Κεφαλή για RPM 9.1

kourepai

New member
19 March 2009
65
Ελλάδα
Είμαι ανάμεσα στις:

Sumiko blue point evo III
Ortofon Rondo red
Ortofon 2m Bronze
Benz MC silver/gold
Denon 103 (αν και φτηνότερη από τις υπόλοιπες)

Γνωρίζω ότι το συγκεκριμένο πικαπ σηκώνει και καλύτερες κεφαλές, αλλά τα οικονομικά μου αυτή τη στιγμή μου επιτρέπουν αυτή την κλάση κεφαλών. Αν υπάρχει και άλλη πρόταση ευχαρίστως να την ακούσω.
 
Όλες όσες προανέφερες αποτελούν εξαιρετικές λύσεις καθε μία στην κατηγορία της δεν θα ξεζουμίσουν όμως όλες αυτην την πικαπάρα.
Oι δύο πρώτες και η BENZ MICRO ACE αποτελούν ιδανικές λύσεις για το εξαιρετικό αυτό πλατώ πρσωπικά το δίλημα μου θα ήταν μεταξύ Ortofon 2m Bronze και Βenz ACE απο αυτές που αναφέρεις.
Επίσης ΚΕΦΑΛΑΡΑ EINAI H DENON 304 αλλα θέλεις πολύ ακριβό phono η step up για να παίξει με έξοδο mono 0,18mv.
Τέλος μπορώ να σου συστήσω με κλειστά μάτια την Clearaudio Talismann η οποία είναι μία απο τις καλύτερες κεφαλές στο ενάμισι χιλιάρικο κατα την γνώμη μου* κιας έχει "μόνο" 700 ευρουλάκια...
Εγώ την τελευταία την χρησιμοποιώ στο Clearaudio Performance μου καιείμαι απόλυτα ευχαριστημένος!

*Παίζει το ίδιο καλά με μία Sumiko Celebration Pearwood Signature που άκουσα σε ένα pro-ject Xtension σύν του οτι υπερέχει σαφώς στα δυναμικά επίσης είναι γλυκύτατη και καραμελωμένη (don't believe the hype)
 
Last edited:
Ο βραχίονας που φοράει το pro-ject απο την μάνα του είναι εξαιρετικός και μιά χαρα για όλες τις κεφαλές που προανέφερα.
Καλύτερος σίγουρα είναι ο satisfy carbon με direct wire αλλα δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο και τα έξοδα για αυτό θα πρέπει να ρωτήσεις τον αντιπρόσωπο.
 
Δεν ξέρω πόσο καλός ειναι ο 9cc του RPM 9.1, είναι χαμηλής μάζας ομως. Γι αυτό θέλει προσοχή στο ταίριαγμα με MC κεφαλές καθώς πολλές από αυτές ειναι σκληρές. Η 2Μ Bronze ειναι πολύ καλή επιλογή για ελαφρείς βραχίονες και με καταπληκτικό ήχο. Πες μας όμως και με τι phono stage σκοπεύεις να την ταιριάξεις. Καλύτερα ειναι να συνυπολογισεις το budget σου για phono + κεφαλή.
 
Εχω δοκιμασει στο συγκεκριμενο πικαπ την Denon 110 (εξαιρετικη -σχετικα υψηλοεξοδη- κεφαλη οπως ολες οι Denon και πολυ φθηνες για αυτο που σου δινουν), και τωρα παιζει με Dynavector MV20H (επισης δυνατη κεφαλη για ολοκαθαρο περιγραφικο ηχο και οχι πολυ ακριβη γυρω στα 500 ευρω εχει). Εχω επισης σε αλλο πικαπ την Ortofon 2m Bronze και εχω εντυπωσιαστει απο την μουσικοτητα της, μου δινει ηχο που ερχεται απο αλλες δεκαετιες. Ολα αυτα ομως εχουν παιξει με διαφορετικα phono stage. Το πικαπ σου φοραει σχεδον ολες τις κεφαλες της αγορας. Εξαρταται ομως τι phono stage και τι ενισχυτη και ηχεια θα βαλεις για να εχεις συνολικα το επιθυμητο αποτελεσμα.
Παντως φαινεται οτι η πιο "καλη" λυση ειναι η Ortofon 2m Bronze γιατι σου λυνει τα χερια οσον αφορα το phono stage (εχει αν θυμαμαι καλα 5.5 mV εξοδο χωρις να χανει σε αναλυση) και εχει πολυ γλυκο ηχο ειδικα αν ακους τζαζ ή κλασσικη και ειναι και σε πολυ καλη τιμη (γυρω στα 200-220 ευρω).
 
Κατ' αρχάς, ευχαριστώ για τις συμβουλές. Εν συνεχεία όσον αφοαρά το βραχίονα, η αλήθεια είναι ότι δεν σκοπεύω να τον αλλάξω. Ξεφεύγει αρκετά οικονομικά. Τώρα, το phono stage είναι ένα πικραμένο θέμα. Επειδή αυτή την περίοδο είμαι φαντάρος, μέχρι και το Νοέμβριο, προσπαθώ να μην κάνω πολύ μεγάλα έξοδα. Οπότε μέχρι τότε, το phono stage θα είναι το cambridge azur 640P. Αλλά η πρόταση που θέλω για κεφαλή είναι έχοντας υπόψιν ότι θα το αλλάξω λίαν συντόμως. Σίγουρα λοιπόν Busoni ενδιαφέρομαι και για πρόταση phono-stage κεφαλή
 
Last edited:
Ρε παιδιά, πρόσφατα είχα και μία πρόταση για Benz MC20E2 L. Σε σχέση με την ortofon 2m bronze πάλι την ortofon θα μου προτείνατε?
 
Ρε παιδιά, πρόσφατα είχα και μία πρόταση για Benz MC20E2 L. Σε σχέση με την ortofon 2m bronze πάλι την ortofon θα μου προτείνατε?

ΝΑΙ... αν και οι Benz ειναι πολυ καλες κεφαλες.
 
Εξαρτάται.

Οι Benz έχουν μια τάση να "αγνοόυν" το θόρυβο επιφανείας, οπότε αν έχεις πολλούς ταλαιπωρημένους δίσκους, βολεύει.
Αν πάλι τα περισσότερα βινύλιά σου είναι "του κουτιού" πάρε καλύτερα την Ortofon.