Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Re: Απάντηση: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Αληθεύει το γεγονός,ότι τα υποκαταστήματα Λαικής και Κύπρου στην Ρωσσία και το Ην.Βασίλειο,λειτουργούσαν κανονικότατα;
Το άκουσα σε τοπικό σταθμό
Μάλιστα υπήρξαν αναλήψεις και μεταφορές κεφαλαίων,δις ευρώ,με το πρόσχημα της αγοράς φαρμακευτικού υλικού και ανθρωπιστικής βοήθειας
Δεν υπήρξε περιορισμός χρηματικού ποσού ανάληψης.
Με λίγα λόγια,ο μικροκαταθέτης,ο ανήμπορος,πληρώνει το μάρμαρο!

Ναι ναι... Κανονικά λειτουργούσαν... Reuters σήμερα(ή χτες) το πρωι.....

Αν αποφασίσει ο κοσμάκης(όπως τους αποκαλείς) να μην ξαναχάσει τα "λεφτά" του, ας το δείξει στην πράξη. Τρόποι υπάρχουν, απο τους εύκολους, μέχρι τους πιο "δύσκολους"....

Εύκολος τρόπος δεν υπάρχει – ρεαλιστικά το λέω.
Απλά οποιος μπορεί ας μην χρειάζεται λεφτά. Για αυτόν και την οικογένεια του.*

Τα λεφτά του κόσμου θα τα φάνε, άλλοτε με φόρους άλλοτε με κουρέματα άλλοτε με πολέμους άλλοτε με χιλίους δυο τρόπους

Θυμάμαι να συζητάμε…. Ομολόγα κουρεύονται, αυτό κουρέψετε το άλλο κουρέψετε …. Και στο πάπλωμα είναι κακό (είναι όντως σε κάποιες περιπτώσεις)

Τώρα εγώ προσωπικά…
Όποιον και να τάζει ‛σύστημα’ που ‛εγγυάται’ ότι δε θα φάνε του κόσμου τα λεφτά… εγώ δε θα τον πιστέψω.
Θα τον θεωρήσω άλλο εάν πολιτικάντη σαν αυτούς που το έταζαν τόσα χρόνια.
Γιατί είμαι πεισμένος ότι τα λεφτά του κόσμου θα τα φάνε.
Και όσο τα τρώνε κάποιοι θα δίνουν την εγγύηση τους ότι δε θα τα φάνε.
Αλλά θα τα φάνε.

*Στη Μάνη λέμε
Αν κάνεις τα καλά παιδία τα ρούχα τι να κάνεις
Αν κάνεις τα κακά παιδία τα ρούχα τι να κάνεις

(ρούχα = λεφτά, γιατί λεφτά γιοκ. Στην πρώτη περίπτωση τα παιδιά θα ξανακάνουν λεφτά, στη δεύτερη απλά θα τα φάνε όλα.)

ΥΓ. Νομίζω το South Park εσύ το ανέβασες προχθές, καταπληκτικό !

Εύκολος τρόπος δεν υπάρχει – ρεαλιστικά το λέω.
Απλά οποιος μπορεί ας μην χρειάζεται λεφτά. Για αυτόν και την οικογένεια του.*

Τα λεφτά του κόσμου θα τα φάνε, άλλοτε με φόρους άλλοτε με κουρέματα άλλοτε με πολέμους άλλοτε με χιλίους δυο τρόπους

Θυμάμαι να συζητάμε…. Ομολόγα κουρεύονται, αυτό κουρέψετε το άλλο κουρέψετε …. Και στο πάπλωμα είναι κακό (είναι όντως σε κάποιες περιπτώσεις)

Τώρα εγώ προσωπικά…
Όποιον και να τάζει ‛σύστημα’ που ‛εγγυάται’ ότι δε θα φάνε του κόσμου τα λεφτά… εγώ δε θα τον πιστέψω.
Θα τον θεωρήσω άλλο εάν πολιτικάντη σαν αυτούς που το έταζαν τόσα χρόνια.
Γιατί είμαι πεισμένος ότι τα λεφτά του κόσμου θα τα φάνε.
Και όσο τα τρώνε κάποιοι θα δίνουν την εγγύηση τους ότι δε θα τα φάνε.
Αλλά θα τα φάνε.

*Στη Μάνη λέμε
Αν κάνεις τα καλά παιδία τα ρούχα τι να κάνεις
Αν κάνεις τα κακά παιδία τα ρούχα τι να κάνεις

(ρούχα = λεφτά, γιατί λεφτά γιοκ. Στην πρώτη περίπτωση τα παιδιά θα ξανακάνουν λεφτά, στη δεύτερη απλά θα τα φάνε όλα.)

ΥΓ. Νομίζω το South Park εσύ το ανέβασες προχθές, καταπληκτικό !

Ως "Ευκολο" τρόπο, εννοώ να πάνε οι μικροκαταθέτες να σηκώσουν οτι έχουν....(σε Παγκόσμια κλίμακα)...

Ως "Δύσκολο" τρόπο, εννοώ να βγουν στους δρόμους και να συγκρουστούν με όποιον θέλει να της "σώσει"...

Ως προς αυτό που λες στην ουσία δεν διαφωνώ.... Θα τα φάνε τα λεφτά, αλλά προτιμώ να τα φάνε και να βγω έξω να φάω και εγω τα λαρύγγια τους, απο το να τα φάνε και να λέω..."λυπηθείτε" μας....

Ως "Ευκολο" τρόπο, εννοώ να πάνε οι μικροκαταθέτες να σηκώσουν οτι έχουν....(σε Παγκόσμια κλίμακα)...

Ως "Δύσκολο" τρόπο, εννοώ να βγουν στους δρόμους και να συγκρουστούν με όποιον θέλει να της "σώσει"...

Ως προς αυτό που λες στην ουσία δεν διαφωνώ.... Θα τα φάνε τα λεφτά, αλλά προτιμώ να τα φάνε και να βγω έξω να φάω και εγω τα λαρύγγια τους, απο το να τα φάνε και να λέω..."λυπηθείτε" μας....

Ε ναι τα ‛λυπηθείτε μας’ δε χωράνε στην σημερινή κοινωνία. Εκεί που είμαστε.
Λαρύγγια ξεκίνα αν θες να τρως από τώρα , Δεκαετίες, Αιώνες , τα ίδια κάνουν… και τόσα φαγωμένα λαρύγγια… φάε λαρύγγια για αυτά που συνέβησαν πριν δύο δέκα χρόνια ή πενήντα… το ίδιο είναι…

αλλά πάλι κάποιοι δίνουν εγγυήσεις.
Ξέρεις γενικά εγγύηση για το μέλλον … δεν υπάρχει … στοίχημα / μέντιουμ / πολίτικοι κ.ο.κ. υπάρχει

Ας πάνε να τα πάρουν τα λεφτά …δεν είναι αυτός εύκολος τρόπος ούτε *εγγυημένος* για το τι θα συμβεί στο εγγύς μέλλον.
Μη ξεχνάς ότι κάποιοι είχαν έτοιμα σχέδια ακόμα και για τα λεφτά στα μπαούλα. Και οι γεωπολιτικές ισορροπίες (τρομάρα μας) αλλάζουν άμεσα.

Φιλικά δηλαδή, σου λέω για την κουβέντα, Μην εγγυάσαι ούτε εσύ λύσεις ... άσε το στους πολιτικάντηδες και τα μέντιουμ.
Εμείς καλά θα κάνουμε να μην τους πιστεύουμε.

Ε ναι τα ‛λυπηθείτε μας’ δε χωράνε στην σημερινή κοινωνία. Εκεί που είμαστε.
Λαρύγγια ξεκίνα αν θες να τρως από τώρα , Δεκαετίες, Αιώνες , τα ίδια κάνουν… και τόσα φαγωμένα λαρύγγια… φάε λαρύγγια για αυτά που συνέβησαν πριν δύο δέκα χρόνια ή πενήντα… το ίδιο είναι…

αλλά πάλι κάποιοι δίνουν εγγυήσεις.
Ξέρεις γενικά εγγύηση για το μέλλον … δεν υπάρχει … στοίχημα / μέντιουμ / πολίτικοι κ.ο.κ. υπάρχει

Ας πάνε να τα πάρουν τα λεφτά …δεν είναι αυτός εύκολος τρόπος ούτε *εγγυημένος* για το τι θα συμβεί στο εγγύς μέλλον.
Μη ξεχνάς ότι κάποιοι είχαν έτοιμα σχέδια ακόμα και για τα λεφτά στα μπαούλα. Και οι γεωπολιτικές ισορροπίες (τρομάρα μας) αλλάζουν άμεσα.

Φιλικά δηλαδή, σου λέω για την κουβέντα, Μην εγγυάσαι ούτε εσύ λύσεις ... άσε το στους πολιτικάντηδες και τα μέντιουμ.
Εμείς καλά θα κάνουμε να μην τους πιστεύουμε.

Βρε ποιος μιλάει για πολικάντηδες??? Εμείς τι κάνουμε είναι το θέμα.....και είπα την άποψη μου για το τι πρέπει να γίνει...

Βρε ποιος μιλάει για πολικάντηδες??? Εμείς τι κάνουμε είναι το θέμα.....και είπα την άποψη μου για το τι πρέπει να γίνει...

Και αν μου επιτρέπεις όχι μόνο τι κάνουμε
άλλα και τι κάναμε τόσο χρόνια
ή τι νομίζαμε οτι κάναμε

Και αν μου επιτρέπεις όχι μόνο τι κάνουμε
άλλα και τι κάναμε τόσο χρόνια
ή τι νομίζαμε οτι κάναμε

Ναι αλλά αυτοί που υπόκεινται κάτω απο τους "όρους" που θέτεις... όχι τσουβαλιάσματα....

Ανοικτή φαίνεται ότι αφήνει πλέον η Κομισιόν τη συμμετοχή μεγαλοκαταθετών στις διασώσεις τραπεζών. Η Σαντάλ Χιουζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου εσωτερικής αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο, τόνισε ότι στην πρόταση της Κομισιόν που συζητείται στο Συμβούλιο δεν μπορεί να αποκλεισθεί ότι οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για διασώσεις τραπεζών.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, πρέπει να εκσυγχρονιστεί και η κοινοτική οδηγία για την εγγύηση καταθέσεων για κάτω των 100.000 ευρώ. Η Σ. Χιουζ σημείωσε ότι οι προτάσεις της Επιτροπής είναι ξεκάθαρες και εξηγούν ποια στιγμή θα επεμβαίνει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στο μεταξύ, κράτησε αποστάσεις από τις αρχικές δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τις οποίες το πρόγραμμα που αποφασίστηκε για την Κύπρο συνιστά ένα "νέο πρότυπο" για την επίλυση τραπεζικών προβλημάτων στην Ευρωζώνη, πήρε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σχολιάζοντας την αναφορά του Γ. Ντάισελμπλουμ, η κ. Χιουζ τόνισε ότι η περίπτωση της Κύπρου είναι μοναδική, η κατάσταση της ειδική και δεν συνιστά ιδανικό μοντέλο που μπορεί να επαναληφθεί.

http://www.alterthess.gr/content/anoiksan-oi-askoi-toy-aioloy-gia-tis-katatheseis

-bye-

Ναι αλλά αυτοί που υπόκεινται κάτω απο τους "όρους" που θέτεις... όχι τσουβαλιάσματα....

Σε έχασα δε ξέρω για ποιους μιλάς, για όρους.
μιλάω προφανώς πρώτα από όλα προσωπικά για εμένα και πως το αναλαμβάνομαι.
Και δε μπορώ να τσουβαλιάσω όλους στο σακί μου.

Σε έχασα δε ξέρω για ποιους μιλάς, για όρους.
μιλάω προφανώς πρώτα από όλα προσωπικά για εμένα και πως το αναλαμβάνομαι.
Και δε μπορώ να τσουβαλιάσω όλους στο σακί μου.

Ναι βρε το ίδιο λέμε.... Απλώς το γενίκευσες και το προσδιόρισα....για να μην "χαθούμε".

Ρε τι μαθαίνει κανείς διαβάζοντας το νήμα.....

Αν δουλεύεις 20 χρόνια και έχεις αποταμιεύσει καμιά 50ριά χιλιάρικα θεωρείσαι πλούσιος.

Aν τύχει δε και σε απολύσουν μετά από 20 χρόνια εργασίας, πάρεις καμιά 50ριά χιλιάρικα αποζημίωση και ο λογαριασμός σου ανέλθει στα 100 χιλιάρικα, τότε θεωρείσαι κεφάλαιο...... :flipout:

Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Mα φυσικά. Άλλωστε οι καταθέσεις δεν είναι ούτε ιδιοκτησία ούτε αποταμίευση. Είναι επένδυση. Δεν το ξέρατε;

Αυτές τις μέρες το έμαθα και αυτό,είμαι σε αναμονή να μάθω και άλλα που μου έχουν διαφύγει!
Γηράσκω αεί διδασκόμενος

Ρε τι μαθαίνει κανείς διαβάζοντας το νήμα.....

Αν δουλεύεις 20 χρόνια και έχεις αποταμιεύσει καμιά 50ριά χιλιάρικα θεωρείσαι πλούσιος.

Aν τύχει δε και σε απολύσουν μετά από 20 χρόνια εργασίας, πάρεις καμιά 50ριά χιλιάρικα αποζημίωση και ο λογαριασμός σου ανέλθει στα 100 χιλιάρικα, τότε θεωρείσαι κεφάλαιο...... :flipout:

Άσε αν έχεις αναγκαστεί να πουλήσεις το σπίτι σου.. εκεί να δεις καπιτάλας που είσαι...

Ε, ρε τι διαβάζουμε...

Ευτυχώς και πάλι που επιβεβαιώνεται.....το "τα γραπτά μένουν"...

Υ.Γ Βέβαια για να είμαι και ξεκάθαρος, δεν θεωρώ "κοσμάκη" αυτόν που έχει 100.001 ευρώ καταθέσεις.... Αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα και δεν είμαι διατεθειμένος να την ξανακάνω.

Πως ο "κοσμάκης" γίνεται κεφάλαιο....μόνο κάποιοι "ειδήμονες" το γνωρίζουν.... Φυσικά αυτός που έχει βγάλει τα "συμπεράσματα" του για τα λεγόμενα του άλλου, θα σπεύσει να τα πει, μη σκεπτόμενος οτι μπορεί και να σφάλει...ή οτι μπορεί να μην αφορά το "σύνολο" των καταθετών αυτό που ειπώθηκε εκ μέρους μου...

Φευ....και πολύ ασχολήθηκα...

προτείνω να μετονομαστεί το νήμα σε : "που πάνε οι καταθέσεις".

Θα το επιλύσουμε με ένα ποστ. Στην καθαρή και ισχυρή Γερμανία...