Κινηματογράφος : Για πόσο ακόμη;

Μετα απο αυτο (all-time classic) ...

olympia2.jpg

ερχεται η σειρα για γκραντ πασαλικια ...

15-incredible-movie-theaters-from-around-the-world-image-9.jpg

4K, IMAX, Dolby Atmos και κουραφεξαλα .... :laugh:

Κανεις δεν εθεσε το θεμα της τιμης. Θεωρω πανακριβο το εισιτηριο για την εμπειρια που προσφερουν τα ελληνικα σινεμα. Το κοστος εκτοξευεται αν παρεις καποιο σνακ η αναψυκτικο. Με 1-2 προβολες το μηνα πληρωνεις συνδρομητικα καναλια. Μην το συγκρίνετε με τον καφε και το φαγητο εξω, αυτα εχουν κοινωνικη διασταση. Στο σινεμα απλα μπαινεις, βλεπεις και φευγεις.

Εχω να παω πολλα χρονια και δεν μου λειπει καθολου. Ησ εμπειρια μου στο σπιτι ειναι απειρως καλυτερη με 100 ιντσες 1080π, 7.1 ηχο, απολυτη ησυχια καθαρες τουαλετες κουμπι pause νερο χωρις να πληρωνω μπουκαλακι κλπ κλπ.

Κακα τα ψεμματα. Το σινεμα αυτο που εδινε ηταν η εμπειρια της μεγαλης εικονας. Αφοτου αυτη εγινε προσιτη στο σπιτι δεν εχει πλεον νοημα. Οποιος αμφιβαλει ας αναρωτηθει αν θα πληρωνε εισιτηριο για να δει ταινια σε τβ 50 ιντσων εστω κι αν ηταν στο 1 μετρο αποσταση.

[/COLOR]Αν ερθει το Netflix στην Eλλαδα τα OTETV/NOVA/pameodeon.gr θα πρεπει να μας προσφερουν και 1080p και οχι μονο 1080i/720p περιεχόμενο αν θελουν να επιβιωσουν. Οι απαραιτητες συνδεσεις υπαρχουν εδω και καιρο.

Το Netflix θα έρθει Ελλάδα το θέμα ειναι ποτέ!ηδη το Netflix.com (άμα καποις μπει) γυρνάει το url με /gr/ (υπό φάκελο) όποτε κάτι μαγειρεύουν, αλλα τα ip - TV του κάθε παρόχου θα ζήσουν μόνο και μόνο γιατι θα εχουμε την μπάλα...αλλιώς δεν το βλέπω να ζουν πολύ...

Pathfinder το εχω προσεξει και εγω αυτο(το .gr). Αν μαλιστα οι χρεωσεις ειναι κοντα σε αυτες που υπαρχουν στο εξωτερικο εχει να πεσει πολυ γελιο. 7,99$ για basic, 8,99$ για normal και 11,99$ για premium? Μιλαμε σοβαρα?? Το σκεπτικο μου ειναι το εξης. Εγω οπως και 2-3 στενοι φιλοι δεν παρακολουθουμε αθλητικα καθολου. Οuτε formula 1 ουτε μπιλιαρδο και εγω δεν ξερω τι. Φανταζομαι ειναι και αλλοι πολλοι σαν και εμενα. Εδω και χρόνια χτυπαει το τηλεφωνο και μια κοπελα προσπαθει να με πεισει να κανω συνδρομη στο nova. Αντι λοιπον να θυμωνω λοιπον (γιατι παντα χτυπαει το τηλεφωνο 14:00-17:00) πολυ ευγενικα της λεω οτι ενδιαφερομαι για ενα πακετο που να εχει ταινιες αλλα χωρις documentaries fahion tv ,cartoon network και supersport/eurosport/espn κτλ. Ε λοιπον το εχει κλεισει το τηλ σε δευτερολεπτα. Δοκιμαστε το, πολυ γελιο.

Νομίζω ότι το να πας ή να μην πας κινηματογράφο, δεν έχει σχέση με πόσες ίντσες τηλεόραση έχεις στο σπίτι. Ούτε αν το κόστος του εισιτηρίου είναι 7 ή 5 ευρώ. Εξάλλου ότι και να κάνεις εκτός σπιτιού πάντα έχει ένα μικρό κόστος.

Πάντως για μένα που είμαι κάτοχος αρκετά καλών μηχανημάτων home cinema, ο κινηματογράφος ειδικά τώρα το καλοκαίρι ο θερινός, είναι μια απόλαυση.

Εγω ειμαι και καπνιστης οποτε... ναι. Ταινια το καλοκαιρι με το ποτο σου και το τσιγαρο σου...τι αλλο να θελει κανεις. Τωρα μου ηρθε να ρωτησω και κατι. Drive-in ειχαμε ποτε στην Ελλαδα;

Απάντηση: Re: Κινηματογράφος : Για πόσο ακόμη;

.

Δεν πιστευω οτι θα κλεισουν ποτε ολες οι αιθουσες αλλα τωρα με το 4κ το χασμα θα μεγαλωσει παραπανω. Αλλο 1080p ξεχειλωμένο στις 800" και αλλο 4Κ σε 65" στο σπιτι.

Επέτρεψε μου μια διόρθωση.
Στα ster πλέον όλες οι αίθουσες είναι 4Κ και ελπίζω παρομοίως να συμβεί και στο νέο multiplex που ανοίγει την άλλη βδομάδα στο one salonica

Για τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο πρώτο μυνημα έχω γράψει πολλές φορές την άποψή μου όλα αυτά τα χρόνια .
Για να μην γράφω ξανά τα ίδια ας κάνω παράθεση το παρακάτω .

Καθε φορα που εισερχομαι σε κινηματογραφικη αιθουσα, εισερχομαι σε εκκλησια !!!
Τι κανουμε (συνηθως) οταν μπαινουμε σε μια εκκλησια ? Σβηνουμε το κινητακι,
αφοσιωνομαστε στην μυσταγωγια των δρωμενων και ... δεν την διακοπτουμε
ακομα και αν οι νικοτινικοι υποδοχεις κραυγαζουν για τζουρα !!!
ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ! Ολα τα αλλα ερχονται δευτερα, τριτα, τεταρτα.

Εικονα, ηχος, σκοταδι, μοκετα, απομονωση.
Αυτο ειναι το πενταπτυχο της κινηματογραφικης εμπειριας.

Βλεπεις αυτο το πενταπτυχο να το προσφερει ενα home cinema (των οσων χιλιαδων ευρω),
η ενα laptop/PC (των οσων χιλιαδων ευρω), η ενα smartphone/ipad (των οσων εκατονταδων ευρω) ???

Εγω ειμαι και καπνιστης οποτε... ναι. Ταινια το καλοκαιρι με το ποτο σου και το τσιγαρο σου...τι αλλο να θελει κανεις. Τωρα μου ηρθε να ρωτησω και κατι. Drive-in ειχαμε ποτε στην Ελλαδα;

Νομίζω είχα προσέξει κάποιο στο δρόμο της εθνικής Αθήνας - Λαμίας (!?!) αν δεν κάνω λάθος.

Τη δεκαετια του 80 υπηρχαν. Το θυμαμαι γιατι χαζευα στην εφημεριδα τις καταχωρησεις των σινεμα και εβλεπα για 1-2 drive in.

Με χαρα θα πηγαινα σε Drive-in. Κριμα που δεν εχει πια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στην ανεση του οχηματος σου με τις μπυρες και το τσιγαρο σου και το κοριτσι αγκαλια, τι αλλο να θες. Ειναι και κατι το διαφορετικο.

Πάντως εγώ θα είχα μεγάλο πρόβλημα αν υποθέσουμε ήμουν ιδιοκτήτης θερινού σινεμά, ποιές ταινίες να διαλέξω για προβολή, δεν ξέρω αν είναι θέμα της γενικότερης κρίσης στην Ελλάδα ή μάλλον όλο το γενικότερο κλίμα αντικατοπτρίζεται και στο σινεμά, και στην διάθεση του κόσμου για σινεμά. Αφού ακόμα και τώρα αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ μια ταινία που να με συνεπήρε απόλυτα τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και Jango, Ιnterstellar, Mικρά Αγγλία, Gravity, Skyfall.. κάπως μου έχουν αφήσει κάποια κενά δεν τα θεωρώ αριστουργήματα και δεν τα θεωρώ ικανά να έχουν απήχηση στους θεατές.

Απάντηση: Re: Κινηματογράφος : Για πόσο ακόμη;

Τωρα μου ηρθε να ρωτησω και κατι. Drive-in ειχαμε ποτε στην Ελλαδα;

Τον γκουσγκουνη δεν τον ξερεις. ? :banane0:

Δεν μιλαω για τσοντες για κανονικες ταινιες μιλαω. Σοβαρα τωρα δεν θα πηγαινατε σε Drive-in αντι για θερινο? Ανετα το προτιμω.

Παντως εχω την εντυπωση οτι τα drive in τα χρησιμοποιουσαν ζευγαρια αντι ξενοδοχειου. Ισως κανω λαθος. Αν υπηρχε παντως και επαιζε "κανονικες" ταινιες, δεν θα πηγαινα. Εγκλωβισμενος στο αυτοκινητο, χωρις κλιματισμο ή το αερακι του θερινου. Χαμηλη ποιοτητα ηχου. Λιγος χωρος για τα ποδια.

Δεν μιλαω για τσοντες για κανονικες ταινιες μιλαω. Σοβαρα τωρα δεν θα πηγαινατε σε Drive-in αντι για θερινο? Ανετα το προτιμω.

drive in?ευχαρίστως...αν βρώ αυτοκίνητο δανεικό..

Last edited: