Κεφαλή Grado Signature?

Απάντηση: Re: Κεφαλή Grado Signature?

Η αποστολή που λες αναφέρεται ως Express Mail International (Trackable) ?
Όταν μιλάμε για τελωνείο, για τι χρέωση μιλάμε σε αγορά 400$ ?
Ναι.
Περίπου 30,00 ευρώ (πριν 1-2 χρόνια)

Θα ήθελα να βάλω στην κουβέντα σας την τελευταία έκδοση της Shure V15VMXR - κινητού μαγνήτη είναι αλλά πραγματικά εκπληκτική για τα χρήματα της, ρίχνει στ αυτιάσ ε πολλές ακριβότερες της (που θεωρούνται και High-end) και κατά την προσωπική μου άποψη και στις Grado (σε χαρακτήρα)

Προσωπικα θα ηθελα να πω οτι θεωρω οπως και αρκετοι που εχω ρωτησει τον βραχιονα RB300 μια σταθερη αξια.
Κατα τη γνωμη μου δεν θα εχεις κανενα προβλημα με αυτον... Μη βιαστεις να καταληξεις σε μοντιφιες σ' αυτον.
Βαλε μια καλη κεφαλή και αφεσου να τη χαρεις... Αν τωρα εχεις το μικροβιο της μοντιφιας... αλλαζει το πραγμα.

Κορυφαια συστηματα αλλα και απλα συστηματα παιζουν αριστα με τον RB300 με μια αξια κεφαλή ΣΩΣΤΑ τοποθετημενη.

Προσωπικα θα ηθελα να πω οτι θεωρω οπως και αρκετοι που εχω ρωτησει τον βραχιονα RB300 μια σταθερη αξια.
Κατα τη γνωμη μου δεν θα εχεις κανενα προβλημα με αυτον... Μη βιαστεις να καταληξεις σε μοντιφιες σ' αυτον.
Βαλε μια καλη κεφαλή και αφεσου να τη χαρεις... Αν τωρα εχεις το μικροβιο της μοντιφιας... αλλαζει το πραγμα.

Κορυφαια συστηματα αλλα και απλα συστηματα παιζουν αριστα με τον RB300 με μια αξια κεφαλή ΣΩΣΤΑ τοποθετημενη.

+ 1 !

Το perspective για ποιό λόγο να το αλλάξεις; και για ποιό λόγο κατέληξες ότι σου κάνει το timor?
Το perspective το είχα ήδη 5 χρόνια, το λάτρεψα, αλλα έφτασε η στιγμή που ήθελε την αναβαθμισή του.
Καινούργια κεφαλή, η οποία θα ζητούσε και καλύτερο βραχίωνα, και οπωσδήποτε μια ανακαλωδίωση....
Αρκετά χρήματα....
Μπήκε και το μικρόβιο της αλλαγής και της ανανέωσης...
Το Timor το είδα, το άκουσα, το ερωτεύτηκα το βρήκα σε εξαιρετική τιμή, και κατέληξα.

Κανένα πρόβλημα...
Ίσως εγώ να μην εχω καταλάβει καλα τι θέλεις ν'ακούσεις.
Άλλαξα κατι παλιό, που χρειάζονταν καποια χρήματα για να αποδώσει καλύτερα, και πήρα κατι καινούργιο
που ούτως η άλλως ειναι καλύτερο συνολικά και στα σημεία.

Ηρθε!!! Υστερα από 34 μέρες αναμονής ήρθε επιτέλους η κεφαλή. 102 Ευρώ το μαλί στο τελωνείο....

Συνολικά πόσο σου βγήκε;
Άξιζε η αναμονή;
Πως σου ακούγεται;
Εγώ έχω εμπειρία στις χαμηλοέξοδες ξύλινες grado και θα ήθελα να μάθω πως ακούγονται οι υψηλοέξοδες.
Σίγουρα θέλει καμιά 60 αριά δίσκους για να στρώσει.

325 ευρώ με τα μεταφορικά και 102 ευρώ το τελωνείο, συνολο 427 ευρώπουλα!
Ακόμα δεν την έχω σετάρει, γιατι περιμένω το πικάπ απο μέρα σε μέρα.
Ισως οταν έρθει, για την τοποθέτηση και τις ρυθμίσεις να χρειαστώ βοήθεια... :help:

325 ευρώ με τα μεταφορικά και 102 ευρώ το τελωνείο, συνολο 427 ευρώπουλα!
Ακόμα δεν την έχω σετάρει, γιατι περιμένω το πικάπ απο μέρα σε μέρα.
Ισως οταν έρθει, για την τοποθέτηση και τις ρυθμίσεις να χρειαστώ βοήθεια... :help:

Τελικά σου βγήκε φθηνότερα από οπουδήποτε αλλού.¨
Όπου μπορώ να βοηθήσω θα το κάνω.
Καλορίζικη το λοιπόν.
Μέχρι τώρα τι κεφαλή είχες;

Σε ευχαριστώ!
Έτσι πιστεύω, οτι ηταν μια συμφέρουσα αγορά.
Είχα για 5 χρόνια περιπου τη sumiko Blue point 2 στο project perspective.

ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!! :a0210:
Ηρθε το Timor, τοποθέτησα τη Grado, και ξεκίνησαν οι ακροάσεις, εδώ και μία εβδομάδα.
Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Guybrush για το πολυ αναλυτικό thread που εγραψε για
τις βασικές ρυθμίσεις μιας αναλογικής πηγής. Αν και το έκανα για πρώτη φορά ,
οι οδηγίες του ήταν πολυ κατανοητές και η όλη διαδικασία έγινε σχετικά γρήγορα και ευκολα. :grinning-smiley-043

Πάμε λοιπον στις εντυπώσεις:
Από την πρώτη στιγμή ο ήχος που έφτασε στα αυτιά μου ήταν εξαιρετικά αναλυτικός, όσο χρειαζεται ζεστός,
μου έλειπε όμως μπάσο. Κυρίως σε ροκ ηχογραφήσεις δεκαετίας 70, ήθελα κάτι παραπάνω από χαμηλό.
Μετά από μια εβδομάδα συνεχών ακροάσεων, σίγουρα τα πραγματα έχουν γίνει πολύ καλύτερα.
Έχω εντυπωσιαστεί από την ανάλυση και τις χροιές, σε βινύλια τζαζ οριτζιναλ δεκαετίας 50, τρομερή σκηνή,
και γενική αναισθησία σε μικροφθορες που έχουν οι δίσκοι λόγω παλαιότητας και χρήσης.
Το χαμηλό αρχίζει και δένει, θα το ήθελα λίγο ακόμα πιο γεμάτο...
Το σίγουρο είναι πως θα ήθελα να δοκιμάσω και καποιο αλλο phono stage.
Αυτη τη στιγμή παιζω με το lehmann audio black cube se.
To έχω ρυθμίσει για mm κεφαλή , και έχω αρκετά χαμηλή ενταση.
Σε οποιαδήποτε αλλη θέση ανεβαίνει πολύ η ενταση (με θόρυβο και και παραμορφωση).
Το GRADO PHONO PRE-AMPLIFIER PH1 θα βοηθούσε ?

Αυτά για την ώρα... :a0210:

Άμα δεν έχεις ανάρτηση και ο βραχίονας είναι Rega ή SME, που είναι "τυφλοσούρτες", το να ρυθμίσεις ένα πλατώ είναι αστείο, ΙΜΗΟ...

ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!! :a0210:
Ηρθε το Timor, τοποθέτησα τη Grado, και ξεκίνησαν οι ακροάσεις, εδώ και μία εβδομάδα.
Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Guybrush για το πολυ αναλυτικό thread που εγραψε για
τις βασικές ρυθμίσεις μιας αναλογικής πηγής. Αν και το έκανα για πρώτη φορά ,
οι οδηγίες του ήταν πολυ κατανοητές και η όλη διαδικασία έγινε σχετικά γρήγορα και ευκολα. :grinning-smiley-043

Πάμε λοιπον στις εντυπώσεις:
Από την πρώτη στιγμή ο ήχος που έφτασε στα αυτιά μου ήταν εξαιρετικά αναλυτικός, όσο χρειαζεται ζεστός,
μου έλειπε όμως μπάσο. Κυρίως σε ροκ ηχογραφήσεις δεκαετίας 70, ήθελα κάτι παραπάνω από χαμηλό.
Μετά από μια εβδομάδα συνεχών ακροάσεων, σίγουρα τα πραγματα έχουν γίνει πολύ καλύτερα.
Έχω εντυπωσιαστεί από την ανάλυση και τις χροιές, σε βινύλια τζαζ οριτζιναλ δεκαετίας 50, τρομερή σκηνή,
και γενική αναισθησία σε μικροφθορες που έχουν οι δίσκοι λόγω παλαιότητας και χρήσης.
Το χαμηλό αρχίζει και δένει, θα το ήθελα λίγο ακόμα πιο γεμάτο...
Το σίγουρο είναι πως θα ήθελα να δοκιμάσω και καποιο αλλο phono stage.
Αυτη τη στιγμή παιζω με το lehmann audio black cube se.
To έχω ρυθμίσει για mm κεφαλή , και έχω αρκετά χαμηλή ενταση.
Σε οποιαδήποτε αλλη θέση ανεβαίνει πολύ η ενταση (με θόρυβο και και παραμορφωση).
Το GRADO PHONO PRE-AMPLIFIER PH1 θα βοηθούσε ?

Αυτά για την ώρα... :a0210:

Καλορίζικα όλα.
Το χαμηλό θα το κρίνεις μετά από όπωσδήποτε 100 δίσκους.
Πάντως την πρώτη γέυση από τις άλλες χάρες αυτής της κεφαλής την έχεις πάρει.
Μην περιμένεις όμως το μπάσω άλλων κεφαλών mm. π.χ. η rega exact έχει πολύ βαρύτερο μπάσο. Σε βαθμό που εμένα με ψιλοκούραζε. Είναι όμως θέμα γούστου.
Σίγουρα το pre της grado είναι η καλύτερη λύση για αυτές τις κεφαλές.
Μπένεις όμως σε μια επιπλέον δαπάνη. Πόσο κάνει από την αντιπροσωπεία;´
Τελίκά του δίνει τροφοδοτικό 220V;
Μπορείς να του βρεις ή να του φτιέξεις εσύ ένα;
Τέλος πάντων με αυτό το phono θα προσεγγίσεις τον φυσικότερο δυνατό ήχο, κατά την γνώμη μου. Άλλοι λένε πως οι κεφαλές είναι χρωματισμένες.
Τι να πω, γούστα είναι αυτά.
Έχε πάντα υπόψη σου ότι το grado phono είναι κομένο και ραμένο για grado 4mv ή 0,4mv.
Aν αργότερα θέλεις να αλλάξεις κεφαλή δεν έχεις πολλές επιλογές. Πρέπει να βρεις κεφαλές με 4mv ή 0,4mv και αντίσταση 47ΚΩ.
Περισότερα μπορείς να δεις εδώ: http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp?number=GRADOPH-1.
Σου ξαναλέω, οι grado, από μπάσο έχουν απλά το απαραίτητο. Μην περιμένεις τίποτα "βαρύ", "αχανές", "αβυσαλέο", "ερεβόδες", "εκτεταμένο", "ασήκωτο" κτλ...
Αλλά στρώσε την, πρώτα καλά και μετά δες τι σου ταιριάζει.
Κι εγώ ακούω περισότερο ροκ 70s και δεν μου λέιπει το μπάσο.
Απεναντίας ακούω την μουσική μου, με την καλύτερη διαύγεια που έιχα ποτέ, ακόμα και κάποιες ελληνικές κόπιες που ούτε πρίμα έιχαν και ήταν ολόθολες, τώρα θα δεις ότι θα ζωντανέψουν τα μέγιστα.
Εντάξει δεν θα ακούγονται σαν τα original αλλά, σίγουρα πολύ καλύτερα παρά με άλλες κεφαλές που είχες. Τουλάχιστον αυτό παρατήρησα εγώ.
Άραγε πόσο παραπάνω να δώσουμε για μια καλύτερη κεφαλή;
Αλλά, ξαναλέω, γούστα είναι αυτά.
Καλές ακροάσεις και πάλι.

Καμιά άλλη γνώμη;
Μόνο εγώ και ο gzanias έχουμε grado;
Βοηθήστε κι εσείς το παλικάρι.
Να ακουστεί και μια δεύτερη γνώμη βρε παιδιά.
Και τρίτη και τέταρτη και άλλες....
Άντε!!!