Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Καλησπέρα παιδιά. Έχω μια ερώτηση για όποιον έχει εμπειρία από iPhone η γνωρίζει. Κάνουν διαφορά οι εφαρμογές που κυκλοφορούν στο store όσον αφορά την ποιότητα φωτογράφησης η έχουν να κάνουν μόνο με επεξεργασία φίλτρων κτλ; Δηλαδή υπάρχει κάποια εφαρμογή που να αντί καταστεί την μαμά εφαρμογή λήψης η δεν παίζει ρόλο παρά μόνο στην επεξεργασία; Έχω αγοράσει την εφαρμογή ProCamera, έχω επίσης κατεβάσει την εφαρμογή Snapseed, Lightroom κτλ, πέραν από επεξεργασία δεν έχω παρατηρήσει διαφορά στις λήψεις. Κάνω κάτι λάθος;

Sent from my iPhone using Tapatalk

βαλτε στον χωρο και το xiaomi redmi note 5 το οποιο βγαζει καταπληκτικες φωτο μερα-νυχτα.
το ειχα για ενα μηνα στα χερια μου και ερχομενος απο samsung s7 δεν..ξυνισα καθολου...
Το πήρε φίλος.
Νομίζω ότι μέχρι τα 300 ευρώ δεν έχει αντίπαλο.

Καλησπέρα παιδιά. Έχω μια ερώτηση για όποιον έχει εμπειρία από iPhone η γνωρίζει. Κάνουν διαφορά οι εφαρμογές που κυκλοφορούν στο store όσον αφορά την ποιότητα φωτογράφησης η έχουν να κάνουν μόνο με επεξεργασία φίλτρων κτλ; Δηλαδή υπάρχει κάποια εφαρμογή που να αντί καταστεί την μαμά εφαρμογή λήψης η δεν παίζει ρόλο παρά μόνο στην επεξεργασία; Έχω αγοράσει την εφαρμογή ProCamera, έχω επίσης κατεβάσει την εφαρμογή Snapseed, Lightroom κτλ, πέραν από επεξεργασία δεν έχω παρατηρήσει διαφορά στις λήψεις. Κάνω κάτι λάθος;

Sent from my iPhone using Tapatalk
Δοκίμασε το Adobe Lightroom, έχει ενσωματωμένη κάμερα (σε auto kai pro mode και HDR) με καλύτερα αποτελέσματα.
Φυσικά βάλε να τραβάει σε dng που θα πάρεις το μέγιστο της απόδοσης.

Οπως είπα πριν εχω το redmi note 5 pro και μπορώ να πω ότι η μαμά κάμερα μια χαρά κάνει δουλειά. Καλή και η gcam αλλά κάποια κολλήματα, οπως να μην αποθηκεύει την πρώτη λήψη κάποιες φορές με κάνουν να χρησιμοποιώ την μαμά ποιο συχνά.
Θα κάνω σύντομα ένα τεστ και με τις δύο και θα τις ανεβάσω. Υπάρχει ενδιαφέρον και στο αντίστοιχο φόρουμ του.

Και εννοείται ότι εχω δοκιμάσει πολλές gcam και με διάφορες ρυθμίσεις.

επειδη εσπασε το κινητο της αδελφης μου, της εδωσα το δικο μου xiaomi mi a1 και πηρα το A2....

Mερικες φωτο απ αυτο και με στοκ εφαρμογη

IMG_20180823_152137 by John Spirou, on Flickr

IMG_20180823_145131 by John Spirou, on Flickr

IMG_20180823_140902 by John Spirou, on Flickr

IMG_20180822_172918 by John Spirou, on Flickr

IMG_20180822_130749 by John Spirou, on Flickr

IMG_20180822_130706 by John Spirou, on Flickr

εχει κι αυτο αρκετα καλη καμερα, στα λεφτα του δυσκολα θα βρει αντιπαλο (για καινουργιο κινητο παντα).

Μπορει να μπει και Gcam, αλλα δεν υπαρχει εκδοση ειδικα γι αυτο και θελει και root.
Εχω βαλει μια εκδοση , αλλα ακομα ειναι νωρις, μολις βγηκε το κινητο και δεν δουλευει πολυ καλα ... θελει δουλεια.

μια προχειρη δοκιμη μ αυτην...

IMG_20180901_192005 by John Spirou, on Flickr

Εξαρτάται....

Αν μιλάμε για στοκ κάμερα, είναι σαφώς καλύτερη η Α2.
Αν βάλεις όμως gcam στην α1 οι διαφορές είναι μικρές.
Στην α1 είναι νωρίς να πω τι γίνεται με την gcam.

Σε γενικές γραμμές το Α2 είναι πιο γρήγορο κι έχει μεγαλύτερη και καλύτερη οθόνη.
Αλλά χάνεις την SD card, mini Jack Kai fm radio.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Πολύ καλές οι φωτογραφίες Γιάννη, τρομερή απόδοση τα νέα κινητά, πραγματικά δεν ξέρω αν κάποιος θα έβγαζε καλύτερες φώτος με μια Dslr/Mirrorless με έναν κιτ φακό.
Πάντως και 2-3 νυχτερινές που έβαλες σε Iso 6400 είναι αξιοπρεπέστατες και χρηστικότατες ακόμα και για τύπωμα.

Αυτό που κάνει μπαμ, οχι στο συγκεκριμένο, σε ολα τα κινητά, ειναι η μικρή δυναμική περιοχή. Τα φυτά, το σκίαστρο της ταβέρνας κτλ ε...φαίνεται ο μικρός αισθητήρας απο χιλιόμερα.

Δεν θα κονταροχτυπηθούν με καμία dslr/mirrorless (ακομα, και δεν ξέρω αν ποτε...ισχύουν και νόμοι της φυσικής για τους μικρούς αισθητήρες).

Σε συγκεκριμένες σκηνές με καλό φως και χωρίς μεγάλο εύρος φωτεινότητας τα πάνε περίφημα.

αυτο ειναι ευκολο να διορθωθει, απλα θελεις την gcam εφαρμογη των pixel κινητων.

απλα, επειδη ειναι καινουργιο κινητο δεν υπαρχει ακομα η εκδοση γι αυτο.
Μολις βγει, το προβλημα διορθωνεται αυτοματα (και μαλιστα καλυτερα απο πολλες dslr) !

Κανει πολλαπλη ληψη (εως και 12 καρε) αυτοματα , σε πολυ μικρο διαστημα , κι εχεις hdr ετοιμο.
Δουλευει και με σχετικα ελαφρως κινουμενα θεματα, το εχω δοκιμασει στο Α1.

επισης , μη ξεχνας οτι αυτες ειναι απλες jpg... αν τραβηξεις RAW μπορεις ευκολα να παρεις ακομα περισσοτερα, ειδικα σε δυναμικη περιοχη και θορυβο.

κι εδω επισης σε σκιες και highlights...

stock

IMG_20180903_145546 by John Spirou, on Flickr

Gcam

IMG_20180903_145552 by John Spirou, on Flickr

YG... η gcam αυτη , θελει root και ενεργοποιηση του camera2api, και δεν υποστηριζει ολες τις λειτουργιες της καμερας του A2 (slow motion , video EIS , διπλη καμερα, νυχτερινη καμερα, selfie με πορτραιτο , απλο πορτραιτο κλπ)

τελος, η gcam δεν ειναι μονο χρησιμη για το πολυ καλο hdr+ που εχει, αλλα και για τη συνολικα καλυτερη εικονα και μεγαλυτερη λεποτομερεια...

Δες εδω ποση διαφορα εχει απο τη στοκ καμερα

gcam by John Spirou, on Flickr

Ναι οι αλγοριθμοι της google camera κανουν πραγματικά θαυματα.

Βεβαία θα δουλέψει σωστά σε κινητά με IBIS αν υπάρχει λιγο φως. Τρομερός αλγόριθμος όμως.