Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Πάνο άλλο σού θυμίζει ios καί άλλο ios.Γιά android είναι καλό ή οθόνη του δέν είναι ότι καλύτερο άν καί amoled , αυτό πού μέ ενοχλεί καί ισχύει γιά τά περισσότερα τηλέφωνα είναι ότι μετά από περίπου 2 χρόνια παύουν νά παίρνουν αναβαθμίσεις καί γίνονται κατά κάποιο τρόπο παρωχημένα εκτός από ορισμένες ναυαρχίδες καί τά pure android οπότε τά iphone έχουν τρόπον τινά τό πάνω χέρι.Επίσης σέ hardware ή apple χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας υλικά καί μιλάω καί γιά λάπτοπ τάμπλετ, κοκ.Εχω δεί τίς μητρικές στά λάπτοπ λόγω παλαιότερα έχω σπουδάσει ηλεκτρονική καί τηλεπικοινωνίες στό εξωτερικό καί έχω φίλους επαγγελματίες πού δουλεύουν καί ενημερώνομαι γιά τίς εξελίξεις στήν τεχνολογία καί σέ ηχοσυστήματα βλέπεις ότι μάθεις καί σού αρέσει έχει ενδιαφέρον άσχετα πού δέν ασκώ τό ίδιο επάγγελμα .Μπορεί τά iphone μέχρι καί τήν 8 σειρά νά φαίνονται παρωχημένα έχουν ίδια εμφάνιση δέν έχουν amoled αλλά οί αλλες εταιρίες ιδρώνουν νά τήν φτάσουν σέ επιδόσεις στά σύν τό ελαφρύ λειτουργικό καί οί αναβαθμίσειςΕγώ είχα παλιά Nokia, Sony Windows phone καί όλα τά τηλέφωνα μου λειτουργούν άσχέτως ότι χρησιμοποιώ Samsung πού δέν έχω κανένα πρόβλημα καί τά θεωρώ ποιοτικά επίσης ακόμη καί τά entry άσχετα ότι πολλοί παραπονιούνται γιά τίς πολλές εγκατεστημένες εφαρμογές.Θεωρώ τά καινούργια iphone κορυφαία αλλά καί τά samsung μετά έπονται οί άλλοι άσχετα ότι μπορεί νά είναι καλύτεροι στά επι μέρους(καλύτερη κάμερα στό dxo κτλ.Μού αρέσει πού ό Γιάννης Σπύρου πειραματίζεται μέ όλες τίς μάρκες είναι βέβαια καί εππαγγελματίας καί ανοιχτό μυαλό καί αυτό είναι πρός ώφελος όλων μας πού έχουμε ενδιαφέρον μέ τήν τεχνολογία.Στίς επαγγελματικές κατηγορίες λάπτοπ εικόνα ήχο κάμερες φωτογραφικές,οθόνες κτλ τά δεδομένα αλλάζουν

Πάνο άλλο σού θυμίζει ios καί άλλο ios.Γιά android είναι καλό ή οθόνη του δέν είναι ότι καλύτερο άν καί amoled , αυτό πού μέ ενοχλεί καί ισχύει γιά τά περισσότερα τηλέφωνα είναι ότι μετά από περίπου 2 χρόνια παύουν νά παίρνουν αναβαθμίσεις καί γίνονται κατά κάποιο τρόπο παρωχημένα εκτός από ορισμένες ναυαρχίδες καί τά pure android οπότε τά iphone έχουν τρόπον τινά τό πάνω χέρι.Επίσης σέ hardware ή apple χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας υλικά καί μιλάω καί γιά λάπτοπ τάμπλετ, κοκ.Εχω δεί τίς μητρικές στά λάπτοπ λόγω παλαιότερα έχω σπουδάσει ηλεκτρονική καί τηλεπικοινωνίες στό εξωτερικό καί έχω φίλους επαγγελματίες πού δουλεύουν καί ενημερώνομαι γιά τίς εξελίξεις στήν τεχνολογία καί σέ ηχοσυστήματα βλέπεις ότι μάθεις καί σού αρέσει έχει ενδιαφέρον άσχετα πού δέν ασκώ τό ίδιο επάγγελμα .Μπορεί τά iphone μέχρι καί τήν 8 σειρά νά φαίνονται παρωχημένα έχουν ίδια εμφάνιση δέν έχουν amoled αλλά οί αλλες εταιρίες ιδρώνουν νά τήν φτάσουν σέ επιδόσεις στά σύν τό ελαφρύ λειτουργικό καί οί αναβαθμίσειςΕγώ είχα παλιά Nokia, Sony Windows phone καί όλα τά τηλέφωνα μου λειτουργούν άσχέτως ότι χρησιμοποιώ Samsung πού δέν έχω κανένα πρόβλημα καί τά θεωρώ ποιοτικά επίσης ακόμη καί τά entry άσχετα ότι πολλοί παραπονιούνται γιά τίς πολλές εγκατεστημένες εφαρμογές.Θεωρώ τά καινούργια iphone κορυφαία αλλά καί τά samsung μετά έπονται οί άλλοι άσχετα ότι μπορεί νά είναι καλύτεροι στά επι μέρους(καλύτερη κάμερα στό dxo κτλ.Μού αρέσει πού ό Γιάννης Σπύρου πειραματίζεται μέ όλες τίς μάρκες είναι βέβαια καί εππαγγελματίας καί ανοιχτό μυαλό καί αυτό είναι πρός ώφελος όλων μας πού έχουμε ενδιαφέρον μέ τήν τεχνολογία.Στίς επαγγελματικές κατηγορίες λάπτοπ εικόνα ήχο κάμερες φωτογραφικές,οθόνες κτλ τά δεδομένα αλλάζουν

Δεν με βρίσκεις σύμφωνο άλλα οκ μην το κάνουμε VS με ios που τα θεωρώ ότι πιο υπερτιμημένο υπάρχει στην αγορά των κινητών, δεν είμαστε στο myphone.gr!!!
Για την οθόνη του mi8 κάνεις λάθος είναι εξαιρετική, διάβασε και παρακάτω το review από το Gsmarena και το σχόλιο για την οθόνη ''In our testing, the Mi 8's display proved to be a top performer''.

https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_8-review-1784p3.php

Για να κάνουμε τα πράγματα ακόμα πιο μπλεγμένα υπάρχει στα 430 ευρώ και το φοβερό Huawei mate 10 pro. Ναυαρχίδα που έχει πέσει πλέον αισθητά η τιμή της, με κορυφαία κάμερα (f1,6 Leica με OIS) και συνολικά κορυφαία σαν συσκευή.

https://www.gsmarena.com/huawei_mate_10_pro-review-1679p7.php

Ενώ στα ίδια χρήματα παίζει και το Xiaomi mi mix 2s που είναι μια παραλλαγή του mi8 με πιο μικρά bezels.
https://www.skroutz.gr/s/14439124/Xiaomi-Mi-Mix-2S-64GB.html

Χαμός!!! Πάρα πολλές προτάσεις!!!

Το Huawei mate 10 pro έχει το hardware αλλά δεν έχει το software... Το ασπρόμαυρο είναι πολύ καλό αλλά το auto jpeg στο έγχρωμο προσωπικά δε μου αρέσει.

Μακάρι να έπαιρνε εύκολα τη gcam αλλά δεν...

https://www.dxomark.com/apple-iphone-xs-max-review-flagship-imaging-power/

Τι να πω … βλέπω ότι πέφτει πολύ επεξεργασία by default από όλους τους κατασκευαστές
Το κακό είναι ότι έχουν προαποφασίσει για τα όποια φίλτρα
Οι διαφορές στα crop προσώπου είναι ενδεικτικές

Τελικά τι συγκρίνουμε πια δεν ξέρω
Τον αισθητήρα, το φακό, ή τα φίλτρα του κάθε κατασκευαστή

Και τα Bokeh Simulators αφήνουν αυτό το απόκοσμο halo effect
Πραγματικά δηλαδή γιατί παίζει αυτό ρόλο στην σύγκριση των φωτογραφικών αποδόσεων των κινητών ? Και γιατί έχει επίπτωση στην βαθμολογία ?
…Τελικά κάνουμε διαγωνισμό αλγόριθμων και όχι κάμερας

Δεν με βρίσκεις σύμφωνο άλλα οκ μην το κάνουμε VS με ios που τα θεωρώ ότι πιο υπερτιμημένο υπάρχει στην αγορά των κινητών, δεν είμαστε στο myphone.gr!!!
Για την οθόνη του mi8 κάνεις λάθος είναι εξαιρετική, διάβασε και παρακάτω το review από το Gsmarena και το σχόλιο για την οθόνη ''In our testing, the Mi 8's display proved to be a top performer''.

https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_8-review-1784p3.php

Αγαπητέ εάν διαβάσεις προσεκτικά δέν αναφέρω ότι δέν είναι καλή οθόνη αλλά υπάρχουν καλύτερες.Σάν value for money είναι εντάξει.Αλλωστε καί ό Γιάννης Σπύρου καί sfortis έγραψαν γιά κάποια μοιονεκτήματα αναπαραγωγή χρωμάτων, ευρυγώνιο και γιά τό γιά τό p20pro πού είναι ακόμη καλύτερο γιά τούς αριθμούς πού παραθέτεις από gsmarena ok αλλά δέν λένε τήν πλήρη αλήθεια άλλωστε καί στίς φωτογραφικές μηχανές πού γράφεις όμορφα πολλές μηχανές παιρνούν τήν Νικον d5 ταχύτητα περισσοτερα μεγαπίξελ ελλειψη σταθεροποίησης κοκ αλλά απλά είναι ή καλύτερη στόν κόσμο μαζί μέ τήν canon.Τό mi8 είναι value for money αλλά μέχρι εκεί. Δές το από Ελληνα ή κριτική γιά τήν μέτρια οθόνη .https://youtu.be/vovs-9Zp2u8 Γιά τά iphone συμφωνώ εν μέρη αλλά οταν βρίσκω τό iphone 8 στά 440 e μέ ολα τά μειονεκτήματα σέ σχέση μέ τά κανούργια μοντέλα της αλλά καί από android υλοποιήσεις στά ίδια λεφτά τό προτιμώ αλλά στά 600 θά σκεφτόμουν καί τό note 8.

Προφανώς και το mi8 δεν είναι το κορυφαίο τηλέφωνο στην αγορά απλά στα 400 ευρώ που παίζει αυτή την στιγμή είναι εξαιρετικό Value for money. Αν με 400 ευρώ έπαιρνες το καλύτερο στην αγορά πάει το κλείσανε το μαγαζάκι όλοι οι άλλοι!!χιχι
Τώρα για το Iphone μάλλον λες για το μικρό (4,7 οθόνη) που προσωπικά την βρίσκω πολύ μικρή την οθόνη, άλλα ακόμα και αυτό καινούριο πάει 600+ ευρώ που είναι εξωφρενική τιμή. Μάλλον μιλάς για μεταχειρισμένο στα 440.
Το 8+ με την 5,5 οθόνη (που μάλλον θεωρείται και αυτό το μέγεθος entry level πλέον) και τα τεράστια Bezels πάει 700 ευρώ+...
Οκ αν αγοράζεις κινητό που θα το κρατήσεις 4-5 χρόνια πάω πάσο, στην πράξη όμως επειδή σχεδόν κανένας μας δεν κρατάει κινητό πάνω από 2-2,5 χρόνια είναι υπερβολικά αυτά τα χρήματα για ένα κινητό που είναι απλός καλό και τίποτα παραπάνω...περι ορέξεως βέβαια ότι αρέσει στον καθένα.

Y.Γ. Σκέψου ότι στα λεφτά που κάνει καινούριο το βασικό iphone 8 4,7 in. αγοράζεις το τούμπανο galaxy s9+...εκτός τι να πω αν θέλει κάποιος ios πάση θυσία και είναι διατεθειμένος να κάνει παραχωρήσεις.
https://www.skroutz.gr/c/40/kinhta-thlefwna/m/28/Samsung.html?keyphrase=galaxy+s9

μην το κανουμε ios vs android, υπαρχουν αλλα νηματα γι αυτο....

Εδω ας πει ο καθενας τις εντυπωσεις του , με παραδειγματα ομως, μονο για το φωτογραφικο και βιντεο κομματι.

Εγώ πάντως με ένα nubia m2 που έχω το τελευταίο εξάμηνο με κόστος 140 ευρώ είμαι σούπερ καλυμμένος.
Και φωτογραφία τίμια και βίντεο έχω όταν χρειαστώ σε ώρα ανάγκης. Για σοβαρά πράγματα υπάρχει η Fuji.

Και εγώ με το redmi note 5 pro και gcam μπορώ να πω ότι είμαι καλυμμένος. Μέσα στην εβδομάδα θα τα βάλω δίπλα δίπλα με το mi 8 να δω διαφορές.

πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τις κάμερες του pixel 3

https://www.dpreview.com/articles/7...s-the-boundaries-of-computational-photography

δε μπορώ να καταλάβω πως όλες αυτές οι καινοτομίες δεν έχουν ακόμη περάσει στις κλασικές φωτογραφικές, ιδιαίτερα στις mirrorless

οι άλλοι (apple, google, samsung και λοιποί) κάνουν άλματα και οι παραδοσιακοί ασχολούνται με απειροελάχιστες βελτιώσεις λόγω νέας γενιάς αισθητήρα κλπ

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τις κάμερες του pixel 3

https://www.dpreview.com/articles/7...s-the-boundaries-of-computational-photography

δε μπορώ να καταλάβω πως όλες αυτές οι καινοτομίες δεν έχουν ακόμη περάσει στις κλασικές φωτογραφικές, ιδιαίτερα στις mirrorless

οι άλλοι (apple, google, samsung και λοιποί) κάνουν άλματα και οι παραδοσιακοί ασχολούνται με απειροελάχιστες βελτιώσεις λόγω νέας γενιάς αισθητήρα κλπ

Προφανώς γιατί οι big tech companies αφενός πιέζονται από τους περιορισμούς των μικροσκοπικών αισθητήρων στο να βρουν ανορθόδοξες λύσεις και αφετέρου έχουν ταλαντούχους software engineers και unlimited budgets.

Βασικά το τελευταίο που είπες ''unlimited budget''...κινητά αγοράζουν οι πάντες, οπότε τους παίρνει να ρίχνουν χρήμα καθώς θα τα βγάλουν πίσω, ενώ στα φωτογραφικά ήδη το ήδη περιορισμένο κοινό μειώνεται και άλλο. Το αποτέλεσμα είναι πολλές φορές να βλέπεις τεχνολογικές καινοτομίες σε κινητά που δεν τις συναντάς σε φωτογραφικές μηχανές.

Βασικά το τελευταίο που είπες ''unlimited budget''...κινητά αγοράζουν οι πάντες, οπότε τους παίρνει να ρίχνουν χρήμα καθώς θα τα βγάλουν πίσω, ενώ στα φωτογραφικά ήδη το ήδη περιορισμένο κοινό μειώνεται και άλλο. Το αποτέλεσμα είναι πολλές φορές να βλέπεις τεχνολογικές καινοτομίες σε κινητά που δεν τις συναντάς σε φωτογραφικές μηχανές.

Όλα είναι συνδεδεμένα. Money attracts talent. Talent leads to innovation.

Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Όλα είναι συνδεδεμένα. Money attracts talent. Talent leads to innovation.

Έτσι ακριβώς...!!
Οπως το πάνε το Google pixel 4-5 κλπ. σε 1-2 χρόνια δεν το βλέπω να υστερεί από μια φωτογραφική μηχανή. Οπως πάει το πράγμα στο τέλος μόνο οι επαγγελματίες και οι φανατικοί χομπίτσες θα μείνουμε με φωτογραφικές μηχανές.

Σωστά όλα αυτά αλλά νομίζω πως είναι δικαιολογίες.... είναι θέμα στρατηγικής κατεύθυνσης και φιλοσοφίας

Δεν πιστεύω ότι ολόκληρη sony δε θα μπορούσε να το κάνει στις rx100 που και μικρό αισθητήρα έχουν και πουλάνε μια χαρά... επίσης η sony διατυμπανίζει ότι θέλει να γίνει dominant player στην αγορά και επενδύει μεγάλα ποσά για αυτό, δηλαδή η ενσωμάτωση τέτοιων καινοτόμων (για φωτ. μηχανές) χαρακτηριστικών ήταν που θα τους τίναζε το budget στον αέρα;

Νομίζω πως αλλού είναι το πρόβλημα - στην ανικανότητα διότι δε μπορούν να προσλάβουν τους καλύτερους και στη φιλοσοφία ότι οι μηχανές αυτές απευθύνονται σε purists ή τέλος πάντων σε σοβαρούς χρήστες/χομπίστες που δε τους ενδιαφέρει το έτοιμο/μαγειρεμένο αποτέλεσμα.

Προσωπικά κλίνω προς το δεύτερο - διότι όλοι τους κάνουν τούμπες για co-branding με leica, zeiss αλλά κανείς τους δε θα έκανε co-branding για να βγάλουν μια μηχανή με google AI ή samsung computational photography κλπ. Άρα πιστεύουν πως το κοινό τους ενδιαφέρεται για zeiss φακό που μπορεί να έχει λίγο μεγαλύτερη οξύτητα ή λιγότερο distortion αλλά όχι για το hardware/software που χρησιμοποιεί η google και κάνει αυτά που κάνουν τα κινητά.

Και μετά αναρωτιούνται γιατί ολόκληρες κατηγορίες μηχανών έχουν εξαφανιστεί και γιατί οι πωλήσεις είναι flat...

Σωστά όλα αυτά αλλά νομίζω πως είναι δικαιολογίες.... είναι θέμα στρατηγικής κατεύθυνσης και φιλοσοφίας

Δεν πιστεύω ότι ολόκληρη sony δε θα μπορούσε να το κάνει στις rx100 που και μικρό αισθητήρα έχουν και πουλάνε μια χαρά... επίσης η sony διατυμπανίζει ότι θέλει να γίνει dominant player στην αγορά και επενδύει μεγάλα ποσά για αυτό, δηλαδή η ενσωμάτωση τέτοιων καινοτόμων (για φωτ. μηχανές) χαρακτηριστικών ήταν που θα τους τίναζε το budget στον αέρα;

Νομίζω πως αλλού είναι το πρόβλημα - στην ανικανότητα διότι δε μπορούν να προσλάβουν τους καλύτερους και στη φιλοσοφία ότι οι μηχανές αυτές απευθύνονται σε purists ή τέλος πάντων σε σοβαρούς χρήστες/χομπίστες που δε τους ενδιαφέρει το έτοιμο/μαγειρεμένο αποτέλεσμα.

Προσωπικά κλίνω προς το δεύτερο - διότι όλοι τους κάνουν τούμπες για co-branding με leica, zeiss αλλά κανείς τους δε θα έκανε co-branding για να βγάλουν μια μηχανή με google AI ή samsung computational photography κλπ. Άρα πιστεύουν πως το κοινό τους ενδιαφέρεται για zeiss φακό που μπορεί να έχει λίγο μεγαλύτερη οξύτητα ή λιγότερο distortion αλλά όχι για το hardware/software που χρησιμοποιεί η google και κάνει αυτά που κάνουν τα κινητά.

Και μετά αναρωτιούνται γιατί ολόκληρες κατηγορίες μηχανών έχουν εξαφανιστεί και γιατί οι πωλήσεις είναι flat...

Σωστές οι παρατηρήσεις σου, ίσως είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων. Ένα είναι το σίγουρο, ότι το τρένο περνα και δεν ξαναγυρνα...

Οι Compact μηχανές πέθαναν, οι μηχανές με εναλλάξιμους φακούς συνεχώς μειώνονται οι πωλήσεις τους, είναι φανερό προς τα που πάει το πράγμα ή ποιος τους ''τρώει'' τα χρήματα!!

η sony-canon-nikon κλπ στοχευουν στο μεγαλο μερος τους, στους επαγγελματιες και χομπιστες με καλα πορτοφολια καθως και στους enthusiast, που σημαινει οτι απλα θελουν το καλυτερο.

Ο υπολοιπος κοσμος μια χαρα βολευεται με τα κινητα του σημερα και δεν πρόκειται ν ασχοληθει σοβαρα με τη φωτογραφια.

Οποτε εκει δε χωρανε συμβιβασμοι και τετοιες λυσεις...

Φυσικα υπαρχουν και στις DSLR - mirroless εξελιξεις, μη λεμε οτι δεν γινεται τιποτα.

Πχ αυτο που κανει τωρα η Google (με το να τραβαει πολλα καρε και ta συνδιαζει για μια φωτο μεγαλυτερης αναλυσης, (υποβοηθουμενη απο το συστημα σταθεροποιησης) το κανει και η Olympus (και αλλες μηχανες) και βγαζουν απο ενα αισθητηρα 20-24Mp αρχειο 50 kai 80 Mpixels .

Απλα το κανουν για μηχανες και θεματα ακινητες και προσπαθουν για κινουμενα.
Αλλα οι αισθητηρες ειναι πολυ μεγαλυτεροι και σαφως το software υποδεεστερο.

Μη ξεχναμε ομως, οτι εμεις κοιταμε σε 200 - 300 % μεγεθυνση για να δουμε ατελειες στο μονιτορ του υπολογιστη μας (στις φωτογραφικες μιλαω) και οχι σε μια οθονη κινητου ή ταμπλετ.
Εκει οι ατελεις φαινονται ξεκαθαρα και κανεις απ αυτους που αχολουνται σοβαρα δε δεχεται τετοια "ημιμετρα" .

Οποτε δεν ειναι το ιδιο.....