Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Συνεχίζονται οι βόλτες......

8,6 δισ "έφυγαν" από τις ελληνικές τράπεζες - Επέστρεψαν 3 δισ. μετά την εκλογή Σαμαρά

Η μεγαλύτερη εκροή καταθέσεων από το ξεκίνημα της κρίσης παρατηρήθηκε τον Μάιο εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας που επικράτησε μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.
Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι τον Μάιο από τις καταθέσεις έφυγαν περίπου 8,6 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα το συνολικό τους υπόλοιπο να υποχωρήσει στα 157,4 δισ. ευρώ από 166 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Απριλίου. Η μεγαλύτερη εκροή που είχε παρατηρηθεί έως τότε ήταν τον περασμένο Οκτώβριο όταν οι καταθέσεις είχαν απομειωθεί κατά περίπου 6,8 δισ. ευρώ.

Πάντως η κατάσταση έχει αρχίσει να βελτιώνεται θεαματικά μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τις 20 Ιουνίου οπότε και ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς στις τράπεζες έχουν επιστρέψει περίπου 3 δισ. ευρώ.

Το γεγονός επιβεβαίωσε με δηλώσεις του προσφάτως και ο νέος υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Πού κρύβουν τα λεφτά τους οι Έλληνες
Ένα φωτορεπορτάζ της Zeit για τα απρόσμενα θησαυροφυλάκια των σπιτιών μας

03-Geld_freezer-2_SCplusV2.jpg

07-Geld_toolbox-24a_SCplusV2.jpg

02-Geld_flowerpot-12_SCplusV2.jpg

06-Geld_medikamente-35_SCplusV2.jpg

01-Geld_wardrobe-19_SCplusV2.jpg

05-Geld_hoover-9_SCplusV2.jpg

08-Geld_mehl-32_SCplusV2.jpg

04-Geld_bett-1_SCplusV2.jpg

Η τράπεζα δεν είχε 4.000 ευρώ

Καλά αυτό είναι απίστευτο που μου συνέβη εχτές. Πήγα σε γνωστή μεγάλη τράπεζα στο κέντρο της Ραφήνας περίπου στις 11.00 να κάνω ανάληψη 4.000 ευρώ. Η απάντηση του ταμία..... ''λυπάμαι δεν έχω να σας δώσω, ελάτε πάλι κατά τις 13.00 !!''. Ναι καλά διαβάσατε.... προσοχή όχι 40.000 ευρώ, αλλά 4.000 !! Μου φάνηκε πολύ περίεργο. Τι συμβαίνει ? Έχουν πρόβλημα ρευστότητας οι τράπεζες ? Έχει τύχει σε κάποιον ?

Απάντηση: Η τράπεζα δεν είχε 4.000 ευρώ

Μαλλον προσπαθουν να δημιουργησουν κλιμα,αφου οι τραπεζες ειναι αρηκτα συνδεδεμενες με το συστημα και την κριση!!!

Re: Η τράπεζα δεν είχε 4.000 ευρώ

Οταν καποιος δεν εχει καποια χρηματα μια δεδομενη χρονικη στιγμη αρκει για να τραβιεται για παντα... για την τραπεζα ομως ή για καποιους αλλους αρκει ενα περαστε αργοτερα...

Δυσκολη ζωη...

Απάντηση: Η τράπεζα δεν είχε 4.000 ευρώ

Συμβαίνει τακτικά, ιδιαίτερα στην ALPHA.

Καλά αυτό είναι απίστευτο που μου συνέβη εχτές. Πήγα σε γνωστή μεγάλη τράπεζα στο κέντρο της Ραφήνας περίπου στις 11.00 να κάνω ανάληψη 4.000 ευρώ. Η απάντηση του ταμία..... ''λυπάμαι δεν έχω να σας δώσω, ελάτε πάλι κατά τις 13.00 !!''. Ναι καλά διαβάσατε.... προσοχή όχι 40.000 ευρώ, αλλά 4.000 !! Μου φάνηκε πολύ περίεργο. Τι συμβαίνει ? Έχουν πρόβλημα ρευστότητας οι τράπεζες ? Έχει τύχει σε κάποιον ?

Δεν μας λες όμως αν πήγες στις 13:00 και αν τότε είχαν να σου δώσουν.

Εδω και αρκετα χρονια κατοπιν εντολης απο τα κεντρικα ολα τα μικρα καταστηματα διαθετουν max 60000-80000 για καθημερινες συναλλαγες. Δεν φταιει καμια κριση για αυτο, για λογους ασφαλειας γινεται, αν και τα χρηματα ειναι παντα ασφαλισμενα. Οποιαδηποτε αναληψη ανω των 3000
πρεπει να γινεται κατοπιν παραγγελιας, την επομενη εργασιμη τα εχουν διαθεσιμα. Στη 1 προφανως ερχοταν η χρηματαποστολη και γι αυτο σου ειπαν να περασεις τοτε. Σε κεντρικα καταστηματα αλλαζει το θεμα.

Δεν μας λες όμως αν πήγες στις 13:00 και αν τότε είχαν να σου δώσουν.

Όχι δεν πήγα στην ίδια γιατί τελικά πήγα σε άλλη τράπεζα.

το συγκεκριμενο δεν εχει καμμια σχεση με την κριση...

σε καθε καταστημα υπαρχει, για λογους ασφαλειας, συγκεκριμενο οριο ταμειου, στο οποιο συμπεριλαμβανεται και το υπολοιπο του ATM...

αν δε, γινει καμμια ληστεια και υπαρχει μεγαλυτερο απο το εκριθεν, θα κοπουν κεφαλια...

προφανως οι ανθρωποι εκαναν κακο προγραμματισμο και εμειναν χωρις χρηματα μεχρι να ερθει η χρηματαποστολη...

Συνήθως οι περισσότεροι πάνε στις τράπεζες με λογαριασμούς στο χέρι. Κάθε φορά που περιμένω στην ουρά και παρατηρώ τους μπροστινούς οι 7-8 στους 10 πληρώνουν. Εκτός αν πας την ημέρα των συντάξεων όπου όλοι οι συνταξιούχοι κάνουν ανάληψη. Άρα λογικά το κάθε υποκατάστημα πρέπει να έχει μια καλή ρευστότητα. Γι αυτό το ανέφερα γιατί μου έκανε εντύπωση.

Πολλές τράπεζες κοροιδεύουν διότι ο μπροστά από εμένα ήθελε 2500 ευρώ, του έδωσε 2000 ευρώ διότι δεν είχε άλλα από ότι του είπε και του είπε επίσης να περάσει στις 1 που θα ερχόταν η χρηματοαποστολή κτλ, ο τύπος έκανε φασαρία πήγε και στον διευθυντή αλλά τίποτα, μετά ήταν η σειρά μου, ζήτησα και πήρα 1500 ευρώ!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Εχουν βαλει προφανως ενα πλαφον ανα πελατη αναλογα τα διαθεσιμα τους .

Η τράπεζα κρατάει στα ταμεία της όσα χρήματα είναι ασφαλισμένα σε περίπτωση ληστείας.
Τα άλλα είναι στο χρηματοκιβώτιο, αλλά και πάλι έχουν βάλει πλαφόν ανά κεφάλι / ημέρα.

Οπότε πρέπει να κλείνεις ραντεβού για περισσότερα, βέβαια αυτό δε το αναγράφει πουθενά όταν ανοίγεις λογαριασμό και καταθέτεις τα χρήματα σου.
Κουράγιο στον ταλαίπωρο καταναλωτή, δηλαδή εμάς.

Αλήθεια τι συμβαίνει αν έχεις σε ένα λογαριασμό για παράδειγμα 20.000 ευρώ, και θέλεις να τα πάρεις όλα ? Σου τα δίνουν χωρίς καμιά ερώτηση ή σε ζαλίζουν τι τα θέλεις κ.τ.λ. Πάντως από ότι ξέρω αν παρουσιάσεις επιταγή άνω των 5.000 ευρώ, σου ζητάνε και παραστατικά ή τιμολόγια. Επίσης τους τελευταίους μήνες ισχύει ότι αν κάνεις αγορά από κατάστημα άνω των 3.000 ευρώ πρέπει να καταθέσεις τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό.

Απάντηση: Re: Η τράπεζα δεν είχε 4.000 ευρώ

Αλήθεια τι συμβαίνει αν έχεις σε ένα λογαριασμό για παράδειγμα 20.000 ευρώ, και θέλεις να τα πάρεις όλα ? Σου τα δίνουν χωρίς καμιά ερώτηση ή σε ζαλίζουν τι τα θέλεις κ.τ.λ. Πάντως από ότι ξέρω αν παρουσιάσεις επιταγή άνω των 5.000 ευρώ, σου ζητάνε και παραστατικά ή τιμολόγια. Επίσης τους τελευταίους μήνες ισχύει ότι αν κάνεις αγορά από κατάστημα άνω των 3.000 ευρώ πρέπει να καταθέσεις τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό.

Δεν εχουν καμμια δουλεια να σε ρωτησουν τι θα τα κάνεις τα χρηματα σου,και φυσικα δεν θα απολογηθεις.Απλα αρχιζουν τη συζητηση γιατι δεν θελουν πιθανον να πανε σε αλλη τραπεζα και να φυγουν απο το καταστημα τους.
Για αγορες ζητανε τραπεζικη επιταγη περα απο καποιο ποσο,που βεβαια ειναι ηλιθιο μετρο γιατι απλα μπορει να δωσεις τις 5.000 σε τρεις φορες