Κεφαλή για technics mkII

dimmanoukas

AVClub Enthusiast
11 March 2009
907
ΑΘΗΝΑ
Καλημέρα...έχω στην κατοχή μου ένα technics mkII
http://www.panasonic.com/consumer_electronics/technics_dj/prod_intro_sl1200mk2.asp

το οποίο είναι συνδεδεμένο με τον συγκεκριμένο προενισχυτή της clear audio http://www.clearaudio.de/_en/Phonovorverstaerker.php

και στον εν λόγω ενισχυτή της tri
http://www.triode.co.jp/english/04.html

Ποιά κεφαλή θα ταίριαζε με το εν λόγω set?
Και δεύτερον θεωρείτε καλή κίνηση να μείνω στο εν λόγω πικάπ ή να κινηθώ στην αγορά κάποιου project,rega ή κάτι άλλο?

Οπωσδήποτε να πας σε project αν τα οικονομικά σου το επιτρεπουν.
π.χ. ένα project 2-Xperience με μια ortofon rondo red, Θα είναι μια ουσιαστική αναβάθμιση σε σχέση με αυτό που έχεις τώρα.
Ποιο clearaudio phono έχεις γιατί το link βγάζει όλα τα μοντέλα.

είναι το πρώτο....το nano phono...φίλε quevedo αντιλαμβάνεσαι οτι τα οικονομικά δεν είναι και "ανθηρά" γι'αυτό μπαίνει και το ερώτημα της αναβάθμισης του mk ή της αγοράς κάποιου άλλου....συν το γεγονός οτι το mk2 δεν έχει πάνω απο 100 ώρες λειτουργίας...οπότε λυπάμαι να το εγκαταλείψω έτσι εύκολα...απλά το σκέφτομαι γιατί εάν απαιτηθεί το ποσό των πχ 800,00 για την αναβάθμιση του mk2 ενώ με αυτά τα λεφτά αγοράζω κάποιο μεταχ project με κάποια καλή κεφαλή τότε αξίζει κάποιας καλύτερης σκέψης

Κοίτα 800,00 για κεφαλή στο ΜΚΙΙ αν κατάλαβα καλά δεν αξιζει να δώσεις.
Καλό το ΜΚΙΙ αλλά λίγο. Καλό θα είναι να ακούσεις αυτο που σου προτείνω για να παρεις μια ιδέα για το πως παίζει σε σχεση με αυτό που έχεις. Δεν σε υποχρεώνει κανεις να αγορασεις.

Τώρα αν θες μόνο κεφαλή για το ΜΚΙΙ μια ortofon 2Μ blue θα κανει τη δουλειά. Δεν αξίζει να ξοδέψεις παραπάνω.

Επειδή έχεις phono της Clear γιατί δεν δοκιμάζεις και καμία φτηνή mm Clearaudio κεφαλή;

H "Alpha" που χρησιμοποιώ και εγώ εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=75765 τιμάται λογικά στα 250ευρώ και πιστεύω οτι θα φτάσει το πικάπ σου στα όρια του απο θέμα απόδωσης, ενώ θα ματσάρει και με το ιδιας μάρκας phono και θα φοράς και μια ψαρωτική μάρκα στο πικάπ σου.

Τώρα σαν προηγούμενος κάτοχος MKII που μετα πήδησε σε pro-ject χρόνια πρίν σου λέω οτι αν είναι μέσα στις δυνατότητες σου μην το σκεύτεσαι κάν, ειδικά αν βρείς και κανένα μτχ μισοτιμής τρέχα! Εγώ αυτό είχα κάνει πριν απο μία δεκάετία περίπου και ακόμα θυμάμαι που δεν πίστευα στα αυτιά μου (με την ίδια κεφαλή BENZ MC20E2).
Τα πλεονεκτήματα στα θεμελιώδη θέματα ησυχίας πλατώ και ποιο´τητας βραχίονα κάνουν "μπάμ" στον ήχο με πρώτες εντυπώσεις το εντυπωσιακά καλύτερο χαμηλό και μια αίσθηση ζωντάνιας και διάυγιας/απουσιας κόκκου που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοικτό απο την πρώτη στιγμή

Η Clearaudio αύξησε τις τιμές στα προϊόντα της και τώρα η Alpha έχει 290 .
Θεωρώ ότι η Clearaudio κεφαλή με ομοσταβλο phono θα έχει "μαζεμένο" ήχο. Καλύτερα να πάρει άλλη μάρκα κεφαλή.

Last edited:
όπως....? εννοώ για κάποια πρόταση κεφαλής είτε mm είτε mc καθώς το phono έχει τέτοια δυνατότητα

Re: Απάντηση: Κεφαλή για technics mkII

όπως....? εννοώ για κάποια πρόταση κεφαλής είτε mm είτε mc καθώς το phono έχει τέτοια δυνατότητα

Έχω προτείνει παραπάνω την ortofon 2M BLUE που είναι ΜΜ στα 160 .

Και την ortofon rondo red που είναι ΜC στα 390.

Πάντως η ακριβή κεφαλή από μόνη της δεν αρκεί για να έχεις αναβάθμιση.
Πρέπει να έχεις και καλύτερο πικάπ-βραχίονα-phono.
Η γνώμη μου είναι να πάρεις την ΜΜ αν κρατήσεις το ΜΚΙΙ, ενώ την ΜC, να την πάρεις όταν πάρεις καλύτερο πλατό-βραχίονα.

Η Clearaudio αύξησε τις τιμές στα προϊόντα της και τώρα η Alpha έχει 290 .
Θεωρώ ότι η Clearaudio κεφαλή με ομοσταβλο phono θα έχει "μαζεμένο" ήχο. Καλύτερα να πάρει άλλη μάρκα κεφαλή.

Εάν λάβουμε υπόψιν οτι μιλάμε για το ΜΚΙΙ δεν μπορώ να καταλάβω το σχόλιο περι μαζεμένου ήχου όταν μιλάμε για ένα πικάπ με ήδη μαζεμένο ήχο.
Τώρα όσον αφορά την άποψη σου φίλε Quevedo σεβαστή αφού ως γνωστόν περι ορέξεως κολοκυθόπιτα..

Πάντως στα 290 η Alpha είναι όντως ακριβή για αυτό που παίζει (είναι καλή σε όλα αλλα χάνει σσε ανάλυση) όποτε αν μιλάμε για το mk2 προτείνω την αισθητα φθηνότερη Classics ή μια Ortofon μέχρι τα 190 ευρώ, αν μιλάμε για ένα καλό pro-ject (rpm5 και πάνω) τότε η φανταστική Sumico Blue Point2 στην τιμή της Clearaudio Alpha νομίζω οτι είναιμονόδρομμος για φανταστικό ήχο χωρίς μπελάδες.

Εάν λάβουμε υπόψιν οτι μιλάμε για το ΜΚΙΙ δεν μπορώ να καταλάβω το σχόλιο περι μαζεμένου ήχου όταν μιλάμε για ένα πικάπ με ήδη μαζεμένο ήχο.
Τώρα όσον αφορά την άποψη σου φίλε Quevedo σεβαστή αφού ως γνωστόν περι ορέξεως κολοκυθόπιτα..

Έχω ακούσει 1) clearaudio evolution-unify-concerto με phono το clearaudio symphono. 2)Project rpm9, project 9c, clearaudio maestro, με phono το clearaudio basic+.

Ο ήχος ήταν καπως "μαζεμένος".

Στο 2ο setup δοκιμάστηκε και μια παλιά ortofon MC15 mkii. Υπήρχαν διαφορές. Πιο απελευθερωμένος ο ήχος της ortofon αν και υστερούσε σε inner resolution κι ήταν λίγο glassy τα πρίμα σε μερικούς δίσκους. Μάλλον το phono είχε πολύ υψηλό loading 800Ω για την ortofon which loads στα 100 Ohms.
Αυτές είναι οι δικές μου απόψεις.

Η δική μου εντύπωση είναι ακριβώς η αντίθετη και ειμαι περίεργος το loading του phono basic+ απο πού το είδες ριθμίζεται απο κάπου;

Tέλος πάντων το να ασχολούμαστε με τρίχες και σίγουρα όχι τις τρίχες που αφορούν τον φίλο dimmanoukas έτσι κιαλλιώς.

Πάντα φιλικά και με σεβασμό στις απόψεις σου.

Η δική μου εντύπωση είναι ακριβώς η αντίθετη και ειμαι περίεργος το loading του phono basic+ απο πού το είδες ριθμίζεται απο κάπου;

Tέλος πάντων το να ασχολούμαστε με τρίχες και σίγουρα όχι τις τρίχες που αφορούν τον φίλο dimmanoukas έτσι κιαλλιώς δεν έχει νόημα στην παρούσα φάση.

Tέλος πάντων το να ασχολούμαστε με τρίχες και σίγουρα όχι τις τρίχες που αφορούν τον φίλο dimmanoukas έτσι κι αλλιώς δεν έχει νόημα στην παρούσα φάση.

Το manual το γράφει.
sorry από τον φίλο dimmanoukas για το offtopic.

κύριοι luxilla και quevedo δεν χρειάζεται να μου ζητάτε συγνώμη...σας ζητώ τη γνώμη σας για ενα θέμα το οποίο γνωρίζετε, παρ'ολο που επεισέρχεται σε μεγάλο βαθμό και ο προσωπικός παράγοντας (τα ακούσματα και τα γούστα του καθένα) και γι'αυτό το λόγο σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας....και για να τροφοδοτήσω λίγο ακόμη την "κόντρα" (καλώς νοούμενη πάντα...)να παραθέσω και τον παρακάτω προβληματισμό μου...ας πούμε οτι σε αναζήτηση αγγελιών εχω βρεί τις παρακάτω δύο περιπτώσεις πάντα γυρω στα ίδια λεφτά....project rpm 9 χωρίς κεφαλή και το clear audio concept....ποιό απο τα δύο να προτιμήσει κάποιος (δεδομένου οτι το clearaudio έχει και την αντίστοιχη κεφαλή πάνω) ας ληφθεί υπόψη και το γεγονός οτι έχω ήδη στην κατοχή μου και το clearaudio nano phono...εάν λέει κάτι αυτό...που μάλλον με βλέπω εαν κάνω την κίνηση να ψάχνομαι άμεσα και για καλύτερο phono...τέλος να αναφέρω οτι ο φίλος audiolytic βασικά "φταίει" για το μικρόβιο της αναβάθμισης του mk2 καθώς έτυχε να "πεσω" πάνω σε ένα topic για την nagaoka 555....και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τη γνώμη του σκέφτομαι σοβαρά την denon ως μικρή αναβάθμιση του mk2 και να το κρατήσω για ενα δεύτερο σύστημα...και πάλι ευχαριστώ

Αν και το RPM-9 είναι "περισσότερο" πλατώ, για να φτάσει το concept σε επιδόσεις θέλει ανακαλωδίωση στον βραχίονα και speed box οπότε αν βάλει κανείς και μια sumico φτηνή επάνω το πακέτο πάει ακριβότερα η μία η άλλη αν στο concept b;aleiw thn concept mc.

Γνώμη μου και μετα απο αρκετές ακροάσεις και με τα δυο (το rpm9 ανακαλωδιμένο) είναιοτι το concept ειναι καλύτερο value for money και πλατφόρμα για να ξεμπερδεύεις με μιάς.
Tώρα όποιο και να διαλέξεις δεν θα το μετανιώσεις και αν βρείς κανένα rpm9 μεταχειρισμένο μισοτιμής απο αυτά που κυκλοφορούν στις αγγελιες του forum κατα διαστήματα μην το σκεύτεσαι καθόλου.
Τέλος πολύ καλό πικάπ και καλύτερο value for money απο το rpm9 είναι και το Xperience της po-ject που όμως για να φτάσει το concept αν πικάπ πάλι θέλει ανακαλωδίωση ο βραχίονας και speed box χωρις να σημαινει οτι δεν είναι εξαιρετικό και "απ' την μάνα του".

Αυτά απο εμένα.

Last edited:
Ως κάτοχος του project rpm 9 θα σου έλεγα να πας για αυτό με την ortofon rondo red για αρχή και βλέπεις. Μπορεί να δεχτεί άνετα και κεφαλές των 1500 .
Γνώμη μου είναι ότι οι ortofon ταιριάζουν καλύτερα στα project ενώ οι clearaudio στα ομόσταβλα πικάπ.

Έχεις τις αντιστάσεις που ρυθμίζουν το load του nano? Βάλε αυτή που είναι πιο κοντά στα 100Ω για τις MC της ortofon ενώ για τις MC της clearaudio αυτή που είναι στα 400Ω.

Αν το πάρεις κάποια στιγμή το θέμα πιο σοβαρά υπάρχουν και τα δύο στημένα για ακρόαση και στον ορφέα στην Στουρνάρη και στον Χρήστο Κοψια κοντα στον σταθμό μετρό Αγιος Ιωάννης.
Στον δεύτερο τα έχω ακούσει εγώ και εκει υπάρχει και το Rpm9 με ανακαλωδιωμένο βραχίονα.
Τέλος αν θέλεις ζωντανό καθαρό και δυναμικό ήχο βάλε στην λίστα και την Sumico Blue Point II ένα απο τα καλύτερα value αν όχι το καλύτερο στα λεφτά της.
Εμένα οι Ortofon αν και μου αρέσουν τις βρίσκω λίγο πιο flat για τα γούστα μου όχι όμως οτι δεν αξίζουν-είναι εξαιρετικές απλά προτιμώ λίγη ζωηράδα παραπάνω.
Καλό ψάξιμο!..

Φίλε φίλο dimmanoukas η ακρόαση επιβάλλεται όπως λέει κι ο LUXILLA παραπάνω. Άκουσε τα πικαπ και εδώ είμαστε πάλι. Θα θέλαμε να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου μετά την ακρόαση.

σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας και το ενδιαφέρον σας...θα προγραμματίσω άμεσα ακροάσεις και αναλόγως θα επανέλθω με εντυπώσεις...και πάλι ευχαριστώ