Κινηματογράφος για θέαση του The Force Awakens

Θα φανεί όταν με το καλό βγει σε BluRay.
Οντως ...

Βεβαια, η υποθεση δεν προκειται να αναβαθμιστει.
Ουτε να εισελθουν ανεπαναληπτες ανατροπες.
Ουτε να ξεπηδησουν καλυτερες ερμηνειες και προσωπα.

Μονο τα εφφε θα γινουν στιλπνοτερα ... και ο ηχος !

Re: Απάντηση: Κινηματογράφος για θέαση του The Force Awakens

Είμαι σίγουρος πως φταίει το στήσιμο των village.

Εγώ δεν είμαι και τόσο σίγουρος.. Στο παραπάνω άρθρο δεν υποστηρίζει ότι το Atmos έκανε τη δουλειά, ή πιο σωστά, δεν λέει ξεκάθαρα ότι υπήρχε πληροφορία στο κανάλι της οροφής (που είναι το ζητούμενο).

Γενικά δεν έχω εντυπωσιαστεί από το Atmos.. Ελάχιστο content στα πάνω ηχεία σε όσες τέτοιες ταινίες έχω/έχουμε δει. Μόνο με τα demo κλιπάκια έχει γίνει δουλειά..

Εγώ πάντως ψηνομαι για ταξιδάκι-αστραπή στην Ολλανδία για να το δούμε σε Dolby Cinema με proper Atmos και HDR :p

Εγώ δεν είμαι και τόσο σίγουρος.. Στο παραπάνω άρθρο δεν υποστηρίζει ότι το Atmos έκανε τη δουλειά, ή πιο σωστά, δεν λέει ξεκάθαρα ότι υπήρχε πληροφορία στο κανάλι της οροφής (που είναι το ζητούμενο).

Γενικά δεν έχω εντυπωσιαστεί από το Atmos.. Ελάχιστο content στα πάνω ηχεία σε όσες τέτοιες ταινίες έχω/έχουμε δει. Μόνο με τα demo κλιπάκια έχει γίνει δουλειά..

Το ότι ήταν χάλια ρυθμισμένο το παρατήρησα εγώ γενικά, όχι μόνο όσο αναφορά το atmos. Τουλάχιστον στην αίθουσα που το είδα εγώ. Τώρα για το atmos όταν είδα το trailer της dolby, το amaze, σε atmos και σε κανονικό 5.1, είχε μεγάλη διαφορά. Ήδη ψάχνω κανά ηχείο-δορυφόρο να το βάλω να κοιτάει στα ταβάνια...:4600:

Είμαι σίγουρος πως φταίει το στήσιμο των village.

Οσον αφορα τις αιθουσες στο Mall ειναι γεγονος οτι ειναι ολες χαλια.

Καμια σχεση με την παραδοση και ακριβεια στο συστημα με το οποιο ειχαν πιστοποιηθει οι αιθουσες 8 και 9 των παλιων village.

Odeon Starcity αίθουσα 1. Μάλλον θολή εικόνα (σαφώς χειρότερη ευκρίνεια απο κάποιες διαφημιστικές καρτέλες προ της προβολής) και μετριότατος ήχος (ηχεία για ατμος δεν είδαμε καν)

Το Αθηναιον ηταν αρκετα καλυτερη αιθουσα απο την 1 του Odeon Starcity .

Και φαντασου αυτη και η 6 ειναι οι καλες τους. (αρκετα μεγαλη ομως απο μεγεθος φχαριστηθηκα αν και καμια σχεση πχ με το ster της Σαλονικας.)

Αν συναίβει αυτό που υποπτεύεται ο JL, δλδ προβολέας 4Κ και προβολή 2Κ μιλάμε για αξεπέραστη γυφτιά.
(ή δεν ήταν 4Κ η ταινία και δικαιολογούνται?)

Γενικά αυτό που είδες εσύ σαν εικόνα σε ευχαρίστησε?

Και εγώ το υποψιάστηκα αυτό. Γιατί ειναι πιθανότατο η κόπια να έγινε διανομή σε 2K μόνο..

Village Ρέντη αίθουσα 4, η παλιά καλή THX έγινε Atmos. Σκάει ο Kylo Ren το Lightsaber και νιώθεις μια υγρασία, καταπληκτικός ήχος ( έχω χρόνια που δεν έχω home cinema οπότε ο εντυπωσιασμός μου ήταν αναπόφευκτος ) Το Atmos δεν το κατάλαβα.

Έχει δίκιο ο Τάκης ( takisot ).
Κακοστημένο κλασικά το Village.

Φίλος το είδε στο AMC δύο φορές, μια χωρίς Atmos και μια με Atmos.
Φανερότατη διαφορά μεταξύ των 2 είπε.

Εγω σε Atmos home ( 5.2.4, 5.1.2 ) ακούω διαφορές στις περισσότερες ταινίες ( μεταξύ bed [ κλασικό 5.1, 7.1 ] και Atmos στις ταινίες που ήρθαν σε Atmos/TrueHD ).
Κάποιες δεν έχουν και την καλύτερη δουλειά στον ήχο οπότε δεν σε τρελλαίνει το Atmos, και άλλες γίνεται το σώσε και είναι αρκετά καλές ( καλά δείγματα Atmos έχει το San Andreas, το Game of Thrones, το Transformers: AoE, Jupiter Ascending, The Hunger Games; MJ P1, και σε ένα preview που έκανα προχθές, ακόμα και το νορβηγικό The Wave είχε σκηνές που το Atmos ξεχώριζε πανεύκολα από το TrueHD 7.1 { πολύ φανερές που και μη έμπειρο "αυτί" τις ξεχωρίζει σε blind test } ).

Και εγώ το υποψιάστηκα αυτό. Γιατί ειναι πιθανότατο η κόπια να έγινε διανομή σε 2K μόνο..

Στην Ελλαδα εισαι. Δεν εισαι απολυτως βεβαιος οτι μονο 2k master εχουν παραδωσει ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γενικά αυτό που είδες εσύ σαν εικόνα σε ευχαρίστησε?

Νικο εγω το ξαναεγραψα.

Δεν υπηρχε περιπτωση ουτε μια στο εκατομυριο ουτε καν στην δευτερη φορα που πηγα να το δω να προσεχω ηχους και συστηματα προβολης.

Αυτα τα κανω σε ταινιες που με ψιλοενδιαφερουν. Οταν πασχιζω να μην κατουρηθω πανω μου αυτα θα κοιταμε ? :ernaehrung004:

Κακοστημένο κλασικά το Village.

Όχι μόνο κακοστημένο, αλλά και χάλια ρυθμισμένο.

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει το υπερβολικό μπάσο που έχουν κάποιες αίθουσες.

Τόσο μπάσο που αρκετές φορές υπερκαλύπτει όλες τις υπόλοιπες συχνότητες με αποτέλεσμα σε πολλές σκηνές να ακούς μόνο ένα βουητό. Ακόμα και στις διαφημίσεις.

Εμας (στα Ster Makedonia) ... δυο-τρεις φορες, το μπασο στριγγλιξε ....
Kαλα, δεν ειμαι πολυ απαιτητικος στον ηχο (κακο αυτο, το παραδεχομαι).
Ομως η οθονη ως διαστασεις .... ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ !
Το ιδιο και η διαρυθμιση των καθισματων (στην 10).
Δεν υπαρχει κεντρικος διαδρομος. Μονο δυο παραπλευροι.

Η καθαροτητα εικονας (απο τον προβολεα) επαιρνε λιγο καλυτερη ρυθμιση.
Δεν ηταν απογοητευτικη αλλα δεν ηταν και κορυφαια (ας πουμε, Spectre
που ηταν και το προτελευταιο που απολαυσα).

Μόλις γύρισα από την προβολή της ταινίας ... Αναφορίκα για την αίθουσα Village Mall αίθουσα 4, 25 λεπτά διαφημίσεις, και το πιο τραγικό ενώ ξεκινάει στα πρώτα 15 λεπτά κλέινει η ταινία (ήχος και φώς). Εκεί όλη η αίθουσα έπαθε αλαλουμε, δεν μπορείτε να φανταστείτε το τι άκουστηκε! μετά από 2 λεπτά έρχεται ο ήχος, χωρίς εικόνα να παίζει για κανα λεπτό....τραγικότατα...μετά ηρθε και η εικόνα με τα φώτα τις αίθουσας όλα ανοιχτά! Εντάξει....