Re: Στεγαστικά δάνεια - Το μπούμερανγκ
Σε γενικες γραμμες, τα ιδια ισχυουν και για την Κορινθο. Μερικα πραγματα δεν εχουν τιμη.
Με μια διαφορα, στη θαλασσα παω με τα ποδια...
Σε όλη την επαρχία ισχύουν αυτά. Οι τιμές των αγαθών στην επαρχία έχουν ΕΛΑΧΙΣΤΗ διαφορά από ότι στην Αθήνα. Στην τελική για 2-3 φορές που θα χρειαστεί έρχεσαι μια βόλτα Αθήνα ψωνίζεις ότι θέλεις και το συνδυάζεις με κάτι άλλο. Προσωπικά σε πολλές αγορές δεν μου αρκεί ούτε καν η Αθήνα και παραγγέλνω από το εξωτερικό. Αυτό το έχω μειώσει για λόγους στήριξης της αγοράς μας.
Σούπερ μάρκετ, μαναβικά, κρέατα, ψαρικά είναι ίδιες τιμές ή καλύτερες και στα είδη μαναβικής, κρεάτων (ψαριών αν είσαι κοντά σε θάλασσα) έχεις και καλύτερη ποιότητα.
Μηδενική μόλυνση.
Μηδενική εξάρτηση από το αυτοκίνητο.
Χαμηλότερη εγκληματικότητα.
Εγγύτητα στην εξοχή είτε είναι βουνό είτε θάλασσα.
Πολύ λιγότερο άγχος!!!!
Όσο για τις δουλειές. Κάποιος είπε ότι μια πόλη 5 εκατομ. έχει περισσότερες ευκαιρίες από ότι μια 50.000. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Τις αναλογίες να κοιτάμε.
Πόσοι δικηγόροι είναι ανά κάτοικο στην επαρχία και πόσοι στην Αθήνα?
Πόσοι γιατροί ανά κάτοικο στην επαρχία και πόσοι στην Αθήνα?
Πόσοι μηχανικοί, πόσοι έμποροι, πόσοι υπάλληλοι, κτλ. κτλ. Αυτό είναι που έχει σημασία.
Η Αθήνα υπερτερεί σε "σπάνια" επαγγέλματα που έχουν εφαρμογή σε βιομηχανίες, στον καλλιτεχνικό χώρο κτλ. Εκεί συμφωνώ ότι έχει πλεονέκτημα. Αυτά αφορούν όμως ένα μικρό ποσοστό.
Για το σπίτι πάλι.
Αν το χρήμα υπάρχει, ένα σπίτι (με τρέξιμο) μπορεί να τελειώσει σε 12-18 μήνες. Τα μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα οφείλονται σε έλλειψη χρημάτων.
Αν αξίζει? 1000 φορές από το να αγοράσεις το απαράδεκτο κουτί του εργολάβου. Στην χειρότερη των περιπτώσεων θα έχεις φτιάξει ένα ίδιας ποιότητας κουτί αλλά θα σου έχει στοιχίσει πολύ λιγότερο και δεν θα έχεις τα μειονεκτήματα της πολυκατοικίας.