Κι αλλος σκληρος κτυπησε. Ειναι οι WD AV GP λυση;

Έχω εδώ και 2 χρόνια ένα WD AV GP 2Tb. Αν και λέει οτι υποστηρίζει ταυτόχρονη εγγραφή απο πολλές πηγές, μπορώ κατηγορηματικά να σας πω οτι αν κάνετε δύο ή περισσότερα read ή copy ταυτόχρονα, σέρνεται απίστευτα. Μιλάμε το καταλαβαίνει και ο πιο αδαής με υπολογιστές. Αντίθετα αν απλά κάνετε ένα copy, τότε οι ταχύτητες που επιτυνχάνει είναι μια χαρά (~100Mb/sec).

Βέβαια, αυτό δεν με πειράζει, καθώς τον έχω μόνο για αποθηκευτική χρήση, αλλά κάποιους άλλους σίγουρα θα τους προβληματίσει αυτό.

Και σίγουρα δεν είναι θέμα του Η/Υ μου, καθώς οι υπόλοιποι δίσκοι λειτουργούν άψογα.

Αυτό που περιγράφεις γίνεται με σχεδόν όλους τους σκληρούς σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Θυμαμαι τους περίφημους εξωτερικούς world edition της wd όπου όταν τόλμαγες να γράψεις και δεύτερο κάτι πήγαινε η ταχύτητα στα 2.5 MB/s :afro:

Οι μόνοι που είναι σχεδιασμένοι για πολλαπλές εγγραφές ταυτόχρονα είναι οι RE3 - RE4 της WD καθότι είναι σκληροι για σερβερ όπου οι πολλαπλές εγγραφές είναι δεδομένες πχ σε web server ή database.

Οι AV δίσκοι είναι φτιαγμένοι για να χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές video όπου η συνέχιση του video stream είναι σημαντικότερη από το error checking.

Γι αυτό και χρησιμοποιούνται κατα κανόνα σε συσκευές PVR.

Μην πετατε τους δισκους .....

hard_disk_broken.jpg