Κι' άλλος για....κρεβατοκάμαρα!!!

lampater

New member
Γεια σας παιδιά.
Τώρα στις γιορτές πάω για TV στην κρεβ/ρα για να γλυτώσω από μια crt 14" που μου βγάζει τα μάτια να δω. Απόσταση θέασης 2,90μ. Ενδιαφέρομαι κυρίως για τηλεοπτικό (και ψηφιακά) και ταινίες DVD (σε λίγο θα έχω και BD player). Δεν με νοιάζουν τα widgets όπως και η σύνδεση με pc και τα παιχνίδια αλλά θα ήθελα την καλύτερη ποιότητα εικόνας και αξιοπιστία. Επίσης δεν έχω πρόβλημα για LCD ή PLASMA.
Σημαντικό είναι οτι η tv θα είναι 37" ή 40" ή (ελπίζω με λίγο ψήσιμο και χωρίς παντόφλα να φθάσω τις) 42" για να έχω πιο πολλές επιλογές. Το budget μπορεί να φθάσει περί τα 900 ευρώ και η tv αγοράζεται για να μείνει όσο γίνεται περισότερο.
Ζητάω τη γνώμη σας γιατί παρακολουθώ το foroum εδώ και λίγο καιρό και από τα μαγαζιά που επισκέφθηκα δεν μπορούσα να βγάλω νόημα για την ποιότητα της εικόνας των tv.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας και κάθε πρόταση ή υπόδειξη καλοδεχούμενη

Σε ευχαριστώ kblachos για την άμεση απάντησή σου.
Να υποθέσω οτι οι tv που γράφεις είναι σε σειρά με πρώτη την καλύτερη?
Αν είναι έτσι η sony έχει καλύτερη εικόνα από την panasonic ?
Και μία ερώτηση : αξίζει να γίνει επαγγελματικό calibration ? και αν ναι , βλέποντας μια ταινία και αλλάζοντας φωτεινότητα, χρώμα, αντίθεση κλπ τα settings του calibration θα αλλάξουν ?

Σε ευχαριστώ kblachos για την άμεση απάντησή σου.
Να υποθέσω οτι οι tv που γράφεις είναι σε σειρά με πρώτη την καλύτερη?
Αν είναι έτσι η sony έχει καλύτερη εικόνα από την panasonic ?
Και μία ερώτηση : αξίζει να γίνει επαγγελματικό calibration ? και αν ναι , βλέποντας μια ταινία και αλλάζοντας φωτεινότητα, χρώμα, αντίθεση κλπ τα settings του calibration θα αλλάξουν ?

Οχι, είναι με τυχαία σειρά. Μεταξύ των τεσσάρων ξεχωρίζω την G10 και μετά τις υπόλοιπες. Εννοείται ότι θα πας να τις δεις πριν αγοράσεις. Το ότι σε μένα αρέσει η plasma δεν σημαίνει ότι θα αρέσει και σε σένα το ίδιο.
Και η Sony μιας και την ανέφερες είναι πολύ καλή.
Οσο για το επαγγελματικό calibration, συνήθως (δεν ξέρω αν ισχύει για όλες τις tv) τα settings στην είσοδο που έχει γίνει το καλιμπράρισμα είναι κλειδωμένα και δεν μπορείς να επέμβεις αλλάζοντας ρυθμίσεις.

Χαιρετώ και πάλι τους συμφορουμίτες.
Λόγω απουσίας λίγων ημερών επανέρχομαι στο θέμα μου. Δυστυχώς οι 42" αποκλείονται οπότε μένουμε στις LCD.
Το ερώτημα τώρα είναι : αν βάλω στην επιλογή σου kblachos την Panasonic TX-L37G10 και ανεβάζοντας τα ευρώ και την 40B750, ποιά θα πρότεινες σαν καλύτερη για τηλεοπτικό και DVD?
Από το digitalversus φαίνεται οτι η Panasonic είναι η καλύτερη σε SD από όλες και το ίδιο καλή σε HD, με μείον το contrast και το μαύρο.
Η sony η 40άρα λέει οτι έχει προβλήματα clouding ενώ η 37άρα όχι. Επίσης από τις γωνίες θέασης η sony δείχνει πολύ καλύτερη από την b650 η οποία φαίνεται σαν ξεπλυμένη.
Ετσι έχουμε αυτές τις επιλογές: 1. 40Β750, 2. KDL-37W5500, 3. 40B650, 4. TX-L37G10.
Σκεπτόμενοι το after sale service, την αξιοπιστία και το value for money ποιά ? θα προτείνατε ??
Περιμένω την γνώμη σας ώστε να κατασταλάξω και να προχωρήσω.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας

Αγαπητέ Κώστα σ' ευχαριστώ για την υπόδειξη.
Σιγά-σιγά θα αρχίσω τις επισκέψεις στα μαγαζιά για συγκρίσεις.
Πάντως θα ήθελα να ξέρω πόσες tv πουλάει η Σάμυ και πόσες πουλάνε οι άλλοι, έτσι από περιέργεια.
Τέλος πάντων ευχαριστώ ξανά και με την αγορά θα ενημερώσω το αντίστοιχο νήμα της όποιας tv καταλήξω.
Εύχομαι σε όλους ΥΓΕΙΑ για σας και τους δικούς σας ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ένα ΧΑΡΟΎΜΕΝΟ και ΕΥΤΥΧΕΣ 2010

καλησπερα φυλε πριν κανα δυο μερες ,εβαλα σε λειτουργια την txlu10, δεν χωραγε μεγαλητερη ειδα και την 37αρα .απο εικονα κανονι δεν παιζεται
και ας εχω sammsung στο σαλονι,ηταν επιλογη τελευταιας στυγμης

παρε 37 + δεν θα το μετανιωσης ασε απο παντοφλα !!!!!περασε ξιστα

Φίλε μου petros n εννοείς την TX-L37V10 ? Γιατί αν είναι αυτή, από skroutz βλέπω έχει ίδια τιμή με την Sam 40B750 (1120 Euro) οπότε τί γίνεται ?
Για την Samy έχουν γραφτεί πολλά καλά αλλά για την Pany μάλλον τίποτα από σχόλια. Τέλος πάντων, σε ποιό μαγαζί είδες την Pany για να ξέρω? Ευχαριστώ

Φίλε μου petros n εννοείς την TX-L37V10 ? .........

Δεν ξέρω αν εννοεί αυτήν ο Πέτρος, πάντως τις LCD της Panasonic μην τις κοιτάζεις, δεν έχουν καμία σχέση με τις plasma της ίδιας εταιρείας. Είπαμε, έκαστος στο είδος του.....

καλημερα σας φυλοι. ολα εξαρτονται απο τα λεπτα που θα διαθεσης
και εγω samsung εχω στο σαλονι τηνοποια την πληρωσα περυσι
σειρα9 2400 ,το ανεφερα για την TXL37U10 E.
φυσικα αλλο οι πλασμα

Αγαπητέ Κώστα (kblachos) επειδή στα διάφορα site με test tv's βλέπω οτι η 40w5500 θεωρείται λίγο καλύτερη της 40Β650, θα ήθελα να σε ρωτήσω , λόγω θέσεως και εμπειρίας, για το clouding της sony : παρατηρείται στις μεγάλες ίντσες (40,46) ? Θα εκτιμούσα πολύ την γνώμη σου ή και την γνώμη κάποιου κατόχου sony, γιατί κλείνω μάλλον προς την 40w5500. Ερωτώ εδώ γιατί στο αντίστοιχο νήμα της w5500 έχει πέσει ύπνος μου φαίνεται.
Ευχαριστώ

Αγαπητέ Κώστα (kblachos) επειδή στα διάφορα site με test tv's βλέπω οτι η 40w5500 θεωρείται λίγο καλύτερη της 40Β650, θα ήθελα να σε ρωτήσω , λόγω θέσεως και εμπειρίας, για το clouding της sony : παρατηρείται στις μεγάλες ίντσες (40,46) ? Θα εκτιμούσα πολύ την γνώμη σου ή και την γνώμη κάποιου κατόχου sony, γιατί κλείνω μάλλον προς την 40w5500. Ερωτώ εδώ γιατί στο αντίστοιχο νήμα της w5500 έχει πέσει ύπνος μου φαίνεται.
Ευχαριστώ

Καλύτερα να περιμένεις τις γνώμες των κατόχων Sony όσον αφορά το clouding στις συγκεκριμένες. Πάντως ο κίνδυνος να πέσεις σε κομμάτι με clouding είναι υπαρκτός σε όλες τις LCD τηλεοράσεις, όχι μόνο στις Sony. Αρκετοί έχουν γράψει εδώ για πρόβλημα clouding και σε Samsung.
Πήγες να δεις τις τηλεοράσεις που αναφέρεις; Αν ναι, και έχεις καταλήξει στην W5500 προχώρα. Οσον αφορά την εικόνα δεν νομίζω ότι έχουν και μεγάλες διαφορές οι δυο τους.

Αγαπητέ Κώστα δεν έχω πάει ακόμη να δω, απλά ήθελα να ξέρω. Υπάρχει και το θέμα της αντιπροσωπείας. Πάντως αν με πείσει η sony θα την πάρω αγνοώντας τα υπόλοιπα (σ' αυτά πιστεύω αναφερώσουν με τις .... στην πρότασή σου 40Β650....
Σ' ευχαριστώ, τα λέμε

Γεια και χαρά σε όλους.
Πήγα σε τρία μαγαζιά, συνέκρινα τiς 37w5500-37B650 δίπλα-δίπλα και παρατήρησα τα εξής:
1. Τέλος ταινίας, δείχνει έναστρο ουρανό, στην sony ο ουρανός μαύρος με αστέρια - στην samsung ο ουρανός γκρί και όχι σκούρος γκρί με αστέρια. Λέω θα είναι ανεβασμένη η φωτεινότητα στην 650 αλλά όταν ξανάρχισε η ταινία δεν μπορώ να πω οτι η εικόνα στην 650 ήταν πολύ πιο φωτεινή από της 5500.
2. Το μπλε της sony ήταν πολύ εντονότερο.
3. Σε άλλη ταινία το πράσινο των φυτών γινόταν μουντό και σκούρο στην sony σε σχέση με την samy που έλεγες , εντάξει έτσι φαίνεται ένα φυτό.
4. Στην samy σαφώς έβλεπα πιο πολύ λεπτομέρια που δεν φαινόταν στην sony.
Τα παραπάνω παρατηρήθηκαν και στα τρία μαγαζιά και φαντάζομαι οτι οι τηλεοράσεις θα έπαιζαν με ρυθμίσεις out of the box. Ερωτώ λοιπόν, με τα settings που προτείνονται από διάφορες πηγές (hdtvtest,hdtvorg...) θα διορθωθούν τα αρνητικά των δύο tv ? Αυτό το ρωτώ γιατί βλέπω οτι κάποιοι φίλοι (yperion, ironman δεν θυμάμαι άλλον) προτείνουν την w5500, γεγονός που βλεπω και σε άλλα sites δηλαδή να δίνουν ένα προβάδισμα στην w5500 σε σχέση με την B650 . Εμένα προσωπικά μου άρεσε η εικόνα της 650 ετσι όπως τις είδα μαζί και αρύθμιστες.
Μ' όλα αυτά εχω μπλέξει και θάθελα τις γνώμες σας και τα φώτα σας για ν'αποφασίσω.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας

Τα πιο πολλα απο οτι ειδες οφειλονται στις ρυθμισεις , η εικονα των W5500 και Β650 ειναι παρομοια εκτος βεβαια απο το καλυμα της οθονης που ειναι πιο ανακλαστικο στην Samsung.

Αγαπητέ συμ-παππού yperionα, σ'αυτά που ανέφερα παρέλειψα να πω οτι στην w5500 η ταινία με τα γράμματα που τρέχει στο κάτω μέρος της οθόνης φαινόταν πιο καθαρά απότι στην Β650 (κίνηση?). Οσο για τις ρυθμίσεις , η λεπτομέρεια στην sony θα αυξηθεί με το sharpness ? ή όχι γιατί είναι θέμα κατασκευής ?
Και μια τελευταία ερώτηση χωρίς να με παρεξηγήσετε, η πρόταση της w5500 σαν λίγο καλύτερη της Β650 προέρχεται από προσωπική εμπειρία ?
Τέλος πάντων οι δύο εικόνες δεν μπορεί να ταυτιστούν και κάποιος ζυγίζει τα πραγματα (εικόνα, χρώματα, κίνηση, κατασκευή, after sale service) και προχωράει. Ετσι με όλα αυτά δεν αποφασίζω ακόμη και περιμάνω την τελευταία σας λέξη, ειλικρινά, για να παραγγείλω.
Σημειώστε οτι στο avoutlet γράφεσαι σε λίστα προτεραιότητας για samsung 37b650 και σε καμιά βδομάδα σε ειδοποιούν αν ήρθαν και πόσες ώστε να παραγγείλεις ή όχι.
Ευχαριστώ και περιμένω....

Εγω προσωπικα δεν θα αγοραζα 37" και θα προτιμουσα τις 40" , οι δυο τηλεορασεις εχουν πολλα κοινα σημεια οπως η κινηση που ειναι παρομοια και μονο στην ρυθμιση των χρωματων διαφερουν (λιγο πιο εντονα στην Samsung) και στο οτι η Β650 αναπαραγει και multimedia αρχεια...

Απ' οτι βλεπω δεν πέφτει καμμιά πρόταση αλλά δεν πειράζει, η τελική απόφαση πάντα είναι η δική μας. Οσο για τις 40" το έτερον ήμισυ έβαλε veto και συμβιβαστίκαμε στις 37" αλλιώς θα έπαιρνα την 40Β750 που την είδα καλύτερη απ 'όλες, αλλά κάπου δεχτήκαμε την άποψη οτι και τα 1100 ευρώ για tv στην κρεβατοκάμαρα και τη χρήση που την θέλω είναι πολλά.
Πάντως ευχαριστώ για την υπομονή σας και θα τα πούμε σύντομα στο αντίστοιχο νήμα της όποιας tv πάρω.

Γεια και χαρά σε όλους.
Πήγα σε τρία μαγαζιά, συνέκρινα τiς 37w5500-37B650 δίπλα-δίπλα και παρατήρησα τα εξής:
1. Τέλος ταινίας, δείχνει έναστρο ουρανό, στην sony ο ουρανός μαύρος με αστέρια - στην samsung ο ουρανός γκρί και όχι σκούρος γκρί με αστέρια. Λέω θα είναι ανεβασμένη η φωτεινότητα στην 650 αλλά όταν ξανάρχισε η ταινία δεν μπορώ να πω οτι η εικόνα στην 650 ήταν πολύ πιο φωτεινή από της 5500.

Φιλε μου , ριξε μια ματια στις τελειως ερασιτεχνικες φωτο που ανεβασα στο νημα της 650 και πες μου αν αυτο που βλεπεις ειναι μαυρο η γκρι ..
Το μαυρο της ειναι αψογο για την κατηγορια της κατα τη γνωμη μου . Το μοναδικο μειον που εχω εντοπισει , ειναι σε συγκεκριμενες περιπτωσεις και πλανα στην κινηση , αλλα οχι σε σημειο να ενοχλει...
-bye-