Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Στα πλαίσια της επιβολής του εκβιασμού "κούρεμα ή χρεοκοπία",οι δυνάμεις αυτές που θέλουν τη φτωχοποίηση των λαών είχαν ξεκινήσει από σχετικά νωρίς τη δυσφήμιση της Κύπρου και του λαού της(όπως,άλλωστε,είχαν κάνει και με την Ελλάδα,αλλά και τα υπόλοιπα κράτη στα οποία επέβαλλαν τα καταστροφικά μνημόνια και μέτρα λιτότητας).Λογικό μιας και ο σκοπός τους είναι να περάσουν τα σχέδια τους-μέσω της "αυτοενοχοποίησης" των λαών-με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις.Αυτό,όμως,που συμβαίνει με τους εγχώριους εντεταλμένους "απολογητές" αυτών των πολιτικών σε βγάζει από τα ρούχα σου(όσα μας απέμειναν)!Ακούω τους διάφορους Πρετεντεροκαψηδοκαμπουράκηδες και νομίζω ότι η Κύπρος είναι...κράτος-μαφία που δέχεται τα "βρώμικα" λεφτά των ανά τον κόσμο...Ντίλιγκερ!Μιλάμε για τέτοια...αλληλεγγύη προς τη μεγαλόνησο(είμαι σίγουρος ότι αν υπήρχαν αυτοί την εποχή του Αττίλα...θα καταχέριαζαν όλους αυτούς που πολέμησαν τον Αττίλα)!Αλλά ...και οι Γενίτσαροι και οι Γερμανοτσολιάδες ήταν χειρότεροι από τους αυθεντικούς κατακτητές...

Re: Απάντηση: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Αν δεν είναι μαύρα,δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να τα πάς έξω π.χ Ελβετία...
Απλά δεν θα πάρεις καθόλου σχεδόν τόκο...

Σχεδον καθολου τοκο δεν παιρνεις ουτε και εδω.
Νομιζω επισης πως και μαυρα να μην ειναι εξω δεν πανε ευκολα....

Παντως τα 18 δις που λες παραπανω, δεν ειναι μαυρα αφου μπορουν να βγουν σε τραπεζες που εξωτερικου αν καταλαβαινω σωστα τις εννοεις

Βρε Ντίνο...Που ζείς;

Τα μαύρα είναι ήδη έξω...Εδώ όλες οι καταθέσεις ελέγχονται και πληρώνεις στους τόκους φόρο 15%...

Last edited:

Βρε Ντίνο...Που ζείς;

Τα μαύρα είναι ήδη έξω...Εδώ όλες οι καταθέσεις ελέγχονται και πληρώνεις φόρο 15%...

Εδω ζω.

Προσπαθω να καταλαβω τι εννοεις ομως.

Οτι υπαρχουν 18 δις Ελληνων καταθετων στα υποκαταστηματα των κυπριακων τραπεζω στην Ελλαδα, τα οποια είτε θα πανε στην Ελβετια, ειτε θα επενδυθουν σε ακινητα....

Μου έρχετε να σου σε ρωτησω το ιδιο, "Διονυση... που ζείς", αλλα λεω να το αποφυγω -bye-

Εδώ και θα είμαι ένας απο αυτούς...

Δεν σκοπεύω όι κόποι μιάς ζωής να πάνε στις σαπιοκοιλιές τους...Καλύτερα να μείνει κάτι στο παιδί μου κι άς στερηθώ εγώ τα μετρητά...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Εδω ζω.

Προσπαθω να καταλαβω τι εννοεις ομως.

Οτι υπαρχουν 18 δις Ελληνων καταθετων στα υποκαταστηματα των κυπριακων τραπεζω στην Ελλαδα, τα οποια είτε θα πανε στην Ελβετια, ειτε θα επενδυθουν σε ακινητα....

Μου έρχετε να σου σε ρωτησω το ιδιο, "Διονυση... που ζείς", αλλα λεω να το αποφυγω -bye-

Έχω την εντύπωση ότι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα δεν θα μεταφέρουν τα λεφτά τους σε Ευρώπη. Μάλλον πολύ πιό μακριά π.χ Cayman Islands, Σιγκαπούρη κλπ και σίγουρα σε χώρες που ελέγχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Εξωχώριες που ελέγχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιό επικίνδυνες γιατί οι Αμερκάνοι τελευταία, επιτρέπουν μέν να έχεις τρελλά κέρδη αλλά δεν τους αρέσει καθόλου η εχεμύθεια (privacy).

Στα πλαίσια της επιβολής του εκβιασμού "κούρεμα ή χρεοκοπία",οι δυνάμεις αυτές που θέλουν τη φτωχοποίηση των λαών είχαν ξεκινήσει από σχετικά νωρίς τη δυσφήμιση της Κύπρου και του λαού της(όπως,άλλωστε,είχαν κάνει και με την Ελλάδα,αλλά και τα υπόλοιπα κράτη στα οποία επέβαλλαν τα καταστροφικά μνημόνια και μέτρα λιτότητας).Λογικό μιας και ο σκοπός τους είναι να περάσουν τα σχέδια τους-μέσω της "αυτοενοχοποίησης" των λαών-με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις.Αυτό,όμως,που συμβαίνει με τους εγχώριους εντεταλμένους "απολογητές" αυτών των πολιτικών σε βγάζει από τα ρούχα σου(όσα μας απέμειναν)!Ακούω τους διάφορους Πρετεντεροκαψηδοκαμπουράκηδες και νομίζω ότι η Κύπρος είναι...κράτος-μαφία που δέχεται τα "βρώμικα" λεφτά των ανά τον κόσμο...Ντίλιγκερ!Μιλάμε για τέτοια...αλληλεγγύη προς τη μεγαλόνησο(είμαι σίγουρος ότι αν υπήρχαν αυτοί την εποχή του Αττίλα...θα καταχέριαζαν όλους αυτούς που πολέμησαν τον Αττίλα)!Αλλά ...και οι Γενίτσαροι και οι Γερμανοτσολιάδες ήταν χειρότεροι από τους αυθεντικούς κατακτητές...

Οι μόνες καθαρές τράπεζες είναι του Λουξεμβούργου!
Άντε και του Λιχτενστάϊν!

Οι Κύπριοι? μαφιόζοι! πάππου προς πάππου!
Όπως εμείς *παραδοσιακά τεμπέληδες, φοροφυγάδες κλπ!

:Banane0:

*Τό´πε και ο ΓΑΠ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Οι μόνες καθαρές τράπεζες είναι του Λουξεμβούργου!
Άντε και του Λιχτενστάϊν!

Οι Κύπριοι? μαφιόζοι! πάππου προς πάππου!
Όπως εμείς *παραδοσιακά τεμπέληδες, φοροφυγάδες κλπ!

:Banane0:

*Τό´πε και ο ΓΑΠ

Και δές εδώ..

, η ταξινόμηση 144 χωρών για πλύσιμο χρήματος με βάση τον έγκυρο Basel AML Index δείχνει ότι δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Η Ελλάδα, η Γερμανία και οι ΗΠΑ ξεπλένουν πολύ περισσότερο μαύρο χρήμα απ´ότι η Κύπρος.
Αναλυτικά στη κατάταξη είναι:
Η Ελλάδα στην θέση 29 με σκορ 6,78
Η Γερμανία στην θέση 68, με σκορ 5,8
Οι ΗΠΑ στην θέση 97, με σκορ 5,26
Η Κύπρος στην θέση 114, με σκορ 4,93!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Έχω την εντύπωση ότι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα δεν θα μεταφέρουν τα λεφτά τους σε Ευρώπη. Μάλλον πολύ πιό μακριά π.χ Cayman Islands, Σιγκαπούρη κλπ και σίγουρα σε χώρες που ελέγχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Εξωχώριες που ελέγχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιό επικίνδυνες γιατί οι Αμερκάνοι τελευταία, επιτρέπουν μέν να έχεις τρελλά κέρδη αλλά δεν τους αρέσει καθόλου η εχεμύθεια (privacy).

Εγω απο την αλλη φιλτατε Βαγγελη, νομιζω οτι ολοι αυτοι που περιγραφεις, το εχουν κανει εδω και κανα δυο χρονια, με το που αρχισε να μυριζει μπαρουτι δλδ.
Μονο τα "ψιλα" αυτων εκτιμω πως υπαρχουν εδω.

http://www.zerohedge.com/news/2013-03-18/cyprus-why-now-follow-money

There are three main take-aways from this chart:

1. European depositors' money began to flow out of Cyprus' banks back in 2010.

2. Indeed, most European depositors have already found the exit door.

3. Over that same period, non-Europeans (read: Russians) have increased their Cypriot exposure.

If the proposed haircut goes through, Russian depositors could lose up
to $3 billion. No wonder Vladimir Putin is up in arms about the bail-in. Perhaps a different "red telephone" from Moscow will be ringing in Brussels soon.

image_zps40e6011b.jpg

So how did Europe get itself into this tangle?
As always Germany is the starting point. For Chancellor Angela Merkel there was a moral element to this. "Anyone having their money in Cypriot banks," she said, "must contribute to the Cypriot bailout". In other words it can't just be left to the taxpayers of other countries.

The Cypriots say that the German Finance Minister Wolfgang Schaeuble was a strong proponent of taxing savers. At the talks the IMF also played tough. It insisted that Cypriot debt had to be sustainable and that meant reducing the size of the debt. So depositors were lined up to take a "haircut" - a slice from their savings.

The Cypriots tried to hold out but they were faced with a veiled threat. The European Central Bank (ECB) might stop providing funds to Cyprus's two major banks. Without support, the banks would collapse and bankruptcy would follow.

When the protests started, Mr Schaeuble tried to distance himself from what had been decided in Brussels. He told German TV that it was the European Commission and the ECB that had "decided on this solution and must explain that to the Cypriot people". The Cypriots say it was the Germans who had pushed hard for the levy on depositors. Berlin says "yes" but not on small depositors.

The arguments, no doubt, will continue. The legacy of this will be harder to forget.

´
Άντε επιτέλους να αρχίσει να φαίνεται διεθνώς ποιος τα σκ@τώνει συστηματικά πλέον και όχι ότι όλος ο νότος αποτελείται από κουφιοκέφαλους απατεώνες!

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-21842036

Το ότι οι Ρώσοι είναι έξω φρενών είναι αναμφισβήτητο. Έτσι κι αλλιώς, κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να συνεργαστεί μαζί τους, στα πλαίσια της ελέυθερης οικονομίας πάντοτε (:laugh: ) , του την πέφτουν άγρια και εκβιαστικά μέχρι πολέμου. Το θέμα είναι αν και τι μπορούν να κάνουν οι Ρώσοι.

Έχουν βέβαια την ενέργεια που χρειάζεται απεγνωσμένα η Ευρώπη. Ισως όμως βοηθήσουν και τα - εντός της Ελληνικής ΑΟΖ - ευρωπαϊκά ενεργειακά κοιτάσματα... Και της Κύπρου...

Μεγάλα παιχνίδια παίζονται αυτόν τον καιρό στην περιοχή. Ουαί τοις ηττημένοις...

Μάλλον χωλαίνουν ολίγον οι εξηγήσεις Σόιμπλε... φοβάται να ορθώσει το ανάστημά του και να παραδεχθεί τον ρόλο που βαράει;

Will Russia try to seize a foothold in the Med? Energy giant offers to restructure banks in exchange for gas exploration rights
Gazprom submitted plan to Cypriot President Nicos Anastasiades on Sunday
It is also rumoured that Kremlin is privately offering to help bail out Cyprus
It would be in 'return for use of a naval base in the Greek part of the island'

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/art...nge-gas-exploration-rights.html#ixzz2NyrMuLfN

Χαχαχχαχαχαχα θα έχει πολύ πλάκα ένα όχι από τους Κύπριους!

Μάλλον χωλαίνουν ολίγον οι εξηγήσεις Σόιμπλε... φοβάται να ορθώσει το ανάστημά του και να παραδεχθεί τον ρόλο που βαράει;

Eίναι εμφανές το τι προσπαθεί να κάνει η Γερμανία.
Έχει αμαρτωλό παρελθόν, απλά οι συνθήκες πλέον δεν είναι οι ίδιες με άλλους καιρούς, οπότε ο στόχος μένει ίδος, τα μέσα αλλάζουν...