Κεφαλές κινητού μαγνήτη, κινητού σιδήρου και κινητού πηνίου

το χειροτερο με τις ζυγαριες αυτες ειναι οτι συσσωρευουν καποιο μαγνητισμο και στην συνεχεια φορτωνουν τις κεφαλες με μαλλον ασχημα αποτελεσματα

Ειχες καλοια τετοια εμπειρια?
Τι προβληματα αντοπισες στην κεφαλη;

προσωπικα οχι, ειμαι προσεκτικος..

ασε που την ζυγαρια που εχω τωρα την εχω παρει απο ενα φιλο κυπριο και εχει πλαστικο καλυμα επανω της ;-)

Καλημέρα σας παιδιά!

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το θέμα που με απασχολεί και άν είναι δυνατόν, να με βοηθήσετε με τις γνώσεις σας που είναι αστείρευτες!
Εχω ένα Thorens TD280 και πρέπει να του αλλάξω κεφαλή,μου το χάρισε στο παρελθόν μία φίλη,οταν το πήρα είχε πάνω μία κεφαλή Grado,στη συνέχεια αντικατέστησα,την κεφαλή με μία Ortophon M2 Bronze και έμεινα αρκετά ευχαριστημένος ,όσον αφορά το ηχητικό αποτέλεσμα.Η μουσική που ακούω είναι κυρίως μπαρόκ ,αναγέννησιακή ή και ακόμα πιό παλιά,αυτό σημαίνει δεν απαιτείται ο ιδιαίτερος όγκος μιάς συμφωνικής ορχήστρας!Μπορεί κάποιος να με κατευθύνει και άν είναι δυνατόν σε κάτι οικονομικό ( μέχρι 300 ευρώ).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Last edited:
με μια γρηγορη ερευνα που εκανα υπαρχουν 4 εκδοσεις του 280. οι πρωτες 2 εχουν βραχιωνα στα 12.5 γρ, η τριτη στα 7.5 και η τεταρτη στα 15 !!!

οποτε δωσε εκδοση και θα δουμε τι τυπου κεφαλη ειναι ιδανικη

υγ καλως ηλθες στο φορουμ

με μια γρηγορη ερευνα που εκανα υπαρχουν 4 εκδοσεις του 280. οι πρωτες 2 εχουν βραχιωνα στα 12.5 γρ, η τριτη στα 7.5 και η τεταρτη στα 15 !!!

οποτε δωσε εκδοση και θα δουμε τι τυπου κεφαλη ειναι ιδανικη

υγ καλως ηλθες στο φορουμ

Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και για την αμεσότητα στην επικοινωνία , ο βραχίονας υποθέτω οτι είναι στα 7.5 γρ, !!!επίσης αναγράφεται TP 28 ES, δεν ξέρω άν βοηθάει .κάτι που ξέχασα να αναφέρω οι δίσκοι που ακούω είναι παλιοί, κυρίως (δεκαετίας 50) και ιδιαίτερα βαριοί!
Βασίλης

Μαλλον στα 11-12 γρ. απ'οτι διαβαζω. Αυτο επιτρεπει κεφαλες μετριας ενδοτικοτητας.Στην τιμη που ψαχνεις θα ελεγα την NAGAOKA MP-150 με πολυ καθαρο και διαφανο ηχο.

Πιστευω ομως οτι με την περιγραφη που κανεις οσον αφορα την μουσικη που ακους,και λαμβανομενης υπ'οψιν της τιμης/κατηγοριας του πικαπ,θα θεωρουσα πιο σοφη επιλογη την NAGAOKA MP-110 που επισης θα ταιριαζει πολυ καλα και θα παει καλυτερα με παλιους δισκους,ιδιαιτερα αν εχουν και καποια φθορα.

Η ΜΡ-150 δεν συγχωρει φθαρμενους δισκους,θα βγαλει την ζημια εξω πολυ καθαρα.

υπαρχει μεγαλη διαφορα μεταξυ 7.5 και 15.. κοιτα με ακριβεια το μοντελο σου.

η ναγκαοκα που λεει ο συνονοματος ειναι καλη λυση, απλα σιγουρεψου οτι εχεις τον βραχιωνα των 12,5 γρ.

Καλημέρα και ευχαριστώ Dr Pan K ,AUDIOLYTIC!

Παναγιώτη πράγματι το κοίταξα στο διαδίκτυο και ο AUDIOLYTIC έχει δίκιο, βρήκα στις απεικονίσεις ακριβώς το μοντέλο και το διάβασα οτι είναι στα 12,5 γρ.(Eff. Masse 12,5g)

Που μπορώ να βρω την NAGAOKA MP-110 ,υπάρχει πρόταση?

ebay αγγλιας? καθοτι φτηνη (100 ευρω περιπου) δεν εχει μεγαλη διαφορα απο που θα την παρεις.

εαν μπορεις να ανεβεις λιγο οικονομικα εχει και αλλες καλυτερες. ποιο ειναι το budget σου ?

Οντως πολυ καλος συνδιασμος γενικα με τα thorens και η τιμη της ειναι απιστευτα καλη.

Όπως είχα πει στο αρχικό μου μήνυμα μέχρι 300 ευρώ διαθέτω,
κινητού πηνίου κεφαλές δεν το συζητάμε καθόλου?

Όπως είχα πει στο αρχικό μου μήνυμα μέχρι 300 ευρώ διαθέτω,
κινητού πηνίου κεφαλές δεν το συζητάμε καθόλου?

σε αυτην την τιμη ειναι η benz silver , dynavector 10x5 και μερικες ακομα που δεν θυμαμαι

Απάντηση: Re: Κεφαλές κινητού μαγνήτη, κινητού σιδήρου και κινητού πηνίου

σε αυτην την τιμη ειναι η benz silver , dynavector 10x5 και μερικες ακομα που δεν θυμαμαι

Tην benz silver την έχω,πάρα πολύ καλή,ενώ παίζει με phono MM

εχεις phono stage για ΜC ? υπαρχει αγγελια στο φορουμ για μια καλη κεφαλη στα 300 ευρω αν και χαμηλοεξοδη.

ΜΜ στα 300 πολλες καλες, σε αλλο νημα προτηνα μια απο αμερικη που στα λεφτα της ειναι παρα πολυ καλη.

επισης στα 300+ παλι εδω στο φορουμ υπαρχει δυνατοτητα για την ΜΜ1 της JICO.

Και η Nagaoka MP 200 ειναι καλη αγορα. γενικα σε αυτα τα χρηματα μπορεις να δεις τις τοπ -1 κατηγορια ΜΜ (οι τοπ ειναι στα 500)

εχεις phono stage για ΜC ? υπαρχει αγγελια στο φορουμ για μια καλη κεφαλη στα 300 ευρω αν και χαμηλοεξοδη.

ΜΜ στα 300 πολλες καλες, σε αλλο νημα προτηνα μια απο αμερικη που στα λεφτα της ειναι παρα πολυ καλη.

επισης στα 300+ παλι εδω στο φορουμ υπαρχει δυνατοτητα για την ΜΜ1 της JICO.

Και η Nagaoka MP 200 ειναι καλη αγορα. γενικα σε αυτα τα χρηματα μπορεις να δεις τις τοπ -1 κατηγορια ΜΜ (οι τοπ ειναι στα 500)
Σ'ευχαριστώ πολύ όπως και τα υπόλοιπα παιδιά!