Κεφαλή για Πικαπ.

Να ενεργοποιησω παλι το topic, ρωτωντας ποια κεφαλη θα ταιριαζε περισσοτερο σε ενα RPM 9.1.

Μολις το αγορασα και προσπαθω μεσα απο τα forum να βρω ακρη, αλλα δεν τα καταφερα.

Ώχ συγνώμη τώρα το είδα συγχαρητήρια και μεγειά.Πήρες πικαπάρα!
Εκτός απο τις sumico εξέτασε και το ενδεχόμενο μιάς clearaudio.
Ρώτα τους και στον πάντα πρόθυμο Orpheus έχουν γνώση οι άνθρωποι..

Καλησπερα Γιαννη, τελικα βρηκα ενα μεταχειρισμενο 9.1 μονο 5 μηνων σε πολυ καλη τιμη και το πηρα. Σε τι τιμες ειναι αυτες οι sumico που ανεφερες? Ακουσα και για κατι denon οτι ειναι καλες

Βασικά, πιο πολύ τίθεται θέμα ματσαρίσματος κεφαλής με phono stage κι όχι με το πλατώ...

Κι ακόμα περισσότερο με τον βραχίονα. Vagelis πρέπει να εξασφαλίσεις οτι οι συντονισμοι του βραχίονα με κάποια κεφαλή ειναι ανάμεσα στα 8 και 11Hz. Είναι αυτό που λεμε οτι με τους ελαφρείς βραχίονες ταιριάζουν κεφαλές υψηλής ενδοτικότητας(compliance), ενω με τους βαρυτερους ταιριάζουν κεφαλές χαμηλής ενδοτικότητας. Μια φόρμα υπολογισμού των συντονισμών υπάρχει εδώ

Ώχ συγνώμη τώρα το είδα συγχαρητήρια και μεγειά.Πήρες πικαπάρα!
Εκτός απο τις sumico εξέτασε και το ενδεχόμενο μιάς clearaudio.
Ρώτα τους και στον πάντα πρόθυμο Orpheus έχουν γνώση οι άνθρωποι..

Thanks φιλε,

Νομιζω θα βοηθησει αν μας πει καποιος κατοχος RPM 9.1 την γνωμη του.

Το phono stage που εχω ειναι το phono box της project, μηπως δεν ειναι αρκετο; Να επαιρνα το tube box? Δεν θελω να δωσω πολλα λεφτα.

Σαν κάτοχος του 9.1 πριν λίγους μήνες έβγαλα την benz ace και του έβαλα την clearaudio concerto.H τιμή της είναι στα 1700 ευρώ και το αναφέρω απλά για να δείξω πόσο μακριά μπορεί να φτάσεις με αυτό το πικάπ.Σημαντική αναβάθμιση αποτελεί και η αντικραδασμική βάση που δίνει η project.
http://www.project-audio.com/main.php?prod=grounditdl&cat=accessories&lang=en.
Eλπίζω να βοήθησα!

Σαν κάτοχος του 9.1 πριν λίγους μήνες έβγαλα την benz ace και του έβαλα την clearaudio concerto.H τιμή της είναι στα 1700 ευρώ και το αναφέρω απλά για να δείξω πόσο μακριά μπορεί να φτάσεις με αυτό το πικάπ.Σημαντική αναβάθμιση αποτελεί και η αντικραδασμική βάση που δίνει η project.
http://www.project-audio.com/main.php?prod=grounditdl&cat=accessories&lang=en.
Eλπίζω να βοήθησα!
Και ακομα παραπανω! Η βαση ειναι απιστευτα καλη αλλα ο Αντρεας δεν παει τοσο ψηλα σε κεφαλη. Οι sumiko ειναι πολυ καλες και αποδεδειγμενα ματσαρουν με τον συνδυασμο και σε τιμες βρισκονται στα 400 περιπου η b.point special evo3 και στα 700 περιπου η black bird. Υπολογισε και ενα καλυτερο phono οπως το tube box se.

Και ακομα παραπανω! Η βαση ειναι απιστευτα καλη αλλα ο Αντρεας δεν παει τοσο ψηλα σε κεφαλη. Οι sumiko ειναι πολυ καλες και αποδεδειγμενα ματσαρουν με τον συνδυασμο και σε τιμες βρισκονται στα 400 περιπου η b.point special evo3 και στα 700 περιπου η black bird. Υπολογισε και ενα καλυτερο phono οπως το tube box se.
To κατάλαβα Γιάννη,απλά θεωρώ το συγκεκριμένο πικάπ εργαλείο(αλήθεια πόσο θα έκανε αν δεν κατασκευαζόταν στην Τσεχία),ώστε να μπορείς να ««χτίσεις»» πάνω του μεγάλα πράγματα μελλοντικά.

Τη βαση την εχει ο τυπος που το πηρα και μου την δινει γυρω στα 200 € αν τη θελω, θα κανει μεγαλη διαφορα λετε; Να την παρω ή να δωσω αυτα τα λεφτα για κεφαλη;

Τη βαση την εχει ο τυπος που το πηρα και μου την δινει γυρω στα 200 € αν τη θελω, θα κανει μεγαλη διαφορα λετε; Να την παρω ή να δωσω αυτα τα λεφτα για κεφαλη;
Γύρω στα 250 ευρώ κάνει καινούργια,μήπως θα μπορούσες να το παζαρέψεις;Για το ερώτημα σου εγώ προσωπικά θα την αγόρασα γιατί είναι κάτι που θα σου μείνει ακόμα και αν αλλάξεις πικάπ.

Θεωρώ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ (γιά να μην πώ εξωφρενικά) τα χρήματα γιά μία βάση από MDF έστω και με ...γέμιση εσωτερικά.
Μπορείς να την κατασκευάσεις και μόνος σου (σάντουίτς από MDF με γέμιση σκάγια ή άμμο εσωτερικά). Δεν νομίζω να σου πάει πάνω από 60 ευρώ με λάκα βάψιμο. Συγνώμη αλλά 250 ευρώ γιά τέτοιες φανταστικές ιστορίες δεν θα τα έδινα. Προσωπική μου γνώμη και μόνο (εκτός και αν ή βάση έχει κάποια κατασκευαστική ιδιαιτερότητα που δεν έχω καταλάβει...)

Το προηγουμενο πικαπ (παλι Pro-ject RPM 1) το ειχα πανω σε ενα κομματι γραφιτη και επαιζε πολυ καλα...

H συνταγή για βάση είναι πολύ απλή και φτηνή .
1)Απο έναν μαρμαρά αγοράζουμε ένα κομμάτι γρανίτη στις επιθυμητές διαστάσεις και χρώμμα πάχους 2cm με περίπου 50 Ευρώ.
2)Βάφουμε την περίμετρο του με διάφανο βερνίκι για να γυαλίσει.
3)Εάν θέλουμε να κάνουμε οικονομία το στηρίζουμε σε τρία μπρούτζινα πομολάκια απο το praktiker με περίπου 15 Ευρώ η στα αντικραδασμικά της προτιμήσεως μας.
Είμαστε έτοιμοι!
Εγώ αυτό έχω κάνει με θαυμάσια αποτελέσματα και το χρησιμοποιώ στο clearaudio performance μου.Μόνο μειονέκτημα η απουσία ρύθμισης για αλφάδιασμα.
Δείτε και στην φωτό.

Last edited:
Γιατι 3 πομολακια και οχι 4;

Για τους ίδιους λόγους που βάζουμε 3 αντικραδασμικά αντί για 4...
1) Ίδια στήριξη
2) Λιγότεροι κραδασμοί
3) Ευκολότερο αλφάδιασμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κεφαλή για Πικαπ.

Eχεις υπόψη σου τιμές;

Γιά ρίξε μία ματιά εδώ.

www.a2z.gr/pdf/PlexiGlas.pdf

Καλά δεν σημαίνει ότι είναι και ο μαναδικός ή οτι το έχω ψάξει πολύ το θέμα. Μπορεί να παίζουν και φθηνότερα.