Kανένα υφος από μεριάς μου, εσύ ονειρεύεσαι ότι στην "πέφτουν" από παντού "τεχνικοί". Την μία λες ότι παίζει χαλαρά 140 ίντσες και την άλλη ότι είναι μόνο για 60-70, μα θέλει τιτάνια υπομονή να μην γελάσει κανείς. Το ότι από την μια στιγμή στην άλλη έκανες τα 3 μέτρα 3,5 (και θα μπορούσες να τα κάνεις και 10) σημαίνει ότι ούτε να υπολογίσεις τι οθόνη έχεις ανοίξει δεν μπορείς, τι άποψη ακριβώς καταθέτεις??Εντάξει τα όργανα μετρήσεων, ούτε ένα μέτρο δεν διαθέτεις ώστε να πληροφορήσεις ορθώς μέλη που διαβάζουν το παρόν νήμα (και πάνω από όλα να ξέρεις τι οθόνη βλέπεις)? αυτή δεν είναι άποψη, αυτή είναι παραπληροφόρηση με βούλα άνθρωπε μου.
Σαφώς και χρειάζεται κάποιος να σου εξηγήσει τι βλέπεις, τεχνικά μιλάω πάντα, διότι έχεις μπερδευτεί και ούτε τα μέτρα και τις ίντσες που βλέπεις δεν μπορείς να υπολογίσεις, να βοηθήσουμε προσπαθούμε να κατανοήσεις κάποια μεγέθη και κάποιες έννοιες και την έχεις δει και θιγόμενος, έλεος...
(πληροφοριακά, δεν διέγνωσα εξ αποστάσεως τίποτα, έχω ανοίξει για επισκευή αυτές τις κινεζιές αρκετές φορές και έχω ακριβής γνώση για το τι LED φοράνε και πως είναι κατασκευασμένοι)
φιλικά![]()
Αν ειναι 3 μετρα η 3,50 δε θυμαμαι (μιλάμε για πάνω από 150 ίντσες δηλαδή!),ειχε πλατος οσο ο 4θεσιος καναπες,τι να σου πω πανε χρονια που τον μετρησα.Αυτη ειναι η μεγιστη διασταση που δειχνει χωρις να θολωσει,κ το αποτελεσμα ηταν ανεκτοτατο.Ναι εχει κ λιγο γκαζι ακομα (παίζει άνετα δηλαδή τις 150 ίντσες και μάλιστα σηκώνει και παραπάνω!) αλλα τερματιζει το ρυθμιστικο της εστιασης.
Σαφως ειναι αχνο το αποτελεσμα (αυτοαναιρούμαι στην επόμενη ακριβώς πρόταση και το ανεκτότατο γίνεται αχνό!) ,κ ειπα μετα οτι οι νορμαλ του ιντσες ειναι καπου στις 60.Εκει ειναι αξιοπρεπεστερος (ενώ βγάζει άνετα 150 ίντσες οι οποίες στο καπάκι γίνονται αχνές, οι normal του είναι 60!),ενω αν πεσει στις 40 ειναι σαν τηλεοραση σχεδον.
Απο που καταλαβες τωρα οτι γραφω αλλανταλων κλπ δε ξερω (τώρα ειλικρινά περιμένεις κάποια απάντηση?).Νομιζω για το κοστος του εδωσα τη πρεπουσα βαση.
Σηκώνω τα χέρια μου ψηλά...
(το ότι θα ήθελες να κάνει focus και να ανοίξεις 4 μέτρα οθόνη γιατί η αχνή εικόνα που παίρνεις στα 3 μέτρα δεν σου φτάνει το αφήνω ασχολίαστο γιατί κοντεύω να καραφλιάσω)
φιλικά πάντα![]()
Ευχαριστω για τις συμβουλες κ τις προτασεις.Θα εκτιμηθουν.
Κριτικος δεν ειμαι,θα ηθελα να κανω ενα αντικειμενικο ριβιου αλλα νομιζω το αποτελεσμα το μαντευουμε ολοι ποιο θα ταν εν προκειμενω,γιαυτο σε καθε μου προταση γραφω γιατα λεφτα του παντα.
Xifias
Μαλλον καταλαβα τι εχει συμβει.
Εσυ αναφερεις τις μεγιστες ιντσες που μπορεις να ανοιξεις με το φακο ασχετως ποσο φως ριχνει.
Ανοιγεις, πεφτει. Ανοιγεις, πεφτει.
Τερματισες στις 172" περιπου και ειπες..οκ δεν φαινεται και πολυ, αλλα φαινεται.
Πρεπει να καταλαβεις πως ως θεατες στην προβολη δεν μας ενδιαφερει μεχρι ποσες ιντσες μπορει να ανοιξει ενας προβολεας οπου απλα κατι να φαινεται και να ξεχωριζει στον τοιχο.
Για να στο δωσω παραστατικα να το καταλαβεις, οσο φωτιζει εσενα στις 40" φωτιζει ο δικος μου στις 130".
Στο δικο μου μηχανημα λοιπον μπορουμε να πουμε οτι ο προβολεας σηκωνει 130" και ισως λιγο παραπανω με μια πτωση φωτεινοτητας.
Ομως για να μην γινει αυτη η πτωση σταματαμε τον προβολεα στις 130 max και λεμε οτι ο προβολεας καλυπτει 130 ιντσες.
Σε αυτες τις θεασεις αναφερομαστε λοιπον οταν λεμε μεχρι ποσο ανοιγει ο προβολεας.
Μεχρι ποσο ανοιγει με φως, οχι να αχνοφαινεται ή να ειναι σαν καντηλι.
Αυτο σας εξηγουμε τοση ωρα. Γιατι με τη δικη σου λογικη ο προβολεας μου ανοιγει περιπου 500 ιντσες και ξεπερνα το καδρο ενος σινεμα.
Δεν τα μετραμε ετσι τα πραγματα ομως.
Δεν ενδιαφερει κανεναν που τερματισε ενας προβολεας με ελαχιστο φως, αλλα που τερματιζει για να μπορει να δειξει φως στο λευκο αλλα και στα χρωματα με μια σωστη ενταση.
(Στα λεω απλα για να τα καταλαβεις χωρις τεχνικες ορολογιες)
Αυτο που στον κοσμο της προβολης εμεις οριζουμε ως σωστο, ειναι αυτο που βλεπεις εσυ στον δικο σου στις 30-40" περιπου.
Δεν ξερω αν με αντιλαμβανεσαι.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
@Γιαννης Χ''γεωργιου
[/COLOR]Χρονια σας πολλα.
Με την πρωτη ευκαιρια θα βαλω κατι πιο χειροπιαστο να βγουμε απτην θεωρητικη αντιπαραθεση.Για luxομετρο ειδα εφαρμογες για το κινητο στο playstore..σε τι αποσταση μετριεται απτον φακο κ με τι χρωμα?Σε λευκο?Στο 1 μετρο πχ?στην επιφανεια προβολης?Πιο κοντα?
Με οποιο τζογο εισαγει μια τετοια προχειρη μετρηση..
Ειπαμε πως εχει να κανει και πως εχει συνηθισει να βλεπει καποιος σπιτι του με τις υπολοιπες συσκευες που διαθετει. Ο καθενας εχει τις δικες του ανοχες και αντοχες.
Aυτο που ειδατε στο yoga ηταν 50 lumens.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.