες και μέτρηση στο ένα μέτρο.
Στα 2,60, 2,70 αλλάζουν τα πράγματα. Και το KEF δεν έχει και καμία διαδρομαρα στο midrange κώνο του για να κουνήσει πολύ αέρα.
Όπως σου είπα και στην αρχή. Πρέπει να δεις το θέμα της συμπίεσης και πόσο γρήγορα θα την φτάσεις.

Που να δεις στα 3.60 που ακούω εγώ!

Θα δοκιμάσω πιο κοντά να δω...

κάτσε βρε συ... αυτό το %¥€%#% τι είναι;;
έμεινες ταπί, ή έμεινες μ......ας ;;; 🤣🤣🤣

Ταπί θα μείνω αν τελικά καταλήξω να τα κρατήσω. Για την ώρα απλά μ_____s.

Volume 20% κάτω, αντιληπτή ένταση η ίδια με πριν, απλά όλα παίζουν πιο άνετα.

Νομιζα πριν πως ειχα καλή εικόνα, τώρα πολλαπλασιάστηκε οριζόντια και κατακόρυφα (!!!).

Η συμπίεση έπεσε αισθητά. Ακόμα δεν είναι εκεί που θέλω οι χροιές, αλλά πλέον δεν ενοχλεί/κουράζει οπως πριν, άσε που μου άνοιξε η όρεξη για περαιτέρω ψάξιμο.

• Like
Reactions: vlad66