Κίνηση πιάτου με Superjack H-H SMR 1224

Γιάννης Μπράβος

Established Member
12 July 2006
270
Μετά από μια μικρή περίοδο «σταθερότητας», σκέπτομαι να ξαναδώσω κίνηση στο πιάτο μου, ένα Gilbertini 124x135 αλουμινίου που παλαιότερα κινείτο από ένα STAB 120 το οποίο απεδήμησε εις Κύριον βασικά λόγω κακής δουλειάς του εγκαταστάτη.

Μετά από αρκετό ψάξιμο, και σε συνδυασμό με τη μαζοχιστική νοοτροπία μου, κατέληξα αντί της περπατημένης του actuator/v-box να πάω για ένα Superjack H-H SMR 1224 της Jaeger. Είναι πιο γρήγορο, πιο ήσυχο, πιο σταθερό και πιο αξιόπιστο από το κλασικό actuator και έχει και άνοιγμα τόξου 180 μοίρες.

Θα ήθελα λοιπόν πριν από την παραγγελία να ακούσω τις απόψεις σας και ιδίως τις εμπειρίες όποιου φίλου έχει παρόμοια λύση στο πιάτο του. Επίσης, αν γνωρίζει κάποιος μαγαζί στην Ελλάδα που να το διαθέτει, αλλιώς από Ευρώπη.

Γιαννη εχεις ψαξεις να δεις εαν το συγκεκριμενο μπορει να αντεξει το Gibertini? εχω το ιδιο πιατο και μου φενεται κοματι δυσκολο τετοια συστηματα να αντεχουν το βαρος του!

Το πρόβλημα δεν είναι το βάρος αλλά το μέγθος. Ο κατασκευαστής το δίνει για 2.4μ πιάτο, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Προσωπικη εμπειρια δεν εχω αλλα χρονια τωρα χρησημοποιειται απο μερικους το συγκεκριμενο H2H μοτερ. Ισως θεωρησουν καποιοι διαφιμηση το ακολουθο καταστημα με εδρα την Γερμανια: http://www.satshop24.de/satshop24_s/36_v_motoren_h2h_mount_36v_motoren_einse.html αλλα η αληθεια ειναι οτι ειναι το μονο που πουλαει ενισχυμενες εκδοχες του 1224. Ενισχυμενες διοτι υπαρχει κινδυνος να σπασει αν η κεραια βρησκεται σε περιοχη τακτικων δυνατων ριπων ανεμων. Να υπενθυμησω επισης οτι τα 240εκ που αναφερει ο κατασκευαστης ισχυουν μονο για Mesh κεραιες, δηλαδη πιο ελαφριες τρυπητες για την μπαντα C. Πανω απο 180εκ Offset solid δεν προτεινεται να κινησει. Εγκαταστασεις που εχω δει σε φωτογραφιες αν θυμαμαι καλα ολες καβαλουσαν την Gibertini OP150.

ΕΕΕεεεερχεται....
Το μαγαζί στη Γεμανία είναι πολύ καλό αλλά τα μεταφορικά και αυτά πολλά. Ερχεται από Ιταλία σε καλή τιμή με διαπραγμάτευση.
Ο κατασκευαστής δεν νομίζω ότι δίνει ενισχυμένη έκδοση, μάλλον είναι ιδιοκατασκευή του μαγαζιού. Στην Ιταλία δεν την βρήκα πάντως, αλλά έτσι και αλλιώς το πιάτο μου είναι μικρό και στο μέλλον αν αλλαχθεί θα τοποθετηθεί το ΟΡ150.

Θα υπάρξουν φωτογραφίες της εγκατάστασης εν καιρώ.

Ωπ, ξεχασα να απαντησω. Η ενισχυμενη εκδοση ειναι ιδιοκατασκευη του satshop24.de. Τα εξοδα αποστολης απο το συγκεκριμενο καταστημα για καποιον αγνωστο λογο ειναι πολυ ψηλα για την Ελλαδα.

Περιμενουμε τις εντυπωσεις σου Γιαννη μολις το στησεις.

Ο Γερμανός ήταν Γερμανός! Γρήγορος, ευγενής, αλλά τα μεταφορικά 70 ευρώ..

Ο Ιταλός ήταν Ιταλός... Φουσκωμένες τιμές και παζάρι - αλλά ευγενής και αυτός, Ιταλική φινέτσα καταλαβαίνετε τώρα... και διαπραγμάτευση...

Την ενίσχυση την μελέτησα από τις φωτογραφίες και θα αποφασίσω από κοντά αν θα την κατασκευάσω, αλλά προς το παρόν ένα gilbertini 120 θα του φορτώσω, δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο προς το παρόν.

Αυτό που μετάνιωσα είναι που δεν πήρα την έκδοση EL με το εξτρά actuator για το elevation. Αυτή θα φυσικά προϋπέθετε v-box III που έχει και οπτικό σενσορά, αλλά έχεις την δυνατότητα χρήσης και σε αποκλίνοντες δορυφόρους αλλά και σε περίπτωση ευθυγράμμισης του πιάτου μετά από αέρα. Το φοβήθηκα όμως στην τοποθέτηση την οποία σκοπεύω να κάνω μόνος μου, μια και δεν έχω ειδικό εξοπλισμό μη μπλέξω και τελικά δεν καταφέρω να ολοκληρώσω την ευθυγράμμιση.