Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Προφανώς το κινητό του Παναγιώτη ανήκει στη χαμηλή κατηγορία και η φωτογραφική του ,το βράδυ τουλάχιστον , θα είναι ανάλογης της τιμής.
Μια δοκιμή θα τον πείσει πάντως.

Εγώ έχω στα χέρια μου το s9plus και αν συνέλθω από τη γρίπη που με ταλαιπωρεί, θα το δοκιμάσω ελπίζω το Πάσχα.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Γιάννη με το μαλακό , δν βιαζόμαστε, η γρίπη που κυκλοφορεί είναι πολϋ υπουλη, εμένα με ταλαιπώρησε πάνω από ένα μήνα , εκεί που νόμιζα οτι ημουν ΟΚ με ξαναριχνε κάτω και πήρε μπάλα και όλους στο σπίτι με την ίδια δύναμη.

Ακριβώς έτσι Κώστα...και οι 2 είμαστε στο κρεβάτι!
Δεν έχω ξαναπεράσει κάτι τέτοιο... με πυρετό και βήχα.

Τεσπα... καλο Πάσχα σε όλους μας, με υγεία !

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

μολις γυρισα απο ενα ταξιδι στην Αγγλια και δεν μπορεσα να παρω μαζι μου τη μηχανη (για διαφορους λογους).
Ειχα μονο το κινητο μου (xiaomi mi a1) κι εβγαλα καμποσες φωτο στο ποδι, πολυ γρηγορα.

Σε γενικες γραμμες εμεινα πολυ ευχαριστημενος και ηταν σαφως μεγαλη ευκολια να το τραβας απο τη τσεπη οποια στιγμη θελεις και να τραβας γρηγορα κι ευκολα.

Πολυ θα ηθελα τη νεα sony rx 100 VI μαζι μου...αλλα πολλα τα λεφτα Αρη !

IMG_20180531_201514 by John Spirou, on Flickr

IMG_20180531_204543_252 by John Spirou, on Flickr

IMG_20180531_205121_357 by John Spirou, on Flickr

IMG_20180530_194741 by John Spirou, on Flickr

IMG_20180531_092546_HDR by John Spirou, on Flickr

IMG_20180530_194724 by John Spirou, on Flickr

IMG_20180530_194406 by John Spirou, on Flickr

IMG_20180530_222929_409 by John Spirou, on Flickr

IMG_20180601_185029 by John Spirou, on Flickr

IMG_20180531_201833 by John Spirou, on Flickr

00000IMG_00000_BURST20180601211041997_COVER by John Spirou, on Flickr

IMG_20180601_204614 by John Spirou, on Flickr

IMG_20180601_201305 by John Spirou, on Flickr

IMG_20180601_201135 by John Spirou, on Flickr

IMG_20180601_200827 by John Spirou, on Flickr

IMG_20180601_200818 by John Spirou, on Flickr

IMG_20180601_193947 by John Spirou, on Flickr

IMG_20180601_192820 by John Spirou, on Flickr

ειναι πολυ φτηνο και καλο !

Εχει stock android γι αυτο....και παιρνει την εφαρμογη της google , τη gcam που κανει πολυ καλη δουλεια στις φωτο!

Eχει διπλο φακο με zoom και καλο σχετικα βιντεο.

Εδω το album απο το Λονδινο.

https://flic.kr/s/aHskCrsKbw

IMG_20180601_222104_229 by John Spirou, on Flickr

To έχεις προσωπικό το άλμπουμ; Βγάζει σφάλμα...

Page Not Found

Oops! Looks like you followed a bad link.

---

Edit: Τώρα άνοιξε κανονικά!

Δεν είμαι λάτρης των κινητοφωτογραφιών αλλά Γιάννη είναι πολύ πάνω από το μέσο αποδεκτό οι συγκεκριμένες φωτογραφίες σου.
Έβλεπα και στο Facebook που έβαζες και τις ευχαριστιόμουν.
Κάποια δυσκολίες θα υπήρχαν αλλά για κινητό ειδικά των 200 ευρώ είναι άριστες.

γι αυτο λεω οτι πρωταρχικο λογο εχει ο φωτογραφος και μετα η μηχανη.

Με ενα συγχρονο κινητο, κανεις θαυματα.

Εχεις ενα στοιχειωδες ζοομ (στην ουσια εχεις 2 primes 28 kai 56mm) , και αρκετα καλο software (gcam).

Απο εκει και περα η φαντασια, και η ορεξη εχουν σημασια.

Ημουν ΠΟΛΥ πιεσμενος χρονικα και δεν μπορουσα με τιποτα να εχω μαζι μου μεγαλυτερη μηχανη.
Μονο μια compact sony θα μπορουσα να εχω και ισως ειναι η επομενη αγορα, αν δωσω τελικα την rx 10 II .

Πολύ καλές οι φώτος Γιάννη, ανέλπιστα καλές θα έλεγα και μάλιστα από ένα φτηνό κινητό!!
Σε ποιότητα φώτος στέκονται αρκετά καλά τα κινητά πλέον, άλλα για μένα η ανυπαρξία κουμπιών, ροδελών, σκοπεύτρου, grip, καλής μπαταρίας, κανονικού ζουμ, αδιαβροχοποίησης και ένα σωρό άλλες ελλείψεις είναι δυστυχώς πολύ σοβαρές, και έτσι το κινητό είναι για μένα ένα φωτογραφικό εργαλείο λύσης ανάγκης για όταν δεν έχεις την μηχανή μαζί σου.

το εχω δοιμασει και στο παρελθον, εχοντας μαζι μου και μια σονυ α6000... τις πιο πολλες φωτο τις τραβηξα παλι με το κινητο.

Ισως κανω και καποιο αλλο ταξιδι συντομα, και θα βασιστω παλι στο κινητο μου, λογω βαρους και ογκου.
Δεν μπορω πια να κουβαλαω τσαντες με μηχανες, δεν εχω χωρο στρις αποσκευες μου , και θελω το ελαχιστο βαρος πανω μου (γονατα και μεση ειναι διαλυμενα...)

Προσωπικα μου αρκουν σα ποιοτητα, πολυ θα ηθελα βεβαια μια φωτογραφικη μαζι μου, αλλα δε γινεται (εκτος μιας καλης compact, αλλα εκει ξεφευγουμε στα λεφτα).

Το μονο που θα ηθελα ειναι η ευρυγωνια καμερα του LG G6 (που εχει πεσει κατω απο 300 ευρω!) ...και παιρνει και gcam.

Εν τω μεταξύ, στην όλη ιστορία συμβάλουν και οι αεροπορικές μερικές από τις οποίες για να πάρεις πλέον στην καμπίνα οτιδήποτε χωράει έστω ένα 15άρι laptop χρεώνουν επιπλέον. Φωτογραφικό εξοπλισμό σε παραδοτέα αποσκευή προσωπικά δεν...

το εχω δοιμασει και στο παρελθον, εχοντας μαζι μου και μια σονυ α6000... τις πιο πολλες φωτο τις τραβηξα παλι με το κινητο.

Ισως κανω και καποιο αλλο ταξιδι συντομα, και θα βασιστω παλι στο κινητο μου, λογω βαρους και ογκου.
Δεν μπορω πια να κουβαλαω τσαντες με μηχανες, δεν εχω χωρο στρις αποσκευες μου , και θελω το ελαχιστο βαρος πανω μου (γονατα και μεση ειναι διαλυμενα...)

Προσωπικα μου αρκουν σα ποιοτητα, πολυ θα ηθελα βεβαια μια φωτογραφικη μαζι μου, αλλα δε γινεται (εκτος μιας καλης compact, αλλα εκει ξεφευγουμε στα λεφτα).

Το μονο που θα ηθελα ειναι η ευρυγωνια καμερα του LG G6 (που εχει πεσει κατω απο 300 ευρω!) ...και παιρνει και gcam.

Γιάννη μπράβο, και για το αποτέλεσμα αλλά και για το ότι δείχνεις και στην πράξη πόσο έχει κλείσει η ψαλίδα μεταξύ φωτ. μηχανών και smartphones.
Πριν 20 μέρες ήμουν Ιταλία και έκανα το ίδιο με εσένα, τις περισσότερες τις έβγαλα με το Note 8 παρόλο που είχα και την RX10 μαζί μου. Μόνο σε εσωτερικό χώρο τράβηξα σχεδόν εξ ολοκλήρου με τη sony στο μουσείο και το εργοστάσιο της ferrari. Σε εσωτερικό χώρο ακόμα υστερούν αλλά όπως πάει όχι για πολύ ακόμα.

Στάλθηκε από το Samsung Note 8 μου

Ok καταπληκτικές λήψεις αλλα κακά τα ψέματα. Όσο καλό και να είναι ένα κινητό η μια μηχανή αν δεν το χειρίζεται έμπειρος, τ αποτέλεσμα είναι αστα να πάει.. Ο φίλος δείχνει πολύ απλά ότι το έχει. Δεν είμαι επαγγελματίας ούτε καν χομπίστας στη φωτογράφηση αλλα το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εγω εχω ενα πολυ καλο κινεζικο το Le Max le eco 2 το οποιο βγαζει απιστευτες φωτος κατα το 95 % που θα το χρειαστω ....
Πουλησα ολα τα συμπραγκαλα Canon eos 600 D φακοι ανταπτορες φλας ...κτλ..

ησυχασα !!! Εμενε στο Σπιτι παντα ... δεν μπορουσα να κυκλοφορω σαν τουριστας η δημοσιογραφος να παω για καφε βρε αδερφε χωρις να κουβαλαω εχτρα σακο ....

Ναι το κινητο δεν εχει κουμπια με παιδευει στις ρυθμισεις δεν εχει ζουμ αλλα εξακολουθω να βγαζω με αυτο και ας εχω την Fuji X M 1 + 16 50 mm την οποια τηξν αγορασα διοτι ειναι αρκετα μικροτερη απο την κανον... βεβαια η Φουτζι βγαζει πολυ ωραιες φωτος αλλα ουτε και αυτη την παιρνω μαζι .....το κινητο ειναι πιο βολικο ....

Πιστεύετε ότι ένα από τα κορυφαία σε κάμερα κινητά (πχ galaxy s9+, iphone 8+) μπορεί να συγκριθεί με μια m4/3 με κιτ φακό; Προφανώς με primes δεν μπορεί να γίνει σύγκριση.

Πιστεύετε ότι ένα από τα κορυφαία σε κάμερα κινητά (πχ galaxy s9+, iphone 8+) μπορεί να συγκριθεί με μια m4/3 με κιτ φακό; Προφανώς με primes δεν μπορεί να γίνει σύγκριση.

Με μία λέξη όχι. Εχω και m4/3 μηχανή και 2 πολύ καλά φωτογραφικά κινητά. Λόγω φωτεινού φακού τα κινητά πλησιάζουν σε iso έναν κιτ m4/3 φακό και κλείνουν την ψαλίδα, άλλα θα έλεγα χοντρικά 0,5/1 stop χειρότερα σε ίδιες συνθήκες από έναν κιτ m4/3 φακό. Από εκει και πέρα σε Dynamic range, λεπτομέρεια, sharpness, έλεγχος βάθος πεδίου, χρωματικές εκτροπές, white balance κλπ. απλά χάνει το κινητό κατά κράτος....συνολικά καμία σχέση. Τα κινητά πλησιάζουν μηχανές με αισθητήρα 1 ίντσας υπό προϋποθέσεις άλλα μέχρι εκει. Συνολικά θέλουν δουλειά ακόμα για να φτάσουν αισθητήρες 1 ίντσας και πάρα πολύ δουλειά για m4/3 αισθητήρα.

Και ολα έχουν να κάνουν με το μέσο που βλέπεις τις φωτογραφίες, φωτό ημερήσιες για ανέβασμα στο διαδίκτυο ή μικρές εκτυπώσεις δυσκολα θα δεις διαφορες και με FF ακόμη. Οπότε η απάντηση δεν είναι μονοσήμαντη, για να μην επαναλαμβανόμαστε αν κανεις τον κόπο και διαβάσεις τις προηγούμενες σελίδες θα δεις οτι έχουν ανεβεί πολλά συγκριτικά δείγματα και με μηχανές μεγαλύτερου αισθητήρα και οι διαφορες ποικίλουν ανάλογα τις απαιτήσεις του φωτογράφου από καθόλου έως μεγάλες.