ΚΙ ΟΜΩΣ υπάρχουν κάποιοι που δεν θεωρούν το κράνος ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ!!!!

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,365
Αθήνα
Όποιος είναι μοτοσυκλετιστής (όπως ο υποφαινόμενος) αλλά και οποιοσδήποτε με σώας τας φρένας ας ρίξει μια ματιά εδώ http://helmet.8m.net/kranos.htm

Τα σχόλια δικά σας!

Μετ'απ'αυτό νομίζω ότι σίγουρα θα υπάρχουν άνθρωποι που ακόμη θεωρούν τη Γη επίπεδη!!!!!

Last edited:
Re: Τελικά μήπως το κράνος ΔΕΝ σώζει ζωές;

Καλα τι χαζομαρες ειναι αυτες!!! Δηλαδη ελεος!!!

μήπως εννοεί τα full face κράνη?

Απλώς μια επίσημανση μιας κ οδηγώ μηχανή 8 χρόνια τώρα,

το κράνος, ναι καλό και χρυσό κ όλοι το ξέρουμε ότι σώζει,

το ποιοτικό όμως! το φθηνό κράνος (βλέπε 100 ευρώ) είναι θάνατος

ένα απλό που θυμάμαι τώρα: με κράνος φθηνιάρικο, πήγαινα με 120-130 χιλιόμετρα όχι παραπάνω. Ξαφνικά φεύγει το δεξί αυτάκι και το πλαστικό γίνεται "ιστίο" απο την αριστερή πλευρά, δεν ξέρω αν το εξήγησα καλά αλλά ευθεία δεν μπορούσα να κοιτάξω με τίποτα... στην συγγρού όλα αυτά κ απο τύχη κατάφερα και σταμάτησα!

Απάντηση: Τελικά μήπως το κράνος ΔΕΝ σώζει ζωές;

Να εκφερω την γνωμη μου, και να πω πως ορισμενες παρατηρησεις του ειναι ευστοχες (δυσφορια λογω ζεστης, μειωση ακτινας ορατοτητας στα ακρα του οπτικου πεδιου, μειωμενη αντιληψη της θεσης των οχηματων στον χωρο), αλλα κ.Θεαν. Ξένου, ΕΛΕΟΣ.

Χτυπηστε το κεφαλι σας στον τοιχο απλα τρεχοντας οσο μπορειτε για την ηλικια σας, και ελατε σας παρακαλω να μας γραψετε εντυπωσεις!!!!!!!!!!!

Οχι στα φθηνα κρανη (κατω των 250ευρω), ναι στα μπουφαν μοτοσυκλετας, τα γαντια και στα ειδικα παπουτσια (ακομα και το καλοκαιρι).

Συμφωνω οτι το κρατος δεν εχει δικαιωμα να μας επιβαλει την χρηση του, και εσεις κΞενου συμφωνειται σε μεγαλες ταχυτητες την αναγκαιοτητα του (προφανως ομως δεν γνωριζεται οτι κουβαλαμε 2 ζελατινες-μια φιμε μια κανονικη που αλλαζουν μεσα σε 5 δευτερολεπτα).

Τελος να σας πω οτι ενα εχετε eurosport, παρακολουθηστε αγωνες Motogp και superbike, και σιγουρα θα δειτε οτι φραπες, ειναι μονο ο καφες που εχετε διπλα σας και οχι οι εγκεφαλοι των οδηγων αυτων.

Αυτα τα ολιγα.

Όλους τους τύπους εννοεί, απλώς είναι της άποψης ότι αν πηγαίνεις σιγά μπορείς να αποφύγεις ατύχημα σε σχέση με το να φοράς ένα φτηνιάρικο κράνος χωρίς εργονομία. Το λέει όμως καθαρά ότι σε γρήγορη οδήγηση πρέπει να φοράς κράνος για να προστατεύεσαι από τον αέρα, έντομα κλπ κλπ
Πάντως για μένα το κράνος αξίζει, αλλά πρέπει να είναι και εργονομικά άρτιο...

Θα σας πω κάτι που μου είχε πει κάποτε ενας ιατροδικαστής και μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση.

"Το κράνος στο μόνο που χρησιμεύει αν τρακάρεις το κεφάλι σου τρέχοντας με πάνω απο 40 χλμ, είναι για να μη χυθεί ο εγκέφαλος στην άσφαλτο" !!!

Προχωράω ακρη δεξια και όλα τα αυτοκίνητα αριστερά μου ακίνητα. Εξαιτίας της κίνησης η ταχύτητά μου είναι 10 το πολυ 15 χλμ/ω. Ξαφνικά από το διπλανό αυτοκίνητο ανοίγει μια πόρτα συνοδηγού και σκάω πανω της. Το πάνω μέρος της κοιλης πόρτας σκάει στο κράνος στο σημείο του σαγωνιού και αφήνει μια χαραμάδα 15 εκατοστά. Εάν είχα απλά ανοικτό το σπαστό κράνος (όχι να μην το φορούσα καθόλου) θα χρειαζόμουν τουλάχιστον καμια δεκαριά ράμματα και θα σημάδευα το πρόσωπό μου για πάντα. ΜΗΝ ΑΚΟΎΩ ΛΑΛΑΚΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ:devil-smiley-029: :devil-smiley-029:

Αν και το άρθρο ειναι ακραίο, θα συμφωνήσω απόλυτα με τους πολύ σημαντικούς παράγοντες μείωση ορατού πεδίου, ορατότητας, αντίληψης ηχητικών σημάτων, δυσφορία, ζέστη.

Ολα αυτά ειναι καθόλου σαχλαμάρες. Δύστυχως τίποτα σε αυτό τον κόσμο δεν είναι τέλειο (εκτός απο την Angelina :p)http://www.jurassicpunk.com/stars/angelinajolie/angelina_jolie_12.jpg

Οσοι οδηγουν μοτοσυκλετα γνωριζουν καλα πωε το κρανος ειναι απαραίτητο, αλλα το σωστο κράνος που εχει προδιαγραφες και οχι ενα οποιοδηποτε. Ετυχε να δω στο δρόμο με πλαστικο εσωτερικο στρατιωτικου κράνους!!!
Επίσης πρεπει να αλλαζεται καθε τρια με πεντε χρόνια (καταστρεφεται απο τον ηλιο και τις αυξημενες θερμοκρασίες)καθως και αν συγκρουστεις και προκληθουν ραγίσματα, άμμεσα!.
Αυτο δε που ειπε ο ιατροδικαστης δεν εχω λόγια!!!!
παντου υπάρχουν ηλίθιοι !!! Ο Θεός να μας φυλάει!!!

Χαίρομαι που είδα μοτοσυκλετιστές να υπερασπίζουν το κράνος.
Κι εγώ που νόμιζα ότι όλοι θα το βγάζατε άχρηστο!

Μπράβο παιδιά, καλούς δρόμους και να προσέχετε!

Re: Απάντηση: Τελικά μήπως το κράνος ΔΕΝ σώζει ζωές;

Χαίρομαι που είδα μοτοσυκλετιστές να υπερασπίζουν το κράνος.
Κι εγώ που νόμιζα ότι όλοι θα το βγάζατε άχρηστο!

Μα είναι δυνατόν κάτι τέτοιο;
Δεν μπορώ να φανταστώ (λογικό) άνθρωπο να θεωρεί άχρηστο το κράνος.

Είναι απαραίτητο και σώζει ζωές.
Πριν από χρόνια είχε σκοτωθεί ένας φίλος μου.
Η μηχανή του γλίστρησε σε μια στροφή και χτύπησε με το κεφάλι στη γωνία του πεζοδρομίου...

Το καλό κράνος είναι απαραίτητο. Μπορεί να σου σώσει τη ζωή.
Αυτό όμως ισχύει για μικρές ταχύτητες. Στις μεγάλες δεν σε σώζει τίποτα.
Το μειονέκτημα είναι ότι όντως κόβει την πλήρη θέα του ματιού, κόβει λίγο από τους θορύβους και είναι ανυπόφορο στις ζέστες με μικρή ταχύτητα.
Δεν αερίζεται επαρκώς όπως στις μεγάλες ταχύτητες.
Εγώ δεν το φοράω σε κοντινές διαδρομές εντός πόλης. Λάθος μου αλλά δεν το μπορώ.

Ουτε για τσιγαρα δεν παω χωρις κρανος,χειμωνα-καλοκαιρι... Ολα,μα ολα,ειναι θεμα συνηθειας αλλα και συνειδησης! Συμφωνω στην αποψη πως αμα ειναι να γινει κατι,θα γινει,αλλα απο την αλλη πλευρα,αυτο ειναι το μονο μεσον προστασιας,αρα...

Re: Απάντηση: Τελικά μήπως το κράνος ΔΕΝ σώζει ζωές;

Το καλό κράνος είναι απαραίτητο. Μπορεί να σου σώσει τη ζωή.
Αυτό όμως ισχύει για μικρές ταχύτητες. Στις μεγάλες δεν σε σώζει τίποτα.

Αυτό είναι σχετικό φίλε Μιχάλη.
Στις μεγάλες ταχύτητες οι πιθανότητες είναι μεν μικρότερες να σωθείς αλλά ελαχιστοποιούνται ή και εκμηδενίζονται αν δεν φοράει κάποιος κράνος. Αυτά σε ότι έχει να κάνει με το κεφάλι (εγκέφαλο).
Μπορεί η αιτία θανάτου βέβαια να είναι άλλη (μεγάλη εσωτερική αιμορραγία,τραυματισμός ζωτικού οργάνου κλπ) όπου καταλήγει κάποιος χωρίς ο εγκέφαλος να έχει πάθει το παραμικρό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικά μήπως το κράνος ΔΕΝ σώζει ζωές;

Αυτό είναι σχετικό φίλε Μιχάλη.
Στις μεγάλες ταχύτητες οι πιθανότητες είναι μεν μικρότερες να σωθείς αλλά ελαχιστοποιούνται ή και εκμηδενίζονται αν δεν φοράει κάποιος κράνος. Αυτά σε ότι έχει να κάνει με το κεφάλι (εγκέφαλο).
Μπορεί η αιτία θανάτου βέβαια να είναι άλλη (μεγάλη εσωτερική αιμορραγία,τραυματισμός ζωτικού οργάνου κλπ) όπου καταλήγει κάποιος χωρίς ο εγκέφαλος να έχει πάθει το παραμικρό.

Πολύ σωστά!

Καποιος ειπε οτι, ασχετως με την προφανη αναγκαιοτητα του κρανους και την προστασια που παρεχει, συμφωνει οτι το κρατος δεν θα επρεπε να αναγκαζει τους αναβατες να φορανε κρανος γιατι αυτο αφορα το κεφαλι τους και μονο. Αηδιες (για να μην πω τιποτα χειροτερο...)

α) απο την στιγμη που θα σε περιθαλψει το κρατος (και θα βαλει το χερι στην τσεπη), το αν θα σπασεις το κεφαλι σου η απλα το κρανος, ΔΕΝ αφορα μονο εσενα.

β) απο την στιγμη που αυτη την περιθαλψη και το κοστος της το μοιραζομαστε ολοι μας (αφου πληρωνεται απο τους φορους ολων μας), ΔΕΝ αφορα μονο εσενα το αν θα σπασεις η οχι το κεφαλι σου.

γ) απο την στιγμη που αναλογα με το τι ζημια θα παθεις εσυ, θα ειναι και αναλογη η ποινη που θα επιβληθει σε αυτον που προκαλεσε το ατυχημα, ΔΕΝ αφορα μονο εσενα το αν θα σπασεις το κεφαλι σου.

δ) απο την στιγμη που και να φταις εσυ αναβατη, ο αλλος οδηγος θα εχει τυψεις, σαφως και ΔΕΝ αφορα μονο εσενα το αν θα σπασεις το κεφαλι σου η το κρανος σου.

ε) Απο την στιγμη που το κρατος σε εχει εκπαιδεψει, φροντισει κλπ κλπ ΟΣΟ εχει κανει μεχρι εκεινη την στιγμη (με κοστος σε αυτο = με κοστος στους φορολογουμενους), σαφως και ΔΕΝ αφορα μονο εσενα το αν θα σπασεις το κεφαλι σου η το κρανος σου.

Οπως βλεπεις, σαφως και το τι θα κανεις με το κεφαλι σου δεν αφορα μονο εσενα αλλα και πολλους αλλους, που θα επωμιστουν το κοστος των αποφασεων σου. Για αυτο τον λογο το κρατος δεν σε αφηνει να αυτοκτονησεις μεταξυ αλλων.

τι παπαριες ειναι αυτες ρε σεις?

Μηπως εχει παει κανεις στο ιδρυμα αποκαταστασης αναπηρων στους Αγιους Αναργυρους να δει ποσα παλληκαρια εχουν μεινει αναπηρα και φυτα απο χτυπηματα στο κεφαλι και στην σπονδυλικη στυλη ?
ελεος με τις ανευθυνοτητες