Κεφαλη SONY mp3...

Niko

New member
11 January 2013
12
Καλημερα στην κοινοτητα... Εχω ενα θεμα και αν μπορουσε καποιος να με βοηθησει θα ηταν πολυ καλο... Λοιπον,εχω το Sony ZS-YN7L φορητο ραδιο-mp3 και πριν λιγο καιρο χαλασε το mp3 player. Το πηγα στη SONY και μου ειπαν οτι καηκε το ματι και θελουν 50Ε για να το φτιαξουν... Δεν το εφτιαξα βεβαια γιατι μ'αυτα τα λεφτα παιρνω καινουργιο... Τελος παντων για να μη μακρυγορω... μπηκα στη διαδικασια να πειραματιστω μονος, το ανοιξα αλλα στο ματι δεν εχει κωδικο ωστε να βρω καινουργιο... μετα απο ψαξιμο στο ιντερνετ παρειγγειλα την κεφαλη KSS-213C η οποια οπτικα ειναι η ιδια αλλα δεν παιζει ουτε αυτη... Μηπως λοιπον καποιος απο δω εχει ασχοληθει και θα μπορουσε να προτεινει καποια κεφαλη για ΣΟΝΥ αλλα σημειωτεων οτι πρεπει να αναγνωριζει MP3;;; Ευχαριστω εκ των προτερων και αν εβαλα το thread σε λαθος μερος.... sorry!!!

Μάλλον το μηχάνημα θα θέλει την ίδια κεφαλή που έχει απο την μάνα του.
Μήπως εσύ έχεις κάνει κάτι λάθος όταν το τοποθετούσες;
Εάν έχει παραπλήσιες προδιαγραφές,θα έπρεπε να παίζει...λογικά!
Τι να σου πώ,δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τέτοιο θέμα....πάντως πρόσφατα άλλαξα οπτικό στο λάπτοπ,το οποίο είναι λίγο διαφορετικό,αλλά την δουλειά την κάνει.

Λαθος μπορει να εκανα στην επιλογη της κεφαλης που λεω οτι αγορασα!!! Αυτο ειναι σιγουρο!!! Απλα επειδη δεν ξερω (και δεν γραφει στη δικη του κωδικο) γι'αυτο ρωταω μηπως κανεις εχει ασχοληθει και γνωριζει ποια ταιριαζει...
Ευχαριστω για την απαντηση...

Αληθεια... Χωρις κωδικο πως βρισκω τις προδιαγραφες;;;

Αμα πηγαίνετε στα τυφλά, υπάρχει πιθανότητα στο τέλος να σας κοστίσει περισσότερο απο 50Ε. Αν μπορείτε βρείτε το service manual για να δείτε τον κωδικό του αυθεντικού ανταλλακτικού.

Last edited:
οι KC 213C υπαρχουν σε δεκαδες player επισης υπαρχουν σε πολλα επιπεδα τιμων απο 5 μεχρι 45 ευρω και σαφως κατασκευασμενες με την αναλογη ποιοτητα .

Περα απο αυτα ομως η κεφαλη στο πλακετακι της εχει ενα βραχυκυκλωμα απο την κατασκευη της ωστε να προστατευεται απο στατικο ηλεκτρισμο κατα την μεταφορα και την εγκατασταση για να παιξει πρεπει να αφαιρεθει το βραχυκυκλωμα γκουκλισε το και θα καταλαβεις τι θελω να πω

Οι κεφαλες αυτες συχνα κοβουν τα flex καλωδια

Επισης το οτι η εταιρια ειπε οτι φταιει η κεφαλη δεν ειναι απαραιτητα ορθο . Οταν ενα cd δεν παιζει η δε διαβαζει δισκακια η κεφαλη ειναι ενα μερος απο αυτο , υπαρχουν και αλλα πραγματα τα οποια μπορει να παθουν καποια ζημια ενω η κεφαλη θα λειτουργει κανονικοτατα ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Φιλε Σακη απολυτως ορθα τα οσα γραφεις!!! Τεχνικες γνωσεις δεν εχω ωστε να πω αν εκαναν σωστη διαγνωση οι της αντιπροσωπιας... Αυτο μου ειπαν....

Κατ'αρχην δεν μιλαμε για cd-walkman αλλα για ενα φορητο ραδιο-cd... η Hi-Fi αν προτιματε... Στο πρωτο ποστ εγραψα και τον τυπο του....
Στο μανουαλ απ'οσο ειδα,δεν γραφει πουθενα τον κωδικο απο την Κεφαλη (ματι) αλλα αν τυχων καποιος που ξερει περισσοτερα και θελει να ριξει μια ματια εδω ειναι το μανουαλ...

http://www.sony.gr/support/el/product/ZS-YN7L/manuals

Και ενημερωτικα απλα, αυτο που κανει ειναι να μη δουλευει καθολου ο μηχανισμος του CD.
Βαζεις το δισκακι μεσα,και ουτε καν γυρναει για να προσπαθησει να το διαβασει... και βγαζει μηνυμα "No Disk"
Απότι μου ειπαν, αν το ματι δεν δουλευει... δεν δινει και εντολη να γυρισει το δισκακι....

Απότι μου ειπαν, αν το ματι δεν δουλευει... δεν δινει και εντολη να γυρισει το δισκακι....

To ότι δεν γυρίζει καθόλου,δεν νομίζω να έχει να κάνει αποκλειστικά με το μάτι!!
Δηλαδή μπορεί ο μηχανισμός να γυρνάει το CD,αλλά το μάτι να μην μπορεί να διαβάσει.
Μην εμπιστεύεσαι κ πολλύ τις εταιρίες.

To ότι δεν γυρίζει καθόλου,δεν νομίζω να έχει να κάνει αποκλειστικά με το μάτι!!
Δηλαδή μπορεί ο μηχανισμός να γυρνάει το CD,αλλά το μάτι να μην μπορεί να διαβάσει.
Μην εμπιστεύεσαι κ πολλύ τις εταιρίες.

M'αυτα που βλεπω μαλλον δεν θα τις εμπιστευτω ποτε ξανα....

1. Ο κωδικός του ανταλλακτικού υπάρχει μόνο στα SERVICE MANUAL και όχι στα user manual, που υπάρχουν στα site των εταιρειών. Με ψάξιμο στο internet ίσως βρεθεί κάτι δωρεάν.
2. Ενα καθάρισμα στην κεφαλή είχατε κάνει, με τα ειδικά cd ή πολύ προσεκτικά με μπατονέτα;

Ναι καθαρισμα εγινε με cd καθαρισμου αλλα τιποτα...
Μετα απο ψαξιμο που εκανα σημερα service manual ελευθερο... Δεν βρηκα!!!
Ευχαριστω παντως για την απαντηση!!!

Πάρε απο το φαρμακείο ισοπροπυλκή αλκοόλη και καθάρισε προσεκτικά το ματάκι με μία μπατονέτα και αυτήν. Το cd καθαρισμού είναι για προληπτικό καθάρισμα και δεν αφαιρεί την αμυδρή αλλα πολύ "δραστική" μάκα που μαζεύεται με τα χρόνια. Η μέθοδος που σου γράφω είναι δοκιμσμένη και πολλές φορές "θαυματουργή" .

Υ.Γ. Μετά το καθάριμα με την ισιπροπυλική αλκοόλη πέρνα το ματάκι απαλά με μία στεγνή μπατονέτα για να στεγνώσει.

Αυτο ηταν κατι που δεν το ηξερα!!!
Θα το δοκιμασω... Σημερα κιολας!!!
Thanks...

Εναλλακτικά αν δεν γίνει τίποτα ρίχτο στην ανακύκλωση και πάρε ένα τέτοιο
http://www.plaisio.gr/fotografia-vi...series-NWZ-E474-8GB-Black-E474BPOUCHPI-YS.htm
το οποίο πέρα απο οτι είναι πολύ πιο πρακτικό θα σε καταπλήξει με την ηχητική του ποιότητα! Ειδικά τα ακουστικά που του έχουν σετάκι είναι απλά απίστευτα και ικανοποιούν απόλυτα τα κακομαθημένα μου αυτιά..

Εναλλακτικά αν δεν γίνει τίποτα ρίχτο στην ανακύκλωση και πάρε ένα τέτοιο
http://www.plaisio.gr/fotografia-vi...series-NWZ-E474-8GB-Black-E474BPOUCHPI-YS.htm
το οποίο πέρα απο οτι είναι πολύ πιο πρακτικό θα σε καταπλήξει με την ηχητική του ποιότητα! Ειδικά τα ακουστικά που του έχουν σετάκι είναι απλά απίστευτα και ικανοποιούν απόλυτα τα κακομαθημένα μου αυτιά..

απ'οτι βλεπω.... μαλλον σε κατι τετοιο θα καταληξω γιατι και ο καθαρισμος δεν εκανε τιποτα....
thanks!!!

ΔΕΝ θα το μετανιώσεις.

Υ.Γ. Μην τσιγουνευτείς και πάρεις το φτηνότερο (4gb) γιατι είναι άλλο μηχάνημα πολύ φτωχότερο σε λειτουργίες και με άλλα ακουστικά.

το βραχυκύκλωμα του στατικού το αφαίρεσες από το μάτι? Συνήθως είναι μια μπαλίτσα από καλάι

Κάπως έτσι

image010.png

Eίναι η μπαλίτσα αριστερά από την καλωδιοταινία