κεφαλή για μακρο

Λιγο offtopic
Νασο το εχω γραψει και στο θεμα με το μακρο. Nikon EL Nikkor 50mm 2.8.
Φτηνος και το αποτελεσμα που θα σου δωσει εκπληκτικο.Αν δεις οτι θες να προχωρησεις και παρακατω τοτε κοιτας και για αλλα.Επισης τον εχεις και για μακρο στη φυση.
Το διάβασα και στο άλλο θέμα και τον παρακολουθώ στο ebay...

Πολυ καλα Νασο.Ποιος ειναι ο παλιος ο μεταλλικος ή ο νεώτερος.

Οποσδηποτε ενα 40.5 to 52 mm step up ring http://www.ebay.co.uk/itm/40-5mm-to-52mm-40-5-52-mm-Metal-Step-Up-Lens-Filter-Ring-Adapter-Black-/390505566966?pt=UK_Photography_CameraLenses_Lens_caps_hoods_adaptors_ET&hash=item5aebf212f6
Μετα αναλογα σε τι mount θα τον βαλεις? Για δωσε μερικα στοιχεια ακομη για να σου πω ακριβως τι αλλο θα χρειαστεις.
Θα χρησιμοποιησεις bellows ή extension tubes

Υπάρχει ήδη ένα ψευτοbellows-κινεζιά και το σετ των tubes της Kenko για Nikon (που προφανώς είναι και η μηχανή μου).

Κι αυτό υπάρχει (είχαν γίνει και στο παρελθόν προσπάθειες, βλέπεις...). Οπότε πάω για το "40,5 to 52".

Ας ελπίσουμε ότι δε θα βαρεθώ μετά την πρώτη, δεύτερη προσπάθεια... Οπως και να 'χει, ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα βοήθεια!

Πρεπει να αλλαξουμε τον τιτλο του θεματος.Ο ανθρωπος ρωταγε για κεφαλή και εμεις το καναμε φακοι και παρελκόμενα:blush:
Τελευταια κουβεντα απο εμενα.Απο την μικρη μου εμπειρια θα σου πω οτι το καλο αποτέλεσμα δεν ερχεται κατευθειαν και το stacking θελει υπομονη, αλλα οταν φτιαξεις κατι καλο μετα γινεται πολυ εθιστικο.