με το
Lightroom τραβαω κυριως με manual ρυθμισεις.
Τραβαει σε DNG (RAW) format και τις επεξεργαζεσαι (αν θες) αμμεσα.
Εχει 3 mode, Αuto , Pro (manual ρυθμισεις) και HDR.
Εχει πολυ καλο χειρισμο των shadows-highlights και πολυ καλη απο-θορυβοποιηση.
Σε δυσκολες συνθηκες το χρησιμοποιω κυριως, για ημερησιες και εξωτερικους χωρους , εχω την stock app, που ειναι ταχυτατη και εχει πολυ καλο HDR.
Για επεξεργασια , πολυ καλο ειναι και το
photoshop express .
Τα κινητα ειναι απλα ενα εργαλειο, οπως και οι φωτογραφικες. Κι εγω εχω ερωτα με αυτες, αλλα το τελευταιο καιρο, για καθημερινη χρηση, εχω μονο το κινητο (γι αυτο διαλεγω κινητα με καλη φωτογραφικη).
Θα ηθελα να εχω το χρονο , τη διαθεση και το κουραγιο για φωτογραφικες εξορμησεις...αλλα δεν!:slapface:
Δεν ειναι πανακεια φυσικα, σε πολλες περιπτωσεις χρειαζομαι σαφως τη μηχανη μου , πχ στους αγωνες του ανηψιου μου στη κολυμβηση, σε ενα θεατρικο του επισης κλπ).
εκει θελεις γρηγορη μηχανη, μεγαλο ζοομ και καλη αποδοση σε λιγο φως.
Ενας ακομα τομεας που διαπρεπουν τα (καλα) κινητα και τα (καλα) ταμπλετ , ειναι φυσικα και η επεξεργασια.
Εγω κανω πια τις περισσοτερες μικρο-δουλειες στο ipad μου, μπορει να χειριστει ανετα μεγαλα αρχεια RAW-DNG και φυσικα να μονταρω τα βιντεο μου , (akoma kai σε 4Κ 60p ) πολυ ευκολοτερα και ταχυτερα απο τον υπολογιστη μου!
οποιος θελει, ας ριξει μια ματια κι εδω στο αντιστοιχο νημα....
http://avclub.gr/forum/showthread.php/156356-iPad-as-laptop-replacement-!