Κι εγώ ψάχνω ηχεία !

και εγω στα A. Energy Aelite 3 κατέληξα που προτείνει και ο Κωστας

Άψογα για τα χρήματα τους :operator:

Που χάθηκες εσύ Κρητικέ;;;
Ασχολείσαι μου φαίνεται όλη την μέρα με την kuro τα Aelite και τον LX81.... :grinning-smiley-043
Που να μείνει χρόνος να γράψεις εδώ...
-bye-

Επειδή πραγματικά πλησιάζω στην αγορά των 684, θα ήθελα μια ξεκάθαρη απάντηση σας θερμοπαρακαλώ από ίδια εμπειρία ή κατασταλαγμένη γνώση.
Θα χρειαστώ τελικό; Είτε δικάναλο για τα L-R , είτε πολυκάναλο για μελλοντική εξασφάλιση; Ή ο 663 θα τα οδηγήσει καλά;
Πληζ μη μου δώσετε διφορούμενες απαντήσεις "βοηθάει, αλλά όχι και τόσο, αλλά καλύτερα πάρε".

η δική μου φάση είναι ότι τα θέλω πρώτα για τη μουσική κ μετά για ταινίες. δε ξέρω τι να κάνω. κ δε ξέρω επίσης σε τι ηχείο θα αποδώσει καλύτερα ο pioneer lx 70 που έχω :S help!

Επειδή πραγματικά πλησιάζω στην αγορά των 684, θα ήθελα μια ξεκάθαρη απάντηση σας θερμοπαρακαλώ από ίδια εμπειρία ή κατασταλαγμένη γνώση.
Θα χρειαστώ τελικό; Είτε δικάναλο για τα L-R , είτε πολυκάναλο για μελλοντική εξασφάλιση; Ή ο 663 θα τα οδηγήσει καλά;
Πληζ μη μου δώσετε διφορούμενες απαντήσεις "βοηθάει, αλλά όχι και τόσο, αλλά καλύτερα πάρε".

Συνονόματε, επειδή σε αυτά που ρωτάς δεν ξέρω αν θα σε διαφωτίσει κανείς, να σου προτείνω κάτι:
Ενα απ' τα καλά καταστήματα στην Αθήνα που εμπορεύεται τα B&W είναι οι στερεοεπιλογές http://www.stereo-epiloges.gr/
Τηλ: 210 6899242 - 210 8233682 - 210 8231904 - 210 8253492 - 210 8253493
Οι πωλητές τους είναι αρκετά ενημερωμένοι, και πιθανόν να μπορούν να σου απαντήσουν αν ο 663 μπορεί να οδηγήσει ικανοποιητικά τα 684. Δεν χάνεις τίποτα να κάνεις ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις σχετικά....
-bye-

Αν βοηθάει σε τίποτα, έχω τον YAMAHA 661 με τα Focal dome 5.1 και έχω κατασταλάξει στο ότι αν θέλω να ακούσω καλύτερα μουσική πρέπει να βάλω τελικό και δύο κολωνάτα...

Πριν 9 μήνες που το έψαχνα και έτρεχα από μαγαζί σε μαγαζί (τρείς μήνες μου πήρε για να αποφασίσω) είχα καταλήξει στα Audio Monitor RS8 και B&W CM7 (Η σειρά είναι τυχαία)

Μου άρεσαν και τα ΑΕ Aelite3 και Epos 25i (αν θυμάμαι καλά το μοντέλο) αλλά λόγω χρώματος δεν θα το αποφάσιζα.

Πάντως η ιδέα του Kblachos να κατέβεις Αθήνα είναι η καλύτερη.
Μην περιμένεις κάποιος να βγάλει το φίδι από την τρύπα για σένα.

Εδώ δεν μπορούμε να το βγάλουμε από το δικό μας κόρφο... -bye-

Ηχητικά τα B&W είμαι σίγουρος ότι θα μου αρέσουν, μου αρέσει γενικά ο ήχος της εταιρίας.

Το μόνο που με ανησυχεί είναι η επαρκής οδήγηση χωρίς τελικό, γι' αυτό θα ήθελα απόψεις ιδιοκτητών ή ακόμα και επαγγελματιών του χώρου.

Προσωπικά, δε θα «πάντρευα» τον 663 με τα 684.

Σκεπτόμενος τις μετρήσεις μεγαλύτερων ενισχυτικών τις ίδιας εταιρείας σε 5/κάναλη λειτουργία και παρατηρώντας μία πτώση στην ισχύ-περίπου στο 60%, κοιτάζοντας την ωμική αντίσταση στο 683, που αναφέρεται από 8Ω έως 3Ω, θα προτιμούσα τον συνδυασμό με το ηχείο βάσης 686 ή 685, αν επιθυμούσα κάτι μεγαλύτερο στο… μάτι.

Σε δικάναλη λειτουργία, ίσως, τα προβλήματα δεν είναι τόσο έντονα, σε πεντακάναλη λειτουργία θεωρώ –σε προσωπικό επίπεδο- ότι θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Εγώ θα σου πρότεινα ως παθών - B&W 705 - με τίποτα να μην μείνεις, αν έχεις τη δυνατότητα, σε πολυκάναλο AV. Τα ηχεία, γενικά, της B&W φημίζονται για τις απαιτήσεις τους σε ρεύματα και ιδιαίτερα τα 684 πιστεύω, δεν θα τα αξιοποιήσεις με τίποτα, μόνο με AV. Ιδανική λύση η προσθήκη ολοκληρωμένου με ΗΤ Bypass για να απολαμβάνεις μουσική και βέβαια σαν δεύτερη λύση, δικάναλου τελικού για να οδηγήσεις τα 684 και τα υπόλοιπα θα οδηγηθούν απ' τον AV σου.

Υ.Γ. Θα εκπλαγείς κυριολεκτικά απ' τη διαφορά στον ήχο με την προσθήκη τελικού και γενικά σωστού drive για τα ηχείσ που θες. Αν θες και προτάσεις εδώ είμαστε. Εγώ προσωπικά με τα B&W τα άκουσα πρώτη φορά μόλις πρόσθεσα στο σύστημα μου τον Rotel RMB-1075.

Last edited:
Άρα δεν το γλυτώνουμε το 600αρι!

Για να δούμε, μήπως πάω σε άλλες επιλογές πιό ευκολοδήγητες αν είναι έτσι.

Απάντηση: Re: Κι εγώ ψάχνω ηχεία !

Άρα δεν το γλυτώνουμε το 600αρι!

Για να δούμε, μήπως πάω σε άλλες επιλογές πιό ευκολοδήγητες αν είναι έτσι.

Ναι δυστυχώς για την τσέπη μας, έτσι είναι. Εγώ ξεκίνησα με τη σειρά 6 πήγα στην 7 της B&W και τώρα δεν θέλω να τα ξανακούσω με τίποτα. Πολλαπλάσιας αξίας σε τιμή ενισχυτικά χρειάζεσαι για να "κελαηδήσουν". Σε αντίθεση π.χ. με τα Monitor Audio RS6 που άκουσα και με εξέπληξαν ευχάριστα. Ηχείο των 700 το άκουγα και το ευχαριστιόμουν με έναν Marantz AV-5300 αν δεν κάνω λάθος. Και εγώ ακούω τα δικά μου 705 με τελικό των 1.400 σε AV των 1.500 και ακόμα ψάχνομαι να το ακούσω στο μέγιστο του.

Έχουμε καμιά γνώμη για τα παραπάνω;

Και μια άσχετη ερώτηση, αν τα L-R οδηγούνται από τελικό και τα υπόλοιπα από τον AV, πρέπει να ασχολούμαι με 2 ρυθμιστικά έντασης και να τα ισορροπώ μεταξύ τους;

Απάντηση: Re: Κι εγώ ψάχνω ηχεία !

Έχουμε καμιά γνώμη για τα παραπάνω;

Και μια άσχετη ερώτηση, αν τα L-R οδηγούνται από τελικό και τα υπόλοιπα από τον AV, πρέπει να ασχολούμαι με 2 ρυθμιστικά έντασης και να τα ισορροπώ μεταξύ τους;

Ο τελικός δεν έχει ρυθμιστικό έντασης...όλες οι εντάσεις ρυθμίζονται απο τον ξεχωριστό προενισχυτή είτε αυτός είναι καθαρόαιμος, είτε πολυκάναλος av που παίζει τον ρόλο του πολυκάναλου προενισχυτή.

Tελικά δεν περίμενα, πήγα άκουσα τα 9.2 και μου άρεσαν τόσο που τα χτύπησα αμέσως. Τώρα στρώνουν με Eric Clapton :music-smiley-005: