Γιάννη ούτε εμένα με πειράζει ο καθένας να αγοράζει το οτιδήποτε, κουμάντο δεν κάνω στην τσέπη του αλλουνού. Να διαβάζω όμως ότι ανοίγω χαλαρά 120 ίντσες με προβολέα των 100 lumen με πειράζει...αγγίζει τα ορια της παραπληροφόρησης και ίσως της έμμεσης παραπλανητικής διαφήμισης..
Οσο για την απάτη των πολλών lumen θα σου πω μόνο το εξής Γιάννη. Ποιος κάνει μεγαλύτερη απατεωνιά, ο κινέζος που πουλάει προβολέα με 100 lumen και τον διαφημίζει για 2.000 lumen (στα 100 ευρώ, υπόψιν) ή η BenQ πουλάει τον W1110 με αντίθεση 2.000:1 και τον διαφημίζει για 15.000 :1? Ακόμη καλύτερα το "άπειρο" contrast του LS1000 της Epson που γίνεται 4.000:1 κατά την προβολή δεν είναι ακόμα μεγαλύτερη απάτη (και γίνεται και από την Νο1 εταιρία του χώρου...υπόψιν...)? Eδώ σε θέλω...
Για on/off μιλάμε βρε ανεπρόκοπε! :violent-smiley-030:
άσχετο, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες δηλαδή που ο W1110 θα δώσει 15.000:1 Γιάννη?ή έστω 4.000:1?Ποιες είναι αυτές?
Δεν ειπε κανεις οτι οι κινεζικοι ειναι εφαμιλλοι των αλλων "επωνυμων".
Απλα ειναι προφανες οτι για απλη χρηση σε μικρο δωματιο, αν δεν εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις, καλυπτουν αρκετο κοσμο.
Δεν ειπε κανεις οτι οι κινεζικοι ειναι εφαμιλλοι των αλλων "επωνυμων".
Απλα ειναι προφανες οτι για απλη χρηση σε μικρο δωματιο, αν δεν εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις, καλυπτουν αρκετο κοσμο. Δειτε π.χ. τα reviews για τους κινεζικους στο amazon (800 reviews με βαθμολογια 4/5 για ενα noname κινεζικο (παρομοιος με αυτον του eshop που ανεφερε ο φιλος) αλλα χωρις wifi στο amazon.co.uk, που κοστιζει 70 ευρω. Προφανως και ολοι αυτοι δεν ειναι ηλιθιοι να νομιζουν οτι ο προβολεας των 80 και αυτος των 800 ευρω ειναι ιδιος...
Για το φιλο που λεει οτι ο προβολεας πρεπει να ειναι καθαροαιμο μεσο προβολης, τοτε φιλε μου γιατι τα εβαλαν τα ηχεια? προφανως υπαρχουν καποιοι που δεν ενδιαφερονται για καλο ηχο ή δε θελουν να καθονται να στηνουν ηχεια και καλωδια. Ετσι λοιπον και το ενσωματωμενο wifi ή android ή media player θα περασει και θα μπει στους προβολεις, οπως και στις τηλεορασεις. Εγω προσωπικα εδωσα 650 ευρω για τον Benq W1110 (αγορα χωρις ΦΠΑ) και παλι τον θεωρω ακριβο, δεδομενου του πολυ ακριβοτερου hardware και του καλυτερου software αντιστοιχου τιμης τηλεορασεων.
Φίλε μου οι τηλεοράσεις, οι βιντεοπροβολείς και οι κινέζικοι προβολείς είναι τρία διαφορετικά πράγματα. Μην τα μπερδεύεις μεταξύ τους και ιδιαιτέρως τις τιμές τους. Ναι μεν και στα τρία στήνεσαι και βλέπεις κάτι άλλα δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ τους. Το αυτοκίνητο, το λεωφορείο και η μοτοσυκλέτα μέσα μετακίνησης είναι, δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους όμως, δεν μπορώ να πω ότι στα 24.000 ευρώ που πλήρωσα για μια ducati είναι "πολλά" διότι δεν χωράει 4 άτομα και δεν διαθέτει ηχοσύστημα, με καταλαβαίνεις υποθέτω...
Αυτοί οι 800 στο amazon που δίνουν βαθμολογία 4/5 εμένα προσωπικά δεν μου λένε τίποτα απολύτως. Σκέψου αντίστοιχα να υπήρχε τηλεόραση με ανάλυση 800χ480 40άρα με φωτεινότητα καντήλι στα 100 ευρώ, σαφώς και στα εκατομμύρια του amazon θα βρεθούν τύποι που θα γράψουν ύμνους για χ ψ λόγους, σε πείθουν?ναι?δεν θα έπρεπε..
Το wifi και ο media player υπάρχει στους προβολείς, αφορά όμως μοντέλα ultra short throw που τα έχεις μπροστά σου και έχεις πρόσβαση σε αυτά ή απολύτως φορητούς που εκεί τα θέλεις όλα σε ένα. Σε μία εγκατάσταση προβολέα στο σπίτι σου τι νόημα έχει να συζητάμε για όλα αυτά όταν μπορείς να συνδέσεις όποτε το θελήσεις έναν media player με 50 ευρώ πάνω του και να κάνεις την δουλειά σου? Που μπορεί να σου χρησιμεύσει ένα wifi στον προβολέα ή ένα media player, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.
Δεν εισαι ουτε ασχετος,ουτε αδαης,ισα ισα το αντιθετο αν μπορεις να κανεις τη δουλεια σου με το 1/10 των χρηματων εισαι εξυπνος.
3.5 μετρα καδρο με 800x480 ? Και δεν φαινονται pixels?
Η επιφυλαξη δικαιως υφισταται παλι γιατι τα πρωτα τετοια μηχανακια ηταν πραγματικα αθλια.Οπως κ τα πρωτα κινεζοταμπλετ.Αλλα οπως καθε τι επιασε ο κινεζος,σταδιακα το εξελιξε.Θελω να πω πως το συγκεκριμενο εχει 2 λογια να πει παραπανω.Δεν ειναι φτιαγμενο φυσικα να προβαλει απο 5-6 μετρα αποσταση 350" οπως ενας ακριβοτερος..Για ενα καδρο ~60-70 ιντσων ειναι σχεδον ok για τα λεφτα που δινεις ΠΑΝΤΑ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.