Κεφαλή για Πικαπ.

Denon DL160 με κλειστά μάτια, την τοποθέτησα πριν δέκα μέρες και δεν πίστευα στα αυτιά μου, πολύ καλή στερεοφωνική εικόνα, λίγο έντονες υψηλές συχνότητες αλλά πιστεύω ότι οφείλετε στο στρώσιμο της βελόνας, πάντως είναι μία απο τις μουσικότερες κεφαλές που έχω ακούσει σε αυτή την κατηγορία τιμής δώρο.

Φίλε μου να σε ρωτήσω το εξής μιας και δεν είμαι πού εξικιωμένος με τις βελόνες σε πικαπ..: στην τοποθέτηση της Denon αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα με το ύψος του βραχίωνα; το λέω αυτό διότι έχω την Elys και δεν ξέρω εαν το ύψος της είναι το ίδιο με της Denon. Εαν είναι διαφορετικό το ύψος, αυτόματα δεν επηρεάζεται και ο βραχίωνας; και αν συμβαίνει αυτό, πως το αντιμετωπίζουμε;
ευχαριστω...,

Πιστεύεις ότι θα είχε σημασία να έκανα την συγκεκριμένη ανακαλωδίωση στον δικό μου βραχίωνα;(RB300).

ευχαριστώ

Η ανακαλωδίωση θα βελτιώσει σημαντικά τον RB300, αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα λύσει το πρόβλημα που έχουν οι Grado με τα πλατώ της Rega. Ο Δημήτρης δεν έχει πλατώ Rega, έχει Systemdek με τον ίδιο βραχίονα.

Φίλε μου να σε ρωτήσω το εξής μιας και δεν είμαι πού εξικιωμένος με τις βελόνες σε πικαπ..: στην τοποθέτηση της Denon αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα με το ύψος του βραχίωνα; το λέω αυτό διότι έχω την Elys και δεν ξέρω εαν το ύψος της είναι το ίδιο με της Denon. Εαν είναι διαφορετικό το ύψος, αυτόματα δεν επηρεάζεται και ο βραχίωνας; και αν συμβαίνει αυτό, πως το αντιμετωπίζουμε;
ευχαριστω...,

Οι Denon έχουν συνήθως 15,5 με 16 χιλιοστά ύψος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα χρειαστείς ένα arm spacer των 2 χιλιοστών για να σηκώσεις το βραχίονα.

Αυτό έχω κάνει στο δικό μου πλατώ (Rega P5 με κεφαλή Denon 304).

Η ανακαλωδίωση θα βελτιώσει σημαντικά τον RB300, αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα λύσει το πρόβλημα που έχουν οι Grado με τα πλατώ της Rega. Ο Δημήτρης δεν έχει πλατώ Rega, έχει Systemdek με τον ίδιο βραχίονα.

Το ρωτώ για μένα που θα χρησιμοποιήσω Denon κεφαλή!!

Οι Denon έχουν συνήθως 15,5 με 16 χιλιοστά ύψος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα χρειαστείς ένα arm spacer των 2 χιλιοστών για να σηκώσεις το βραχίονα.

Αυτό έχω κάνει στο δικό μου πλατώ (Rega P5 με κεφαλή Denon 304).

και που θα το βρω αυτό???(arm spacer)

Από την αντιπροσωπεία της Rega, πού αλλού;

Studio Genesis, Λυκαβηττού 16, Αθήνα, τηλ. 2103623946

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι άλλο..,μπορείς να προτείνεις κάτι για ματ (μάρκα-τιμή και που θα το βρω) στο πλατώ μου.., αυτό της Rega είναι κάπως...πας να βγάλεις τον δίσκο και φεύγει και αυτό μαζί , μάλλον από τον στατικό ηλ., έχω ακούσει για ένα ματ της Extreme phono ότι είναι καλό.
Από κει και πέρα πιστεύεις ότι κάνει διαφορά στο ακουστικό αποτέλεσμα η επιλογή ματ.!?

Καλό βράδυ.

Αν κάνει λέει;

Θα δεις μεγάλη διαφορά, ειδικά σε Rega πλατώ!

Έχω δοκιμάσει ένα δανεικό audioquest από σορμποθάνη (του Κακαλιού) κι ένα vinyl harmo-nicer της Clearaudio.

Τελικά, επειδή το Harmo-nicer ήταν πιο εύκολα προσβάσιμο, πήρα αυτό. Και τα δυο βελτιώνουν αρκετά τη συμπεριφορά του πλατώ, ειδικά στις χαμηλές (ως γνωστόν είναι λίγο λάσπη στα Rega).

Re: Απάντηση: Κεφαλή για Πικαπ.

Πιστεύεις ότι θα είχε σημασία να έκανα την συγκεκριμένη ανακαλωδίωση στον δικό μου βραχίωνα;(RB300).

ευχαριστώ
Λίγο υπομονή όταν θα παραλάβω τον δικό μου θα σε ενημερώσω

Αν κάνει λέει;

Θα δεις μεγάλη διαφορά, ειδικά σε Rega πλατώ!

Έχω δοκιμάσει ένα δανεικό audioquest από σορμποθάνη (του Κακαλιού) κι ένα vinyl harmo-nicer της Clearaudio.

Τελικά, επειδή το Harmo-nicer ήταν πιο εύκολα προσβάσιμο, πήρα αυτό. Και τα δυο βελτιώνουν αρκετά τη συμπεριφορά του πλατώ, ειδικά στις χαμηλές (ως γνωστόν είναι λίγο λάσπη στα Rega).

Λογικά το Harmo-nicer το πήρες από Ορφέα;; και αν ναι πόσο;;

πάντως αν σε ανησυχεί το θέμα ύψους της denon τα πράγματα θα χειροτερέψουν κι αλλο αν βάλεις και ψηλώτερο ματ.

Οπωσδήποτε θα θελήσεις spacer

EXTREME PHONO - SPEED MAT DONUT KIT w - NONE FELT DONUT MAT

EXTREME PHONO/SPEED MAT DONUT KIT w/NONE FELT DONUT MAT
The Speed Mat
The Speed Mat from Extreme Phono is an extremely thin (0.47mm to be exact), carbon fiber record mat. It can be laid over any turntable platter or any mat material (None Felt, Felt, Rubber, whatever) and it offers a tremendous increase in musicality to boost. The most significant changes include: expanded dynamics, more extended and controlled bass, and high frequencies becomes more cleanly defined. It sounds like the Signal-Noise ratio of the system expands, as the noise floor drops dramatically. The soundstage just gets wider and deeper. With the 'Speed Mat', analog playback becomes more accurate and focused. Attack and decay are fast and furious.
How is this accomplished? To start off, Extreme Phono uses 100% pure carbon graphite fabric consisting of three thousand fibers. The same fabric is used in the most demanding aerospace and defense industries. The fabric is impregnated with resin selected for stability and good sound. To keep the 'Speed Mat' extremely flat requires a special clean room as well as a high-precision press. The final mats are individually precision-cut using an extremely high pressure cutting tool simultaneously searing off and cold-welds the edge to retain its shape without fraying the fibers.
None Felt Mat
No turntable tweak has turned as many heads as the amazing None-Felt phono mat has! These 3mm thick mats produce some of the most remarkable detail and extension that we have ever heard. But don't take our word for it - Sam Tellig in the August 2002 Stereophile wrote, 'I heard a richer, fuller sound, with less emphasis of detail and less surface noise...the Extreme Phono None-Felt Mat just did it - the mat sounded very, very right in my setup with a minimum of fuss.' A Stereophile Recommended accessory, this is the analog tweak of the year!

Να ενεργοποιησω παλι το topic, ρωτωντας ποια κεφαλη θα ταιριαζε περισσοτερο σε ενα RPM 9.1.

Μολις το αγορασα και προσπαθω μεσα απο τα forum να βρω ακρη, αλλα δεν τα καταφερα.

VAGELIS
Αυτό το γνωρίζεις;
http://www.thefunkfirm.co.uk/plat.htm
Eίναι πλατώ που αντικαθιστά το γυάλινο της rega γύρω στα 120 ευρώ αν θυμάμαι καλά.Εγώ έχω το μάτ,δέν το έχω βάλει σε rega το οποίο όμως κάνει όντως αισθητή και ουσιαστική διαφορά ιδιαίτερα στο χαμηλό.
Δές και εδώ για να πάρεις μία ιδέα.http://www.needledoctor.com/Funk-Firm-Achromat-Universal-Record-Mat?sc=2&category=420

Last edited:
Κι εμένα μου αρέσει η Sumiko. Το νέο μοντέλο της Blue Point Special λέγεται EVO 3.