Κεραία για περιοχή χωρίς οπτική επαφή με Υμητό ή Πάρνηθα

εναλλάκτικά, με 29,5 ευρώ το μήνα βαζεις νόβα με μόνο τα επίγεια...

Αυτό και έκανα τελικά.
Το Σάββατο αφού το πάλεψα όσο μπορούσα ήταν αδύνατη η καλή λήψη. Θα χρειαζόντουσαν 2 κεραίες με 2 ενισχυτές σε ιστό 3-4 μέτρων και πάλι η εικόνα δεν θα ήταν καλή. Μέχρι να γυρίσουν τα κανάλια σε ψηφιακή μετάδοση θα βλέπω με nova.
Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Καλημέρα,
ενδιαφέρομαι να τοποθετήσω κεντρική κεραία σε τριώροφη παλιά οικοδομή (ισόγειο + δύο όροφοι) από την οποία θα παίρνουν σήμα 6 τηλεοράσεις.
Από που να αρχίσω το ψάξιμο?
Τι είδους κεραία να ζητάω?
Ευχαριστώ

Καλημέρα,
ενδιαφέρομαι να τοποθετήσω κεντρική κεραία σε τριώροφη παλιά οικοδομή (ισόγειο + δύο όροφοι) από την οποία θα παίρνουν σήμα 6 τηλεοράσεις.
Από που να αρχίσω το ψάξιμο?
Τι είδους κεραία να ζητάω?
Ευχαριστώ

Σε ποια περιοχη βρισκεσαι ? Η κεραια που θα βαλεις εχει να κανει με την μορφολογια του εδαφους της περιοχης σου δηλ. αν υπαρχει θαλασσα κοντα σου , βουνο πισω σου , βουνα γυρω γυρω κλπ. Απο εκει πρεπει να αρχισουμε και μετα παμε στα αλλα.

Σε ποια περιοχη βρισκεσαι ? Η κεραια που θα βαλεις εχει να κανει με την μορφολογια του εδαφους της περιοχης σου δηλ. αν υπαρχει θαλασσα κοντα σου , βουνο πισω σου , βουνα γυρω γυρω κλπ. Απο εκει πρεπει να αρχισουμε και μετα παμε στα αλλα.

1. Πάτρα
2. Υπάρχει θάλασσα σχετικά μπροστά και βουνό πίσω
3. Με μια παλιά κεραία βλέπω καλά το 70% των σταθμών.

οπου αντανακλατεται το ψηφιακο σημα γινεται και πιο δυνατο.αυτο ειναι καλο για τις δυσκολες περιοχες γιατι το σημα δυναμωνει αρθροιστικα.

δεν ξερω αν χρειαστει καινουργια κεραια οταν θα εχουμε φουλ εκπομπη ψηφιακων και οι συχνοητης θα ειναι παρα πολλες.

Επανέρχομαι στην κουβέντα με την άφιξη της Digea. Με μεγάλη μου χαρά θα πετάξω στα σκουπίδια τον patatasat και θα βάλω την κλασσική μου κεραιούλα.
Εχω λοιπόν μια εγκατάσταση με μια κεραία στην ταράτσα, απο εκεί κατεβαίνει και φτάνει σε ενα κεντρικό σημείο του σπιτίου και θέλω να την μοιράσω σε 5 σημεία.
Το σήμα εκει που κατεβαίνει έχει μια σχετικά καλή λήψη αν βάλω κατευθείαν την τηλεόραση.
Η ερωτηση μου λοιπόν είναι: Τι είδους ενισχυση θα χρειαστώ;
Χρείαζομαι μια μικρή άυξηση στον ιστό και για την διανομή στο σπίτι νομίζω πως 2 out ρυθμιζόμενα με διακλαδωτές με καλύπτουν.
Χρειάζομαι ενισχυτή ίστου και κεντρικό; Ενισχυτή γραμμής μόνο;