Kινήσεις Ανθρωπιάς.

19 June 2006
8,661
Με αφορμή την εξαιρετική κίνηση του Ριβάλντο, να προσφέρει περίπου 200 χιλ. ευρώ για τον ιερό σκοπό της δημιουργίας του ογκολογικού κέντρου για παιδιά, έχουν τεθεί κάποια ουσιαστικά ερωτήματα.

Πέρα από τις επώνυμες προσφορές από πλούσιους συνανθρώπους μας (μου είναι αδιάφορα τα κίνητρα, φορολογικά ή ότι άλλο) ,τα λεφτά που μαζεύονται από τους απλούς πολίτες ,σε τηλεμαραθώνιους ή μέσω τραπεζικών λογαριασμών, ξέρουμε αν αποδίδονται όλα;

Πως και πότε;

Παρακολουθεί κάποιος την πορεία τους;

Στο τέλος της ''διαδρομής'' τους ,γνωστοποιείται με ανακοίνωση το πέρας της διαδικασίας;

Για π.χ. τα λεφτά για το Τσουνάμι έφτασαν στον προορισμό τους;

Δεν ρωτάω καχύποπτα αλλά πραγματικά δεν γνωρίζω.

Αν κάποιος ξέρει...

Mήτσο, στην ουσία κανένας δεν γνωρίζει.... Αμφιβολίες εικασίες και υποψίες θ' ακούσεις πολλές.
Θα σου πώ μόνο μια ιστορία που έτυχε σε φίλο συμφορουμίτη (αν θέλει ο ίδιος ας το γράψει.)
Έβαλαν οι άνθρωποι σε μιά κούτα διάφορα ρούχα με σκοπό να σταλούν από την Αρχιεπισκοπή σε σεισμοπαθείς εκτός Ελλάδας. Ασία μεριά...
Μέσα στην τσέπη ενός σακακιού έβαλαν κι ένα σημείωμα με ευχές και τα στοιχεία τους.
Μετά από λίγο καιρό τους τηλεφώνησε παλαιοπώλης από το Μοναστηράκι και τους ρώτησε που έστελναν τα ρούχα γιατί αυτά κατέληξαν στο μαγαζί του πρός πώληση. :eek:
Αυτά... :ernaehrung004:

Μα κι αυτός... Στην Αρχιεπισκοπή βρήκε να τα εμπιστευθεί?!
Αφού ξέρουμε με μαθηματική ακρίβεια πού καταλήγουν...

Πάντως, Δημήτρη, φαντάζομαι ότι στους τηλεμαραθωνίους ειδικά θα πρέπει να ενημερώνουν ποιός θα διαχειριστεί τα χρήματα. Δεν ξέρω αν συμβαίνει. Κάποιος θα έχει παρακολουθήσει για να μας πει...

Πάντως, Δημήτρη, φαντάζομαι ότι στους τηλεμαραθωνίους ειδικά θα πρέπει να ενημερώνουν ποιός θα διαχειριστεί τα χρήματα. Δεν ξέρω αν συμβαίνει. Κάποιος θα έχει παρακολουθήσει για να μας πει...

Αν θελεις μας το αναλυεις αυτο λιγακι , ειλικρινα δεν το γνωριζω !

Βεβαίως. Αν και οι πηγές μου δε θα σας καλύψουν, αφού δεν μπορώ να τις αποκαλύψω.
Γνωρίζω από πρώτο χέρι αυτό που όλοι υποπτευόμαστε. Το μεγαλύτερο μέρος των αντικειμένων που δίνονται για κοινωφελείς σκοπούς στην Αρχιεπισκοπή, πάνε προς μεταπώληση. Ιδίως τα ρούχα, τα οποία πηγαίνουν σε συγκεκριμένες βιοτεχνίες σε γνωστή περιοχή της Αθήνας, για να μετατραπούν και να πουληθούν ως άλλη ύλη.

Κάποιες ενορίες, φυσικά, κάνουν καλή δουλειά, αλλά αυτό είναι θέμα των εκάστοτε υπευθύνων ιερέων.

Παρ' όλα αυτά, δεν είναι ώρα να μιλήσουμε γι' αυτά τα θέματα. Το νόημα του νήματος είναι άλλο.

Re: Απάντηση: Kινήσεις Ανθρωπιάς.

Παρ' όλα αυτά, δεν είναι ώρα να μιλήσουμε γι' αυτά τα θέματα. Το νόημα του νήματος είναι άλλο.

Iσα ισα......αυτο ειναι το νοημα του μυνηματος.

Απλα θελει και συμπληρωμα στον τιτλο : Kινήσεις Ανθρωπιάς και Απανθρωπιας

Εαν δεν υπάρχουν στοιχεία, με τα οποία να τεκμηριώνεται κάτι τέτοιο, χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις περί δικαίου είναι ποινικό ατόπημα, ή μήπως κάνω λάθος?

Αυτό που εμένα με ανησυχεί είναι μήπως με όλες αυτές τις κινήσεις ανθρωπιάς, έχει στηθεί και μια μικρή φάμπρικα που ζει και εκμεταλλεύεται την ανάγκη που έχουμε όλοι μας να νιώσουμε ότι προσφέρουμε σε κάποιον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Ποιος μου λέει εμένα ότι το κόστος της μεταφοράς όλων αυτών των προσφορών προς μέρη μακρυνά, δεν "μαγειρεύεται" έτσι ώστε να υπερβαίνει το 50% της ίδιας της δωρεάς; Κανείς δεν μπορεί να το ελέγξει αυτό. Κάποιοι άνθρωποι προσφέρουν σε τρίτους, και κάποιοι δεύτεροι δουλεύουν ώστε οι προσφορά των πρώτων να φτάσει στα χέρια των τρίτων. Τώρα το ερώτημα είναι τί ποσοστό από την προσφορά θα φτάσει στους τρίτους και τί θα παρακρατηθεί από τους δεύτερους για "να κάνουν τη δουλειά"...

Αυτό που εμένα με ανησυχεί είναι μήπως με όλες αυτές τις κινήσεις ανθρωπιάς, έχει στηθεί και μια μικρή φάμπρικα που ζει και εκμεταλλεύεται την ανάγκη που έχουμε όλοι μας να νιώσουμε ότι προσφέρουμε σε κάποιον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. .

Θες να πεις οτι δεν εισαι σιγουρος?

Ψαξτε λίγο και την ιστορία τών Μη Κυβερνητικών Οργανωσεων.
Μην αθωωνουμε την μεγαλύτερη μηχανή παραγωγής χρημάτων και συμφερόντων.
Οι πιό εξαρτημένες οργανώσεις είναι οι Μ.Κ.Ο.
Εκεί να δείτε ανθρωπιά.
Μπείτε στα site τους και δείτε ισολογισμούς.Εχουν ενδιαφέρον.
Προσωπικά βλέποντας ισολογισμό συγκεκριμένης Μ.Κ.Ο.στην οποία έστελνα χρήματα ανα τρίμηνο προβληματίστηκα πολύ.
Λειτουργικά έξοδα στην Αθήνα και άλλα τόσα στα κεντρικά στο Λονδίνο.Απορώ τί έμενε για τον σκοπό που πληρώνουμε....

Originally Posted by Photis
Αυτό που εμένα με ανησυχεί είναι μήπως με όλες αυτές τις κινήσεις ανθρωπιάς, έχει στηθεί και μια μικρή φάμπρικα που ζει και εκμεταλλεύεται την ανάγκη που έχουμε όλοι μας να νιώσουμε ότι προσφέρουμε σε κάποιον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. .

Θες να πεις οτι δεν εισαι σιγουρος?

Από τη στιγμή που δεν γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις εκ των έσω δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για τίποτα. Υποψίες και φόβους έχω. Παρόμοιους με αυτούς που περιγράφει ο Σπύρος πιο πάνω.

εχω ακουσει οτι τα υλικα αγαθα φαρμακα τροφιμα ...που ειχαν μαζευτει απο πολλες χωρες της Ευρωπης προς τους πληγεντες στην Ινδονησια απο το τσουναμι κατασχεθηκαν απο τον στρατο της Ινδονησιας και ΔΕΝ δωθησαν ΠΟΤΕ στους εξαθλιωμενους απλους πολιτες διοτι λεει.....να μην πεσουν στα χερια των ανταρτων Ταμιλ ....

ειδικα στα χωρια που γυροφερναν αυτοι ..... δεν εφτασε τιποτα !

Ανθρωπινη Δικαιωσυνη ...........

εχω ακουσει οτι τα υλικα αγαθα φαρμακα τροφιμα ...που ειχαν μαζευτει απο πολλες χωρες της Ευρωπης προς τους πληγεντες στην Ινδονησια απο το τσουναμι κατασχεθηκαν απο τον στρατο της Ινδονησιας και ΔΕΝ δωθησαν ΠΟΤΕ στους εξαθλιωμενους απλους πολιτες διοτι λεει.....να μην πεσουν στα χερια των ανταρτων Ταμιλ ....

ειδικα στα χωρια που γυροφερναν αυτοι ..... δεν εφτασε τιποτα !

Ανθρωπινη Δικαιωσυνη ...........

Oi Ταμίλ είναι στη Σρι Λάνκα. Στην Ινδονησία υπάρχει άλλη οργάνωση-αντάρτικο. Μου φαίνεται ότι είναι η Τζαμάα αλ Ισλαμίγια.