Κι άλλη αγορά TV...

Leopilot

Established Member
13 June 2007
129
Thessaloniki
Λιγουρεύομαι μία από τις νέες plasma και ήθελα να ρωτήσω τι μέγεθος μου προτείνεται στα 4 m. 46, 50, 54 ή 58 ίντσες; Ενδιαφέρομαι κυρίως για HD περιεχόμενο και ξέρω πως κατά THX θα χρειαζόμουν πάνω από 60 ίντσες. Όμως μπαίνει ένα ζήτημα αισθητικής στο σαλόνι (5x5m) όταν η TV είναι κλειστή, κάτι που συνήθως ξεχνάμε. Μιά μεγάλη μαύρη κι άχαρη επιφάνεια. Το λοιπόν το ερώτημα είναι πόσο μικρή μπορώ να πάρω που όμως δεν θα μου στερήσει την αναλυτικότητα και την ζωντάνια του HD;

Νομιζω οτι το ελαχιστο για την αποσταση θεασης σου ειναι οι 50"...-bye-

Αν σε ενδιαφερει το design κοιτα τις νεες plasma της Samsung που εχουν πολυ ωραιο σχεδιασμο και κατα δευτερο λογο τις LG.

Το λιγοτερο 50". Και κατα βαση κοιτα για Pioneer kuro, και πιο οικονομικα panasonic plasma.Αυτα ειναι τα κορυφαια για μενα πλασματα.

Αν τα οικονομικα δεν ειναι προβλημα συμφωνω για Pionner.

Απλως δεν ανεφερα την Panasonic γιατι ο σχεδιασμος ειναι λιγο οπισθοδρομικος (επειδη ο φιλος θελει και λιγο design)...-bye-

Οχι, δεν κολλάω και πολύ στο design, απλώς δεν μου αρέσουν οι τηλεοράσεις όταν είναι κλειστές...!!!
Δηλαδή μου λέτε καλύτερα μία 50 panasonic παρά μία 54 LG που επειδή είναι πιο φτηνές φυσιολογικά θα κινούνται στην ίδια περίπου τιμή; Με άλλα λόγια θα άξιζε να θυσιάσω 4 ίντσες προκειμένου να κερδίσω την διαφορά ποιότητας μεταξύ τους; Πάντα βέβαια θεωρητικά μιλώντας γιατί δεν ήρθαν όλα τα μοντέλα για να έχουμε κριτικές και τιμές.

Τα μεγέθη 50+ ανά κατασκευαστή είναι τα παρακάτω:

Panasonic: 50, 54, 58, 65, 103, 150
Samsung: 50, 58, 63
LG: 50, 60
Pioneer: 50, 60

Στις 54 ίντσες η Panasonic έχει ανακοινώσει μόνο την ασύρματη Z που κοστίζει περίπου όσο η 60άρα Kuro, άρα υποθέτω πως τρώει άκυρο.

H LG απο οτι ξερω βγαζει μονο 50" και 60" , μονο η Panasonic βγαζει και 54"...

Ωραία, λιγοστεύουν οι εναλλακτικές. Αν αποκλείσω τις 58 και 60 λόγω μεγέθους και τις Pioneer λόγω τιμής μας μένουν:
Στις 50: Panasonic, LG, Samsung
Στις 54: Panasonic

Αν η 54άρα που φαντάζομαι είναι η πρώτη σας επιλογή ξεπεράσει τον προϋπολογισμό μου, η επόμενη επιλογή ποια 50άρα θα ήταν; Επειδή κάθε εταιρία βγάζει αρκετά μοντέλα στην κατηγορία αυτή αποκλείστε τα μοντέλα με wireless HD, super slim κ.λ. που δεν με ενδιαφέρουν. Επίσης δεν με ενδιαφέρει η διαφορά στην τιμή από την στιγμή που είναι κάτω από 2500. Τι μας μένει τότε; Ποια 50άρα;

Στα 2500 παιρνεις την καλυτερη 50αρα της αγορας...

http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=LX5090

Μπροστα της οι υπολοιπες ειναι απλες οδοντοκρεμες...-bye-

Δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί νομίζω είναι χωρίς βάση και ηχεία. Πόσο θα βγει μαζί μ´αυτά; Κανένα 200άρι-300άρι σίγουρα. Έπειτα φορτώνομαι δορυφορικό δέκτη που δεν μου χρειάζεται (στον LX5090H) ή δεν έχω MPEG4 (στον LX5090). Να σου πω την αλήθεια έχω και μια σχετική ανασφάλεια για την kuro, από τότε που βγήκε η γνωστή ανακοίνωση της εταιρίας...

Η Panasonic 50G10 είναι αρκετά κάτω από τα δύο χιλιάρικα και δείχνει η καλύτερη επιλογή στις 50 ίντσες (μετά τις Pioneer). Είναι όμως πολύ πιθανό οι νέες 60άρες της LG να έρχονται σε τιμή κάτω των 2500 .

Δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί νομίζω είναι χωρίς βάση και ηχεία.

Πολλα μελη την εχουν βρει μετα απο παζαρια 2250 χωρις βαση και ηχεια και 2500 κομπλε.

Παιρνεις ομως μια τηλεοραση με κορυφαια εικονα.

Λοιπόν για να διευκολύνω την παρέα, έχουμε και λέμε:

LG 50 PS 8000
(προπαραγγελία expansys: 1330 )

Samsung PS 50 B 850 (προπαραγγελία expansys: 1730 )

Samsung PS50B650 (Megamarket: 1590 )

Panasonic TC-P50G10 (από skroutz: 1700 )
Panasonic TC-P50G15 (Δεν βρήκα ακόμα κάποια ενδεικτική τιμή)

Κάπου εδώ μέσα είμαι παιδιά...

ΥΓ. Ποιες απο αυτές έχουν ethernet ξέρετε; Ξεχνάω κάποια;

Λοιπόν για να διευκολύνω την παρέα, έχουμε και λέμε:

LG 50 PS 8000
(προπαραγγελία expansys: 1330 )

Samsung PS 50 B 850 (προπαραγγελία expansys: 1730 )

Samsung PS50B650 (Megamarket: 1590 )

Panasonic TC-P50G10 (από skroutz: 1700 )
Panasonic TC-P50G15 (Δεν βρήκα ακόμα κάποια ενδεικτική τιμή)

Κάπου εδώ μέσα είμαι παιδιά...

ΥΓ. Ποιες απο αυτές έχουν ethernet ξέρετε; Ξεχνάω κάποια;

Η LG δεν έχει ethernet, το ίδιο και η g10, η g15 δεν βγαίνει στις 50 ίντσες, αντικαθίσταται από την V10 που θα κυμανθεί απ' ότι φαίνεται μεταξύ 1900 και 2000 . Οπότε οι 3 φιναλίστ είναι: (με τιμές κατά προσέγγιση)

SAMSUNG B650 - 1600
SAMSUNG B850 - 1750
PANASONIC V10E - 2000

Άντε παλληκάρια, σπρώξτε όλοι μαζί να ξεκολλήσω........:a0210:

Από τις τρεις τελευταίες που ανέφερες καμιά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Μάλλον θα πρέπει να κάνεις υπομονή κάνα μήνα για τις πρώτες εντυπώσεις.

Προσωπικά πάντως είμαι προκατειλημμένος υπέρ των Panasonic και η εκτίμηση μου είναι πως οι αντίστοιχες Samsung δεν θα μπορέσουν να τις κοντράρουν.

Από τις τρεις τελευταίες που ανέφερες καμιά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα.

Η Samsung 650 υπάρχει στο megamarket και μάλιστα με 6 άτοκες. Μου είναι αδύνατον να περιμένω άλλο. Περίμενα ήδη κοντά 3 χρόνια για να αλλάξω την 32άρα. Είναι πολύς καιρός...
Κάποιος μόνο να μας πει ή να μας δώσει κάποιο link για τις διαφορές μεταξύ 650 και 850, εκτός από το design πέρα από το οποίο δεν λέει τίποτα άλλο το fullhd.gr

Οταν είναι μεταβατική περίοδος για νέα μοντέλα, αναγκαστικά πρέπει να περιμένεις να αγοράσεις εκτός αν πρώτο σου κριτήριο είναι η τιμή....Και γω Panasonic θα κοίταζα πρώτα από όλες ...

Προσωπικά πάντως είμαι προκατειλημμένος υπέρ των Panasonic και η εκτίμηση μου είναι πως οι αντίστοιχες Samsung δεν θα μπορέσουν να τις κοντράρουν.

Και ομως Γιωργο το CNET ειχε γραψει οτι η 50Α650 ηταν μια απο τις κορυφαιες πλασμα περυσι...

http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/samsung-pn50a650/4505-6482_7-33016446.html?tag=mncol;lst

Και μην ξεχναμε οτι η B650 εχει και το νεο "Crystal FHD Engine" oποτε σιγουρα θα τα καταφερνει καλυτερα απο τις αντιστοιχες Panasonic στο τηλεοπτικο σημα.