Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

τα έχουμε ξαναπεί αρκετές φορές, θεωρώ ότι το πλεονέκτημα της φορητότητας των κινητών είναι game changer.

Είναι καλύτερα να έχεις "κάτι" για να αποθανατίσεις τη στιγμή με την όποια ποιότητα ή είναι καλύτερο να μην την αποθανατίσεις καθόλου???

χμμμμ....μουμπλε....μουμπλε....

Προσωπικά φέτος στην αμμουδιά δε με βλέπω να κουβαλάω βαλιτσάκι με φακούς. Και γιατί φοβάμαι μη μου το φάνε, και γιατί φοβάμαι μη το φάει η αλμύρα και η άμμος αλλά και για να μη με κοιτάνε σαν ηδονοβλεψία!

γιου κεντ μπητ ε γκουντ φότο μομπάηλ ιν ε λοτ οφ σαν!

Πολύ σωστά Κώστα, μην ξεχνάμε ότι ο καθένας μας έχει και άλλες απαιτήσεις, άλλος ψάχνει στις γωνίες pixel/pixel για τυχόν παραμορφώσεις και άλλος βλέπει μια φώτο στο Facebook και ενθουσιάζετε...
Π.χ. εχτές πήρα σε τιμή χώμα μια Panasonic Fz300 με αισθητήρα μινιατούρα (για φώτο/βίντεο σε παραλίες), έβγαλα κάποιες φώτος σήμερα το πρωί με καλό φως, και σε απλή θέαση χωρίς ζουμ κλπ. είναι πάρα πολύ καλές, τυπώνονται σε μικρές εκτυπώσεις άνετα και ανεβαίνουν σε websites/Faecbook αξιοπρεπέστατα. Αν όμως κάνεις ζουμ και αρχίζεις να τις ψυρίζεις θα δεις τα προβλήματα και θα δεις ότι δεν έχουν σχέση με καμία dslr/mirrorless.....

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

τα έχουμε ξαναπεί αρκετές φορές, θεωρώ ότι το πλεονέκτημα της φορητότητας των κινητών είναι game changer.

Είναι καλύτερα να έχεις "κάτι" για να αποθανατίσεις τη στιγμή με την όποια ποιότητα ή είναι καλύτερο να μην την αποθανατίσεις καθόλου???

χμμμμ....μουμπλε....μουμπλε....

Προσωπικά φέτος στην αμμουδιά δε με βλέπω να κουβαλάω βαλιτσάκι με φακούς. Και γιατί φοβάμαι μη μου το φάνε, και γιατί φοβάμαι μη το φάει η αλμύρα και η άμμος αλλά και για να μη με κοιτάνε σαν ηδονοβλεψία!

γιου κεντ μπητ ε γκουντ φότο μομπάηλ ιν ε λοτ οφ σαν!

Για αυτό το λόγο (αμμουδιές) πήρα μια Panasinic fz300 με ζουμ 25-600f2,8, αδιάβροχη και με καλό σκόπευτρο και με 4Κ βίντεο σε τιμή όσο ένα μεσαίου κόστους κινητό...ότι και να πάθει, ακόμα και να μου την κλέψουν δεν θα κάτσω να σκάσω!!!

Που τις βρίσκεις βρε μπαγάσα τις προσφορές...
Πάντως και εγώ όλο και περισσότερο τραβάω με το κινητό. Εννοείται για τις απλές φωτογραφίες της σειράς, όταν θέλω το καλύτερο παίρνω τη μηχανή.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Που τις βρίσκεις βρε μπαγάσα τις προσφορές...
Πάντως και εγώ όλο και περισσότερο τραβάω με το κινητό. Εννοείται για τις απλές φωτογραφίες της σειράς, όταν θέλω το καλύτερο παίρνω τη μηχανή.

Φίλος φίλου πήρε την Fz2000 και βιαζόταν να σκοτώσει την fz300 σχεδόν καινούρια, και είπα γιατί όχι, για παραλίες είναι μια χαρά!!! Από Σεπτέμβριο μετά το καλοκαίρι θα την δώσω....πολύ τίμια μηχανή και πλήρως εξοπλισμένη, για καλό φως είναι μια χαρά τόσο σε φώτος όσο και σε βίντεο.

Πρόταση για το πιο οικονομικό κινητό με φωτογραφική αρκετά καλύτερη του iphone 7 ? (οχι το plus, to mikro)

δεν υπαρχει οικονομικο τηλεφωνο με καμερα αρκετα καλυτερη του 7... πρεπει να τα σκασεις!

Μεταχ/νο samsung s8 ισως...., pixel xl, γυρω στα 300-400.

Εγώ πάντως που έχω το mate 10 pro και συγκρίνω φωτογραφίες που έχω βγάλει με την x70 η x100f βλέπω τεράστια διαφορά..... Και να φανταστείτε ότι το mate 10 θεωρείται από τα κορυφαία....

Εγώ πάντως που έχω το mate 10 pro και συγκρίνω φωτογραφίες που έχω βγάλει με την x70 η x100f βλέπω τεράστια διαφορά..... Και να φανταστείτε ότι το mate 10 θεωρείται από τα κορυφαία....

προσωπικά δεν έχω μείνει ευχαριστημένος από την κάμερα του mate 10 pro...

σαν τηλέφωνο βέβαια είναι εξαιρετικό!

προσωπικά δεν έχω μείνει ευχαριστημένος από την κάμερα του mate 10 pro...

σαν τηλέφωνο βέβαια είναι εξαιρετικό!
Συμφωνώ απόλυτα, εξαιρετικο τηλέφωνο, μέτρια κάμερα......

Γιαννη, υπαρχει κανενα δειγμα απο βραδυνη ληψη του xiaomi?
Γενικοτερα, με την gcam εχει μεγαλη βελτιωση?

Last edited:
Σε σχέση με το Pixel XL τι διαφορές έχει φωτογραφικά, low light noise, OIS, bokeh etc?

παρομοια αποδοση εχουν.... φωτογραφικα.

Το pixel xl exei εγγενη υποστηριξη βεβαια της google camera app, αυτο σημαινει κανενα θεμα συμβατοτητας, και πιο γρηγορη ανταποκριση.

Η stock app του χιαομι ειναι πολυ γρηγορη στη ληψη , αλλα μετρια προς καλη στο τελικο αποτελεσμα.

Σε καμια δεν εχεις OIS, μονο EIS με οτι αυτο συνεπαγεται.

Στο βιντεο και τα 2 εινα μετρια, μη περιμενεις και πολλα.

Σε Low light , αν χρησιμοποιησεις την Gcam , ειναι σχεδον ισαξια.

Σε bokeh , το xiaomi υπερεχει λογω δευτερου φακου , που δεν εχει το XL.

αυτος ειναι και ο λογος που προτιμησα το xiaomi , και βεβαια η τιμη...