Keyboard αγορά.

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,075
Αθήνα
Είμαι σε αναζήτηση καινούριου πληκτρολογίου για το HTPC και καλοκοιτάζω αυτό. Τι λέτε, αξίζει ή έχετε κάποια άλλη καλύτερη πρόταση;
Ευχαριστώ.

logitech_k400_1_cover_091629039293_640x360.jpg

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,102
Re: Keybord αγορά.

Προσωπικά θεωρώ βασική προυπόθεση να εχει φωτιζόμενα πλήκτρα.

Τελευταία έχω αυτό: http://www.logitech.com/en-us/product/bluetooth-illuminated-keyboard-k810?crid=26

Πολύ καλό (παίζει και με ipad κλπ - αλλάζει με ένα κουμπί) και μικρό αλλά ακριβό και δεν έχει mouse.

Αν δεν σε ενδιαφέρει η πληκτρολόγηση, η γνωστή και καλή λύση ειναι αυτή: http://www.logitech.com/en-us/support/dinovo-mini?crid=404&osid=11&bit=32 (αλλα δεν ξερω αν κυκλοφορει επισημα ακόμη - πρεπει να χω ενα καινουργιο καπου να καθεται παντως αν τελικα καταλήξεις εκει).

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,075
Αθήνα
Απάντηση: Keybord αγορά.

Το diNovo Mini το είχα και το έδωσα... Δεν με βόλευε καθόλου.
Το Κ810 που έχεις, εκτός από πανάκριβο, δεν με βολεύει γιατί θέλω και mouse.

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,847

Αν δεν κάνω λάθος το έχει ο Dalanik. Φαντάζομαι μπορεί να διατεθεί για demo και αν σου κάνει βουρ.

Εγώ έχω ένα παρόμοιο (ίδια διάταξη - πληκτρολόγιο και δεξια pad) του πλαισίου και για να πω την αλήθεια μου λείπει ο φωτισμός στα πλήκτρα.

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,075
Αθήνα
Απάντηση: Re: Keybord αγορά.

Παντως με φωτισμο και pad δεν εχει παρει κατι το ματι μου.

Τσκαρε και αυτο (αν και θυμίζει dinovo): http://shop.lenovo.com/us/en/itemdetails/57Y6678/460/4C2830F486C64CF7A8A1E619AB6729AA

Με πάς συνεχώς σε λύσεις extreme... Κάτι απλό και λειτουργικό θέλω, κυρίως για συγχρονισμό υποτίτλων.

Μπάμπη οχι.
Καλύτερα το combo της microsoft.

Θα το κοιτάξω Μήτσο...

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,102
Re: Απάντηση: Re: Keybord αγορά.

Με πάς συνεχώς σε λύσεις extreme... Κάτι απλό και λειτουργικό θέλω, κυρίως για συγχρονισμό υποτίτλων.
Ε, αν θες κατι απλο, χωρις φωτισμο κλπ δεν ψαχνεις keyb για htpc αλλά για απλό PC.

Οποτε, αυτο που ειπες στην αρχή (αλλά και δεκάδες άλλα) θα σε καλύψει φαντάζομαι.

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,075
Αθήνα
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Keybord αγορά.

Μπάμπη οχι.
Καλύτερα το combo της microsoft.

Δημήτρη ποιό εννοείς, το 3000 ή το 5000;

Ε, αν θες κατι απλο, χωρις φωτισμο κλπ δεν ψαχνεις keyb για htpc αλλά για απλό PC.

Οποτε, αυτο που ειπες στην αρχή (αλλά και δεκάδες άλλα) θα σε καλύψει φαντάζομαι.

Ναί, μάλλον κάτι πολύ απλό χρειάζομαι... Το Combo 5000 δεν είναι φτηνό αλλά μ´αρεσει.

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,102

Τουλαχιστον μην παρεις γκουμούτσες σαν το 5000.

Αυτά ειναι για desktop χρηση.

Εσυ που μαλλον θα το ακουμπάς (και) στα πόδια σου, δεν εχει νοημα να εχεις numeric keypad - αυξάνει το πλάτος πολύ χωρίς λόγο.

Last edited:

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,075
Αθήνα
Απάντηση: Re: Keybord αγορά.

Τουλαχιστον μην παρεις γκουμούτσες σαν το 5000.

Αυτά ειναι για desktop χρηση.

Εσυ που μαλλον θα το ακουμπάς (και) στα πόδια σου, δεν εχει νοημα να εχεις numeric keypad - αυξάνει το πλάτος πολύ χωρίς λόγο.

Σωστό αυτό.. :a0210:

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,075
Αθήνα
Απάντηση: Keybord αγορά.

Τελικά πήγα στο Πλαίσιο κι άρχισα να περιεργάζομαι διάφορα πληκτρολόγια. Στο τέλος επικεντρώθηκα στο Κ400 της Logitech και στο combo 3000 της Microsoft.
Δεν ξέρω αν έκανα καλά αλλά τελικά προτίμησα το Κ400 λόγω μεγέθους και μεγαλύτερης εμβέλειας.
Πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές. Βέβαια, σε σχέση με το Dinovo που είχα δέιχνει ψευτοκατασκευή αλλά, αν συνηθίσω το γεγονός οτι δεν υπάρχει πλέον mouse αλλά pad, νομίζω θα είμαι μια χαρά. Αλλά κι αν δεν μου "κάτσει" τελικά τα παιδιά στο Πλαίσιο μου είπαν να πάω μέσα σε 20 μέρες να το αντικαταστήσω με άλλο.
Σας ευχαριστώ όλους για τισ συμβουλές και τη βοήθεια.

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,660
Θεσσαλονίκη

κρίμα δε σε πρόλαβα. Είδα το θέμα αργά. Το έχω και θα σε απέτρεπα από την αγορά του.
Εμένα τουλάχιστον δε με ικανοποίησε κυρίως λόγω της ευαισθησίας του touchpad.
Ο κίνδυνος κατά λάθος να μεταφέρεις ένα φάκελλο μέσα σε ένα άλλο είναι πολύ μεγάλος και πολύ κουραστικός.
Πλέον το δουλεύω παράλληλα με mouse.
Βέβαια είναι ανάλογα και με τη χρήση που το κάνεις. Πάντως ακόμα και έτσι παραμένει σημαντικά μικρότερο από ένα κανονικό πληκτρολόγιο.

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,075
Αθήνα
Όπως είπα και πιο πάνω, αν δω οτι δεν με βολεύει μπορώ να το αλλάξω με κάποιο άλλο, μέσα σε 20 μέρες.
Η αλήθεια είναι οτι με το touchpad χρειάζεται εξάσκηση και προσοχή, η ευκολία του mouse είναι σαφώς καλύτερη.
Να υποθέσω οτι αν τελικά δω οτι δεν την παλεύω με το touchpad κι αποφασίσω να πάρω παράλληλα κι ένα mouse δεν θα χρειαστεί να αχρηστέψω κι άλλη μια USB θύρα, μπορώ να χρησιμοποίησω τον ίδιο δέκτη, έτσι δεν είναι;

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,102
Re: Απάντηση: Keyboard αγορά.

Να υποθέσω οτι αν τελικά δω οτι δεν την παλεύω με το touchpad κι αποφασίσω να πάρω παράλληλα κι ένα mouse δεν θα χρειαστεί να αχρηστέψω κι άλλη μια USB θύρα, μπορώ να χρησιμοποίησω τον ίδιο δέκτη, έτσι δεν είναι;
Εξαρτάται τα μοντελα.

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,660
Θεσσαλονίκη
Το εχω προσωπικα με το λαπτοπ και το ποντικι ειναι bluetooth. Δεν πειραματιστηκα καθολου. Στο site της εταιριας μηπως αναφερει συμβατα μοντελα;
Μακαρι να σου ειχα ετοιμη λυση.

PanMan

Moderator
Staff member
19 June 2006
9,274
Νεο Ψυχικο
Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου το trackball στα keyboards ειναι πολύ πιο βολικό απο τα touch pad . Δυστυχώς δεν μπορω να βρω κάποιο που να με ικανοποιεί αισθητικά. Το ψάχνω πάντως.