Κινέζικα παπιά-σκούτερ

28 June 2006
2,941
Συμφορουμίτες, για πείτε καμμιά γνώμη. Ξεκίνησα πριν μήνες να πάρω ένα δίτροχο για μικρομετακινήσεις εδώ στην περιοχή (το πολύ 2-3 χλμ).
Πρώτα σκέφτηκα ηλεκτρικό ποδήλατο - έχει ανηφορίτσες και εκτός του ότι δεν είμαι και ο πιο φιτ τύπος, δε λέει να πηγαίνω στο σχολείο και να μυρίζω ιδρωτίλα- αλλά μόλις είδα τις τιμές συγχίστηκα. Για απλό μεταφορικό μέσο, πανάκριβα. Αν το δούμε και σαν άθληση-χόμπυ το πράγμα αλλάζει βέβαια, αλλά με τα λεφτά που κάνουν - και λιγότερα -στράφηκα στη λύση μηχανάκι.

Χαμός. Κάποτε έπαιρνες ένα c50 και τελείωνες, τώρα έχει ότι βάλει ο νους του ανθρώπου. Μοιραία έπεσε το μάτι μου και στα κινέζικα, όπως π.χ αυτά:

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2580679/

και

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2417631/

που είναι εξευτελιστικά φθηνά. Βλέπω βέβαια στο δρόμο κάποια που μετά από 2-3 χρόνια έχουν γίνει αξιοθρήνητα (τα πλαστικά κομμάτια, κοντέρ-φώτα κίτρινα αδιαφανή, σκουριές σε βίδες κλπ), αλλά από αξιοπιστία - το αισθητικό μέρος δε με σκοτίζει -έχω ακούσει/διαβάσει τα αντιφατικότερα πράγματα και από χρήστες που ρώτησα και σε σχετικά με δίκυκλα φόρα.

Από "τόχω 5 χρόνια και δεν έχει κάνει κιχ" μέχρι "το έδωσα σε 6 μήνες γιατί ήμουν κάθε βδομάδα στο μάστορα".

Κάθε γνώμη-εμπειρία θα βοηθούσε.

Υ.Γ αυτό με τα πλαστικά που έγραψα πιο πάνω, το παθαίνουν από τον ήλιο. Κυριολεκτικά αποσυντίθενται. Είναι όμως περισσότερο αισθητικό και λιγότερο λειτουργικό πρόβλημα

Κωνσταντινε απο το πρωτο μακρυα,χιλιες φορες το ηλεκτρικο ποδηλατο..Κινεζικο+μικρες ροδες=υψηλες πιθανοτητες ατυχηματος.Απο κει και περα εγω αν ημουν στη θεση σου με τα 700 που απο οτι καταλαβα διαθετεις,θα εψαχνα στα μεταχειρισμενα,μια χαρα μηχανακια θα βρεις,και οχι μονο για μεταφορα 2-3 χλμ.επανερχομαι.

Παρ'ολο που εχω μηχανη, ειχα αγορασει ενα μικρακι διχρονο ΚΥΜCO πριν 10 χρονια ακριβως, μονο και μονο για γυρω γυρω στην περιοχη μου οταν η μηχανη ηταν στη Χιο.
Απο τοτε μεχρι σημερα, επειδη το αμελω, του εχω αλλαξει 2-3 φορες μπουζι, 1 φορα μπαταρια και εχω κανει κατα καιρους 2-3 απλα service των 30 ευρω.. Εξαιρετικα αξιοπιστο. Ποτε δεν με αφησε.
Φετος ξαναπηρα το ιδιο γιατι το αλλο εχει πια κουραστει, δεν εχει το νευρο που ειχε, παρολο που ειναι πληρως λειτουργικο! Διχρονο παλι, ΚΥΜCO παλι, αλλα με αλλο ονομα, ουτε καν θυμαμαι πως λεγεται.

Τα πλαστικα του ειναι σε αψογη κατασταση για την ηλικια του. Γυρω στα 1200 ευρω, τοτε και τωρα.

Ευχαριστώ συμφορουμίτες, εν ανάγκη πάω και μέχρι καμμιά 1000αριά ευρώ, δεν θα ήθελα παραπάνω. Νίκο με τα μεταχειρισμένα δε βρίσκω άκρη.. 9 στις 10 φορές οι περιγραφές στις αγγελίες είναι άλλα αντί άλλων, τις λίγες φορές που είδα "καθαρά" μηχανάκια, ζητούσαν 20% κάτω από την τιμή του καινούριου για 2-3 ετών οχήματα. Δε λέω, λογική μπορεί να είναι η μείωση, αλλά σε απόλυτες τιμές μιλάμε για 300 ευρώ κάτω. Αρχίζουν και σου μπαίνουν ιδέες για καινούριο/δόσεις κλπ.

Αυτό που λες Χιωτη με το kymco είναι που με μπερδεύει: Έχω δει κι άλλους χρήστες ευχαριστημένους με τα συγκεκριμένα, αλλά ξέρω και 5 (πέντε) ιδιοκτήτες παπιών kymco με κατεστραμένα κιβώτια ταχυτήτων. Ο ένας μάλιστα παραλίγο να πέσει γιατί μπλόκαρε η μετάδοση. Ο εξουσιοδοτημένος τους παραμύθιαζε ότι αυτό έγινε επειδή αμέλησαν κανα δυο μήνες να αλλάξουν λάδια...

Υ.Γ Νίκο, 12ιντσος τροχός δεν είναι και τόοοσο ανασφαλής. Ούτως ή άλλως όμως τα σκούτερ μου φαίνονται λίγο παράξενα (είμαστε και λίγο αρχαίοι, της εποχής του παπιού). Τα ανέφερα γιατί σήμερα είναι τα πιο δημοφιλή

Kωστα οπως στα λέει ο Νικος είναι με αυτα τα ροδάκια
παρε ιαπωνα μ/χ σε σκουτερ και δωσε κάτι παραπάνω
θα κάνεις απόσβεση dt
ξέρεις ποσες μερες περνάς με 10ε βενζίνη?
αχαχαχαχαχα
ξέρεις ποσο εχει το σήμα?
το εισητήριο στο καράβι??
μπουαχαχαχαχα
ταξί να πάρεις περισσοτερα ειναι

Κωστη πιστεψε με,αυτα τα καρουλια ειναι επικινδυνα,οδηγω σκουτερ χρονια.Να φανταστεις οτι τα τελευταια 4 οδηγω ενα mega σκουτερ της Gillera που κοστιζε καινουριο 8κ,ε,ακομα και αυτο με τις μικρες του ροδες ειναι επισφαλες αν το οδοστρωμα δεν ειναι τελειο.Δες κατι σε SYM η Kymco με μεγαλους τροχους σε δευτερο χερι,η αλλοιως τσιμπα ενα παπι επταετιας-οκταετιας οπως κανενα kawasaki Kaze R με 7-8 κατοσταρικα και εισαι σουπερ.Δεν παθαινουν τιποτα αυτα..

Τα Κymco που αναφερω ειναι αυτοματα (1 ταχυτητα) διχρονα, το τελευταιο μου λεγεται like50. Το κιβωτιο ειναι απλο. Ισως υπαρχουν αλλα, με ταχυτητες, αλλα δεν ξερω γι'αυτα. Παντως πολλα "rent-a-bike" τα προτιμουν τα 50ρια αυτα λογω αξιοπιστιας.
Για τις ροδες που λενε τα παιδια, σαφως οσο μεγαλυτερη ακτινα τοσο καλυτερη ευσταθεια, αλλα καταλαβαινω οτι θα το χρησιμοποιεις σε μικρη ακτινα και σε περιοχη που γνωριζεις καλα. Γιαυτο το προτεινα. Καλη τυχη τελικα :)

Και γιατι οχι ενα μεταχειρισμενο τσοπερακι 250-400 κυβικα ?

Μακρια απο κινεζιες
στην ουσια ειναι πανακριβα αν υπολογισουμε οτι πιο συχνα αλλαζουμε πιστονια απο μπουζια
ισχυει και για τα παπια kymco αφου αυτο μια διελυε το κομπλερ της μιζας,ενω σε τακτα διαστηματα εκαιγε φλατζα κεφαλης.
με τη συμπληρωση δε 4000km ξαφνικα εκαιγε λαδια ανευ λογου και αιτιας
προτεινω ενα οποιδηποτε απο τα κλασσικα γιαπωνεζικα

Ψάξε για Honda SH150 μεταχειρισμένο. Θα βρεις ένα σκασμό.

Είναι τέρας αξιοπιστίας (το δικό μου έχει 65.000χλμ απο το 2004, και δεν έχει πάθει το παραμικρό), έχει 16'' τροχούς, είναι γρήγορο (για τα κυβικά του), οικονομικό, άνετο και τρελά πρακτικό. Μπορείς να μεταφέρεις απίστευτη ποσότητα πραγμάτων.

ΥΓ: Εναλλακτικά δες και για SYM HD200

Last edited:
Εξαιρετική επιλογή το sh150 και τέρας αξιοπιστίας!!!

Δες και κανένα Innova 125... σκυλιά και αυτά!

Καθε παπι εκτος Honda και ειδικα c50 και astrea 100 δεν "υφισταται".

Κατις τετοιους σαν κι εσενα ακουσα και πηρα Innova και μονο τους τελευταιους 14 μηνες εχω ξηλωθει κοντα 700 σε ζημιες.
Μπιελα, στροφαλο, καμπανες, μπ****λο με τα ολα του ορκιστηκα στην επομενη ζημια θα το στειλω στο λιμανι του Περαματος.

Κοινως ο καθενας λεει οτι θελει βασιζομενος στην εμπειρια του και μονο βγαζοντας καλη η κακη ολοκληρη σειρα χιλιαδων κομματιων επειδη δοκιμασε ενα.

Κατις τετοιους σαν κι εσενα ακουσα και πηρα Innova και μονο τους τελευταιους 14 μηνες εχω ξηλωθει κοντα 700 σε ζημιες.
Μπιελα, στροφαλο, καμπανες, μπ****λο με τα ολα του ορκιστηκα στην επομενη ζημια θα το στειλω στο λιμανι του Περαματος.

Κοινως ο καθενας λεει οτι θελει βασιζομενος στην εμπειρια του και μονο βγαζοντας καλη η κακη ολοκληρη σειρα χιλιαδων κομματιων επειδη δοκιμασε ενα.

Καινούριο;

Εξαιρετική επιλογή το sh150 και τέρας αξιοπιστίας!!!

Δες και κανένα Innova 125... σκυλιά και αυτά!
Έχω ενστάσεις για το Innova παιδιά.
Ειδικά τα πλαστικά του σε λίγο καιρό τρίζουν και σπάζουν τα στιρήγματα τους.

το μεγαλύτερο πρόβλημα με την κινεζιά απ όσο μου έχουν πει, είναι η έλλειψη σοβαρής αντιπροσώπησης. Συνήθως πρόκειται για μαζική εισαγωγή στην οποία ο κινέζος στέλνει και κάποια μηχανάκια έξτρα αντί ανταλλακτικών κλπ. Δε νομίζω να υπογράφεται σύμβαση αντιπροσώπησης, υποχρεώσεις για την τήρηση ανταλλακτικών κλπ. Κι εγώ στη θέση σου σε μεταχειρισμένο παπί από honda, suzuki, yamaha και kymco θα κοιτούσα. Η σειρά δεν είναι τυχαία, αλλά είναι υποκειμενική. Αν κοιτάς για αυτόματο, τα honda sh θα ήταν η πρώτη επιλογή μου. Μη φοβηθείς και τους ιταλούς. Προφανώς θα περάσεις πρώτα σε έλεγχο σε κάθε περίπτωση. Αυτόματο, καλά θα κάνεις να πάρεις ένα με μεγάλους τροχούς. Χάνουν σε χώρους αλλά έχουν καλύτερη ισορροπία και λιγότερο απότομες αντιδράσεις. Απόφυγε τα δίχρονα. Πολύ πιό ευαίσθητοι κινητήρες και θα βρωμάς λάδι. Τέλος, τα αυτόματα είναι πιό κυριλέ εμφανησιακά, αλλά τα παπιά είναι πολύ πιό οικονομικά και αξιόπιστα και ως προς τη συντήρηση και ως προς τις καταναλώσεις.

Απάντηση: Re: Κινέζικα παπιά-σκούτερ

Τα Κymco που αναφερω ειναι αυτοματα (1 ταχυτητα) διχρονα, το τελευταιο μου λεγεται like50. Το κιβωτιο ειναι απλο. Ισως υπαρχουν αλλα, με ταχυτητες, αλλα δεν ξερω γι'αυτα. Παντως πολλα "rent-a-bike" τα προτιμουν τα 50ρια αυτα λογω αξιοπιστιας.
Για τις ροδες που λενε τα παιδια, σαφως οσο μεγαλυτερη ακτινα τοσο καλυτερη ευσταθεια, αλλα καταλαβαινω οτι θα το χρησιμοποιεις σε μικρη ακτινα και σε περιοχη που γνωριζεις καλα. Γιαυτο το προτεινα. Καλη τυχη τελικα :)

thanks, που λέμε και στην Αρκαδία. Apropo rent a bike, είναι ενδιαφέρον: εκτός από αυτό που λες, τι άλλο κυκλοφορεί στο νησί σαν ενοικιαζόμενο?