Κέρδισα!!

Συγχαρητήρια και πάντα τέτοια!
Περιμένουμε στοιχεία λήψης και τεχνικής.
Μιάς και τα κατάφερες... μπορείς να οδηγήσεις κι εμάς σε ανάλογα μονοπάτια!

ευχαριστώ πολύ

η λήψη έγινε ως εξής...
Για μένα προέχει πάντοτε το κάδρο... αν δεν είχα το σωστό που ήθελα, ότι και να έκανα μετά... συνεπώς έψαξα στο συγκεκριμένο τόπο ποια γωνία λήψεως μου άρεσε. Τις ημέρες που ήμουν στην σαντορίνη είχε λίγα σύννεφα και το μόνο που φαινόντουσαν στον ουρανό ήταν τα chemtrails (ως και εκεί ρίχνουν). Δεν έμεινα ικανοποιημένος με αυτό που έβλεπα.
με 18mm φακό έπαιρνα όρθιες 3 διαδοχικές λήψεις με έκθεση -2, 0, +2 .
Επανέλαβα άλλες 4 φορές προς τα δεξιά για να γίνει η πανοραμική.
Μετά κάθε λήψη την έκανα ''απαλό'' HDR με το πρόγραμμα dynamic photo και μετά τις ένωσα και τις 4 HDR λήψεις με το PTGui
Το τελικό αποτέλεσμα είχε πολλές ατέλειες που δεν πρόλαβα να διορθώσω.

ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, μου δίνουν την ώθηση να προχωρήσω...
αν και πήγα απροετοίμαστος στην σαντορίνη... φακό που ήθελα δεν είχα, η μία απο τις δύο μπαταρίες βγήκε εκτός λειτουργίας, όπως και ο φορτιστής της... χωρίς καλό τρίποδο και πάντοτε έχανα το magic light!!!

Απάντηση: Re: Κέρδισα!!

Μπράβο και από μένα.Ωραία σύνθεση, αν και το HDR με βρίσκει αντίθετο.

Συγχαρητήρια!!:grinning-smiley-043

ευχαριστώ πολύ

το βαρύ HDR με βρίσκει και μένα αντίθετο. Όμως μια ελαφριά πινελιά δίνει μια μαγεία στην φωτογραφία

Re: Απάντηση: Re: Κέρδισα!!

ευχαριστώ πολύ

το βαρύ HDR με βρίσκει και μένα αντίθετο. Όμως μια ελαφριά πινελιά δίνει μια μαγεία στην φωτογραφία

Πρεπει να πω οτι η φωτογραφια σου δε δινει την αισθηση οτι εχει χρησιμοποιηθει hdr,κατι που ειναι καλο κατα τη γνωμη μου.Δε βλεπω συχνα φωτογραφιες που να κανουν λογικη χρηση του hdr,συνηθως μου φαινονται υπερβολικες.

Μπράβο!

Νομίζω είναι η εντυπωσιακότερη όλων των συμμετοχών που κοίταξα (μέχρι την 20η θέση τουλάχιστον).
Τόσο εντυπωσιακό το θέμα, που υπερνικά τις αρκετές τεχνικές ατέλειες (διπλά είδωλα/ghosting στο πλοίο, στην ελληνική σημαία, σε κάποιους από τους ανθρώπους, κακή συρραφή στο δεξί 1/5 της εικόνας, motion blur σε ορισμένα σημεία -δεν ήταν αρκετά σταθερό το τρίποδο ίσως; - και ιδίως ανεξήγητα μωβ τεχνουργήματα στο αριστερό 1/3.

Εάν το βάλεις σε μεγάλη εκτύπωση πάντως και το δεις από μακρυά, η σκηνή είναι εντυπωσιακότατη!