Κεφαλή για Πικαπ.

Ξεκίνα πρώτα από την κεφαλή και το phono (ίσως και ανακαλωδίωση βραχίονα) με σωστά interconnects (oχι απαραίτητα πανάκριβα αλλά κάποιοι διατείνονται πως έχει σημασία η χρήση ειδικών καλωδίων μεταξύ πικαπ και phono).

Στον ξένο Τύπο αναφέρεται πως τα project παίζουν καλά με την αντικραδασμική βάση της townsend που φουσκώνει. Δεν ξέρω αν αναφέρεται μόνο στα παλιότερα μοντέλα. Προσωπικά θα δοκίμαζα το ground it πριν το πάρω (ο αντιπρόσωπος υπόσχεται μεγάλη διαφορά...) αλλά στη δική μου περίπτωση δεν χωράει το δικό μου project studie (με δυο βραχίονες). Οπότε παίζω σε διαφορετικούς συνδυασμούς μαρμάρινης βάσης. (α)μια πλάκα με αντικραδασμικά από κάτω, β) σάντουιτς μαρμάρων με αντικραδασμικά από κάτω και φελλό ή άλλο υλικό στο ενδιάμεσο και
γ)εξακολουθώ να σκέφτομαι και άλλες χειροποίητες λύσεις)

Από την εμπειρία μου πάντως οι clearaudio ταιριάζουν καλά αν και έχω καταλήξει να παίζω ως εξής: Ο 9άρης φοράει μια goldring 1042 ΜΜ και μετά περνάει από το κλασικό creek OBH8SE. O 12άρης φοράει μια dynavector 17D3 και περνάει από το xlpsv3 της Μusical Fidelity με το τροφοδοτικό του (θέλει αλλαγή ή έστω ένα καλό pre pre)

Εχω εμπειρία και από virtuoso και από maestro.
Οταν μάλιστα η τελευταία για κάποιο λόγο έχασε το ένα κανάλι μου την αντικατέστησαν δωρεάν μετά από αποστολή στη Γερμανία και σχετική έγκριση. Στο μεταξύ όμως είχα πάει στη dynavector και η ολοκαίνουρια maestro μου έμεινε... Αν θες ρίξε μια ματιά στις αγγελίες.

Βy the way έχω προβεί σε ανακαλωδίωση και στους δυο βραχίονες...

αν δεν ειχα ξεπαραδιαστει για το πικαπ, θα την επαιρνα (δυστυχως εχω βαλει οριο 200€ για κεφαλη)

Γιατι 3 πομολακια και οχι 4;

Γιατι 3 σημεια οριζουν ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ ενα επιπεδο ενω 4 μπορει και οχι.
Γιαυτο και ειναι πιο ευκολο στην οριζοντιοποιηση χωρις να ειναι καποιο ποδαρακι στον αερα.

H συνταγή για βάση είναι πολύ απλή και φτηνή .
1)Απο έναν μαρμαρά αγοράζουμε ένα κομμάτι γρανίτη στις επιθυμητές διαστάσεις και χρώμμα πάχους 2cm με περίπου 50 Ευρώ.
2)Βάφουμε την περίμετρο του με διάφανο βερνίκι για να γυαλίσει.
3)Εάν θέλουμε να κάνουμε οικονομία το στηρίζουμε σε τρία μπρούτζινα πομολάκια απο το praktiker με περίπου 15 Ευρώ η στα αντικραδασμικά της προτιμήσεως μας.
Είμαστε έτοιμοι!
Εγώ αυτό έχω κάνει με θαυμάσια αποτελέσματα και το χρησιμοποιώ στο clearaudio performance μου.Μόνο μειονέκτημα η απουσία ρύθμισης για αλφάδιασμα.
Δείτε και στην φωτό.

Δεν πειράζει, ρυθμίζεται το Performance από μόνο του!
Ψάξε το λίγο, μάλιστα έχουν και εξτρά "δαχτυλίδι" τα παδαρικά του που το "κλειδώνουν" στην επιθυμητή θέση.

Δεν πειράζει, ρυθμίζεται το Performance από μόνο του!
Ψάξε το λίγο, μάλιστα έχουν και εξτρά "δαχτυλίδι" τα παδαρικά του που το "κλειδώνουν" στην επιθυμητή θέση.
Μα το έχω ήδη κάνει.Μιά χαρά!..

Re: Απάντηση: Κεφαλή για Πικαπ.

Θεωρώ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ (γιά να μην πώ εξωφρενικά) τα χρήματα γιά μία βάση από MDF έστω και με ...γέμιση εσωτερικά.
Μπορείς να την κατασκευάσεις και μόνος σου (σάντουίτς από MDF με γέμιση σκάγια ή άμμο εσωτερικά). Δεν νομίζω να σου πάει πάνω από 60 ευρώ με λάκα βάψιμο. Συγνώμη αλλά 250 ευρώ γιά τέτοιες φανταστικές ιστορίες δεν θα τα έδινα. Προσωπική μου γνώμη και μόνο (εκτός και αν ή βάση έχει κάποια κατασκευαστική ιδιαιτερότητα που δεν έχω καταλάβει...)

Συμφωνώ να κατασκευάσει βάση
τα παραπάνω χρήματα σε κεφαλή προτιμότερο
και βάση αυτή που λές ...πλαίσιο απο MDF και γέμιση απο τα υλικά που λές και καπάκι
κάτι σαν αυτό

Attachments

• ab07.jpg
    ab07.jpg
    26.1 KB · Views: 73
Το δικό μου setup περιλαμβάνει project 2xperience, κεφαλή sumiko blue point 2, phonobox clearaudio smartphono.
Μεταξύ τους έχουν ταιριάξει πάρα μα πάρα πολύ καλά !

Γεια σας και παλι φιλοι,

Ξαναφερνω το θεμα στο προσκηνιο για μια ερωτηση, οποιος ξερει ας βοηθησει. Εχω καταληξει στο να αγορασω την κεφαλη που πουλαει ο συνφορουμιτης μας, την Clearaudio Maestro Wood, και παρολο που ειναι ΜΜ, πειστηκα οτι μαλλον θα κανει τη δουλεια της. Ξερει καποιος να μου πει αν ειναι συμβατη με τον βραχιονα που εχω? (project 9cc σε RPM 9.1). Διαβασα σε ενα ξενο φορουμ οτι το "resonance" του συνδυασμου βραχιονα και κεφαλης πρεπει να ειναι 9-11Hz, και οτι αυτο εξαρταται απο το "compliance" της κεφαλης και απο το βαρος του βραχιονα (στην δικη μου περιπτωση 8,5g).

Εψαξα στο ιντερνετ αλλα δεν καταφερα να υπολογισω το compliance της εν λογω κεφαλης, ουτε το resonance (ειμαι και λιγο ασχετος). Μηπως ξερει κανεις να με βοηθησει?

Μετα απο περαιτερω ψαξιμο, βρηκα οτι το compliance της κεφαλης ειναι 15. Το εβαλα στο calculator και μου εβγαλε 10.2Hz.

Κανονική κεφαλή. Μπορεις να την αλλάξεις με οποιαδήποτε μοντέρνα κεφαλή.