Κέντρο ή περιφέρεια?

Re: Απάντηση: Re: Κέντρο ή περιφέρεια?

Τι βρε Δημήτρη Ντίνο?

Να αυτοκτον'ησουμε ομαδικά οι Αθηναίοι για να μην ενοχλείται ο παραπάνω κύριος?

Η να κλειστούμε στα σπίτια μας?

Στη τελική να βάλουμε και Πύλες, όπως στην αρχαιότητα, να απαγορεύουμε την είσοδο και την έξοδο στην Αθήνα..

Ακου τα κάνουμε κώλο..

Μπορει να εκανε και χιουμορ. Μην αρπαζεσαι.

Απάντηση: Re: Κέντρο ή περιφέρεια?

Ενώ οι Κορίνθιοι είστε Αρχοντες,έ ???

Αντε μάζεψε τα λόγια σου λιγάκι.

Ελα βρέ..
Πλάκα είναι.

Αλλως τε πόσοι απόσους κατοικούμε στην Αθήνα αισθανόμαστε ''αθηναίοι'??:flipout::flipout:

Προσωπικά αισθάνομαι Μεσσήνιος-Γιαννιώτης και κομματάκι Ηρακλειώτης μιάς και ο father είχε λόγω εργασίας μεταθέσεις..(δέν ήταν στρατιωτικός,κτηνίατρος ήταν..:drummer:)

Υ.Γ.
Και τήν τελευταία επταετία αισθάνομαι και Θεσσαλός(Λαρισαίος)λόγω γυναικόσογου και υιού πού εγεννήθη εκεί.

Last edited by a moderator:

Ελα βρέ..
Πλάκα είναι.

Αλλως τε πόσοι απόσους κατοικούμε στην Αθήνα αισθανόμαστε ''αθηναίοι'??:flipout::flipout:

Προσωπικά αισθάνομαι Μεσσήνιος-Γιαννιώτης και κομματάκι Ηρακλειώτης μιάς και ο father είχε λόγω εργασίας μεταθέσεις..(δέν ήταν στρατιωτικός,κτηνίατρος ήταν..:drummer:)

Σπυράκο μου ,εγώ τι να κάνω δηλαδή που δεν εχω καμμία "ρίζα" και καμμία καταγωγή?
Το επέλεξα? Το επεζήτησα?
Το απολαμβανω νομίζεις ή πετάω στα σύννεφα απ την χαρά μου που θα σαπίσω εδώ στην Αθήνα?
Αλλά όχι να αποκτήσω και ενοχές γιατί δεν έχω αυτήν την πολυτ'ελεια,ούτε να αποκτήσω τη ρετσινιά του "Αθηναίου που τα κάνει κ.λο"..

Κοινή λογική..

Νταξει και εγώ αισθάνομαι Ροδίτης ή Μυκονιάτης, επειδή σε αυτά τα μέρη χαλαρώνω και με δένουν συναισθηματικόι δεσμοί.
Η Ξυλοκαστρίτης επειδή μεγάλωσα εκεί δυό χρόνια.

Αυτά δεν αναιρεί την θλιβερή αλήθεια ως προς την καταγωγή μου.
Μακάρι να, αλλά δεν...

Σπυράκο μου ,εγώ τι να κάνω δηλαδή που δεν εχω καμμία "ρίζα" και καμμία καταγωγή?
Το επέλεξα? Το επεζήτησα?
Το απολαμβανω νομίζεις ή πετάω στα σύννεφα απ την χαρά μου που θα σαπίσω εδώ στην Αθήνα?
Αλλά όχι να αποκτήσω και ενοχές γιατί δεν έχω αυτήν την πολυτ'ελεια,ούτε να αποκτήσω τη ρετσινιά του "Αθηναίου που τα κάνει κ.λο"..

Κοινή λογική..

Οχι βρέ..Αλλοίμονο.
Αλλως τε μετά από τόσα χρόνια διαμονής εδώ και γιά μένα είναι δύσκολο νά αλλάξω πόλη..
Καί όποτε μπορώ τήν ευχαριστιέμαι..
Αλλά φορές αναπολώ τήν Αθήνα τού 80..
Αν ήμουν πάντως 25-30 σήμερα πιθανώς και νά επέλεγα διαφορετικά.

Οχι βρέ..Αλλοίμονο.
Αλλως τε μετά από τόσα χρόνια διαμονής εδώ και γιά μένα είναι δύσκολο νά αλλάξω πόλη..
Καί όποτε μπορώ τήν ευχαριστιέμαι..
Αλλά φορές αναπολώ τήν Αθήνα τού 80..
Αν ήμουν πάντως 25-30 σήμερα πιθανώς και νά επέλεγα διαφορετικά.

Το θέμα μας δεν είναι η Αθήνα Σπύρο.

Το θέμα όπως "εκφράστηκε", είναι οτι αύριο που θα φύγεις , θα είσαι κι εσύ ένας απ τους Αθηναίους "που μπλοκάρουν τις Εθνικές οδούς και όπου πάνε τα κάνουν κ-λο".

Εκεί ήταν η ένστασή μου..

Το θέμα όπως "εκφράστηκε", είναι οτι αύριο που θα φύγεις , θα είσαι κι εσύ ένας απ τους Αθηναίους "που μπλοκάρουν τις Εθνικές οδούς και όπου πάνε τα κάνουν κ-λο".

Ωχ..Και ξεκινάω διακοπές απο Επίδαυρο...:creep::vroam::flipout:

Καί θα δώ καί Οθέλλο παιγμένο από Γερμανούς..:angel:

Re: Απάντηση: Re: Κέντρο ή περιφέρεια?

Χωρίς να κάνω τον δικηγόρο κανενός, μπορεί τα παραπάνω να μην αφορούν καθόλου σε καταγωγές και τοπικισμούς ή σε ατομικές συμπεριφορές. Αυτή είναι απλά η μοίρα όλων των "προορισμών" που βρίσκονται σε επισκέψιμη απόσταση από μεγαλουπόλεις. Τα ίδια κάνουμε σε Χαλκιδική και Πιερία οι Θεσσαλονικείς. Και δεν είμαστε καν, να φανταστείς, Αθηναίοι -bye-
Και όλοι κύριοι να είμαστε (που δεν είμαστε), πάλι το μέρος επιβαρύνεται.
Βέβαια αντίστοιχα θα μπορούσες να πεις και συ για τον κάθε (ακολουθεί μειωτικός χαρακτηρισμός) που κατέβηκε από το χωριό του και σου χάλασε την Αθήνα. Λες και φταίει η συμπεριφορά του ενός για το πώς έχουν τα πράγματα.

Εγώ δεν είδα τίποτα κακό σε αυτό που είπε ο πατριώτης μου.
ΝΑΙ είναι ΓΕΓΟΝΟΣ ότι όπου παν οι "Αθηναίοι" τα κάνουν κώλο.
Παλιά όταν έμενα Κόρινθο, πήγαινα για μπάνιο Τρίτη έως Παρασκευή.
Τα τριήμερα, Πρωτομαγιές, Αγ. Πνεύματος, Πάσχα κλπ τα πάντα γέμιζαν σκουπίδια. Αλλά και μια βόλτα να κάνεις προς το Σούνιο ή στο Πόρτο Ράφτη θα καταλάβεις για τι μιλάμε.
Τώρα αν θίγεται κάποιος Αθηναίος ή "Αθηναίος" με το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι τα κάνουν κώλο κάθε Σ/Κ δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι αυτό.
Ή μάλλον μπορούμε: Να βάλουμε σύνορα :D :D :D

''Ού παντός πλείν ες Κόρινθον''

:D

Σωβίνα.:rofl::rofl::rofl:

-Αυτό τι τα πει??
-Ότι δεν μπορούσε ο καθένας να πλένει στην Κόρινθο!!!
-Γιατί??
-Γιατί δεν είχαν πλυντήρια!!!

Θανάσης Βέγγος (Ξεναγός της Αρχαίας Κορίνθου)

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

-Αυτό τι τα πει??
-Γιατί??

:flipout::flipout:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΡΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩ!!!!!!!!!!!!!
Θεός ο Θανάσης ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε :grinning-smiley-043

:flipout::flipout:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΡΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩ!!!!!!!!!!!!!
Θεός ο Θανάσης ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε :grinning-smiley-043

Καλά, δες προς το παρόν το κομμάτι με την Ακρόπολη και αν σου μείνει άντερο σου δίνω και την Κόρινθο!!!

-bye--bye-

http://www.obzo.net/SVvuvEJwuaM/.html

Στο 5:11 του βίντεο το λέει...

Last edited:
Εγώ δεν είδα τίποτα κακό σε αυτό που είπε ο πατριώτης μου.
ΝΑΙ είναι ΓΕΓΟΝΟΣ ότι όπου παν οι "Αθηναίοι" τα κάνουν κώλο.
Παλιά όταν έμενα Κόρινθο, πήγαινα για μπάνιο Τρίτη έως Παρασκευή.
Τα τριήμερα, Πρωτομαγιές, Αγ. Πνεύματος, Πάσχα κλπ τα πάντα γέμιζαν σκουπίδια. Αλλά και μια βόλτα να κάνεις προς το Σούνιο ή στο Πόρτο Ράφτη θα καταλάβεις για τι μιλάμε.
Τώρα αν θίγεται κάποιος Αθηναίος ή "Αθηναίος" με το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι τα κάνουν κώλο κάθε Σ/Κ δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι αυτό.
Ή μάλλον μπορούμε: Να βάλουμε σύνορα :D :D :D

Οk ΠανΑΘΗΝΑΪΚΕ μου:flipout::flipout::grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Κέντρο ή περιφέρεια?

-Αυτό τι τα πει??
-Γιατί??

Και άλλες δύο περιπτώσεις αναφώνησης του γνωστού ρητού, πρώτη από τον λατινομαθή πειρατή στο Αστερίξ, νομίζω στο Αστερίξ και οι Ολυμπιακοί (όταν τους βούλιαξαν οι Γαλάτες στον πλου προς την Ελλάδα : non licet omnibus ad Corintum adire!), και η δεύτερη, από τον γνωστό Ναυαρχούκο, στο Δεσποινίς Διευθυντής βεβαίως-βεβαίως.