Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» Κύπρου ο κ. Χατζηγιαννάκης αποκάλυψε ακόμη ότι η Λαϊκή έκανε στην Ελλάδα δάνειο κίνησης στην Μονή Βατοπεδίου με το ποσό των 175 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιαννάκη υπάρχουν πολλά τέτοια στοιχεία. Στην ίδια εκπομπή η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου κάλεσε τον κ. Χατζηγιαννάκη να δώσει στην δημοσιότητα όλα αυτά τα στοιχεία. «Καλέστε μας αύριο στην Βουλή και θα σας τα δώσουμε όλα», ήταν η αντίδραση του μέλους του Δ.Σ. της Τράπεζας.

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι αύριο ο κ. Χατζηγιαννάκης θα καταθέσει τα στοιχεία στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

http://left.gr/news/kypros-apokalypseis-meloys-toy-ds-tis-laikis-trapezas

Τελικα μαθαμε οτι οι καταθεσεις δεν ειναι εξασφαλισμενες, γιατι... ειναι επενδυση και ως εκ φυσεως οι επενδυσεις ενεχουν ρισκο.

Το οτι δεν μπορει πια να κυκλοφορησει χρημα εκτος τραπεζικου συστηματος, ακομα και αν προκειται για μισθοδοσια ή καταβολη συνταξης, μαλλον σημαινει πως ολοι εχουμε γινει πλεον "επενδυτες" με το ζορι και δεν το ξερουμε.

Θα το πω στη γιαγια μου να χαρει, μεγαλεια στα γεραματα!

Πληρώνουν τις ζημιές οι καταθέτες και όχι οι μέτοχοι...

τι πιο λογικό;

Αρα, ως επενδυτες, οι καταθετες θα εχουν μεριδιο και στα κερδη!

ωωωωω σταμάτα παλιοκομμουνιστή που ονειρεύεσαι σοβιετ, εχθρέ των αγορών...

Τι έγινε ρε?? Το Ροιτερς μεταδίδει οτι στην Αγγλία έγιναν μεταβιβάσεις εκατομμυρίων όσο καιρό οι τράπεζες της Κύπρου ήταν κλειστές???χααχχααχαχααχ!!!!!

Πληρώνουν τις ζημιές οι καταθέτες και όχι οι μέτοχοι...

τι πιο λογικό;

στην περίπτωση της Λαικής πληρώνουν και οι μέτοχοι διότι εκμηδενίζεται η αξία των μετοχών τους. Φυσικά το πιο λογικό θα ήταν να κληθούν οι μεγαλομέτοχοι να καταβάλλουν σε μετρητά τσ ποσά που λείπουν...

Re: Απάντηση: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Αυτό θα ήταν αντίθετο προς τη σύλληψη της Ανώνυμης Εταιρείας.

ενώ το να πληρώνουν οι καταθέτες τις ζημιές είναι;

να υποθέσω πως όπως θα κουρευτούν οι καταθέσεις θα κουρευτούν και τα δάνεια.... oh wait...

Last edited:
Δεν βλέπω κάτι αστείο..

Μπορεί να μην βλέπεις κάτι αστείο, αλλά καταντά γελοίο το γεγονός οτι ξέρεις κάθε κίνηση πια του κεφαλαίου πριν την κάνει και επίσης το γεγονός οτι κανείς δεν αντιδρά σε τέτοια εγκληματικά οφθαλμοφανή εγκλήματα εναντίον των πολιτών.

Απο αυτή την οπτική λοιπόν εγώ το βρίσκω το λιγότερο αστείο.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

ενώ το να πληρώνουν οι καταθέτες τις ζημιές είναι;

να υποθέσω πως όπως θα κουρευτούν οι καταθέσεις θα κουρευτούν και τα δάνεια.... oh wait...

Αν πάμε στη λογική μιας εταιρείας που χρεωκοπεί, έχουμε δανειστές και οφειλέτες... απλό είναι. Το ζήτημα με τις τράπεζες είναι ότι υπάρχει ολόκληρος εποπτικός και ελεγκτικός μηχανισμός ώστε να μην φτάσουμε στα αποτελέσματα μιας χρεωκοπίας του κοινού δικαίου...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Αν πάμε στη λογική μιας εταιρείας που χρεωκοπεί, έχουμε δανειστές και οφειλέτες... απλό είναι. Το ζήτημα με τις τράπεζες είναι ότι υπάρχει ολόκληρος εποπτικός και ελεγκτικός μηχανισμός ώστε να μην φτάσουμε στα αποτελέσματα μιας χρεωκοπίας του κοινού δικαίου...

http://blogs.hbr.org/cs/2013/03/remember_a_country_is_not_a_co.html
αν και άλλο οι εταιρίες και άλλο τα κράτη φυσικά …

Μπορεί να μην βλέπεις κάτι αστείο, αλλά καταντά γελοίο το γεγονός οτι ξέρεις κάθε κίνηση πια του κεφαλαίου πριν την κάνει και επίσης το γεγονός οτι κανείς δεν αντιδρά σε τέτοια εγκληματικά οφθαλμοφανή εγκλήματα εναντίον των πολιτών.

Απο αυτή την οπτική λοιπόν εγώ το βρίσκω το λιγότερο αστείο.....

Τι να σου πω βρε Αιμίλιε.. Εγώ από σεβασμό στον κοσμάκη που χάνει τα λεφτά του (για να μην πω την οικονομία ολόκληρη της χώρας του..) δεν το θεωρώ καθόλου αστείο, ασχέτως προεκτάσεων.

Τι έγινε ρε?? Το Ροιτερς μεταδίδει οτι στην Αγγλία έγιναν μεταβιβάσεις εκατομμυρίων όσο καιρό οι τράπεζες της Κύπρου ήταν κλειστές???χααχχααχαχααχ!!!!!

Και η δικαιολογία; Για ανθρωπιστικους λόγους :eek::what::banghead:

Sent from my nexus 7 using tapatalk

Τι να σου πω βρε Αιμίλιε.. Εγώ από σεβασμό στον κοσμάκη που χάνει τα λεφτά του (για να μην πω την οικονομία ολόκληρη της χώρας του..) δεν το θεωρώ καθόλου αστείο, ασχέτως προεκτάσεων.

Κοίτα να δεις Δημήτρη. Απο την στιγμή που ο κοσμάκης χάνει τα λεφτά του, έχει και το μαχαίρι και το ψωμί. Αν αποφασίσει ο κοσμάκης(όπως τους αποκαλείς) να μην ξαναχάσει τα "λεφτά" του, ας το δείξει στην πράξη. Τρόποι υπάρχουν, απο τους εύκολους, μέχρι τους πιο "δύσκολους"....

Η εποχή της λύπησης πέρασε...... Καιρός για "σήκωμα" της κεφαλής....και της γροθιάς. Για μένα το "ΟΧΙ" των Κυπρίων ήταν ένα μεγάλο χαμόγελο....

Υ.Γ Βέβαια για να είμαι και ξεκάθαρος, δεν θεωρώ "κοσμάκη" αυτόν που έχει 100.001 ευρώ καταθέσεις.... Αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα και δεν είμαι διατεθειμένος να την ξανακάνω.

Αληθεύει το γεγονός,ότι τα υποκαταστήματα Λαικής και Κύπρου στην Ρωσσία και το Ην.Βασίλειο,λειτουργούσαν κανονικότατα;
Το άκουσα σε τοπικό σταθμό
Μάλιστα υπήρξαν αναλήψεις και μεταφορές κεφαλαίων,δις ευρώ,με το πρόσχημα της αγοράς φαρμακευτικού υλικού και ανθρωπιστικής βοήθειας
Δεν υπήρξε περιορισμός χρηματικού ποσού ανάληψης.
Με λίγα λόγια,ο μικροκαταθέτης,ο ανήμπορος,πληρώνει το μάρμαρο!