Κεφαλή για Dual 505-4 ;;

tzam65

Established Member
11 October 2010
135
Χαϊδάρι - Αττική
Τι κεφαλή θα μπορούσε να λειτουργήση σωστά δεδομένου του Ultra low Mass βραχίωνα; Εχω το 505-4 αρκετά χρόνια (με τα σερβις του) και είναι πάρα πολύ καλό. Ακούγετε εξαιρετικά και έχω αναβαθμίσει το μοντέλο της βελόνας, αλλά αναρωτιώμουν εαν κάποιος έχει δοκιμάσει να το αναβαθμίσει και να είχε πραγματική βελτίωση μέσω κεφαλής που να ταιριάζει.:chinscratch:

Last edited:
νομιζω πως δεν ειναι τοσο χαμηλο το βαρος, 8.5 γρ.

οποτε λιγο πολυ ολες οι κλασσικες ΜΜ σου κανουν. εαν δωσεις μια κατηγορια τιμης μπορουν να γινουν προτασεις.

πχ, στα 35 ευρω μια ΑΤ 95 E, στα 80 μια SHURE 97 xE κτλ.

φίλε tzam65 όταν λες έχεις πως εχεις "αναβαθμίσει το μοντέλο της βελόνας" που το έχεις φτάσει ? π.χ. στην om-40 ?

Είχα την3Ε, 5Ε και τώρα την 20. Πάντα με την ιδια κεφαλή. Προτιμώ Ortofon διότι είχα πειραματιστεί στο άλλο πικάπ που έχω με grado, shure κλπ και κατέληξα στην ortofon 520! Πιστεύω πως και στο Dual ταιριάζουν οι Ortofon. Για τιμή νομίζω πως για να ξεπεραστεί om20 θέλεις 200 και πάνω(αγορά βελόνας 175€) IMHO...

Last edited:
H OM20 ειναι πολυ καλη και σωστη επιλογη για το 505.
Οπως λεει και ο Παναγιωτης αν πεις την κατηγορια τιμης που θελεις να φτασεις θα βοηθησει στις προτασεις.

Η om20 είναι πραγματικά πολύ καλή. Στα ψηφιακά έχω audiolab8200 cd-dac+pc και το Dual με om20 και προ-phono το black cube, κοντράρετε χαλαρά μαζί τους:a0210:. Τώρα που έψαξα λίγο βλέπω την om40(κατηγορία τιμής 300-350€ δηλαδή..) σαν μελοντικό, επόμενο βήμα.. Την έχει δοκιμάσει κάποιος;:ears:

Last edited:
μπορει να κανω και λαθος αλλα επι της ουσιας αναβαθμιζεται η βελονα και το generator παραμενει ιδιο, δεν ξερω κατα ποσο θα εδινα τοσα χρηματα στην συγκεκριμενη. σε αυτη την κατηγορια τιμης υπαρχουν ΜΜ που φυσανε..

Παναγιώτη ΔΕΝ κάνεις λάθος με την ίδια κεφαλή απλώς αλλάζεις (εως την om-40) τις βελόνες .

ναι, φίλε tzam65 έχω την OM-40 ΒΕΛΟΝΑ αναβαθμίζοντας από την μαμά om-10 . επειδή δοκίμασα και την 20 (την 30 ΟΧΙ) η διαφορά είναι τεράστια.. τέλος άκου προσεκτικά (έχει προτείνει επανηλειμμένα κάποιες κεφαλές σε άλλα τόπικς , πραγματικό vfm) τις προτάσεις του AUDIOLYTIC (γιατί το έχει ψάξει ΠΑΡΑ πολύ.-)

Last edited: