Κεφαλή Goldring 1042

ioannis736

New member
28 December 2008
77
Καλησπέρα σας,
Είμαι καινούργιο μέλος στην παρέα σας και χρειάζομαι τη βοήθεια σας. Αν και είχα σκοπό να ξεκινήσω με ένα ερώτημα για ενισχυτές (Usher, Xindak κλπ), δυστυχώς ένας κακός χειρισμός στην κεφαλή του πικάπ με αναγκάζει να ρωτήσω το εξής:
Έχω μία κεφαλή Goldring 1042 η οποία δεν έχει χρησιμοποιηθεί πάνω από 5 - 6 ώρες. Δυστυχώς εχθές κατέστρεψα την βελόνα, ενώ το μπροστινό αποσπώμενο μέρος είναι τελείως άθικτο και πλήρως λειτουργικό.
Μήπως γνωρίζει κάποιος αν μπορεί να αντικατασταθεί μόνο η βελόνα, για να μην χρειαστεί να αντικαταστήσω ολόκληρο το μπροστινό τμήμα; Εάν ναι, υπάρχουν site στο Internet από καταστήματα στο εξωτερικό ή, ακόμα καλύτερα, υπάρχει κατάστημα στην Αθήνα που να κάνει αυτή τη δουλειά;

Δεν νομίζω να μπορεί να γίνει σωστή δουλειά...
Δυστυχώς φίλε μου το κόστος της βελόνας είναι περίπου το 75% του συνόλου της κεφαλής...
Συνήθως όποτε συμβαίνει αυτό πας για αναβάθμιση αλλά στην περίπτωσή σου με τόσες λίγες ώρες στο ενεργητικό της πονάει πολύ...

Μόνη λύση η αντικατάσταση. Το μπροστινό στέλεχος θα σου κοστίσει 170 ευρώ εκτός αν έχουν πέσει οι τιμές λόγω λίρας κλπ

Αν θες να συμβιβαστείς με κάτι λιγότερο, στο ίδιο σώμα κουμπώνουν και στελέχη από τα κατώτερα μοντέλα της σειράς αυτής της goldring, αλλά δεν μπορώ να ξέρω τις τιμές τους. Ρώτα στην αντιπροσωπεία (exclusive audio)

Πάντως έχω να προτείνω τις εξής προσωρινές λύσεις από τα δύο (2) προσωπικά μου απομεινάρια καθώς έχω την ίδια κεφαλή (1042) την οποία έχω πληρώσει ήδη δυο φορές...

α) Ενα μεταχειρισμένο στέλεχος βελόνας. Την είχα αγοράσει από το αγγλικό ebay και είχα πάρει καινούριο στέλεχος από εδώ πριν καν την παραλάβω. Το αντικατέστησα άμεσα χωρίς να ακούσω το παλιό. Αργότερα
όταν μου στράβωσε το καινούριο, διαπίστωσα πως παίζει μια χαρά, αν και μεταχειρισμένο.

β) Το δικό μου σχεδόν ολοκαίνουριο (μιας βδομάδας) αλλά στραβωμένο από βλακεία της καθαρίστριας. Το ίσιωσα μεν αλλά ποτέ δεν μπορούσα να είμαι σίγουρος πως επανήλθε όπως ήταν ακριβώς στην αρχική του μορφή, παρά το γεγονός πως ακούγεται μια χαρά και δεν έπαθε ζημιά η ανάρτηση ούτε φαίνεται να έχει τσακίσει-κοπεί το cantilever. Και φυσικά κάποια στιγμή το αντικατέστησα, γι αυτό σου έλεγα πως την πλήρωσα διπλή. Δύο 170άρια οι βελόνες συν 140 για την αγορά της κεφαλής (μεταχειρισμένη)

Με όποια από τις δυο λύσεις θα κάνεις τη δουλειά σου ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ.

Αν σε ενδιαφέρει στείλε μου PM.

Ώστε λοιπόν πρέπει να το πάρω απόφαση!!!
Καλώς, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τελικά θα ξαναπαραγγείλω το ανταλλακτικό για μία νέα κεφαλή καθώς πρόκειται για νέο σύστημα που χτίζεται τώρα σιγά σιγά και δεν θα ήθελα να μπλέξω από τώρα με μεταχειρισμένα!
Ευχαριστώ...
-bye-

Σωστή-σοφή επιλογή.

Ολοι έχουμε απώλειες άλλοτε μικρές άλλοτε μεγάλες με το χόμπι μας.

Οπως επίσης μαθαίνουμε και από τα λάθη, την απειρία και την απροσεξία μας (κυρίως όταν μιλάμε για ξηλωμένες βελόνες)

Ετσι είναι αυτά. Καλή συνέχεια στο χτίσιμο του συστήματός σου!