κεφαλη για thorens td-166mkII

haralas

Senior Member
31 January 2008
437
φιλοι συμφορουμιτες προτιθεμαι να αλλαξω κεφαλη στο thorens td166mkII και θελω προτασεις ,ο κατασκευαστης εδινε μια stanton 500ee ομως δεν την χρησιμοποιησα ποτε ,αντιθετως χρησιμοπιοισα κατα καιρους shure 75,akg p8es και τα τελευταια χρονια μια shure m-44 ημιεπαγελματικη με τεραστια εξοδο 9mv ,τα τελευταια χρονια ηταν σε παροπλισμο το πικαπ τωρα ομως σκευτομαι να το επαναφερω και εκτος των αλλων θελω γνωμες για κεφαλη ,σημειωτεον οτι ο βραχιονας ειναι της thorens ο ευθυγραμμος καθ'οτι στο μοντελο αυτο ειναι fix και δεν σκοπευω να μπω σε διαδικασια αντικαταστασης του.

akg p8es ?
ενδιαφέρον....

Δοκίμασε μιά υψηλοέξοδη denon. Πχ την dl 110 ή 160.
Είναι ασφαλείς λύσεις.

Xμ...Denon σε Thorens δυσκολα ταιριάζουν, εκτός αν ο βραχίονας του 166 ειναι ο βαρύς. Αλλά, απ' όσο εχω διαβάσει και θυμάμαι, η βαριά έκδοση ειναι οι mk I βραχίονες. Οι mk II είναι μικρής μάζας. Αν βεβαια εχει δοκιμάστεί η Denon στον συγκεκριμένο, τοτε πάω πάσο. Αλλιώς, Shure m97, Ortofon 2M Blue ειναι μερικές απο τις συνηθισμένες προτάσεις.

Grado και Ortofon είναι οι κλασικές επιλογές για τέτοιο βραχίονα.
Αλλά δες και αν ταιριάζει μια Benz MC20E2 γιατί είναι 4gr και πηγαίνει με βραχίονες χαμηλής μάζας. Επίσης είναι στο όριο τιμής των 150 ευρώ που αξίζει να διαθέσεις για κεφαλή.

Ευτυχισμένε κάτοχε yamaha a-s2000 -bye-

Θα μπορούσες να βάλεις μια φωτο του Thorens γιατί αν έχουμε το ίδιο ενδιαφέρομαι και εγώ για μια "υψηλοέξοδη" κεφαλή;

(αν μπορέσω μπορεί και να ανεβάσω εγώ του δικού μου...)

Έχω έτοιμη φωτο του βραχίονα επάνω στο thorens.

Χρειάζομαι μόνο μια υπόδειξη για το πως θα την ανεβάσω (που θα μου χρειαστεί γενικότερα αλλά δεν βρήκα με το search που έκανα!)

Πατάς Go Advanced και μετά το κουμπί με τον συνδετηρα... Επειτα διαλέγεις το αρχειο της φωτογραφίας, το οποιο πρεπει να ειναι περιπου 160ΚΒ(λέει το ανωτατο όριο) και το ανεβαζεις.

Ευχαριστώ Busoni αλλά η φωτο είναι πολύ μεγαλύτερου μεγέθους από το επιτρεπόμενο.

Τι κάνω;;;

Μπορείς να τη μικρύνεις με ένα πρόγραμμα σαν το photoshop. Πολλές φορές μαζί με τη μηχανή σου δίνουν και κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας ίσως τα καταφέρεις και με αυτό.
Εναλλακτικά υπάρχει και η ‛δύσκολη’ λύση με το accessories->paint.
Ανοίγεις τη φωτογραφία κάνοντας διπλό κλικ και μικρύνεις το παράθυρο που τη βλέπεις. Πατάς στο πληκτρολόγιο Alt+print screen. Ανοίγεις το paint και κάνεις paste. Μέσα στο paint με το εργαλείο που μοιάζει τετράγωνο, διαλέγεις τη φωτογραφία, πατάς copy. Επιλέγεις file->new και κάνεις paste. Μετά save as και επιλέγεις JPEG.
Ακόμα πιο εύκολο ίσως είναι να ζητήσεις να στο δείξει κάποιος στη δουλειά ή στο σπίτι.

tmjuju, δυστυχώς δεν μου είναι εύκολο...

Θα ξαναπροσπαθήσω κάποια στιγμή...

Ευχαριστώ πολύ πάντως!!!

απελπιστική διαδικασία!!!

η χειροτεχνία έγινε για να μειώσω το μέγεθος, μάλλον μάταια, γιατί στο τέλος είδα ότι το ολικό εμβαδόν έμενε το ίδιο...

Last edited:
Λοιπόν, αν δεν εχει αλλαχθεί ο μανίσιος βραχίονας του πικαπ, τοτε ειναι ο TP11 mkII, με ενεργό μάζα 7.5gr, αρα μιλάμε για ελαφρύ βραχίονα και πάμε σε κεφαλές υψηλής ενδοτικότητας. Οι δικες μου προτασεις παραμένουν αυτές του post #3. Επίσης υπάρχουν οι Grado, oι Audio Technica, με καλό value for money,... Πόσα χρήματα σκοπεύεις να ξοδέψεις;

Busoni, σε ευχαριστώ!

Δεν έχω ιδέα από τιμές, αλλά η αλήθεια είναι πως έτσι όπως ακούω τα βινύλιά μου τώρα, μόνο για μια βελτίωση του ήχου κατά τουλάχιστον 50% θα άξιζε να ασχοληθώ!!

Τι στο καλό, να είναι τελειωμένη η βελόνα ή συνήθισα/καλόμαθα στον ήχο των CDs??? Δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα: "κενός" ήχος με αρκετό "θρόϊσμα".

Η αλλαγή κεφαλής συνεπάγεται και αλλαγή βελόνας; (για να συνυπολογίσω το έξοδο...)

Aν πάρεις καινούργια κεφαλή, θα έχει δική της βελόνα. Αλλαγή βελόνας θέλεις μονο εφόσον κρατήσεις την shure(για να έχεις μια ιδέα για το κόστος αλλαγής, δες εδω ). Αν πας σε καινούρια κεφαλή, το ποσό που θα ξοδέψεις εξαρτάται απο εσένα. H Οrtofon 2M Blue ειναι γυρω στα 130, η Grado βγαίνει στα ίδια χρήματα και η 440MLA της Audio Technica πρέπει να ειναι λιγο χαμηλότερα απο 100.

Οσο για τη βελτίωση του ηχου, όταν αλλαξα την Shure M92 με μια Sumiko Pearl η διαφορά ήταν αρκετά μεγάλη, και φαντάσου οτι η Pearl ταίριαζε οριακά στο βραχίονα του Thorens. Αν εχεις αρκετά βινύλια και σκοπεύεις να ακούς απο βινύλιο, αξίζει τον κόπο και τα χρήματα. Σε ποιόν ενισχυτή συνδέεις το πικάπ σου; Εχεις εξωτερικό phono stage;

Αγαπητοί φίλοι,
Αρχικά σας εύχομαι καλή χρονιά. Σχετικά με το θέμα που συζητάτε, θα ήθελα να σας πω ότι έχω ακριβώς το ίδιο πικαπ Thorens με τον ίδιο βραχίονα και αυτό το διάστημα ψάχνω κι εγώ για κεφαλή. Είχα μια Audio Technica AT5F/OOC που τελευταία παρέδωσε το πνεύμα της. Σκοπεύω να ξοδέψω γύρω στα 200 Ευρω και σκεφτόμουν την Denon DL 103R ή την DL 304 που την βρήκα λίγο πιο πάνω από τα 200Ευρώ. Ο προβληματισμός μου είναι ότι όντως η 103R θέλει βραχίονα βαρύτερο ή δε 304 έχει πολύ χαμηλή έξοδο και φοβάμαι ότι ο προενισχυτής μου (MUsical Fidelity F2) ίσως δεν αποδίδει καλά. Την Audio Technica απέδιδε οριακά. Σκέφτομαι επίσης την Dynavector 10x5 ή ακόμη και κάποια από τις ΜicroBenz. Μου πρότειναν επίσης την Ortofon Samba με τιμή στα 170 Ευρώ.
Θα ήθελα την άποψή σας και οποιαδήποτε άλλη πρόταση θα κάνατε.
Με τις ευχαριστίες μου
[email protected]

Αγαπητοί φίλοι,
Αρχικά σας εύχομαι καλή χρονιά. Σχετικά με το θέμα που συζητάτε, θα ήθελα να σας πω ότι έχω ακριβώς το ίδιο πικαπ Thorens με τον ίδιο βραχίονα και αυτό το διάστημα ψάχνω κι εγώ για κεφαλή. Είχα μια Audio Technica AT5F/OOC που τελευταία παρέδωσε το πνεύμα της. Σκοπεύω να ξοδέψω γύρω στα 200 Ευρω και σκεφτόμουν την Denon DL 103R ή την DL 304 που την βρήκα λίγο πιο πάνω από τα 200Ευρώ. Ο προβληματισμός μου είναι ότι όντως η 103R θέλει βραχίονα βαρύτερο ή δε 304 έχει πολύ χαμηλή έξοδο και φοβάμαι ότι ο προενισχυτής μου (MUsical Fidelity F2) ίσως δεν αποδίδει καλά. Την Audio Technica απέδιδε οριακά. Σκέφτομαι επίσης την Dynavector 10x5 ή ακόμη και κάποια από τις ΜicroBenz. Μου πρότειναν επίσης την Ortofon Samba με τιμή στα 170 Ευρώ.
Θα ήθελα την άποψή σας και οποιαδήποτε άλλη πρόταση θα κάνατε.
Με τις ευχαριστίες μου
[email protected]

Έφτασε η DL-304 κοντα στα 200 Ευρώ;;; :blink:
Πάντως αμφιβάλλω κατα πόσο θα ταιριάξουν μηχανικά οι κεφαλές που λες πάνω στον βραχίονα του Thorens λόγω της χαμηλής ενδοτικότητάς τους. Koίτα την Ortofon 2M Bronze που είναι κοντα στα χρήματα που διαθέτεις.

Απάντηση: Re: κεφαλη για thorens td-166mkII

tmjuju, δυστυχώς δεν μου είναι εύκολο...

Θα ξαναπροσπαθήσω κάποια στιγμή...

Ευχαριστώ πολύ πάντως!!!

Eιδα το θέμα κάπως αργά....
Φίλε zxcv ρίξε μια ματιά εδώ για να δείς πως μειώνεται το μέγεθος της φωτογραφίας και πώς ανεβαίνει στο φόρουμ.

χρησιμοποίησα γιά αρκετό καιρό την 103 πάνω σε βραχίονα sme III που είναι ο πιό ελαφρύς που υπάρχει.
Με πρόσθετη μάζα τελικά δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα μιά και όλα τα τεστ συντονισμού ήταν εντός ορίων.

Υπάρχουν βέβαια διάφορες λύσεις.
Να δώσεις μάζα πχ στον βραχίονα με προσθήκη κάποιων μεταλλικών δαχτυλιδιών ή με μεταλλική αυτοκόλλητη ταινία...

Aν πάρεις καινούργια κεφαλή, θα έχει δική της βελόνα. Αλλαγή βελόνας θέλεις μονο εφόσον κρατήσεις την shure(για να έχεις μια ιδέα για το κόστος αλλαγής, δες εδω ). Αν πας σε καινούρια κεφαλή, το ποσό που θα ξοδέψεις εξαρτάται απο εσένα. H Οrtofon 2M Blue ειναι γυρω στα 130, η Grado βγαίνει στα ίδια χρήματα και η 440MLA της Audio Technica πρέπει να ειναι λιγο χαμηλότερα απο 100.

Οσο για τη βελτίωση του ηχου, όταν αλλαξα την Shure M92 με μια Sumiko Pearl η διαφορά ήταν αρκετά μεγάλη, και φαντάσου οτι η Pearl ταίριαζε οριακά στο βραχίονα του Thorens. Αν εχεις αρκετά βινύλια και σκοπεύεις να ακούς απο βινύλιο, αξίζει τον κόπο και τα χρήματα. Σε ποιόν ενισχυτή συνδέεις το πικάπ σου; Εχεις εξωτερικό phono stage;

Busoni σε ευχαριστώ και ζητώ συγγνώμη γιατί κάτι υποχρεώσεις και αλλαγές προτεραιοτήτων με απομάκρυναν από το αντικείμενο.

Δεν έχω αρκετά βινύλια αλλά θα ήθελα να τα ακούω καλά! Κάποιες παλιές ηχογραφήσεις μου σε κασσέτες όμως με εκπλήσσουν ευχάριστα, άρα ίσως χρειάζονται μερικές αλλαγές.

Θα επανέλθω μόλις είμαι έτοιμος!