Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Γι’αυτο αγοράζουμε iPhone η Pixel που είναι πολύ καλό το αποτέλεσμα χωρίς πείραγμα.

Εγω το αγοραζω για το μηλο στην πλατη.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Στο iphone παίρνεις το πιο φυσικό αποτέλεσμα. Ακόμη και οι βραδινές είναι εξαιρετικές με σωστή απεικόνιση χρωμάτων

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

οσα κινητα παιρνουν gcam, εχουν πολυ καλυτερο αποτελεσμα απο τις stock εφαρμογες...

Δεν ειναι καθολου δυσκολο παντως το raw στα κινητα, το ιδιο κλικ κανεις και αποθηκευεις ταυτοχρονα 2 φωτο, μια raw και μια jpg.

Αν θες κι εχεις χρονο, με 2-3 κλικ τη φερνεις εκει που θελεις. Εγω τραβαω παντα raw+jpg και οταν θελω κατι καλυτερο ασχολουμαι 1 λεπτο και ετοιμη η φωτο!
Και ειναι σαφως καλυτερη απο οποιοδηποτε jpg, σε οποιοδηποτε κινητο.

Οταν ειχα gcam φυσικα κι εγω ειχα απευθειας καλο αποτελεσμα...

Το gcam κανει δουλειά και στο video ή εκεί παίζεις με την stock εφαρμογή;

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Για οσους ενδιαφερονται , σε huawei p20 pro δουλευει μια χαρα το filmic pro.

ειναι η εφαρμογη της google για φωτογραφια, ειδικα σχεδιασμενη για τα δικα της κινητα (πιχελ).

Καποιοι ομως καταφεραν να φτιαξουν ενα port και γι αλλα κινητα.
Σε καποια μπαινει ευκολα, σε καποια δυσκολα και σε καποια καθολου.

Ειναι σαφως ανωτερη εφαρμογη απο τις stock , αλλα δε δουλευει παντα καλα, σε ολα τα κινητα.

Επισης σε μερικα "βλεπει" τις διπλες-τριπλες καμερες των αλλων κινητων (πχ στα lg) σε καποια αλλα οχι (ta pixel κινητα εχουν μονο μια καμερα).

Η ποιοτητα της εικονας απο gcam ειναι σαφως ανωτερη (οπου δουλευει σωστα) , εχει μικροτερη επεξεργασια (κυριως σε χρωμα και οξυτητα) , πιο φυσικη εικονα , πιο πολυ λεπτομερεια .

Επισης, σε βαρδυνες φωτο, μπορει να κανει θαυματα...

https://www.tomsguide.com/us/google-pixel-3-xl,review-5826.html

Σε android αξιζει να τη δοκιμασει καποιος, αν μπαινει φυσικα.

ΥΓ... εγω τη δουλευα πολυ σε xiaomi που ειχα και σε LG επισης, σχεδον αποκλειστικα.
Τωρα στα samsung δε δουλευει καλα, γι αυτο κατεληξα να τραβαω RAW + JPG και οταν εχω χρονο-διαθεση , τις επεξεργαζομαι στο κινητο (τις raw)...αλλιως βολευομαι με τις jpg .

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

ειναι ενεργοποιημενο το log αρχειο στο filmic pro ?

Εγω το εχω πληρωμενο, αλλα δεν λειτουργει σωστα στο note 8...

Δεν το εχω πληρωσει ...
Θελει extra 12.99 euro...

Στο Mimix 2s είναι πάντως. Δίνει και 4κ βίντεο που δεν έχει η μαμά κάμερα.

Αυτό είναι τo πρόβλημα με το Android.... δεν ισχύουν παντού τα ίδια.

Θέλει ψάξιμο για το τι ισχύει σε κάθε κινητό.

Γι αυτό κι έχουμε κι αυτό το νήμα, ο καθένας να λέει τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες του.

πάντως τσίμπησα ενα P20 Pro Huawei το έχει 549 στο Public, δεν υπάρχει αντίπαλος (εκτός απο τα νέα μοντέλα που ερχονται φέτος πάλι της Χαβάη με διπλάσιες τιμές)
Δείτε the greatest town from above, φώτος με 1X και μετά 3Χ το hybrid zoom (με τον 3ο σένσορα).. μια θολούρα κάτω ειναι τα καυσαέρια απο τον κινητήρα

IMG_20190310_132533.jpg

και 3x στο παλάτι του Μπάκινχαμ
IMG_20190310_132537.jpg

Ευχαριστω, πραγματικά βγάζει τόσο καλές φώτος, ήδη την Fuji βαριέμαι να την κουβαλάω ώρες ώρες..
Πραγματικά τιμάει το σηματάκι LEICA που έχουν τα φακουδάκια της.

IMG_20190310_113658.jpg

IMG_20190309_182934.jpg

IMG_20190309_180517.jpg

IMG_20190311_151543_1.jpg

IMG_20190317_124233.jpg

αυτο ειναι πια το θεμα.... ο μονος λογος που θελω κι εγω μηχανη μαζι μου, ειναι κυριως για τα βραδυνα και πιο πολυ για το DOF (καλυτερο bokeh, πιο φυσικο).