KEF LS50 (Meta) Wireless II

Πριν λίγες μέρες, κάπου Τετάρτη-Πέμπτη, αποφάσισα ότι θα τα επιστρέψω, όποτε και δε θα ξαναασχοληθω με μικρόφωνα και ψειρισματα, αφού θα είναι τσάμπα κόπος. Έκτοτε άκουσα άπειρες ώρες μουσικής, τόσο συμφωνική και όπερα, όσο και λίγο πιο ευρύ ρεπερτόριο (συμπεριλαβανομένων των απάντων Θεοδωράκη, ένεκα της συγκυρίας). Από ηχογραφήσεις αναφοράς μέχρι παμπάλαια μονοφωνικά, από φυσικά όργανα μέχρι μπουζούκι με εφέ, κλπ.

Αν σας πω τώρα ότι μετά από όλες αυτές τις ώρες ωρες καθαρής μουσικής (και όχι ρυθμίσεων και μιζέριας), και φυσικά κατ’επέκταση και στρωσίματος (τόσο ηχείων όσο και αυτιών) αρχίζω να αλλάζω γνώμη;

Δηλαδη, αρχίζω να τα αγαπάω, για το πως στήνουν το soundstage ακόμα και σε παραγωγές της πλάκας, για το πως ανακαλύπτω λεπτομέρειες στην ενορχήστρωση ακόμα και σε ηχογραφήσεις του 50, και για το πως όλα αποκτούν μια πιο φυσική υπόσταση που δεν ειχα ζήσει ποτέ ρε ακουστικά ή μπάρες. Φυσικά, συνεχίζω να νιώθω τι είναι αυτά που μου λείπουν, αλλά αρχίζω να πιστεύω πως αυτά δεν θα τα βρω, αφενός στο κόστος που κοιτάζω (~4Κ για ηχεία και ενισχυτή), αφετέρου στον κακό όπως αποδεικνύεται χώρο που δεν αλλάζει.

Αρχίζω λοιπόν τώρα να φλερτάρω με το ενδεχόμενο να με συνοδεύσουν μέχρι νεοτέρας. Εξάλλου η αγορά μεταχειρισμένων περπατάει καλά εδώ, ίσως σε δυο χρόνια και σε άλλο μόνιμο πλέον χώρο να τραμπαριστούν χωρίς να εχουν χάσει τεράστιο μέρος της αξίας τους.

• Like
Reactions: Sonorus
εγώ δεν θα σου κάνω like γιατί είναι λογικό να παίζουν καλύτερα από ηχομπάρες και γενικά θα έχουν κάποια καλά στοιχεία.
όμως δεν συγκρίνονται με καλά ηχεία δαπέδου ..πως να το κάνουμε.
4Κ πιστεύω είναι αρκετά για αρχή ..μια αρχή που θα κρατήσει πολλά χρόνια...

τα ηχητικά μειονεκτήματα του χώρου μαζεύονται, -"φτιάχνονται" αν θέλεις.. δεν είναι εκεί το θέμα.. και αν μου πεις -πως θα κουβαλήσω μεγάλα ηχεία και τον ενισχυτή τους στην επόμενη μετακόμιση;; εκεί θα σου πω -στα κουτιά τους.

χοντρικά θέλεις περί τα 2,5Κ για τα SF και μένουν περίπου 1,5Κ για ενισχυτη;;
ακούς και πολύ κλασική μουσική....
χμ... ζεις στην χώρα της jolida και αν θυμάμαι καλά ένα μοντέλο ολοκληρωμένου ενισχυτή της, κάπου σε αυτήν την τιμή είναι.
μην σε "τρομάξουν" τα σχετικά λίγα βατ των λυχνιών.. (κάπου στα 50 στο κανάλι νομίζω)..θα τα πάνε καλά τα SF

• Like
Reactions: Kostas P. K.
Τι θα έκανα εγώ..But it's just me. :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Plus

• Like
Reactions: Tsagalx
εγώ δεν θα σου κάνω like γιατί είναι λογικό να παίζουν καλύτερα από ηχομπάρες και γενικά θα έχουν κάποια καλά στοιχεία.
όμως δεν συγκρίνονται με καλά ηχεία δαπέδου ..πως να το κάνουμε.
4Κ πιστεύω είναι αρκετά για αρχή ..μια αρχή που θα κρατήσει πολλά χρόνια...

τα ηχητικά μειονεκτήματα του χώρου μαζεύονται, -"φτιάχνονται" αν θέλεις.. δεν είναι εκεί το θέμα.. και αν μου πεις -πως θα κουβαλήσω μεγάλα ηχεία και τον ενισχυτή τους στην επόμενη μετακόμιση;; εκεί θα σου πω -στα κουτιά τους.

χοντρικά θέλεις περί τα 2,5Κ για τα SF και μένουν περίπου 1,5Κ για ενισχυτη;;
ακούς και πολύ κλασική μουσική....
χμ... ζεις στην χώρα της jolida και αν θυμάμαι καλά ένα μοντέλο ολοκληρωμένου ενισχυτή της, κάπου σε αυτήν την τιμή είναι.
μην σε "τρομάξουν" τα σχετικά λίγα βατ των λυχνιών.. (κάπου στα 50 στο κανάλι νομίζω)..θα τα πάνε καλά τα SF

Δεν είναι το κουβάλημα το θέμα, αυτό είναι το λιγότερο, αλλά το ότι δεν ξέρω τι μου ξημερώνει, ίσως ο επόμενος χώρος να'ναι πιο μικρός, ίσως να'ναι σε διαμέρισμα, ίσως να'ναι στην... Ελλάδα, κανείς δεν ξέρει.

Τώρα που "μορφώθηκα" λιγό παραπάνω (τρομάρα μου), θα πάω να τα ξανακούσω τα SF με κάποιον από τους υποψήφιους ενισχυτές. Αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτά που μου λείπουν δε θα τα βρω. Θα δούμε φυσικά.

Με λαμπάτο δεν είχα ποτέ εμπειρία, αλλά απ'οσα διαβάζω δεν είναι ακριβώς ταμάμ για κλασσική, λόγω χρωματισμών και... ληθαργικών αντανακλαστικών. Μπορεί να'ναι και σαχλαμάρες αυτά βέβαια, δεν έχω ιδέα.

Τι θα έκανα εγώ..But it's just me. :)

Plus

Άγνωστη λέξη για μένα η peachtree αλλά φαίνεται να'χει ενδιαφέρον. Θα το κοιτάξω... φαίνεται τίμιος αν μη τι άλλο σε specs/τιμή.

Βασικά αυτό που σκέφτομαι είναι ότι τώρα έχω έρθει σε κάτι που για μένα είναι ας πούμε 8.5 στα 10, και αν μη τι άλλο έχει λυμένα δυο βασικά θέματα: την επάρκεια/optimization ενισχυτών, και το αψεγάδιστο streamer.

Φοβάμαι πως αν ξεκινήσω from scratch, μπορεί να σκάσω 1μιση φορά παραπάνω λεφτά για να πετύχω κάτι που θα'ναι 6-7 στα 10, και δε θα μπορώ να καταλάβω και ποιο είναι το πρόβλημα στην αλυσίδα 3 διαφορετικών σταδίων από τα οποία δε θα γνωρίζω σε βάθος κανένα.

Δεν θέλω να σας την χαλάσω, αλλά ο Darko είναι ΓΤΠ.
Φουλ στο ψέμα και το snake oil... ( π.χ. είδε να κάνει δουλειά το AudioQuest Jitterbug... απλά κλαίμε από τα γέλια... πρέπει να είναι καλό το payroll :D )

Εγώ σου έκανα like για τον τρόπο σκέψης και διότι επιτέλους άκουσες μουσική.
Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο χώρος σηκώνει ποιότητα και μέγεθος.
Δεν κρύβω άλλωστε πως είμαι υπέρ των παθητικών λύσεων όταν το budget το επιτρέπει και υπάρχει όρεξη για ενασχόληση.

• Like
Reactions: vlad66
Δεν θέλω να σας την χαλάσω, αλλά ο Darko είναι ΓΤΠ.
Φουλ στο ψέμα και το snake oil... ( π.χ. είδε να κάνει δουλειά το AudioQuest Jitterbug... απλά κλαίμε από τα γέλια... πρέπει να είναι καλό το payroll :D )
Δεν ξεκίνησα με Darko :)
Και εν πάση περιπτώσει υπάρχουν άπειρα καλά σχόλια εκεί έξω..Έχω ακούσει παλαιότερο μοντέλο της Peachtree και ήταν μια χαρά..

Δεν ξεκίνησα με Darko :)
Και εν πάση περιπτώσει υπάρχουν άπειρα καλά σχόλια εκεί έξω..Έχω ακούσει παλαιότερο μοντέλο της Peachtree και ήταν μια χαρά..

Just a friendly hint :)
Για την εν λόγω συσκευή δεν έχω άποψη, απλά όπου συνήθως παίζουν διθυριμβικά σχόλια από τον... σκοτεινούλη συνήθως μυρίζει ψαρίλα εκτός λίγων περιπτώσεων.

Αν μπορείς να το δοκιμάσεις και να το τεστάρεις σε blind test σωστό, η καλύτερη κίνηση.
Βάση κριτικών και hearsay καλό είναι να μην κάνουμε αγορές δίχως δυνατότητα υποχώρησης.

Τον Darko τον χαζεύω που και που, όχι τόσο επειδή ακούω αυτά που λέει (η σύγκριση που έκανε μεταξύ των LS50 Wireless II και LS50 Meta μου θύμιζε κάπως... κριτική πούρου σε υποκειμενικότητα και παπαντζολογία), αλλά επειδή μου βγάζει μια θετική ενέργεια χομπίστα, σα να γουστάρει τρελά αυτό που κάνει.

Just a friendly hint :)
Για την εν λόγω συσκευή δεν έχω άποψη, απλά όπου συνήθως παίζουν διθυριμβικά σχόλια από τον... σκοτεινούλη συνήθως μυρίζει ψαρίλα εκτός λίγων περιπτώσεων.

Αν μπορείς να το δοκιμάσεις και να το τεστάρεις σε blind test σωστό, η καλύτερη κίνηση.
Βάση κριτικών και hearsay καλό είναι να μην κάνουμε αγορές δίχως δυνατότητα υποχώρησης.
Εγώ τελείωσα με τα μηχανήματα.. Δεν θα παλεύω μια ζωή γι΄αυτο το περίφημο 10%. ;)

Να σας κάνω μια ερώτηση τώρα από τις τελευταίες μετρήσεις που είχα κάνει (μετά τις οποίες θεωρώ ότι έδεσε το woofer με τα LS50 ιδανικά):

Για να μικρύνω τη γούβα εκεί λίγο πάνω από τα 100Hz, έδωσα ένα σημαντικό boost στο EQ του SVS ακριβώς καρφωτά πάνω στα 108Hz. Ενεργοποιώντας το, είδα αισθητή μείωση της γούβας του Umic κάπου στα +2db, σωστά τοποθετημένη στην εν λόγω συχνότητα.

Ωραία ως εδώ θα μου πείτε, το κουφό της υπόθεσης είναι ότι το SVS έχει low pass filter στα 75Hz, άρα στα 108 θα έπρεπε να είναι.... σιωπηλό.

Πως εξηγείται αυτό;

6E7946FF-D52C-4656-AA99-4A748293EA41.jpeg

Του sub το low pass χρησιμοποιείς ή των ηχείων για το sub?
Σε κάθε περίπτωση τα crossover δεν είναι τοίχος. Αναλόγως τάξης μειώνουν ανά οκτάβα (διπλάσια συχνότητα) το αποτέλεσμα.
Για παράδειγμα στις ρυθμίσεις του φίλτρου του svs το slope, ρυθμίζεται σε 6,12,18 και 24 db ανά οκτάβα και έχει και επιλογή να είναι τελείως κλειστό, επομένως εκεί παίζει ρόλο η κλίση του εξωτερικού φίλτρου.

Του sub το low pass χρησιμοποιείς ή των ηχείων για το sub?
Σε κάθε περίπτωση τα crossover δεν είναι τοίχος. Αναλόγως τάξης μειώνουν ανά οκτάβα (διπλάσια συχνότητα) το αποτέλεσμα.
Για παράδειγμα στις ρυθμίσεις του φίλτρου του svs το slope, ρυθμίζεται σε 6,12,18 και 24 db ανά οκτάβα και έχει και επιλογή να είναι τελείως κλειστό, επομένως εκεί παίζει ρόλο η κλίση του εξωτερικού φίλτρου.
Των ηχείων χρησιμοποιώ το low pass, το sub είναι συνδεδεμένο στο LFE (άρα απενεργοποιεί τα δικά του).

Των ηχείων χρησιμοποιώ το low pass, το sub είναι συνδεδεμένο στο LFE (άρα απενεργοποιεί τα δικά του).

Όχι. Απενεργοποιείται και ενεργοποιείται από το svs app το φίλτρο του sub, όπως και ρυθμίζεται η κλίση του από κει.

Το κρατάς στο off κανονικά εφ' όσον χρησιμοποιείς εξωτερικό φίλτρο, στην περίπτωσή σου των KEF. Αν και δεν ξέρουμε την κλίση του φίλτρου των KEF.

Συνεπώς, το sub παίζει αυτή τη στιγμή συχνότητες που περνάνε από το φίλτρο του KEF. Εάν το KEF για low pass έχει π.χ. φίλτρο 12dB/octave, σημαίνει ότι από τα 75Hz μέχρι την επόμενη οκτάβα (150Hz) η διαφορά είναι 12dB.
Δηλαδή δεν είναι σιωπηλό στα 108Hz και είναι λογικό.

• Like
Reactions: billpeppas