suzakias
Banned
Αν μπορεις λεει..... ολοι εδω και 2-3 χρονια αυτο κανουν. Ασφαλες θα ειναι σε ενα μερος που θα τα βλεπω και θα με βλεπουν, διοτι αν τα αφησω εκιες που ειναι το μερκολη θα μου τα κλεψει..... να καλα διαβαζετε, θα μου τα κλεψει
Βγαλτε της καταθεσεις σας, μονον ετσι θα της εχετε.
Και που θα τις βάλεις ρε φιλε ?
Δεν είναι απλό. Ουτε ασφαλές. Ουτε και αυτό.
Ουτε μπορείς καθε μηνα να το κάνεις.
Ακομα και αν καποιος παρει ολα του τα χρηματα απο την τραπεζα και τα βαλει σε χρηματοκιβωτιο ή τα θαψει στον κηπο, υπαρχει οριο στις επιτρεπτες συναλλαγες με μετρητα.
Ηταν 1.300 και μετα ειπαν οτι θα γινει 500 . Επομενως δεν μπορεις πλεον ουτε μια αγορα να κανεις, απλα βγαζοντας απο το σεντουκι το "μαρουλι".
Το ειπα παραπανω, πλεον θελοντας και μη ειμαστε ολοι "επενδυτες"...
Ξέρω 'γω? Ίσως σε θυρίδες. Μια σύμβαση μίσθωσης είναι, δεν αποκτά τίποτα η τράπεζα και δεν μπορεί να βάλει, εννοείται, νομίμως χέρι. Φυσικά και οι θυρίδες διαρρηγνύονται. Υπάρχουν μεν ειδικές προδιαγραφές που μάλλον τηρούνται, αλλά τίποτα δεν είναι απόρθητο.
Ακομα και αν καποιος παρει ολα του τα χρηματα απο την τραπεζα και τα βαλει σε χρηματοκιβωτιο ή τα θαψει στον κηπο, υπαρχει οριο στις επιτρεπτες συναλλαγες με μετρητα.
Ηταν 1.300 και μετα ειπαν οτι θα γινει 500 . Επομενως δεν μπορεις πλεον ουτε μια αγορα να κανεις, απλα βγαζοντας απο το σεντουκι το "μαρουλι".
Νομίμως χέρι ούτε στις καταθέσεις μπορεί να σου βάλει, αλλά να που βρέθηκε τρόπος, χωρίς μάλιστα να έχει λόγο η βουλή της χώρας στην οποία επιβάλλεται.
Οπότε το να συζητάμε για νόμους όταν βασιλεύει η ανομία και το κόψε-ράψε αυτών κατά το δοκούν των τραπεζών είναι το λιγότερο αστείο.
αχαχαχαχ το αλλο με τον τοτο το ξερεις!!!!!! καποτε θεωρουσαμε ενα βιβλιο τιμολογιο, τωρα ανα 15-30 μερες για το λογο οτι θα κοβουν κατω απο τα 550 γιουρο...... οχι σε ολα αλλα στα περισσοτερα προϊοντα.Ακομα και αν καποιος παρει ολα του τα χρηματα απο την τραπεζα και τα βαλει σε χρηματοκιβωτιο ή τα θαψει στον κηπο, υπαρχει οριο στις επιτρεπτες συναλλαγες με μετρητα.
Νομίμως χέρι ούτε στις καταθέσεις μπορεί να σου βάλει, αλλά να που βρέθηκε τρόπος, χωρίς μάλιστα να έχει λόγο η βουλή της χώρας στην οποία επιβάλλεται.
Οπότε το να συζητάμε για νόμους όταν βασιλεύει η ανομία και το κόψε-ράψε αυτών κατά το δοκούν των τραπεζών είναι το λιγότερο αστείο.
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η Ελλάδα δεν έχει ολόδικό της νόμισμα για να μπορεί να επιβάλει τέτοιο κουμάντο. Εξάλλου, πού το κώλυμα, θα έχεις βγάλει τα χρήματά σου, οπότε δικαιολογείς την προέλευσή τους, και θα τα καταθέτεις στο λογαριασμό του αντισυμβαλλόμενού σου σε περίπτωση συναλλαγής. Ο οποίος τη στιγμή που θα πιστώνονται στον λογαριασμό του θα τα αναλαμβάνει. Δεν υπάρχει καμία απαγόρευση κατοχής μετρητών. Χώρια που εάν αλλάξουν οι όροι λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, τίθεται εν αμφιβολία η συνταγματικότητα ενός νόμου που θα υποχρεώνει τους πολίτες να διακινδυνεύουν την περιουσία τους δίχως να έχουν ώφελος.
Με τραπεζικές επιταγές, πιστωτικές κάρτες ή με χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού του αγοραστή θα πρέπει να γίνονται από την 1η Ιανουαρίου του 2013 όλες οι συναλλαγές, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 500 ευρώ.
Πηγη
Δεν είναι έτσι. Εάν δεις μια τράπεζα σαν επιχείρηση, ως καταθέτης δεν είσαι παρά ένας δανειστής της. Αντικείμενο της μεταξύ σας σύμβασης είναι τα ίδια τα χρήματά σου. Δεν είναι το ίδιο στην περίπτωση της θυρίδας. Εκεί αντικείμενο της σύμβασης με την τράπεζα, είναι η μίσθωση του χώρου της θυρίδας και τίποτε άλλο. Νομολογημένα αυτά τα πράγματα. Γι' αυτό και δεν υπάρχει ευθύνη απέναντί σου σε περίπτωση κλοπής, παρά μόνο όταν δεν έχουν τηρηθεί οι σχετικοί κανόνες ασφαλείας, οπότε πηγαίνουμε πάλι στις διατάξεις των μισθώσεων (πραγματικό ελάττωμα).
Νομιζω οτι ειναι ακριβως ετσι.
Δεν λεει τιποτα για καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμο του πωλητη. Αλλωστε κατι τετοιο θα ακυρωνε τον σκοπο του μετρου, ο οποιος στην ουσια ειναι ακριβως αυτο που συζηταμε, η απαγορευση δηλαδη πρακτικα της κατοχης μετρητων.
Οσο για το σπασιμο των αγορων σε 500αρικακια, σε καποιες αγορες πραγματι μπορει να λειτουργησει αλλα στην πραξη τα παραθυρακι ειναι πολυ μικρο.
Πως θα πεισεις την αλυσιδα ηλεκτρικων να σου "σπασει" την αγορα μιας τηλεορασης πχ των 1200 ή ακομα χειροτερα την αντιπροσωπεια αυτοκινητων για μια αγορα των 20.000 ;
Γιατί λέει πουθενά ότι εγώ όταν βάζω τα λεφτά μου σε μια τράπεζα μπορεί ο οποιοσδήποτε πέραν εμού να μου τα πάρει?
Πολύ μεγάλη πίστη έχεις στους νόμους, μου κάνει εντύπωση.
Τα παραπάνω καταμαρτυρούν ένα νευρικό κράτος που έχει χάσει την μπάλα και δεν ξέρει τι του γίνεται. Όχι ένα σύστημα που να λειτουργεί.
Και ποιος εγκαινίασε το πρώτο κατάστημα της τράπεζας Κύπρου;
![]()
Τι να λέμε τώρα...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.