Κεφαλη για πικαπ dual cs 505-3?

DIAMANTIS SVIGOS

AVClub Addicted Member
7 April 2008
2,887
ΕΛΛΑΔΑ
Εχω το παραπανω πικαπ το οποιο ειναι βασικα αγνωστου ηλικιας... κατα τ' αλλα παιζει μια χαρα με τη μαμισια κεφαλη (στην οποια εχω αλλαξει βελονα φυσικα).

Αφου λοιπον εχω προσφατα κανει καποιες αλλες αναβαθμισεις ειπα να δω αν μπορει -και κατα ποσο- να γινει καλυτερο και το dual.

Θα ηθελα λοιπον τις γνωμες σας :grandpa: ως προς το ποια κεφαλη ταιριαζει καλυτερα σ'αυτο το πικαπ και αποτελει πραγματικα ηχητικη αναβαθμιση.:a0210:

Πάρα πολύ καλό πικάπ!
Αν θυμάμαι καλά η Ortofon έβγαζε κεφαλές ειδικά για αυτό...
Οπότε κάποια Bronze ή Red θα του κόλλαγε γάντι...
Δεν είναι Τ4P ε;

Last edited:
Η κεφαλη ειναι σιγουρα ortofon αλλα δε θυμαμαι τι τυπος.

Μιχαλη τι ακριβως εννοεις με T4P?

Παντως πιανει στο headshell με δυο βιδες κανονικα οπως ολες νομιζω??? Δεν πρεπει να ειναι σαν κατι περιεργες αποκλειστικα για dual που εβγαζε η ortofon... ετσι νομιζω τουλαχιστον.

Να και μια φωτο (απο το νετ οχι του δικου μου) αλλα ειναι το ιδιο και φαινεται η κεφαλη του...

Attachments

• Dual_505_3[1].jpg
    Dual_505_3[1].jpg
    43 KB · Views: 149
Οι Τ4P βιδώνουν στο πλάι. Αυτό το είχαν κάποια Dual, αλλά δεν θυμάμαι αν ο μαμίσιος βραχίωνας του 505-3 είναι έτσι.

Αν πιάνει από πάνω τότε είναι κλασική κεφαλή. Το πικάπ είναι αρκούντως μουσικό και για αυτό φοβάμαι ότι με τις Denon θα μελώσει πολύ το πράγμα...

Μία Rondo Red ή Rondo Bronze τουλάχιστον πιστεύω του αξίζει...

Edit: Τώρα είδα τη photo... Αν είναι έτσι τότε δεν είναι T4P :)

Εχω νεα, λοιπον κανοντας ανασκαφη σ' ενα ντουλαπι που ειχα ν' ανοιξω καιρο με διαφορα πραγματα μεσα (βρηκα απο καλωδια, καθαριστικα για δισκους και κεφαλες κασσετοφωνων μεχρι ... ιμαντες) βρηκα μια κεφαλη ortofon 510 mkII καινουργια στο κουτι της, τι λετε να τη δοκιμαζα...?

.Απο οσο θυμαμαι αποφευγανε να αλλαξουν κεφαλη στα dual επειδη ηταν εξαιρετικο το δεσιμο που ειχαν οι συγκεκριμενες με το βραχιονα και απο αποδοση ηταν πολυ καλες .Αλλαζον μονο βελονες με καλυτερες.
.......ΠΑρολα αυτα εγω απο περιεργεια θα δοκιμαζα την 510

Επειδή το έχω το συγκεκριμένο, ΟΜ-10 είναι η μαμίσια(ΜΜ). Την έχω αλλάξει με μια Rega Red και παίζει απείρως καλύτερα.

@christos: επειδη αυτο μου το χουν ξαναπει και ειλικρινα δε φαινεται να εχει κανενα προβλημα η κεφαλη, τη βελονα με ποια να την αλλαζα?

@billy the kid: η rega red ειναι mm η mc? Εχεις αλλαξει και το αντιβαρο του βραχιωνα για η rega red ειναι ενταξει απο βαρος?

Πειραματα κανουμε τωρα...:alberteinstein:

Απάντηση: Re: Κεφαλη για πικαπ dual cs 505-3?

@billy the kid: η rega red ειναι mm η mc? Εχεις αλλαξει και το αντιβαρο του βραχιωνα για η rega red ειναι ενταξει απο βαρος?

Πειραματα κανουμε τωρα...:alberteinstein:

Η Ρέγγα!:flipout:είναι κινητού μαγνήτη (ΜΜ). Στόν βραχίονα δεν έχω αλλάξει τίποτα εκτός απο τις απαραίτητες ρυθμίσεις βάρους και antiskating.
Αν θυμάμαι καλά είχε γύρω στα 50 .

Και για να κανουμε και σωστες δουλειες καταλαβαινω πως πρεπει να εχω και καποια εργαλεια για να ρυθμισω ακριβως την αποσταση αλλα και αλλες παραμετρους, αν ειναι ας πουμε οριζοντια....??? Εδω ειναι που κολλαω κιολας γιατι και δεν εχω τετοια εργαλεια αλλα και δεν το 'χω ξανακανει ποτε..

Help!!!:bigcry:

Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω ότι στην συγκεκριμένη οικογένεια βραχιόνων, η κεφαλή σκάλωνε σε μία μόνον συγκεκριμένη και προρυθμισμένη θέση.

@christos: επειδη αυτο μου το χουν ξαναπει και ειλικρινα δε φαινεται να εχει κανενα προβλημα η κεφαλη, τη βελονα με ποια να την αλλαζα?

:

νομιζω οτι μπορεις να βαλεις οποιαδηποτε βελονα απο τη σειρα ΟΜ.
Το κακο ειναι οτι εχει καταργησει σχεδον την σειρα (exei mia om 5).
OM_md.jpg

...Upgradeable Performance
All Super OM models have the same body, construction, and magnetic circuitry. The only difference is the interchangeable stylus unit. Thus, when your level of musical sophistication improves, you can simply switch the existing stylus to the Ortofon Stylus 30 or for pinnacle performance the Ortofon Stylus 40. The Stylus 40 offers pinnacle performance for the most demanding listener....

Aπο εδω http://www.lpgear.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=LG&Product_Code=OROM20S

το ειχα αυτο το πικαπ αγορασει το 82 νομιζω .... το ειχα μεχρι το 89 μετα το πουλησα 30.000 δραχμες !

η κεφαλη του ηταν πολυ καλη αλλα σαν μηχανακι δεν ελεγε !!!

ειχαν πεσει οι στροφες του και με την εδινε που δεν ειχε καθολου καλο αντικραδασμικο συστημα και συντονιζε πολες φορες .......

τωρα εχω αγορασει μεσω ΕΒΑΥ ενα ΤΕΚΝΙΚΣ SL-Q3 απειρως καλτερο μηχανολογικα και βαζω οτι κεφαλη θελω....

Ενταξει παιδια τωρα εχω μπερδευτει ετσι...

@christos: αν δεν κανω λαθος αυτο για τις διαφορετικες βελονες που γραφει ισχυει για την super om20, αραγε ισχυει το ιδιο και για την om10 που εχει το πικαπ???

@Βαγγελης: το οτι εχανε στροφες μαλλον δε λεει και πολλα, ειναι κατι που πιθανοτατα διορθωνεται. Τωρα για την αναρτηση του δεν ξερω, ελατηριακια ειναι που με τα χρονια πεφτουν φανταζομαι και θα θελουν αλλαγη...???
Παντως (παντα στ' αυτια μου) ειναι ενα παρα πολυ ησυχο μηχανημα και σιγουρα πιο ησυχο απο πολλα direct drive.