κεραιες κινητης τηλεφωνιας

Επίσης να συμπληρώσω σχετικά με τη χρήση κινητού εντός του αυτοκινήτου, ότι οι μεταλλικές επιφάνεις του οχήματος λειτουργούν σαν ανακλαστήρες για το σήμα προς και από το κινητό, με αποτέλεσμα η απαιτούμενη ισχύς να μεγαλώνει επικίνδυνα. Καλύτερα μέσα στο αυτοκίνητο το κινητό να κλείνει τελείως (εκτός αν έχετε κάμπριο)...-bye-

Last edited:
Να ρωτησω και γω κατι που τωρα τελευταια εχει ατονησει τελειως..
Πριν μερικα χρονια μας λεγαν οτι ΔΕΝ πρεπει να ειναι ανοιχτο το τηλεφωνο στο αυτοκινητο γιατι υπαρχει πιθανοτητα να ανοιξει στα καλα καθουμενα ο αεροσακος
Γιατι τελευταια αυτο ειναι "ως μη γενομενο¨????

Τεχνοφοβίες νέων τεχνολογιών...Οπως επίσης άκυρο είναι και ο κίνδυνος ανάφλεξης από κινητό τηλ. σε βενζινάδικα.

Επίσης να συμπληρώσω σχετικά με τη χρήση κινητού εντός του αυτοκινήτου, ότι οι μεταλλικές επιφάνεις του οχήματος λειτουργούν σαν ανακλαστήρες για το σήμα προς και από το κινητό, με αποτέλεσμα η απαιτούμενη ισχύς να μεγαλώνει επικίνδυνα. Καλύτερα μέσα στο αυτοκίνητο το κινητό να κλείνει τελείως (εκτός αν έχετε κάμπριο)...-bye-

Εγώ δεν το κλείνω το κινητό οπότε το κάμπριο είναι μονόδρομος!
:flipout: :flipout:

ειμαι διαχειρηστης σε πολυκατοικια , με πλησιασαν ατομα απο εταιρεια που βαζει κεραίες κινητης τηλεφωνιας , να τοποθετησουν στην ταράτσα. Μου εξηγησαν οτι εχουν χαμηλή ακτινοβολία και οτι αυτο αποδεικνύεται και απο τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ. Εγω εχω τις αμφιβολίες μου , ως προς την επικινδυνότητα τους ως προς τα θέματα υγείας , αλλά και απο νομικής πλευράς οσον αφορά τους γείτονες. Αν μπορει καποιο μελος να βοηθήσει , εχωντας γνώση επι του θέματος , θα το εκτιμούσα πολύ.

Από τι στιγμή που είσαι από κάτω δεν έχεις πρόβλημα.
Το πρόβλημα το έχουν οι γύρω γύρω. Ο Δημόκριτος μπορεί να σου λένε οτι λέει αλλά...να ξέρεις οτι για να πάρει άδεια μια κεραία κινητής δεν χρειάζεται πάντα άδεια από το Δημόκριτο...
Αν το αποφασίσεις και κάνει γείτονας μύνηση κτλ θα πάει στην ΕΕΤΤ και από εκεί θα αποφασιστεί αν είναι νόμιμη ή όχι. Στο μεταξύ να ξέρεις οτι θα παίζει...
Επίσης ποτέ δεν ξέρεις αν και πότε αυξάνει την ισχύ της, η εταιρία κινητής. Πρέπει να γίνονται επιτόπου μετρήσεις από την ΕΕΤΤ κάθε τρεις και λίγο, πράγμα που δεν γίνεται.

Σε ποια περιοχή θα μπει η κεραία?

Κάτσε μια φορά στη θέση του συνοδηγού και κοίτα ψηλά να δεις πόσες κεραίες μας ψήνουν καθημερινά. Τίποτα δεν έχει αποδειχτεί οτι είναι ακίνδυνο. Το οτι ο άνθρωπος αντέχει κάποια όρια ακτινοβολίας δεν λέει τίποτα για μένα.

Δώστους μια μούτζα για μένα...

αυτο το αμα εισαι απο κατω δεν εχεις προβλημα δεν μπορω να το καταλαβω και να το δεχτω..

ειναι κοντα σου η κεραια ειτε πανω σου ειναι ειτε κατω σου! η ακτινοβολια ειναι εκει διπλα σου οπου και να εισαι...βγαινεις για παραδειγμα να παρεις τσιγαρα και τσουπ εισαι μεσα της..

ασχετο αν την κουβαλαμε μαζι μας ολη την ωρα (βλεπε κινητα), η ''ενταση'' ομως μιας κεραιας διπλα μας συνεχως ειναι πολυ μα πολυ μεγαλυτερη...

Last edited:
Τα σημερινά παιδιά που έχουν κινητά και μιλάνε ακατάχετα, ακόμη δεν έχουν δείξει σημάδια κάποιας πάθησης.
Όταν τα σημερινά 12 - 15 - 18 χρονών παιδιά μεγαλώσουν αρκετά, θα μπορούμε να ξέρουμε αν είναι επικίνδυνα ή όχι.
Αν ναι θα το ξέρουμε όταν θα έχει γίνει η ζημιά.
Αλλα δεν γίνεται κι αλλιώς. Έχουμε την τάση να μη δίνουμε σημασία σε κίνδυνο που είναι αόρατος στα μάτια μας.

Το παλιό αφεντικό μου μόλις πήρε κινητό, μιλούσε όλη μέρα μ´αυτό λόγω της δουλειάς του. Σε 5 χρόνια περίπου έβγαλε καρκίνο κάτω από το αυτί στο μάγουλο, εκεί που κρατούσε το κινητό του. Έχει υποβληθεί σε αρκετές εγχειρήσεις στο εξωτερικό.
Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι ο καρκίνος του είναι συνέπεια της αλόγιστης χρήσης του κινητού. Όμως δεν είναι τρομερή σύμπτωση;

αυτο το αμα εισαι απο κατω δεν εχεις προβλημα δεν μπορω να το καταλαβω και να το δεχτω..

ειναι κοντα σου η κεραια ειτε πανω σου ειναι ειτε κατω σου! η ακτινοβολια ειναι εκει διπλα σου οπου και να εισαι...βγαινεις για παραδειγμα να παρεις τσιγαρα και τσουπ εισαι μεσα της..

ασχετο αν την κουβαλαμε μαζι μας ολη την ωρα (βλεπε κινητα), η ''ενταση'' ομως μιας κεραιας διπλα μας συνεχως ειναι πολυ μα πολυ μεγαλυτερη...

Oύτε εγώ! Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο...

Φανταστείτε ότι η κεραία εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία με την ίδια λογική που μια λάμπα εκπέμπει φως.

Τα panel πχ. που χρησιμοποιούνται στην κινητή τηλ. εκπέμπουν ακτινοβολία όπως περίπου ένας φακός.

DirectionalAntenna.gif

Ετσι εάν είσαι στην πολυκατοικιά απο κάτω απο την κεραία, είσαι και εκτός λοβού οπότε η ακτινοβολία που δέχεσαι είναι απειροελάχιστη. Ελπίζω να ήταν κατανοητό. (Το σχέδιο δεν είναι και πολύ ακριβές...)

Last edited:
Re: Απάντηση: κεραιες κινητης τηλεφωνιας

Φανταστείτε ότι η κεραία εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία με την ίδια λογική που μια λάμπα εκπέμπει φως.

Τα panel πχ. που χρησιμοποιούνται στην κινητή τηλ. εκπέμπουν ακτινοβολία όπως περίπου ένας φακός.

DirectionalAntenna.gif

Ετσι εάν είσαι στην πολυκατοικιά απο κάτω απο την κεραία, είσαι και εκτός λοβού οπότε η ακτινοβολία που δέχεσαι είναι απειροελάχιστη. Ελπίζω να ήταν κατανοητό. (Το σχέδιο δεν είναι και πολύ ακριβές...)

βρε sfortis μου δεν αντιλεγω με αυτο που μας μα δειχνεις, καθε αλλο βεβαια, αλλα δεν μπορω να το δεχτω επειδη κινουμαστε συνηθως στην κοντινη γυρω περιοχη απο το σπιτι μας αρα μπαμμμμμμ την τρωμε στα μουτρα (οπως και με τα κινητα αλλωστε) την ακτινοβολια φρεσκια φρεσκια..

Δημητρη, εγώ αναφέρομαι στην περίπτωση εγκατάστασης κεραίας πάνω απο στην πολυκατοικια και κατα πόσο ακτινοβολία θα τρώς απο αυτη!
Το οτι θα τρώς ακτινοβολία ειναι δεδομένο, είτε απο άλλες κεραίες, είτε απο ανταλακλάσεις κτλ!

Δημητρη, εγώ αναφέρομαι στην περίπτωση εγκατάστασης κεραίας πάνω απο στην πολυκατοικια και κατα πόσο ακτινοβολία θα τρώς απο αυτη!
Το οτι θα τρώς ακτινοβολία ειναι δεδομένο, είτε απο άλλες κεραίες, είτε απο ανταλακλάσεις κτλ!

:ernaehrung004: :ernaehrung004:

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Παίζει και η κατευθυντικότητα ρόλο, και η εκπεμπόμενη ισχύς και οι απολαβή της κεραίας και η συχνότητα του εκπεμπόμενου (φέροντος) σήματος, και πάνω από ολα η απόσταση του ανθρώπου από την κεραία εκπομπής. Και τα ίδια ισχύουν και στο φως. Άλλη κατευθυντικότητα έχεις με ένα κανόνι, άλλη με ένα spotlight και άλλη με ένα omni directional. Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε τρεις ακτινοβολίες. Αυτή της κεραίας προς τα κινητά τηλέφωνα, που είναι η πιο ακίνδυνη γιατί το σήμα φτάνει αρκετά εξασθενημένο, αυτή του κινητού τηλεφώνου προς την κεραία που είναι η πιο επικίνδυνη γιατί δεν την αποφεύγεις με τίποτα και η ισχύς είναι στο maximum, και τα link από κεραία σε κεραία τα οποία έχουν πολύ μεγαλύτερη ισχύ, πολύ μεγαλύτερη συχνότητα αλλά και πολύ μεγαλύτερη κατευθυντικότητα έτσι ώστε να μην την λαμβάνουμε εμείς. Εννοείται ότι αν βρεθείς ανάμεσα στο link την έβαψες...

link = μικροκυματικά στην καθομιλουμένη.
Είναι τα μικρά ταψάκια πάνω στον ιστό, αλλά όπως λέει κι ο φίλος έχουμε κατευθυντική ακτινοβολία όχι διασποράς.

Πριν 3 χρόνια, ανγκάστηκα να μείνω με την οικογένειά μου για διάστημα ενός χρόνου σε μια πολυκατοικία απέναντι από τη forthnet, στης οποίας την ταράτσα γινόταν πανικός. Επί ένα χρόνο, και οι τρεις είχαμε συνεχώς πονοκέφαλο, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά τη μετακόμιση. Κάποιοι από τους γείτονες που το συζήτησα είχαν το ίδιο πρόβλημα, αλλά οι περισσότεροι το είχαν ξεπεράσει και ξεχάσει, αφού έμεναν εκεί πολλά χρόνια.
Βέβαια, μπορεί να ήταν και τυχαίο... :slapface:

Πριν 3 χρόνια, ανγκάστηκα να μείνω με την οικογένειά μου για διάστημα ενός χρόνου σε μια πολυκατοικία απέναντι από τη forthnet, στης οποίας την ταράτσα γινόταν πανικός. Επί ένα χρόνο, και οι τρεις είχαμε συνεχώς πονοκέφαλο, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά τη μετακόμιση. Κάποιοι από τους γείτονες που το συζήτησα είχαν το ίδιο πρόβλημα, αλλά οι περισσότεροι το είχαν ξεπεράσει και ξεχάσει, αφού έμεναν εκεί πολλά χρόνια.
Βέβαια, μπορεί να ήταν και τυχαίο... :slapface:

μπααααααα...... δεν ειναι τιποτα !!!!

ειναι επειδη παιρνατε λαθος ασπιρινες ....:flipout: :flipout: :flipout: