Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

τα mp του αισθητήρα δε συνεπάγεται απαραίτητα ότι θα το χρησιμοποιείς στην maximum ανάλυση

και το p30 pro έχει επιλογή για 40mp αλλά το default (και μάλλον το καλύτερο) είναι 10mp

αν εξαιρέσουμε το lightroom (λόγω εμπάργκο στην adobe) ποιο πρόγραμμα είναι καλό για στοιχειώδη επεξεργασία φωτογραφιών σε κινητό android?

Εγώ να ρωτήσω την ίδια δυνατότητα σε Ελαστικότητα έχει ένα raw για επεξεργασία στο κινητό και στο pc?

καλα οτι ναναι... το 2014-15 ειχαμε παλι αυτη το μοδα με τα απειρα mp... ξαφνικα πριν 2 χρονια ολες οι ετιαριες αποφασισαν οτι αυτο που εχει σημασία δεν ειναι τα megapixel αλλα τα ΜΕΓΑΛΑ pixel ,οποτε αρχισαν να δινουν καμερες στα 10-12 αντε 16mp.

τωρα αντε ξανα-ματα...

Tα πολλα μεγαπιξελς ξανα ερχονται στο προσκηνιο για συγκεκριμενο λογο.

Απο τη μια, δεν μπορουν να χωρεσουν μεγαλοι αισθητηρες στα κινητα. Ομως με το pixel binning που αρχισε να χρησιμοποιειται, τα πολλα Mp θα χρησιμοποιουνται ωστε να εχουμε περισσοτερο φως και καλυτερη εικονα και μικροτερη τελικη αναλυση. (ηδη εχουμε pixel binning οπου 4 pixels γινονται 1)

Απο την αλλη, ηδη εχουμε το p30 pro οπου εισηγαγε οπτικο zoom (περισκοπιο) kai σε συνδυασμο με ψηφιακο zoom, μπορει και δινει μιας καλης ποιοτητας υβριδικο zoom 10X.

Και για τις δυο παραπανω περιπτωσεις ( pixel binning - μεγαλυτερο zoom) χρειαζονται αισθητηρες με πολλα mp.
Λογικα λοιπον λογω ανταγωνισμου, θα αρχισουμε να βλεπουμε αντιστοιχες υλοποιησεις απο ολους.

Samsung Galaxy Note10+ 5G: Κορυφαία κάμερα σύμφωνα με DxOMark και DisplayMate

Ούτε μια εβδομάδα δεν πέρασε από την επίσημη παρουσίαση των Samsung Galaxy Note10 | Note10+ και Note10+ 5G, και
ήδη οι νέες ναυαρχίδες έχουν εξεταστεί σε βάθος από τις -αρμόδιες- αρχές DxOMark και DisplayMate για τις κάμερες
και τις οθόνες τους.​

Όπως, ίσως, θα το περιμένατε, το Samsung Galaxy Note10+ 5G έχει περάσει πλέον στην πρώτη θέση του DxOMark ως το
καλύτερο smartphone στον κόσμο για τις επιδόσεις του στη Φωτογραφία με βαθμολογία 113, αφήνοντας στη δεύτερη θέση
το Huawei P30 Pro με 112 βαθμούς. Παράλληλα, το συγκεκριμένο μοντέλο πήρε τη μεγαλύτερη βαθμολογία (μέχρι σήμερα)
και για τη selfie κάμερα με 99 βαθμούς έναντι 97 του Samsung Galaxy S10 5G.

Σύμφωνα με το πόρισμα του DxOMark, το Samsung Galaxy Note10+ 5G προσφέρει ουδέτερη ισορροπία λευκού, ακρίβεια
στην απεικόνιση και υψηλά επίπεδα κορεσμού για να διασφαλίσει ζωντανά και ευχάριστα χρώματα στις περισσότερες
δοκιμασμένες συνθήκες φωτισμού.

Σε ό,τι αφορά την οθόνη, το DisplayMate δίνει την πρωτιά στο Samsung Galaxy Note10+ με βαθμολογία A+ και το χαρακτηρίζει
ως το smartphone με την κορυφαία οθόνη αυτή τη στιγμή στην αγορά, καθώς ισοφαρίζει ή θέτει νέα ρεκόρ βαθμολογίας σε 13
διαφορετικές δοκιμές της οθόνης σε σύγκριση με άλλα smartphones.

240wxnr.png

2w6umup.png

[via] . [via] . [via]
(Sent from Galaxy S10)

Huawei P30 Pro

Όπως πιθανότατα θα γνωρίζετε, το Huawei P30 Pro βρίσκεται στην κορυφή της λίστας (2η θέση) στο DXOMark χάρη στην
εκπληκτική απόδοση της κάμερας του με 112 βαθμούς. Η βαθμολογία που αντιστοιχεί στην απόδοση του κατά τη λήψη βίντεο
είναι 97 βαθμοί πάντως, και επομένως είναι χαμηλότερη από τη βαθμολογία του P20 Pro.​

«Με 97 βαθμούς, το Huawei P30 Pro πετυχαίνει καλή βαθμολογία στο βίντεο, και επομένως αποτελεί μία εξαιρετική all-around
επιλογή στον τομέα της κάμερας» γράφουν από τα εργαστήρια του DxOMark.

«Η συνολική βαθμολογία στο βίντεο προκύπτει από επιμέρους βαθμολογίες όπως γίνεται και στην περίπτωση της συνολικής
βαθμολογίας για την απόδοση στην Φωτογραφία: Έκθεση (85), Χρώμα (86), Αυτόματη Εστίαση (98), Υφή (58), Θόρυβος (77),
Ατέλειες/ Παράσιτα (85), και Σταθεροποίηση (94).

Η κάμερα του P30 Pro προσφέρει γενικά σωστή έκθεση κατά την λήψη βίντεο». «Όπως συμβαίνει και με τη λειτουργία φωτογρά-
-φησης», γράφουν από τα εργαστήρια DxOMark, «η κάμερα είναι ικανή να προσφέρει σωστή έκθεση σε σκηνές βίντεο ακόμα και
με εντυπωσιακά χαμηλά επίπεδα φωτισμού. Παρόλα αυτά, παρατηρήθηκαν αστάθειες στην χαρτογράφηση τόνων σε σημεία στα
περισσότερα βίντεο, με την φωτεινότητα σε ορισμένες περιοχές της εικόνας να αλλάζει χωρίς προφανή λόγο».

dxo-P30-Pro.png

dxo-Selfie-P30-Pro.png

[via] . [via]

Προσωπικα το dxomark δεν μου λέει τιποτα. Δεν χρειάζεται να δώσεις 1500 για να εχεις καλές φωτογραφίες.

Δεν ειχα ασχοληθεί με το manual mode του xiaomi, αλλα απ'οτι ειδα αξιζει τον κοπο!

MiMix 2S / manual mode / 30sec exposure / OOC jpeg.

2019-08-13_11-22-53
by sfortis1, on Flickr

Παντόφλα κανονική+ το ότι πρέπει να αφιερώσεις κάποιες ώρες για ρυθμίσεις της mioui για να έχεις ειδοποιήσεις απ τις εφαρμογές και αρχικό debloat στα σκουπίδια που έχει. Απο κάμερα δεν βλέπω να έχει OIS.Σε σχέση με το Mi Mix 2s https://www.kimovil.com/el/sygkrish/xiaomi-mi-9t-pro,xiaomi-mi-mix-2s-global πολλά τα .

Γι φωτογραφικές μιλάμε εδώ πάντα... το k20 pro / mi 9t pro έχει τριπλή κάμερα με υπέρ ευερυγωνιο και τηλεφακο, που δεν έχει το άλλο.
Είμαι στο χωριό τώρα και βλέπω ποσό μου λείπει η τριπλή κάμερα....
Φυσικά στα 500 ευρώ υπάρχουν κι άλλες λύσεις σε μεταχ/να, όντως είναι πολλά

Αυτό που με χαλάει κυρίως είναι η έλλειψη ois....

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Χτες παρέλαβα για ένα φίλο ένα Mi9T 128gb σε μπλε χρώμα, το οποίο είναι και πάρα πολύ ωραίο.
Από το λίγο που επεξεργάστηκα έχω να πω τα εξής:
Το κινητό αξίζει πολλά παραπάνω από όσα πληρώνεις.
Η οθόνη του είναι χάρμα οφθαλμών με εικόνα από το μέλλον λόγω της απουσίας σταγόνων, τρυπών κτλ.
Ο μηχανισμός της selfie κάμερας εξίσου φουτουριστικός.
Πολύ σβέλτος ο επεξεργαστής και γενικά πολύ γρήγορο σε όλα του.
Στο θέμα μας τώρα.
Οι τρεις κάμερες είναι απίστευτα βολικές, ο υπερευρυγώνιος αν και χωρίς autofocus πολύ εντυπωσιακός στην πράξη.
Παίρνει με 2 κλικ gcam και η απόδοση ειδικά της κύριας κάμερας απογειώνεται.
Το βίντεο πολύ καλό και πολύ ικανοποιητική η απόδοση του eis ακόμη και σε 4Κ.
Η απουσία του ois απαιτεί συχνά στα νυκτερινά τρίποδο αλλά και χωρίς αυτό κάτι βγαίνει.
Συνοψίζοντας δηλώνω ενθουσιασμένος από το κινητό και σύντομα θα παραγγείλω και το δικό μου.

Χτες παρέλαβα για ένα φίλο ένα Mi9T 128gb σε μπλε χρώμα, το οποίο είναι και πάρα πολύ ωραίο.
Από το λίγο που επεξεργάστηκα έχω να πω τα εξής:
Το κινητό αξίζει πολλά παραπάνω από όσα πληρώνεις.
Η οθόνη του είναι χάρμα οφθαλμών με εικόνα από το μέλλον λόγω της απουσίας σταγόνων, τρυπών κτλ.
Ο μηχανισμός της selfie κάμερας εξίσου φουτουριστικός.
Πολύ σβέλτος ο επεξεργαστής και γενικά πολύ γρήγορο σε όλα του.
Στο θέμα μας τώρα.
Οι τρεις κάμερες είναι απίστευτα βολικές, ο υπερευρυγώνιος αν και χωρίς autofocus πολύ εντυπωσιακός στην πράξη.
Παίρνει με 2 κλικ gcam και η απόδοση ειδικά της κύριας κάμερας απογειώνεται.
Το βίντεο πολύ καλό και πολύ ικανοποιητική η απόδοση του eis ακόμη και σε 4Κ.
Η απουσία του ois απαιτεί συχνά στα νυκτερινά τρίποδο αλλά και χωρίς αυτό κάτι βγαίνει.
Συνοψίζοντας δηλώνω ενθουσιασμένος από το κινητό και σύντομα θα παραγγείλω και το δικό μου.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες Παναγιώτη. Φαίνεται ότι μετά το RN7 το Mi9T θα είναι επίσης μια καλή επιλογή για τα χρήματα που κάνει.
Όταν βρεις κάποια προσφορά ειδικά στο 128 θα με ενδιέφερε.

Αν δεν έχεις πρόβλημα με παραγγελία από Κίνα αυτή τη στιγμή το βρίσκεις στα 270 ευρώ τελική τιμή χωρίς τελωνείο.
Για παραπάνω πληροφορίες και link όποιος θέλει σε π.μ.

Δεν έχει autofocus δηλαδή? Είναι με αφη στην οθόνη ειναι σταθερό αφού ετσι και αλλιώς είναι ολα εστιασμένα?
Εγώ στο μυαλό μου το έχω σαν action camera στυλ. Υσχυει?