Κίνδυνοι τοποθέτησης στο ταβάνι

aligator

Established Member
18 August 2007
114
Καλησπέρα σ' όλη την τρελοπαρέα.

επειδή πρόκειται στο σαλόνι μου να τοποθετήσω λιαν συντόμως τα ακόλουθα ομολογώ ότι έχω ένα μεγάλο προβληματισμό.

Υπάρχει περίπτωση να φύγουν από τη θέση τους και να μου έρθουν στο κεφάλι ;

• Projector BenQ W7000+ (~7 kg) με βάση Vogels PPC 1000. Θα είναι ακριβώς πάνω από τον καναπέ.
  • Οθόνη προβολής Ligra Cinedomus 122 (~16 kg).

Εννοείται ότι θα ακολουθηθούν όλες οι οδηγίες αλλά αυτό αρκεί για την χώρα μας ; Μήπως τελικά είναι πολύ επικίνδυνο για το σαλόνι όπου παίζουν τα παιδιά ; Μήπως είμαι υπερβολικός ;

Κανενα απολυτως προβλημα.! Αναλογως των βιδων/στριφονιων κρεμας και τον...κλουζω.! :flipout:

Re: Απάντηση: Κίνδυνοι τοποθέτησης στο ταβάνι

Είσαι όντως υπερβολικός. Εκτός αν σου κάνει την τοποθέτηση ο Κλουζώ.

Το ξέρω. Είμαι νέος πατέρας και αγχώνομαι υπερβολικά. Φαντάσου ότι έχω δυο μήνες όλα τα πράγματα στο σαλόνι και δεν τα έχω κρεμάσει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κίνδυνοι τοποθέτησης στο ταβάνι

Το ξέρω. Είμαι νέος πατέρας και αγχώνομαι υπερβολικά. Φαντάσου ότι έχω δυο μήνες όλα τα πράγματα στο σαλόνι και δεν τα έχω κρεμάσει.

Το καταλαβαίνω, είναι όμως καθαρά ψυχολογικό.
Αν, όπως λέει κι ο Γιάννης, βάλεις τα σωστά στριφόνια, πριν κρεμάσεις τον προβολέα κρεμάσου εσύ απ´ τη βάση και θα δείς οτι αντέχει πολύ περισσότερα κιλά απ´ ότι νομίζεις.

Μόλις θα ολοκληρώσω την τοποθέτηση και το μασκάρεμα θα σας φωνάξω για πιστομαχία και φυσικά review.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Όσο για τα στριφόνια θα δοκιμάσω να κρεμάσω τη πεθερά :violent-smiley-030:

Βάλε πιο δίπλα από τη βάση και ένα φυτευτό μπουζόνι (είναι βίδες με σπείρωμα και από τα δύο άκρα) με βαρέως τύπου σιδερένιο βύσμα (ούπατ), θα το βρεις σετάκι σε καλά μαγαζιά ειδών στερέωσης, θα έλεγα Μ10 τουλάχιστον, και στο άκρο που θα περισσεύει από το ταβάνι βίδωσε μια ναυτική μάπα αντίστοιχου μεγέθους (ένα στρογγυλό δαχτυλίδι σκέψου). ΑΠό εκεί πέρνα ένα συρματόσχοινο των 3-4 mm και πιάσε από κάπου το προτζέκτορα...αν τυχόν γίνει καμμιά στραβή ποτέ με τη βάση η τις βίδες που πιάνει πάνω στη βάση ο προτζέκτορας θα έχεις ακόμη μία δικλείδα ασφαλείας να μην πέσει σε κεφάλι.
Δες στη φώτο πως περίπου φαίνεται, είχα κρεμάσει κάποτε ένα κεντρικό με τέτοια. Μπορείς να βάλεις και πιο λεπτό συρματόσχοινο, υπάρχει ένα συστηματάκι με ένα ωραίο εξάρτημα που το περνάς από μέσα για να ασφαλίσει και να φτιάξεις βρόγχο και δεν θα χρειαστείς τους σφιγκτήρες που φαίνονται στη φωτο.
Τώρα που έχει φύγει το κεντρικό μου βάζεις ιδέες με την πεθερά!:flipout:

2013-02-18 13.14.20.jpg

asterix.gif

πραγματικά προβληματίζομαι ως προς το ποιό είναι το πιο αστείο. Το ποστ του υπερηχά ή η τοποθέτηση του προβολέα από τον Κλουζό! :flipout:

Σε γενικές γραμμές πάντως, για να γίνει η τοποθέτηση του προβολέα και του πανιού θα χρειαστούν δύο άτομα ούτως ή άλλως. Απ ότι καταλαβαίνω το σπορ των μερεμετιών ο φίλος που άνοιξε το thread δεν το κατέχει (σαν και μένα ένα πράμα δηλαδή). Όταν είχα κάνει την τοποθέτηση του πανιού μου είχα φροντίσει να αγγαρέψω ένα φίλο που εργάζεται στον κατασκευαστικό κλάδο και η δουλειά έγινε στο άψε σβήσε. Για κοίτα λίγο στο στενό οικογενειακό και φιλικό σου κύκλο...

πραγματικά προβληματίζομαι ως προς το ποιό είναι το πιο αστείο. Το ποστ του υπερηχά ή η τοποθέτηση του προβολέα από τον Κλουζό! :flipout:

Σε γενικές γραμμές πάντως, για να γίνει η τοποθέτηση του προβολέα και του πανιού θα χρειαστούν δύο άτομα ούτως ή άλλως. Απ ότι καταλαβαίνω το σπορ των μερεμετιών ο φίλος που άνοιξε το thread δεν το κατέχει (σαν και μένα ένα πράμα δηλαδή). Όταν είχα κάνει την τοποθέτηση του πανιού μου είχα φροντίσει να αγγαρέψω ένα φίλο που εργάζεται στον κατασκευαστικό κλάδο και η δουλειά έγινε στο άψε σβήσε. Για κοίτα λίγο στο στενό οικογενειακό και φιλικό σου κύκλο...

Ναι δεν το έχω καθόλου με τα μαστορέματα. Είμαι της άοπψης ο καθένας ειδικός στον κλάδο του. Θα έρθει συνεργείο για την εγκατάσταση αλλά θέλω να είμαι σίγουρος.

Αν δεις τον τρόπο με τον οποίο είναι (κατά 99%) στηριγμένα τα φωτιστικά στο σπίτι σου θα φρικάρεις. Ο προβολέας αν χρησιμοποιηθούν κατάλληλες βίδες και ούπα, θα πέσει μαζί με την πλάκα αν γίνει σεισμός.

Στα φωτιστικά κολλήσατε?
βιβλιοθήκες και ντουλάπες που έχετε είναι πιασμένες στον τοίχο?

αντε να σου πέσει (Θεός φυλάξοι) πολύφωτο, σκεφτείτε βιβλιοθήκη, σκρίνιο ή ντουλάπα?
γι αυτό πρέπει να βάζετε στα χαμηλά ράφια βινύλια....:afro:

Nα κοιταξεις τον προβολεα σου πριν τον τοποθετησεις, ποιο firmware εχει.
Αν εχει κατω απο το 1.03 να τον πας στην αντιπροσωπεια να σου περασουν το τελευταιο. Ειχε ενα θεμα με το 1:1 pixel mapping οπου το ελυσαν.

Nα κοιταξεις τον προβολεα σου πριν τον τοποθετησεις, ποιο firmware εχει.
Αν εχει κατω απο το 1.03 να τον πας στην αντιπροσωπεια να σου περασουν το τελευταιο. Ειχε ενα θεμα με το 1:1 pixel mapping οπου το ελυσαν.

Αααα...... Είπα κι εγώ... Γιατί αν υποψιαστώ οτι η BenQ βελτιώνει και τη στήριξη στο ταβάνι με καινούριο firmware.... θα πεθάνω... :ernaehrung004:

Αααα...... Είπα κι εγώ... Γιατί αν υποψιαστώ οτι η BenQ βελτιώνει και τη στήριξη στο ταβάνι με καινούριο firmware.... θα πεθάνω... :ernaehrung004:

Σαφως και τη βελτιωνει μπαμπη. Κατεβασαν τις στροφες στον χρωματικο και τα φουρφουρια, για λιγοτερους κραδασμους. :flipout:

Re: Απάντηση: Κίνδυνοι τοποθέτησης στο ταβάνι

γιατί ρε Μπάμπη?
ΤΙ σημαίνει στο κάτω κάτω firmware?