κεφαλη πικαπ....

ΔημήτρηςΤοπ.

AVClub Addicted Member
11 March 2007
1,665
κάπου διάβασα πως αν αφαιρεθεί το κάλυμμα απο την benz ace L red(0,4), γίνετε ακομη καλύτερη. εχει καποια βαση αυτο?

images.jpg

επίσης ... clearaudio talisman v2 gold VS lyra delos ?

και... brinkmann pi ? αξιζει το παραπανω τιμημα?

για εδω....IMAG0187.jpg

ευχαριστω...

Δεν μπορώ να απαντήσω στο πρώτο ερώτημα αλλά όσων αφορά τις brinkmann είναι στην ουσία κεφαλές ΕΜΤ. Θα προτιμούσα μια κανονική παρά μια τσιμπιμενη με αλλαγμενο όνομα. Καθότι επαγγελματικών προδιαγραφών είναι πολύ καλό φτιαγμένες και αξιόπιστες.

Διόρθωση. Σύμφωνα με το stereophile η συγκεκριμένη δεν είναι ΕΜΤ αλλά Benz micro. Πράγμα κάπως περίεργο μια που απ όσο γνωρίζω η brinkmann ανήκει στην ΕΜΤ..

Δεν ξερω αν ο audiolytic που τις έχει και σε μεγάλη εκτίμηση τις ΒΕΝΖ ξέρει κάτι παραπάνω.

Προσωπικά θα κοιταζα ΕΜΤ η θα πήγαινα σε χειροποιητη MC..

Για το πρώτο ερώτημα έχω να πω ότι για να έχει η benz στον κατάλογό της την glider κάποια βάση έχει το ερώτημά σου. Δε νομίζω όμως ότι αν την γυμνώσεις την Ace θα γίνει αυτόματα και glider.

Για το δέυτερο ερώτημά σου: Η Talismann είναι μια τροποποιημένη Denon DL-103. Εμένα με χαλάει αυτό και δεν θέλω να δίνω τα χρήματά μου σε ovepriced προϊόντα.
Θα ελεγα να πας για την Lyra. Δες όμως και την zyx R100

δεν με χαλαει οτι η clearaudio ειναι denon 103 , και δεν το κρυβει η εταιρια , εξαλλου εχει διαφορετικα spes. κ βελτιωσεις σε πολλα σημεια.

περισσοτερο με ενοχλει να πω την αληθεια αυτο το 3 στο βαρος αναγνωσης

H παλιά Talismann που είχα ήταν μια τροποποιημένη DENON DL 103. Η καινούρια V2 δεν έχει καμία σχέση με την παλιά και έχει την γεννήτρια, το στέλεχος και το διαμάντι απο τις ακριβότερες σειρές mc όπως Concerto Stradivari κλπ.

Η Βenz Micro Wood του ενάμισι χιλιάρικου που που άκουσα πρόσφατα σε σπίτι φίλου συμφοουμίτη ήταν πολύ ωραία αλλα με απογοήτευσε για τα λεφτά της (ναι ήταν στημένη απο τον αντιπρόσωπο του πικάπ οπότε μήν σου μπαίνουν ιδέες..)

Τώρα έχω την ZYX R1000 αλλα έχω ακούσει πολλές φορές και την Talismann V2 Gold. Oι κεφαλές είναι παρόμοιας φιλοσοφίας στον ήχο με την Zyx να "γκρουβάρει" περισσότερο και να είναι καταλληλότερη για πόπ ρόκ και να δίνει την εντύπωση της μουσικότερης (ενώ στην ουσία είναι το ίδιο με την clear) λόγω πιό πολύπτυχούς timing σε σχέση με την λίγο πιό βιαστική αλλα πιό ουδέτερη Clearaaudio που είναι πιό κατάλληλη για κλασσική κλπ.

Και οι δύο κεφαλές είναι τρομερό value για τα λεφτά τους και ανταγωνίζονται η είναι και καλύτερες απο πολύ ακριβότερες άλλων κατασκευαστών ενώ και οι δύο είναι τρομερά αποκαλυπτικές ως προς το τί περιέχει το αυλάκι και δυναμικές στα όρια του format ενώ έχυν και τρομερή στερεοφωνία με την Zyx σε αυτόν τον τομέα να είναι αναφοράς αφου θυμίζει σε διαχωρισμό και στήσιμο σκήνής ψηφιακό υψηλής ανάλυσης (όχι οτι και η Clearaudio πάει πολύ πίσω..)

Γενικώς αν θέλεις ένα ψαρρωτικό και αποκαλυπυτικό άκουσμα και όχι ιδιαίτερα ρομαντικό όποια και να διαλέξεις δεν θα πέσεις έξω και μάλλον στην επιλογή σου θα πρέπει να παίξει ρόλλο η μουσική που ακούς πιό πολύ.

Τέλος όποια και να διαλέξεις με το πικάπ σου (Η Zyx έχει ταιριάξει γάντι με το δικό μου Clearaudio αν αναρωτιέσαι ) είναι σίγουρο οτι θα τρίβεις τα αυτιά σου με το αποτέλεσμα..

Αυτά το ολίγα επο την δική μου πείρα.

Last edited:
Η Βenz Micro Wood του ενάμισι χιλιάρικου που που άκουσα πρόσφατα σε σπίτι φίλου συμφοουμίτη ήταν πολύ ωραία αλλα με απογοήτευσε για τα λεφτά της (ναι ήταν στημένη απο τον αντιπρόσωπο του πικάπ οπότε μήν σου μπαίνουν ιδέες..)

Σε τι πλατό-βραχίονα αν επιτρέπεται? Οι benz ταιριάζουν πιο πολύ σε unipivot βραχίονες, ενώ οι zyx σε καρντανικούς.

Last edited:
Καλησπερα,η BENZ wood slow(o,42)ειναι στημενη σε Αudiomeca PIERRE LURNE romance with unipivot romeo με φονο το ASR mini basic exclusive,στα μισα λεφτα της λιανικης.Τι να σε κανω που εισαι επαρχια?Παντως αν κατεβεις Αθηνα ελα σπιτι να την ακουσεις.

Καλησπερα,η BENZ wood slow(o,42)ειναι στημενη σε Αudiomeca PIERRE LURNE romance with unipivot romeo με φονο το ASR mini basic exclusive,στα μισα λεφτα της λιανικης.Τι να σε κανω που εισαι επαρχια?Παντως αν κατεβεις Αθηνα ελα σπιτι να την ακουσεις.

Μακάρι να έβρισκα το χρόνο να το άκουγα. Αλήθεια με τι load την έχεις?
Εμένα η glider, η μόνη benz που έχω ακούσει έστω και για λίγο, μου άρεσε.

Σε ευχαριστώ Γιώργο για την επισήμανση.

Φίλε quevedo στου Αγαπητού μου φίλου Γιώργου το πικάπ την άκουσα στημένη.

ευχαριστω κ γω για την ενημερωση.
οτιδηποτε στην συνεχεια καλο...διαβαστο.

την benz φιλε γιωργο με τι ομ κ πικο την παιζεις?

Απάντηση: Re: κεφαλη πικαπ....

H παλιά Talismann που είχα ήταν μια τροποποιημένη DENON DL 103. Η καινούρια V2 δεν έχει καμία σχέση με την παλιά και έχει την γεννήτρια, το στέλεχος και το διαμάντι απο τις ακριβότερες σειρές mc όπως Concerto Stradivari κλπ.

Τώρα έχω την ZYX R1000 αλλα έχω ακούσει πολλές φορές και την Talismann V2 Gold. Oι κεφαλές είναι παρόμοιας φιλοσοφίας στον ήχο με την Zyx να "γκρουβάρει" περισσότερο και να είναι καταλληλότερη για πόπ ρόκ και να δίνει την εντύπωση της μουσικότερης (ενώ στην ουσία είναι το ίδιο με την clear) λόγω πιό πολύπτυχούς timing σε σχέση με την λίγο πιό βιαστική αλλα πιό ουδέτερη Clearaaudio που είναι πιό κατάλληλη για κλασσική κλπ.

Και οι δύο κεφαλές είναι τρομερό value για τα λεφτά τους και ανταγωνίζονται η είναι και καλύτερες απο πολύ ακριβότερες άλλων κατασκευαστών ενώ και οι δύο είναι τρομερά αποκαλυπτικές ως προς το τί περιέχει το αυλάκι και δυναμικές στα όρια του format ενώ έχυν και τρομερή στερεοφωνία με την Zyx σε αυτόν τον τομέα να είναι αναφοράς αφου θυμίζει σε διαχωρισμό και στήσιμο σκήνής ψηφιακό υψηλής ανάλυσης (όχι οτι και η Clearaudio πάει πολύ πίσω..)

Γενικώς αν θέλεις ένα ψαρρωτικό και αποκαλυπυτικό άκουσμα και όχι ιδιαίτερα ρομαντικό όποια και να διαλέξεις δεν θα πέσεις έξω και μάλλον στην επιλογή σου θα πρέπει να παίξει ρόλλο η μουσική που ακούς πιό πολύ.

Τέλος όποια και να διαλέξεις με το πικάπ σου (Η Zyx έχει ταιριάξει γάντι με το δικό μου Clearaudio αν αναρωτιέσαι ) είναι σίγουρο οτι θα τρίβεις τα αυτιά σου με το αποτέλεσμα..

Αυτά το ολίγα επο την δική μου πείρα.

σ ευχαριστω ASTOBOY

Σαν κάτοχος του προηγούμενού μοντέλου Benz Wood L2, θεωρώ ότι στα λεφτά τους καινούργιες δεν αξίζουν... αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη...

Από την στιγμή που έστησα τον παράλληλο βραχίωνα ακούω με την καγκουρεμένη A&R/Jico SAS που την θεωρώ μάλλον ανώτερη.

Παραφιλολογία υπάρχει ότι τα πρώτα τρία μοντέλα ACE/Glider/L2 είναι ίδια ακριβώς και με την διαφορά του κελύφους μόνο αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω.

Εφόσον υπάρχει η ACE κάνε την μετατροπή για να δεις... αλλιώς μετά για μεγάλες διαφορές πρέπει να πας στην πανάκριβη XYZ1000

Αλήθεια γιατί δεν δοκιμάζει μια καλή MM πρώτα? όπως ΑΤ150MLX? ή κάποιες από αυτές που αναφερόμαστε στο νήμα με τις ΜΜ?

Τώρα έχω την ZYX R1000 αλλα έχω ακούσει πολλές....
Παδιά μια σημαντική διευκρύνιση σε αυτά που έγραψα δεν εννοούσα την ZYX R1000 αλλα την ΖYX R100H που έχω και εγώ. Ζητώ ταπεινά συγνώμη για το "τυπογραφικό" λάθος..

Υ.Γ.
Συμφωνώ με τον Chris1967 περι υπερκοστολογημένης Benz Wood. Θεωρώ την Ortofon 2M Black σαφώς ανώτερη στο ένα τρίτο των χρημμάτων..