Κι εγώ ψάχνω ηχεία !

underdog

Supreme Member
26 November 2007
6,744
Θεσσαλονίκη
Το αιώνιο δίλημμα, ειδικά στην νεκρή από τέτοια μαγαζιά Θεσσαλονίκη.

Άκουσα τα Heco Victa 500 και μου ψιλοάρεσαν (για την τιμή τους μου πολυάρεσαν), τα Roister Emphasis 25 και δεν μου άρεσαν καθόλου, και τα Dali Concept 6 και τα βρήκα καλά αλλά λίγο κουραστικά.
Καλοβλέπω επίσης (χωρίς να έχω ακούσει, αλλά είχα BW παλιά και τα θεωρώ πολύ καλά ηχεία) τα B&W 685, τα Monitor Audio RS6, και αν θα έκανα την υπέρβαση θα έφτανα το πολύ στα 684 ή κάτι αντίστοιχο σε τιμή.

Ο ενισχυτής μου είναι ο Yamaha 663.
Τελικός ΔΕΝ προβλέπεται στο άμεσο μέλλον, και η χρήση θα είναι 50-50 μουσική και ταινίες. Ο χώρος θα είναι ένα μεσαίο σαλόνι, περίπου 5χ6 (χοντρικά).

Ξέρω ότι το σωστό είναι να ακούμε, αλλά αν δεν υπάρχουν να ακούσεις βασίζεσαι στους online φίλους σου και γνώστες του σπορ! -bye-

ΥΓ. Waf απαραίτητο!!!!!

Last edited:
νομίζω ότι θα ήμουν κι ´γω ανάμεσα στα monitor audio & B&W αλλά τα 684 σίγουρα, αν και είναι λίγο πιο απαιτητικά από πλευράς ενίσχυσης. Μιας και είπες τα Dali λίγο κουραστικά, συμφωνώ, τα heco vista, δεν τα έχω ακούσει. προσωπικά θα άκουγα και τα acoustic energy neo, μια οικονομικότερη σειρα απο τα aelite 3, που θα σου πρότεινα ανεπιφυλακτα να ακούσεις, μιας και ταιριάζουν τα γούστα μας!

- Acoustic Energy Aelite 3
- B&W 684
- Audio Spectrum Studio 6SE
Εγώ μετά από αρκετό ψάξιμο και πολλά ακούσματα κατέληξα στα ΑΕ Aelite 3. Πάντως και τα άλλα 2 που σου προτείνω μου άρεσαν.
Αλήθεια σε ολόκληρη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν μαγαζιά που να μπορείς να ακούσεις αυτά τα ηχεία;

Δυστυχώς η αγορά έχει γίνει τρομερά φτωχή πλέον στην Θεσσαλονίκη.

Τελικά λόγω Waf και μπάτζετ προσανατολίζομαι στα 685, που θα μπουν σε ράφια και αργότερα θα γίνουν surround για να αγοραστούν δαπέδου.
Το πρόβλημα είναι ότι θα χρειαστώ και νέο κεντρικό για λόγους ομοιογένειας, οπότε ακούω προτάσεις. Το HTM62 της BW φαίνεται ταιριαστό, αλλά είναι και αρκετά ακριβούτσικο.

Το αντίστοιχο οποιασδήποτε εταιρίας επιλέξεις για τα βασικά ηχεία L και R !

Είναι ένα θεματάκι αυτό γιατί το αντίστοιχο (HTM62) κάνει γύρω στα 350 και επιπλέον το έχουν θάψει δεόντως σε διάφορα φόρουμ

Είναι ένα θεματάκι αυτό γιατί το αντίστοιχο (HTM62) κάνει γύρω στα 350 και επιπλέον το έχουν θάψει δεόντως σε διάφορα φόρουμ

Αυτή η τιμή είναι η βάση για ποιοτικό κεντρικό ηχείο. Αν πας σε φθηνότερες λύσεις θα είναι αμφιβόλου ποιότητας, και εκεί να δεις θάψιμο που πέφτει...

Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να κατέβεις Αθήνα ένα Σαββατοκύριακο να επισκεφτείς μερικά καταστήματα όπως αυτό εδώ http://www.odes.gr/ όπου μπορείς να δεις και να ακούσεις τα ηχεία που σε ενδιαφέρουν, και ένα σωρό άλλα. Μάλιστα μπορείς να πάρεις τηλέφωνο στο κατάστημα και να κανονίσεις συγκεκριμένη ώρα για την ακρόαση. Γιατί δεν νομίζω ότι είναι σοφό να αγοράσεις ηχεία χωρίς να τα ακούσεις, μόνο και μόνο απ' αυτά που θα διαβάσεις εδώ. Ο πιο έμπιστος σύμβουλος είναι τα αυτιά σου...
Φιλικά
-bye-

μια και είσαι θεσσαλονικιός θα σου έλεγα να έρθεις να ακούσεις τα teufel μου, μπας και σ'αρέσουν, αλλά προς το παρόν δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα διακοσμητικό στοιχείο...πρέπει να τα συνδέσω κάποτε......... :D

Καλά τα λες φίλε kblachos, αλλά ακόμα και να τα ακούσω, με έναν άγνωστο σε μένα ενισχυτή σε διαφορετικό χώρο από τον δικό μου στο όρθιο σε ένα μαγαζί δεν ξέρω τί άκρη θα βγάλω.
Βασικά ο 663 θα την παλέψει με τα 684/685/490 ή πρέπει να ψάξω κάτι πιό ταπεινό;

Είναι σίγουρο ότι τα ηχεία στα καταστήματα συνήθως τα έχουν συνδεδεμένα σε πολύ καλούς ενισχυτές ώστε να παίρνουν σχεδόν το max των δυνατοτήτων τους. Και σίγουρα κάποια άκρη θα βγάλεις έστω και με άλλον ενισχυτή, έστω και σε διαφορετικό χώρο στο όρθιο, απ' το να μην τα ακούσεις καθόλου. Τα 684 τα έχω ακούσει, και μου άρεσαν αρκετά. Πιστεύω ότι είναι μιά χαρά για τον 663. Γιατί να ψάξεις για κάτι πιό "ταπεινό" όπως λες; Ισα-ίσα, εάν έχεις την οικονομική δυνατότητα, να ψάξεις για κάτι καλύτερο. Αλλωστε τα ηχεία είναι διαχρονικά, εννοώ δηλαδή ότι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια είναι πιό πιθανό -σχεδόν σίγουρο- ότι θα έχεις αλλάξει ενισχυτή παρά ηχεία.

Διαβάζω αλλού ότι χωρίς τελικό των 700 ευρώ δεν θα ακούσω σωστά από τα 684....
Τελικά τί συμβαίνει; Τί είναι απαραίτητο και τί απλά μάρκετινγκ και "για όταν χρειαστεί"; Πού αρχίζει η τρέλα και σταματάει η ανάγκη του απλού καταναλωτή; :BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Ποιό μοντέλο πήρες φίλε VEN REN; Κι εγώ τα γλυκοκοίταζα τα teufel.

τa columa 9000.....περιμενω να τελειωσουν κατι εργασιες στο σπιτι αυτη την εβδομαδα, λογικά απο την αλλη θα ξεκινησω να τα στηνω. Απλα ευχομαι να ειναι ευκολη και γρηγορη διαδικασια, διοτι με ηχεία και ενισχυτες δεν εχω προυπηρεσια και ελπιζω μη καψω κατι.....χαχαχα :D

lagoda_main_titan_300x300x72.jpg

Last edited:
Δυστυχώς όχι.
Πιθανόν να βρω κανέναα ζευγάρι 685, για τα άλλα αμφιβάλλω πάρα πολυ.

Τα 684 υπήρχαν στο Electro World στο Φοίνικα.
Ελπίζω να τα προλάβεις.
Θα τα προτιμήσω για δικάναλο ήχο προς το παρόν και επέκταση σε 5.1 για αργότερα (με ΟΝΚΥΟ 706 ή 806).

Last edited: