Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Μια πρόχειρη φωτό βραδινή σήμερα νωρίτερα στην έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο, το έχουμε συνηθίσει πλέον, αλλά ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι φτάσαμε σε σημείο τα κινητά να βγάζουν για πλάκα βραδινές φωτός αξιοπρεπέστατες. Με iphone 12 η φωτό.
7522CF5C-52AA-44F2-B18F-ED659FEB57B8.jpeg

Η πλάκα είναι ότι ενα καλο κινητό πλέον ακόμα και για επαγγελματικες δουλειές κάνει σε ορισμένες περιπτώσεις, βέβαια άντε να σκάσει π.χ. Φωτογράφος ή βίντεογραφος σε Γάμο με κινητό!!! Θα τον πάρουν με τις πέτρες, ενώ σκάει με την γκουμουτσα FF Dslr και φαίνεται άρχοντας στον απλό κόσμο.

Το καλοκαίρι είχα πάει σε βάφτιση γνωστού μου για να τραβήξω βίντεο μιας και τα παιδιά δεν ειχαν χρήματα και για βίντεο πέρα από τον φωτογράφο που πλήρωσαν. Έσκασα μύτη απλά με το iPhone 12. Με κοίταξαν λίγο περίεργα στην αρχή αλλά όταν τους έδωσα το τελικό αρχείο αφού το επεξεργάστηκα εντυπωσιάστηκαν με το αποτέλεσμα και δεν το πίστευαν ότι αυτο που εβλεπαν ήταν τραβηγμένο με κινητό!!

Η Huawei που συνεχίζει να το παλευει ανακοίνωσε εχτές την σειρά Mate 50 με εξαιρετικές κάμερες από ότι φαίνεται, ενώ είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε πραγματικό variable aperture στον βασικό φακό από f1,4 έως και F4.....εντυπωσιακό!! Βλέπω σύντομα να πέσει αρκετή αντιγραφή του μηχανισμού αι από τους υπόλοιπους!!
https://www.gsmarena.com/huawei_mat...gen_1_variable_aperture_camera-news-55667.php

gsmarena_001.jpg

Μόνο που η Χαβάη δεν είναι κινητό.
Σχετικά είναι αυτά, έχω το P40 pro εδώ και ένα χρόνο και το λατρεύω!!! Σκέφτομαι την άλλη εβδομάδα μάλιστα να πάρω το P50 Pro που το βρήκα σε πολύ καλή τιμή!!! Για μένα είναι ευχή που δεν έχει Google Services καθώς μπορώ να αγοράζω ένα απίστευτο κινητό με μια από τις καλύτερες κάμερες της αγοράς σε τιμές χώμα!!! Αν είχαν Google Services θα είχαν υψηλές τιμές και δεν θα τα αγόραζα ποτέ!!!
Ετσι και αλλιώς προσωπικά κυκλοφορώ πάντα με 2 κινητά, έχω ένα Iphone 12 σαν βασικό κινητό και το P40 Pro με εταιρικό νούμερο συμπληρωματικό και για φωτογραφίες. Τα δίκαρτα τα συχαίνομαι, θέλω ξεχωριστά κινητά για τα 2 νούμερά μου...βέβαια ότι αρέσει στον καθένα!!!

Υ.Γ. Εχω και ένα Xiaomi Mi10 σαν backup πλέον καθώς το έχω παροπλήσει, αλλά κινητό Xiaomi δεν ξαναγοράζω που να μου το χαρίζανε που λέει ο λόγος....Iphone και Huawei για μένα και τίποτα άλλο!!

Τι να κάνει τα μήλα δεν παίρνουν 2 sim.
Και εγώ ήμουν με 2 sim μέχρι πρόσφατα αλλά έμεινα με μία και είδα και διάφορα στην κατανάλωση της μπαταρίας.

Εδώ ένα κινητό και το θεωρώ βάρος....Κυκλοφορείς με δύο κινητά;;; 😲😲😁😁
Μην σου πω ότι επειδή έχω και ένα καρτοκινητό ένα διάστημα για μήνες είχα 3 κινητά μαζί μου!!χαχα
Πέρα από την πλάκα πάντα όταν βγαίνω έξω έχω μια τσαντούλα sling, που βάζω μέσα πορτοφόλια, κλειδιά κλπ...δεν έχει διαφορά να έχεις ένα κινητό ή δυο....σκέψου ότι πολλές φορές κουβαλάω και την φωτογραφική μηχανή μαζί μου παρέα με τα κινητά!!!

Τι να κάνει τα μήλα δεν παίρνουν 2 sim.
Και εγώ ήμουν με 2 sim μέχρι πρόσφατα αλλά έμεινα με μία και είδα και διάφορα στην κατανάλωση της μπαταρίας.
Παίρνουν με esim 2 sim αν θες τα Iphones πλέον, απλά δεν θέλω να έχω 2 sim σε ένα κινητό. Θέλω να ξεχωρίζω της δουλειάς με το προσωπικό για αυτό εδώ και πάνω από 7 χρόνια έχω μαζί μου πάντα 2 κινητά και κάποιες φορές και 3!!!

καλημέρα σε όλους!! έχουμε κάποια άποψη για το Vivo X80 pro? αναφέρομαι φυσικά στις φωτογραφικές του επιδόσεις και μόνο.....δυσκολεύτηκα να το παραδεχτώ αλλά θα στραφώ κι εγώ σε ένα καλό κινητό για τις ασχολίες μου σε street photography

street photography με κινητο δεν γινεται ή μαλλον γινεται με χιλιους δυο συμβιβασμους.

Η χρηση τελε σε αυτο το ειδος φωτογραφιας ειναι απαραιτητη.

Έχουν τέλος μια χαρά τα Κινητα, με ένα 2χ έως 5χ είσαι απόλυτα καλυμμένος.
Εγώ street είχα πάντα έναν 35ρι και 50αρι.

Όποτε μια χαρά είναι ένα καλό κινητό.

Αυτό που παίζει ρόλο είναι να έχει και auto focus …

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

• Like
Reactions: Leventis Dimitris
καλημέρα σε όλους!! έχουμε κάποια άποψη για το Vivo X80 pro? αναφέρομαι φυσικά στις φωτογραφικές του επιδόσεις και μόνο.....δυσκολεύτηκα να το παραδεχτώ αλλά θα στραφώ κι εγώ σε ένα καλό κινητό για τις ασχολίες μου σε street photography
Φωτογραφικά πρέπει να είναι καλο τηλέφωνο, βέβαια αν το πάρεις κοιτά για μεταχειρισμένο που παίζει γύρω στα 600 ευρώ, καινούριο προσωπικα δεν θα έδινα τα 1.000+ που ζητάει…,να ρωτήσω για πιο λόγο κοιτάς το συγκεκριμένο;

Έχουν τελέ μια χαρά τα Κινητα, με ένα 2χ έως 5χ είσαι απόλυτα καλυμμένος.

Γιαννη το οτι ενθουσιαζεσαι καθε χρονο με την προοδο των κινητων σε κανει να λες ανακριβειες που δεν ισχυουν.

• Like
Reactions: chocbhed
Που υπάρχει 600; Εγώ βλέπω κάτι 800+

Είχα βρει πριν μέρες κάμποσες αγγελίες στο Facebook στα 600 ευρώ, τώρα που κοίταξα πάντως έχεις δίκιο, δεν βρήκα καμία κάτω από 800…ούτε για πλάκα τόσα λεφτά….προσωπικα και τα 600 τα θεωρώ πολλά για αυτο το κινητό. Με 800 ευρώ έχεις κυριολεκτικά άπειρες επιλογές σε μεταχειρισμένα κινητά με καλές κάμερες, δεν θα κοιτούσα καν το vivo.

• Like
Reactions: airb
Γιαννη το οτι ενθουσιαζεσαι καθε χρονο με την προοδο των κινητων σε κανει να λες ανακριβειες που δεν ισχυουν.

Έχουν tele τα κινητά πλέον, που φτάνει σε καμποσα από αυτά και πάνω από 100mm βέβαια σε επιδόσεις δεν έχουν σχέση καμία με καλο τηλεφακο ή καλο prime μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας….

Στα κινητά ο μόνος φακός που βγάζει πραγματικα καλές φωτός είναι ο βασικός φακός, όλοι οι άλλοι macro, ultrawide, tele κλπ. Είναι μόνο για light χρήση και για social….αν πάει κάποιος να κάνει street με tele κινητου ας το παρατήσει καλύτερα το άθλημα….